Güzelim ama özgüvenim 0?

19 yaşındayım. Çocukluğum çelişe hayatım boyunca çirkin bir çocuktum. İpincecik, gargamel burunlu bir şeydim. Bunun için okulda hem psikolojik hem de fiziksel zorbalığa uğradım. Yıllarca. Bu kendi canıma kıymama kadar gitti. Ailemle de aram hiç iyi olmadı zaten çok mutsuz ve sorunlu bir ailede doğdum. Ne evde mutlu olabildim ne okulda. Zamanla depresyona girdim ve sosyal anksiyetem oluştu. Motivasyon videolarıyla kendimi güzelleştirmeye çalıştım. Kilo aldım, burnumu yaptırdım. Gerçekten elim yüzüm düzgün artık. Kendimi geliştirmeye çalıştım, depresyondan da çıkmaya çalışıyorum. Sosyal anksiyetem olmasına rağmen kendimi insan içine karıştırmaya zorluyorum. Ama özgüvenim 0. Güzel olduğumu bildiğim halde çok özgüvensizim. Özgüvenli olmak istiyorum, değerimin farkına varmak istiyorum ama yapamıyorum. (Egolu olmak istemiyorum yanlış anlamayın sadece dışarı çıkarken, insanlarla beraberken kendimi iyi hissetmek istiyorum…) Teyzem bile özgüvensizliğin güzelliğini bozuyor gibi şeyler diyor ne yapacağım lütfen yardım edin?

Güzelim ama özgüvenim 0?