Sahiden orjinal hatun kalmadı, boş eleştiri yapmıyorum. Bugün özellikle dikkat ettim. Kahve içerken, AVM'deyken, spor salonundayken vs özellikle dikkat ettim. Neden güzellik algılarımız bu kadar saçma oldu aw?
Senden nasıl güçlü olman bekleniyorsa ve kas yapıyorsan onlardan da doğurganlık vs bekleniyor bu yüzden dolgun meme ve popo estetiği yapılıyor. Bu bir örnek her şey buna dahil değil. Aynı oyunun içerisindesiniz sadece roller farklı.
Yani kapitalist sistemin kadınlar üzerindeki etkisi yüzünden insanlar kendilerini eksik hissediyor ve bu saydıklarını yapıyor.
Ben inşaa ediyorum, emek veriyorum, aç kalıyorum, senelerdir spor yapıyorum ve ancak bir sonuca ulaşıyorum. İkisi farklı şeyler. Ayrıca sokakta gördüğün her adam kaslı veya güçlü değil. Benim yaptığım kolay olsa emin ol sokakta zargana veya kilolu kimseyi göremezdin.
Yani şartlar aynı değil, benim güzellik algılarımı da izlediğim filmler yönetmiyor. Başkalarının parasını da yemiyorum estetik abideleri gibi, aslanlar gibi kazanıp aslanlar gibi yiyorum. Kulvarlar da farklı şartlar da.
süreç farklı olabilir sonuç aynı. Toplumda kabul görmek. Kadınlarin estetiğe yönelmesinin sebebi güzellik algıları. Yani bundan biz toplum olarak sorumluyuz suç varsa suçlu biziz. Kemerli burunu olan bir kadını önce linçleyip ona çirkin hissettirip sonra estetik olunca estetik güzeli vs. diyoruz. Umarım söylemek istediğimi anlamışsindir. Bu güzellik algılarına karşı durmak çok zor bir şey. Bu yüzden ben onları yargılayamıyorum.
Sana ait olmayan bir protez tırnak, sana ait olmayan bir ipek kirpik, sana ait olmayan bir dudak, sana ait olmayan bir meme, sana ait olmayan bir burun. Hiç biri sana ait değil, kendini olmadığın birine dönüştürüyorsun. Bu gerçekten insana iyi hissettirir mi?