22 yaşındayım kapalıyım makyaj yapmaya lisede başlamıştım arkadaşlarımdan görüp heves etmiştim ama o zamanlar bile kaçak göçek makyaj yapıp evden kimse görmeden çıkmaya çalışıyordum annem yakaladığında yüzünü yıka öyle git diyordu babamla dışarıda karşılaştığımda kızıp eve götürüyordu tüm makyaj malzemelerimi alıp çöpe attılar artık çok bunaldım gençliğimi yaşayamamak onların kurallarına göre hareket etmek beni üzüyor tek çare evlenmek sanırım çünkü değişecekleri yok sizce ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İnsanların hassas oldukları konular vardır. Belki ailen islamın yasaklarına karşı çok hassas davranıyor ya da islamı yanlış yaşamandan korkuyor olabilirler. Bu yüzden de baskı kuruyorlar diye düşünüyorum ama bilemem tabi. Onlarla bunu neden yaptıklarını konuşabilirsin tabi tatlı bir dille.
Bana göre bakacak olursam meseleye evet birilerinden gördüğüne heves etmen çok normal. Ama şunu hiç düşündün mü ben makyaj yapmak istiyorum ama kapalıyım bu benim dinime zarar verir mi? ya da herkes şunu yapıyor ama bu benim için doğru mu diye. Evet reşitsin istediğini yapabilirsin. Ama unutma her an biri doğduğu gibi her an da biri göçüyor bu dünyadan. Bu dünyayı terk ederken yalnız olacaksın, hesaba çekilirken yalnız. Çok özendiğin insanlar senin yerine sual vermeyecek.
Allah sana "kulum neden kapalıyken makyaj yapıp tesettürü yanlış gösterdin diye" sorsa. Sen de Allaha "diğerler kızlar yapıyordu özendim" desen ve Allah sana şunu sorsa "bahsettiklerin şimdi neredeler?". Cevap verebilir misin? Her insanın kendi iradesi var. Yanlış yaptığında da yine kendi hesap verecek. Şu şöyle yaptı, bu böyle yaptı ondan özendim yaptım mazeret sayılamaz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
sakın evlenme bu düşünce ile çok yanlış bir karar olur.. evlenmek daha büyük bir yük. ve bir sürü sorumluluk getirir yanında. kendi özgürlüğünü kendin al. evlenince de özgür olmayacaksin onlar için kocanın kullanacağı bir şey olucaksin bu sefer. benim ailem de öyle. sakın o düşünceyle evlenme o yüzden lütfen hayatını mahvedersin.. ciddi anlamda sevip aşık olursan ve güvenilir birisi olduğuna eminsen evlen. bırak kızsınlar onlara ciddi bir şekilde artık karışamayacaklarını anlat. onlar sinirlendikçe sen devam et. en sonunda mecburi seni olduğu gibi kabul etmek zorunda kalicaklar. olduğun gibi kabul etmelerini söyle onlar kabullenene kadar devam et. kendi özgürlüğünü kendin al savaşıp. gidipte bu sefer bir başkasının kölesi olma.
10 Yorumla
Kapalı olduğun için dikkat çekici şekilde makyaj yapman zaten doğru olmaz din açısından. Hafif yapabilirsin, onu da farkederlerse bu kadar makyajın ne zararı var size diye baş kaldırmalısın ama güzelce konuşarak. Sustukça seni istedikleri bireye çevirirler. Fakat dediğim gibi ağır makyaj zaten kapalılara uygun değil.
00 Yorumla
+1 yılSen kendini biliyorsan sorun yokta şimdiki kızların çoğu yoldan çıkmış ailende senin yoldan çıkacağını zannediyor.
Onlar evham yapıyor. Onları anlayışla karşıla.
Makyaj cildini öldürür onun yerine doğal şeyler sür yüzüne.
Nemlendirici kremler var onu sür, dha oranı yüksek balık yağı al kapsül şeklinde.
Cildin iyi olmasını istiyorsan OMEGA 3 balık yağı kullanmalısın.
Guzelsen zaten guzelsindir seni beğenen böyle beğensin.
Unutma ki Elmasın kıymetini sarraf bilir. Diğerlerine göre bir taştan farksızdır.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
69
Cevap
104Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 7b cevap paylaştı.
u +1 yılArtık kendi kararlarını verecek yaşa gelmişsin. Sana bu konuda kimse yapma etme falan diyemez. Ailenin sana saygı duyması lazım her konuda bence. Çünkü sen de artık kendi kararlarını verecek bir yaştasın. Benim ailem çok şükür bu konuda karışmaz. Zaten makyaj yapmadığım zamanlar hep kendileri yap et der zorla bana.
33 Yorumla
Soran+1 yılİşte bunu anlamıyorlar ben bu evde yaşıyorsam onların kurallarına uymak zorundaymışım öyle diyorlar böylesine katı düşünen insanların arasında nasıl mutlu olabilirim nasıl bir değişim sağlayabilirim bilmiyorum her şeye önyargılılar her şeye olumsuz bakıyorlar
- +1 yıl
bu cok yanlıs sen bir kere 18 yaşını geçmişsin ve olgun bir bayansın artık kendı kuarlların var kimseden akıl almana gerek yok makyajı her kadın yapıyor bu onların dogal hakkı buna kımsenın karısmaya hakkı anne babası bile olsa karısamaz soucta makyaj yapmak kotu bir şey degil
- +1 yıl
kımsenın hakkı yok sana karısmaya makyaj yapmak senın dogal hakkın
- Güzellik & Bakım konusunda 47,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence size karışamazlar
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle, hislerinizi anlıyorum ve bu durumun sizi üzdüğünü görebiliyorum. Ancak, evlenmek gibi kalıcı bir çözüm yerine, daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaklaşım bulmanız önemlidir. İşte bazı öneriler:
İlk olarak, durumunuzu anlamak ve duygularınızı ifade etmek önemlidir. Ailenizin makyaj yapmanıza izin vermemesi sizi üzüyor ve bu duygunun altında yatan nedenleri anlamak önemlidir. Belki de aileniz makyajın sizin için uygun olmadığını düşünüyor ya da başka endişeleri olabilir.
İkinci adım olarak, açık ve dürüst bir iletişim kurmaya çalışın. Ailenizle oturup bu konuyu konuşun ve duygularınızı ve düşüncelerinizi açıkça ifade edin. Onlara makyaj yapmanın size ne ifade ettiğini ve neden önemli olduğunu anlatın. Ancak bu konuşmayı yaparken, saygılı ve anlayışlı olmaya özen gösterin.
Üçüncü olarak, ortak bir zemin bulmak için çaba gösterin. Ebeveynlerinizin endişelerini anlamaya çalışın ve belki de ortak bir çözüm bulabilirsiniz. Örneğin, belirli koşullar altında makyaj yapmanıza izin verilebilir ya da belirli bir yaşa geldiğinizde bu konuda daha özgür olabilirsiniz.
Dördüncü olarak, kendi sınırlarınızı belirleyin ve bunları ailenize net bir şekilde ifade edin. Makyaj yapmanın size ne kadar önemli olduğunu ve bu konuda kendinizi ifade etme hakkınızın olduğunu vurgulayın. Ancak bu sınırları belirlerken, ailenize karşı saygılı olmayı ve onların endişelerini de göz önünde bulundurmayı unutmayın.
Son olarak, bağımsızlık kazanmaya çalışın ve kendi kararlarınızı almaya başlayın. Kendi makyaj malzemelerinizi satın almak için kendi paranızı kullanabilir ve bu konuda kendi sorumluluğunuzu üstlenebilirsiniz. Bağımsızlık kazandıkça, kendinizi daha güçlü ve özgüvenli hissedebilirsiniz.
Unutmayın, ailenizle sağlıklı bir iletişim kurmak ve ortak bir çözüm bulmak önemlidir. Kendi istekleriniz ve ihtiyaçlarınızı ifade etmek hakkınızdır ve bu konuda kendinizi güvende hissetmelisiniz.02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ama anlayacaklarını sanmıyorum kendi fikirlerini dayatacaklar
- +1 yıl
Yorumunuz için teşekkür ederiz Chatgpt :))
Evlenince her şey daha iyi olacak sanıyorsun ama yanılıyorsun. Aileden kurtulmak için evlenmek kendine yaptığın en büyük hata olur. Eşinin ailenden bile kötü birisi olmayacağını bilemezsin. İyi birisi olma imkanı da var ama yarı yarıya olan bir durum için hayatını karartmaya değmez. Makyaj yapmasan bir şey olmaz. Yüzünde kusur bile sayılmayacak şeyleri kendine dert etme. Herkesin yüzü dört dörtlük olmak zorunda değil. Bende önceden makyajla sivilcelerimi, ton eşitsizliğini kapatmaya çalışırdım ama artık bunun önemsiz olduğunu fark ettim.
38 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim değerli yorumun için sadece iyi görünmek temiz ve bakımlı hissetmek için makyaj yapmak istiyorum dikkat çekmek aykırı olmak ya da kusurlarımdan nefret ettiğim için değil makyaj yapmak çok basit bir şey ama ailem için önemli bir konu sanırım ek masraf olmasın diye kötü bir şeymiş gibi göstermeye çalışıyorlar bana
Soran+1 yılOnları da denedim ama yaş ilerledikçe yüzdeki kolajen azalıyor o canlı ışıl ışıl bebek cildi gibi olan cilt renk eşitsizlikleri olan göz altı morluklarıyla ve kızarıklıklarla dolu bir cilt haline dönüşüyor aynaya bakınca mutlu hissetmiyorum eskiden cildim böyle değildi makyaj yapsam da yapmasam da düzelmiyor
Aileden kaçmak için evlenmek hayatta yapılabilecek en büyük yanlışlardan biri.
Evlenmek yerine sevdiğin bir meslekte kendini geliştir, sonra para kazanmaya başla sonra da kendi hayatını kur.
İnan bana istemediğin biriyle yapacağın evlilikte ailenin baskısını mumla ararsın.
Sevdiğin bir meslekle ilgili gelişim yolunu bul, bu üniversite olur, kurs falan olur, bunları bul, bu arada ailenle de iyi geçin, bir süre makyaj falan yapma, alacağın eğitimleri karşılamalarını sağla.
Kendini geliştirip para kazanmaya başlayınca da kendi hayatını kurarsın zaten.
Çok kısa bir yol değil ama 22 yaşındansın daha 25 olmadan bu işi çoktan çözmüş olursun şimdi başlarsan.
Ama sakın aileden kurtulmak için evlenmeye kalkışma, hayatın zindana döner, yağmurdan kaçarken doluya tutulursun, en kötüsü de ailene geri dönmek zorunda kalırsın bu daha da kötü koyar insana.
20 Yorumla
+1 yılYani bunu once annene sonra babana anlatmalisin yani birilerine begendirmek icin değilde kendim için kendimi daha güzel görmek yakıştığını düşündüğün için makyaj yaptığını ailene söyle tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Bence şu evlenmek konusunu kapat saçmalıktan başka bisey değil yani daha 22 yaşında gencecik kizsin evlenerek hayatını Bi girdapa sokma KS de görüyoruz aile baskısından kaçıp evlenenlerin hepsi pişman hüsran yani Bi deyim vardır.
YAGMURDAN KACIP DOLUYA TUTULMA DERIM
Teşekkürler.20 Yorumla
+1 yılYorumları da okudum. Sorunun açıklamasını da. Diyeceğim o ki, makyaj zaten cilde zararlı bir şey, sivilce yapar ilerde ve gözenekleri kapattığı için, siyah noktalsr oluşumuna sebeb olur. Makyaj yapmamak en iyisi aslında. Çünkü günümüz kızları, öyle profesyonel makyaj yapıyorlar ki, makyajsız hallerini tanıyamıyorsun. Bu arada düşüncemi söyleyeyim.
Evlenmek çare değil, evlenince makyaj yaparım diye düşünüyorsun, ama belki evlenceğin adam kıskanç olacak ve izin vermeyecek, yorumlarda hafif makyaj yaparsın diyene katılıyorum, hafif yapar, yakalanmadan evden çıkarsın, yakalanınca da, hafif olduğu için, anlaşılmaya bilir. Anlaşılsa bile, sadece ruj sürdüm, dersin. Ruj olarak, parlatıcı sürersin, öyle kıp kırmızı değil. Belli olmayacak şekilde hafif makyaj iyidir. Yakışırda, doğallığı da korur. Bambaşka biri yapmaz seni.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler güzel yorumun için evet çok mantıklı dediklerin zaten bende yakalanmadan çıkmaya çalışıyorum başka türlü rahat edemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılİzin vermeyeceksiniz hocam yaşınız doğruysa hala karışmaları çok saçma hadi 15 16 yaşında ol tamamda birader senin anan baban diye seni kontrol etme hakkına sahip değiller böyle bir şey yok çaresi de evlenmek falan değil bu ciddi bir durum makyajla pek ilgisi yok aslında her ne olursa olsun bu durum ilerlerse hasta bile olursunuz ben yaşıyorum şu an pskolojim bozuldu evet şu an karışmıyorlar daha doğrusu karışamıyorlar ama öncesinde bana yaşatılan şeyleri unutamıyorum ve aileme kin beslemeye başladım her geçen gün onlara olan sevgim azalıyor bir gün babamı öldüreceğim diye korkuyorum yani demem o ki izin vermeyin yoksa çok daha kötü şeyler olur
06 Yorumla
Soran+1 yılBenim de psikolojim bozuldu başıma ağrılar giriyor her gece mutsuz uyuyup sabahına mutsuz kalkıyorum 2 gün üst üste dışarı çıksam hemen yanlış anlıyorlar para istemeye de utanıyorum ne alıyorsun diyorlar makyaj aldığımdan şüpheleniyorlar istediğim şeyleri alamıyorum pahalı diyorlar sürekli bir şikayet sürekli eleştiri çok yoruldum artık gencim gezmek tozmak eve geldiğimde huzurlu mutlu güleryüzlü insanlar istiyorum 1 kere geldiğim hayatın saçmalığına ve zorluğuna bak ya canım yanıyor
Cevap sahibi+1 yılMaalesef Türk aileleri böyle ama izin vermemelisin birşeyler yapmalısın yoksa bu intihara kadar gider
Soran+1 yılİntihar değil de gizli gizli yapmaya devam ederim şimdi söylesem karşı çıksam yine bulup çöpe atarlar makyaj malzemelerimi ev küçük bir şey zaten odama girip duruyorlar hep
Cevap sahibi+1 yılİntihar dememin sebebi aslında birazda kendimden örnek vermek istedim ama yine dediğim gibi bu durum aranızın açılmasınada sebep olabilir susar konuşmaz karşı çıkmaz isen bir gün patladığında artık blöf yapıyor derler görmezler seni benim tavsiyem bu yani allah sabır versin
Soran+1 yılNasıl yani yalan söylediğimi düşünüp umursamaz mı davranırlar
Cevap sahibi+1 yılÖyle olabilit ettiğim tecrübelerden yola çıkarak söyledim illa öyle davranacaklar diye bir kaide yok lakin böyle yapacaklarmış gibi davranman ve şimdiden harekete geçmen senin yararına olacaktır
+1 yılAilenden kaçmak için elin oğluna mi siginacaksin? Evlenince makyaj yapabilir misin sence? Izzin verir mi? Annen baban haklı kusura bakma. şu an ne yapiyorsun bilmiyorum ama meslegini eline alddiktan sonra istediğini yaparsın zaten. Saçma sapan triplere girip hayatının hatasını yapma.
21 Yorumla
+1 yılYaş ilerledikçe anlıyorsun ne boş şeyleri heves ettiğini. Makyaj güzel bir şey olsaydı herkes sürekli boyalı gezerdi. Ki ne erkekler ne de kadınların çoğu makyajlı kimseyi görmek istemiyor. Herkes boya badana olmuş. Yüzün makyaja alışınca bir yerden sonra artık renksiz ve ruhsuz olursun. Yüzünü boyayla mahvetme hiç ihtiyacın yoktur.
21 Yorumla
+1 yılEvlenmek çare değil. Yapabiliyorsan şehir dışında bir yerde üniversite kazan ve oku. Ailenin yanında okuyorsan bir an önce bir işe girip kendi paranı kazanmaya ve ayaklarının üzerinde durmaya bak. Birikimini yap bi kenarda. Sonra yavaş yavaş kendi evine çık. Artık yetişkin bi bireysin sonuçta
10 Yorumla
+1 yılevlilik bi çukurdan çıkıp öbürüne girmektir çok küçük bi ihtimal var senin evlilikte de mutlu ve özgür olduğun o mükemmel hayal için gerçek bi adam gerekli bulursan evlen ama benim tavsiyem önce onlara güzelce konuş seni dinlemezlerse sert bi şekilde ben artık kendi kararlarimi verebilirim konuşması yap
( benim ailem de makyaja kızıyordu giyimime kızıyordu yavaş yavaş alistirdim annem hala der makyaj yapma die ama sdc bu kdr)
sen onlar yika dediğinde yikamiycaksin
ha yorumlarda kapaliligin anlami falan filan diyenler de mal mısınız kadın kapali diye kendini güzel hissedemez mi ayrıca çok muslumansiniz ya kuran da sdc kadınların ortunmesinden bahsedilmio kas gosterileri de yapmayin dio (müslüman değilim)00 YorumlaNeden kendi güzelliğini makyaj denen bokla bozuyorsun makyajın yaradığı tek şey yüzünüzü güzelliğinizi bozmak başka da bişeye yaramıyor onca kimyasal şeyleri doğal organik diye kandırarak yüksek fiyata satıyorlar size sizde mal gibi alıyorsunuz kendi paranızla kendi güzelliğinizi bozuyorsunuz biraz aklınızı başınıza toplayın ya
05 Yorumla- +1 yıl
Dediler ve makyaj yapan kadınlara gittiler...
- +1 yıl
Makyaj yapmayan kadın bakımsız kadındır net.. olayın dini boyutunu geçip söylüyorum. Bu arada kaliteli bir markanin ürünlerini kullanırsa yüzüne bir şey olmaz. Bazı markalar çok duyarlı bu konuda içeriğini paylaşıyorlar.. Ne olduğu belli olmayan ürünleri surmesin tabiki. Makyaj yapmadan dışarı çıksam hasta mısın sanki yüzün soluk gibi diyorlar.. başkaları için değil kendim için yapıyorum mesela.. kendimi seviyorum. Kendime değer veriyorum. Kendi kıymetimi biliyorum ve kendime iyi bakıyorum..
Kaśar olmandan korkuyorlar yani illa sevişip seks yapmadan da kaśar olunuyor mesela her erkeklere samimi davranarak. Ben senin bakire olmadığını düşünüyorum çünkü sen süslüman olmaya çalışıyorsun yani teşhir meraklisisin erkekler görsün baksın diye çaba yani.
00 YorumlaE yağmurdan kaçınca doluya mı tutulmak istiyorsun? Bir kadının makyajsız ve berrak hali en güzeli zaten. O ne bir ton makeup maymun gibi.
Bence ailenle o kadar zıt gitme, onlar sadece iyiliğini istiyor. Ortalıkta tecavüzcüsü ve güzel kardeşim var.
Gençliğini makyajsız da yaşarsın. Karşı cins makyajsız halini de beğenir mutlaka.00 Yorumla
+1 yılne evlenmesi saçmalama sence onlar seni özgür bırakacak bieiyle evlendirir yine aynı şeyler olscak hatta daha da fenası olabilir ama kocan onlar gibi baskıcı olmasa bile iyi biri olmayabilir ama herşeye rağmen evlenmek nir çare veya çözüm değil ayrı eve çık
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYüzünde leke veya sivilce mi var eğer varsa bakım yaparak yüzünü pürüsüz yap maskara ve ruj sür çok güzel olursun veya doğal takılmaya çalış makyaj yapmamaya çalış evlenmeyi asla çare olarak görme benim annem 19 yaşında babamla 1 hafta sevgili oldu sonra evlendi erken evlenme sebebiyse annemin annesi aşırı baskıcı annemin her şeyine karışırmış o yüzden kurtulmak için evlendi ablamın söylediğine göre annem bana 6 aylık hamileyken babam annemi aldatmış annem bunu biliyormuş ve babamı affetmiş sonra ben küçükken annem babamı aldattı ondan sonra ikiz kardeşlerim oldu o zamanda babam annemi tekrar aldattı bu yüzden evlenmeyi çare olarak görme hayatını mahvetmiş olursun herkesde böyle bir şey olacak diye bir şey yok ama makyaj yüzünde evlenmeyi çare olarak görme kimse özelden gelip bir şey sormasın lütfen
12 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun annen adına üzüldüm böyle olaylar yüzünden erkeklerden soğuyorum hatta nefret ediyorum Allah doğru kişiyi karşıma çıkarmayacaksa aile evinde de yaşarım makyaj da yapmam önemli olan iyi bir eş bulmak
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederimde anneme niye üzüldün annem babamı hiç bir zaman sevmedi babam ise anneme deliler gibi sevmişti annem ben küçükken bana babanı sevmedim ondan nefret ediyorum baban benden 5 yaş büyük siz doğmasaydınız çoktan o adamdan boşanmış olurdum onun neyini seviyim falan derdi ama annem kendinden 10 yaş büyük biriyle babamı aldatmıştı babamın bir saçı bile beyaz değil ama annemin babamı aldattığı erkek akılıma gelince bu dilenci için mi babamı aldattı diyorum neyse inşallah karşına seni çok sevecek sana iyi eş olacak biri karşına çıkar sen çok iyi sana değer verecek eşi hakediyorsun
+1 yılkadınlar için en büyük sorun kendi bedenleri ve yaşamları hakkında kendilerinden başka herkesin söz hakkına sahip olması, ekonomik özgürlük bu yüzden çok önemli, bize göre demesi kolay ama be olsam uzaklaşırım ya da uzaklaşmanın yollarını ararım, kendine ailedende uzak bi hayat kurabilirsin
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet bu ülkede kadın olmak çok zor yerleşmiş bir kültür var ve kadınları kısıtlayınca "senin iyiliğin için diyorum" oluyor böyle iyilik mi olur?
- +1 yıl
bunun iyilikle alakası yok. maalesef erkekler iki yüzlü bir insanın oğlu ve kızına davranışını bile farklı, oğlunun sevgilisi olunca aslanım deyip seven kızının sevgili olduğunu öğrendiğinde başımıza belamı olacan diyen zihniyetten çok bişey beklenmez zaten
Soran+1 yılÇok güzel bir konuya değindin keşke bu cinsiyet ayrımcılığı bitse de herkes rahat yaşasa erkek istediğini yapmakta özgür ama kız yapınca sürekli bir korkutma bir uyarma garip garip hareketler asıl erkek çocuğu bela oluyor kız yine uysal anlayışlı haksız mıyım?
- +1 yıl
kız çocuğu eğer çok ahlaksızca yetiştirilmemişse kendi iradesiyle en fazla yanlış bir evlilik yapar ama erkek öyle değil, erkek çocuk baştan bela ergenliğe girdiği andan itibaren
Soran+1 yılAynen öyle erkeği fazla salınca o da işi serserliğe vurur haliyle kız da öyle doğru yanlışı anlatırsın rahat bırakırsın ben öyle düşünüyorum
- +1 yıl
kız en kötü evinde oturur erkeği oturtamıyosun o yüzden be kadınlara gerçekten üzülüyorum gençliğini yaşayamayan çok kız var ya ev baskısıyla erken evlendiriliyor ya da gençliğini yaşatılmıyor
Soran+1 yılBende onlardan biriyim ama ben daha çok kendi isteğimle evcimen olmayı seçtim çünkü çok fazla serseri çakal ne idüğü belirsiz erkek var güven olmuyor sevgilim olsa bile evleneceğim kıvamda olan birini isterim öyle günübirlik nerde akşam orada sabah yaşamayı sevmiyorum açıkçası az da olsa bir düzen olmalı
- +1 yıl
Ya konu günübirlik yaşamak değil, burada bence yanlış olan önyargılı davranman evet haklısın çok it çakal dolu ama insan içine karışmadan insanlatı tanıyamazsın
Soran+1 yılNeler yapılabilir mesela önerin var mı?
- +1 yıl
Makyajına bilemkarışan bi aile için ne diyebilirim ki, senin sınırlarınla alakalı bişey
Soran+1 yılPeki sen bilirsin teşekkürler yine de yorumların için
Gizli Üye(30-35)+1 yılSayın üye, başına örttüğün şeyin kurallarına göre evden çıkmaman, balkona kafanı bile göstermemen gerekiyor. Sen makyajdan yakınıyorsun ama senin anlattıklarına göre senin sevgilin dahi olmuştur. Zaten göstermelik olarak taktığın şeyi ailenin zoruyla yaptığın belli. Onlara söyle seni istemediğin şeye zorlamasınlar. Bu yaptıkları batıldır. Rızası olmadan sana bir şey yaptıramaz. Sünni adetlere yaşamak istiyorlar ise önce kendilerinden başlasınlar.
22 Yorumla- +1 yıl
Cok Yeşilçam izlemissin onlar dini kotuluyor onlara göre gayri muslimleri öldürmek gerek
Cevap sahibi+1 yılHangi ilmi bilgin ile yazıyorsun? Bugün Sünni islamı sadece Afganistan’daki Taliban, işid yaşıyor. Onlar fıkıh kitaplarının dediklerini uyguluyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok yanlış ailenin yaptığı seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri bende yaşadım zamanında saçımı zorla toplatıyorlardı makyaj yapmamı istemiyorlardı bende çantama koyup AVM'de yapıyordum inatlarına dar kısa şeyler giyip eve dönmeden değiştiriyorsun bu aile baskısı yüzünden ne kadar içimde kalmışsa bazı şeyler 1 2 sevgilimle de yattım ama tabiki pişmanım.. Zamanında en başından baskı yapmasalardı bunların hiç biri olmayacaktı
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTabi sen bunları yapma😂
Soran+1 yılBende apartman boşluğunda yapıyordum komşuya yakalanmıştım 😂 bazen de odamda yapıp onlar başka odadayken hızlıca koşup çıkıyordum ne rezil hareketler ya ama yapacak bir şey yok yakalanıp ifşa olmaktansa böyle gizli gizli yapıyorsun kafan rahat oluyor ama anlayışlı olmalarını tamamen rahat olmayı isterdim
Cevap sahibi+1 yılHiç bizaman olmayacaklar kafaları öyle sen dikkat et yanlış yola sapmada
Soran+1 yılAynen bana da hiçbir zaman olmayacaklar gibi geliyor sağol canım dikkat ederim
Cevap sahibi+1 yılBana kimse karısamaz her istediğimi yaparım diye diye inatlaştım sonra bı baktım sevgilimin yatağındayım. Maalesef piskoloji oraya sürüklüyor
Soran+1 yılEvet o konuda kısıtlayabilirler çünkü erkeklere güven olmuyor işin içinde aşk varsa seni terk ettiğinde üzülüp yattığına da pişman olabilirsin
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir hiç uğruna kendini üzüyorsun. Bazı insanlar makyajı sevmez. Örneğin ben de sevmem. Belki de evleneceğin kişi de sevmeyecek. Arada, duruma göre bazen makyaj değişik bir hava katabiliyor. Ancak dert edilecek bir konu değil, gereksiz bir şeyi kafana takıyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBazı ailelerin tabularını yıkmak kolaydır, bazılarınınki ise zordur. Ben de kapalıyım aynı yaştayız hatta 14 yaşında falan makyaja başladım evet çok erken ailem de hatta hem zararlı diye sürmemi istemezdi hem de kime süsleniyorsun tarzında şeyler derdi.. Şu an 22 yaşındayım büyük abim hala beni makyajlı görünce suratını ekşitir ancak ben asla takmıyorum ve arama mesafe dahi koydum sende hafif makyajlar yap çok da göze çarpmayacak bir şekilde rujunu mesela çıkınca sür en çok dikkat çeken o 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıltatlim sen yine iyisin ben birde kadin reyonundan giymek ve makyaj yapmak istiyorum ama yapamiyorum cunku evde sesimi kaydettiklerini hissediyorum ve sirf onlarin yasantilarina uygun olmadigim icin de baski var o yuzden kendimi azinliktan hissediyorum oyle
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@lilyyx aslinda yapmam gereken sey mantik olarak basit bir ise girip para kazanmaya calismak birikim yapmak ve bir ev bulmak umarim basarabilirim
Cevap sahibi+1 yıl@lilyyx insallah destegin icin sagol 🙂
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle bir insanı sevmeden evlenme evlilik Kurtuluş değil hata yapmış olursun çevremde var bir sürü ve sonu hep kötü bitiyor ya çekişmeli boşanma ya da rahat bırakmıyorlar bunun yerine onlarla oturup konuşabilirsin beni sıkmayın içimde kalsın istemiyorum ben gencim yapmak istiyorum tarzında
00 YorumlaÇok güzel bir kızsın belki koruma iç güdüsüyle istemiyorlar. Ama kendi kararlarını vericek yaştasın tatlı tatlı uyarabilirsin olmuyorsa kendin eve çıkabilirsin çok zor ama çalışıp her şey olur her şey gönlüne göre versin umarım ilerki zamanlarda istediğin gibi davranabilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılFotoğraftaki kızdan bahsediyorsun sanırım ben değilim o site kendisi koymuş 😂
22 yaşındasın küçük değilsin ailene kendi kararlarını verebildiğini göstermelisin. Onlara rest çek kendi hayatını kur ve ayaklarının üzerinde durmaya bak bence evlilik çözüm değil maalesef. Evlenceğin kişi ailenden daha kötü olabilir bunuda göz önünde bulundurmak lazım
20 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 585 cevap paylaştı. Çok hafif bir makyaj yap.
ya da doğal görünümlü makyaj yap.
Makyaj tekniğini değiştir.
Yok gibi duran doğal makyaj yap.
O zaman fazla dikkat çekmezsin.
https://youtu. be/94nBLrUbFKw? si=C0G2lH5reiX-16hp01 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılMakyaj yapmadığın için, gençliğini yaşayamıyor musun gerçekten? Ailen seni sevip, değer veriyor diye bunalıyor olman çok garip. Ayrıca yaşadığın şeylerden kurtulmanın yolu evlilik değil, zamanı geldiğinde zaten her şeyi doyasıya yaşayabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü bi durum ne yazikki böyle aileler var canım benim.
Bi donem bende turban takmistim ailem karsi çikmisti Yaşin vs daha kucuk diye takma diye
Ve dedikleri gibi 6 ay sonra tekrar acilmistim.
Bence oku diplomani eline al ve kendi ayaklarin ustunde durmasini bil. Çalismana karisirlarmi peki?
Yani hafif makyajin yapmasi neresi kotu anlamis da değilim acikcasi...03 Yorumla
Soran+1 yılYa ben zorla kapanmadım sadece annem ablam kapalı ben de onların yanında sırıtmayım bir de Allah istiyor diye kapandım onlar makyaj yapmaz çok katılar bu konuda ben süslü bir kızım çok zorlanıyorum irademe sahip çıkamıyorum hafif de olsa makyaj yapmak istiyorum ama izin vermiyorlar çalışmamı istiyorlar hatta benden daha çok istiyorlar ama önemli olan o değil önemli olan aile evinde rahat olamamam kendimi şanssız hissediyorum
- +1 yıl
Okuyup yurda yerlesen olmaz mi?
Soran+1 yılOkuyorum zaten de aile evinde okuyorum o kötü hayatım bitmiş benim
+1 yılKapalı insanın makyaj yapmasını doğru bulmuyorum, evet bende çok muhafazakar bir ailede büyüdüm küfür yediğim. bile oldu ailemden sonra tabi onları dinlemeden yapardım... Şimdi olgunlaştikca anlıyorum tesettürün ehemmiyetini son beş senedir dışarda makyaj yapmıyorum, kendimi de daha güzel buluyorum
035 Yorumla
Soran+1 yılAma çok hoşuma gidiyor ya yapınca daha bir bakımlı canlı görünüyorum şal takınca sadece yüz gözükür o soluk görüntü vardır ya onu alıp götürüyor işte
- +1 yıl
Onun yerine her gun yüzünü güzelce yıkayıp nemlendir canım , çok hafif dudağını nemlendir hafif bir pembelik kat. rimel de sür tamamdır.. hafif bir allık parlamayan doğal bir güzellik
Soran+1 yılTeşekkürler dediklerinden sadece yüzümü yıkayıp dudağımı nemlendirebiliyorum hatta kirazlı lipbalm sürdüm diye annem yine kızmıştı çok pembe duruyormuş ahaha delircem ya bu nasıl ev
- +1 yıl
Yani aslında dinimiz güzelce uyarmayi emreder onlarda öyle yetişmiş hor görmeyelim seni anlıyorum
- +1 yıl
Benim annem bana neler çektiriyor du görsen üvey anne yapmaz her konuda kaba. saba
- +1 yıl
Şimdi evliyim herkesten uzağım konuşmuyorum da acısını çekiyor şimdi
Soran+1 yılYaa öyle mi senin adına üzüldüm kimse ailesini seçemiyor bu hayatta maalesef ya şanlısındır ya da şanssız biz şanssız olan kısımdanız umarım mutlu bir evliliğin vardır Allah bozmasın
- +1 yıl
Çok şükür mutluyum , zaten eşinle mutsuzsan herkes senden uzaklaşır eşin iyiyse anan baban dahi sana hürmet gösterir eşini iyi sec
Soran+1 yılBir şey sorcam sence evlenmek isteyen erkek nasıl davranır? Oyalıyorsa ne yapmaya çalışıyordur?
- +1 yıl
Ciddi bir sebebi yoksa sevgisinden ya emin değil ya da sevmiyor net.
- +1 yıl
Bide senle küsken sana bir günden fazla yazmiyosa asla merak etmiyor ve sevmiyor demektir
- +1 yıl
Seven insan kus duramaz
- +1 yıl
Mesela seni görmeden duramaz
Soran+1 yılBencede sevse çabalar emek verir bir de ben artık liseli aşıklar gibi sevgili modunda takılmak istemiyorum gerçi her zaman çoğu ilişkime ciddi yaklaştım ama ya oyalıyorlar ya da kullanmaya çalışıyorlar erkeklerden soğudum desem yeridir artık namazında niyazında mı ve maddi durumu iyi mi diye bakıcam gerisi boş
- +1 yıl
Ahlakına bak ailesine bak nasıl insanlar o çok önemli
- +1 yıl
maalesef kadına gelince herkes namus bekliyor kendileri namuzsuz
- +1 yıl
Seni seven bı ayda da alır iki ayda da alır biz üç ayda tanışıp evlendik beş senedir evliyiz
- +1 yıl
Ailesi de kendide iyiler
Soran+1 yılKesinlikle ailesi çok önemli bana hep ailesiyle sorunları olan ailesinin bile terk ettiği tipler geliyor ahaha umarım aklı başında doğru düzgün merhametli insanların arasında yetişmiş biri denk gelir çünkü aile neyse çocuk da o olur
Soran+1 yılMaşallah 3 ay kısa bir süre demek ki güven vermiş
- +1 yıl
Ben öyle saf biri değildim ilk defa biri içime sindi guvendim ve sevdim 25 yaşında evlendim ikinci evliliğim bu tabi o ilki formalite mecburen evlendim
- +1 yıl
Yani düşün öyle baskıcı ailem vardiki ben formalite evlendim ilkinde kaçmak icin
Soran+1 yılYaa öyle mi neden boşandın acaba özel değilse ben boşanmaktan korkuyorum o yüzden seçimimi iyi yapmak istiyorum
- +1 yıl
Formalite evlenmiştim anlaşarak
- +1 yıl
Üç yıl evli kaldık sonra boşandık o gece çalışırdı ben gündüz ev arkadaşı gibiydi
- +1 yıl
Boşanmak tan korkma !!! Korkun la sinanirsin boşanmak korkulcak bir şey de değil herkesin başına gelebilir anne babam 30 yıldır evliydi babam evlendi annem boşandı mesela
Soran+1 yılAnladım hayırlısı olsun ya hayatın ne getireceği belli değil ne kadar kendimize dikkat edip düzgün yaşamaya çalışsak da kaderde varsa oluyor kontrol edemiyorsun
- +1 yıl
Akışına bırak
- +1 yıl
Hayat sürpriz lerle doli
- +1 yıl
Dolu
Soran+1 yılAynen öyle teşekkür ederim tavsiyelerin için 🙂😊
- +1 yıl
Rica ederim mutlu ol inşallah
Soran+1 yılAmin inşallah ❤️
- +1 yıl
Canım sana tavsiyem ücretli arkadaşlık sitelerine ajans aracılığıyla üye ol sonra oradan mesajlaş ve para kazan daha sonra o paralarla ayrı bir ev tut ve orada istediğini özgürce yaşa. Ha bir plan daha var kendine tinderdan yalancı koca bulabilirsin belki idareten. Kolay gelsin canım.
Maalesef yapıcak bir şeyiniz yok. Maddi özgürlüğünüz olsa bile yinede bırakmazlar. Tek çareniz evlilik olucaktır.
122 Yorumla
Soran+1 yılEvet evlendiğimde bile aile ziyaretleri olunca yanlarında makyaj yapamıcam inşallah kocam anlayışlı biri olur da rahat bırakır
- +1 yıl
Ben esim olursa bu kadar çok bunaltmam onu çünkü onun mutluluğu benim mutluluğum demektir
- +1 yıl
@banasorkanka07 sana soran oldu mu kanka))
- +1 yıl
Ben eşime izin verirdim çünkü nd yaparsa gençken yapar yaslandigi zaman makyaj yapamaz o yüzden bunu kısıtlamaya gerek yok
- +1 yıl
- +1 yıl
Ben senin sorduğun sorudan bahsediyorum
- +1 yıl
Seninki 10 saat çalışıp sana yorgunum diyorsa sevgisi azalmıştır ve senin onu sevdiğini bildiğini için ona güveniyor bence
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Şaka öyle yapılmaz canım böyle yapılır 😁😁😁😁😁😁😁😁 - +1 yıl
Hoşuma gittiği için karşılık vermek istedim
- +1 yıl
Seninle tanıştığıma memnun oldum bu arada moralimi düzelttin valla teşekkür ederim sana iyi ki tanıştık
- +1 yıl
Tanisabilirmiyiz kanka
- +1 yıl
Kanka olarak sohbet edebilirmiyiz
- +1 yıl
Olsun yaaa zamanın olduğu zamanlar yazarsın sohbet ederiz seninle arkadaş olmak güzel olur
+1 yılEvde abartılı makyajlar yap hevesimi evde alıyorum dersin. Gözleri alıştıktan sonra çıkarsın yavaş yavaş
20 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 1b cevap paylaştı. evlenmek senin kaçış yolun değil aileni karşına al ve konuş ben büyüdüm kararlarima saygı duyun ben kötü bişey yapmıyorum diye ya da devlet korumsi altına git ordan okuyosan oku calisiyosan da çalış
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 909 cevap paylaştı. Baskıcı bir ailen var. Anladığım kadarı dindarlıdır. Evet senin özgürlüğünü kısıtlıyor. Evlenince belki durum değişecektir bunun başka çaresi yoktur.
10 Yorumla
+1 yılBenden beterleri var mış 😅neyse saçıma başıma karışan yok
125 Yorumla- +1 yıl
Sendeki sorun nedir?
- +1 yıl
Gezmeye karışırlar başka erkekle konuşamam özel olarak numara veremem yengem bile mesajlarımı okumak istedi bunlar sadece
- +1 yıl
Ama senin ailen koruyucu. Seni kötü niyetli insanlardan korumak istiyorlar.
- +1 yıl
Ben bu aile kavramını anlamıyorum valla izin vermedikleri zaman daha kötü olacağını düşünmeleri lazım ama hep hata yapıyorlar aileler
- +1 yıl
Maalesef
- +1 yıl
Tabi de konuşmak derken sohbet muhabbet o anlamda her konuştuğumla evlenecek değilim bundan dolayı demiyorum kimseye
- +1 yıl
Haklısın insanın ailesine anlatamadığı şeyleri arkadaşına dostuna antabilmesi güzel birseydir bunu anlamalarını beklemeyin eski kafalılar anlamaz
- +1 yıl
İlkte yengeme dedim o abime abim ben demeden küçük abime demiş kıyamet koptu yenge falan asla sır vermem ya da bir şey oldu mu demem başıma iş açtılar
- +1 yıl
Valla benim kardeşimin karısıda iyi sayılmaz benden küçük olmasına rağmen saygı duyduğum halde benimle kavga etmeye çalıştı bende kocasına yani kardeşime söyledim haklı olduğum halde eşine inandı bende her yerden engelledim onu ve kardeşimi evinide ayırması güzel oldu kafam rahat
- +1 yıl
Yengelere güvenilmez
Soran+1 yılAkraba akreptir diye boşuna dememişler
Soran+1 yılGüya iyiliğimizi istiyorlar ama hayatımızı da kısıtlıyorlar
- +1 yıl
Evet öyle valla kendi hayatlarına bakmak yerine bize karışıyorlar
- +1 yıl
İşte yengem 41 ben 23 geçen sene büyük benden bayağı öyle hak görüyor
- +1 yıl
Cok saçma yaptıkları kendi kızı var mı acaba oturup kendi çocuğunun geleceği ile uğraşsın seninle uğraşacağına
- +1 yıl
Aman 19 yaşında kızı neymiş yanıma göndermek istemiyormuş beni örnek alırmış
- +1 yıl
Var
- +1 yıl
Allah bilir neler yapıyordur annesinden gizlice
Soran+1 yılO nasıl yengeymiş ya aileye sonradan gir sonra her şeye hakkın varmış gibi davran oldu paşam ketçap mayonez de olsun mu Allah'ım yaa
- +1 yıl
Sizi çok iyi anlıyorum ve size çok hak veriyorum
- +1 yıl
Neler neler hatta benden önce başladı o yani konuşmaya falan işte 😅 yeğen hızlı ben saftım
- +1 yıl
Sen böyle kal o ne yaparsa yapsın bulaşma sonra senden bilirler öyle görünüyor durum senin temiz bir kalbin var
- +1 yıl
Sen o temiz kalbine sahip çık gerisini basver
- +1 yıl
İşte ondan dolayı ben karışmıyorum artık sonra gerçekten benden bilinir
- +1 yıl
En doğrusunu yapıyorsun valla destekliyorum seni istediğin zaman dertkesebiliriz ben hep burdayım
+1 yılKendini nasıl iyi hissediyorsan öyle yap yaşlanınca mı yapacaksın yapman çok doğal
26 Yorumla
Soran+1 yılBencede güya cildi bozuyormuş zaten yaş ilerledikçe cilt bozuluyor ki makyaj yapsan da yapmasan da
- +1 yıl
Streste cilde zarar veriyo dahs tehlikrli
- +1 yıl
Biz makyajı başkaları beğensin diye yapmıyoruz kendimiz beğendiğimi için yapıyoruz güzel makyaj yapmakta bi sanattır iyi o zaman biz bırakalım erkekler yapsın 🤣🤣🤣🤣🤣
Soran+1 yılDimi ya 😂😂 ben de sinir oluyorum aynaya baktığımda güzel hissetmek istiyorum belki illa erkek mi bakması lazım
- +1 yıl
Yakıştığı sürece kimene 🤣🤣
Soran+1 yılDimi 😂
Şu aile ve toplum baskısı yaşayan kızları kurtarsn Allah varya dünyaya bı kere geliosun onda da hep baskı altında yaşıyorsun ya. Ne biçim aileler var
10 Yorumla
+1 yılEvliliği kurtuluş yolu olarak görmekten vazgeçin artk. Bir an önce bi işe girmeye bak sonrasnda zaten sırtın yere gelmez özgürlğnü alrsn eline
00 YorumlaKendi ayakların üzerinde duracak yastsın güzelce anlat derdini olamdı evlik en son durak olsun kendin calıs kendi ayakların üzerinde dur
00 Yorumla
+1 yılArtık onların kontrolu altında değilsin Kendi kararlarını alabilecek bir yaştasın sana saygı duymaları gerek anlaşamıyorsan ayrı eve çıkabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
Hele bir ayrı eve çıksın iki gün kendine bakabilecek mı? Makyaj parası bulur mu muamma.
- +1 yıl
Sürekli baskı altında yaşamaktansa öylesi daha iyi bence
+1 yılAilenin herşeye karışmasına izin verme senin karakterin yok mu?
08 Yorumla
Soran+1 yılKarakterlik bir durum değil ki bu makyaj malzemelerimi çöpe attılar diyorum o an ne yapabilirim ki? Aynı evin içerisinde yaşıyoruz her şeyimi biliyorlar
- +1 yıl
Senin bir hayatın var kimsenin hayatına müdahale etmesine izin verme annen baban bile olsa ayrıca yaptığın olay kötü bir şey değil ben hayata öyle bakarım herkes haddini bilmeli der susarım.
Soran+1 yılNe yapabilirim peki? Makyaj yapıp karşılarına çıktım diyelim ben artık böyle devam etmek istiyorum dedim diyelim eee yine yüzümü sildirip makyaj malzemelerimi arayacaklar hadi o an hoşgörülü yaklaştılar diyelim ben evde yokken dışarıda gezerken odama girip dolabımı kurcalayacaklar yine nasıl olacak bu işler?
- +1 yıl
Ters yap biraz kendini ezdirme kimseye yoksa sonsuza kadar mutsuz yaşarsın haberin olsun.
Soran+1 yılBu yaşıma kadar gizli gizli yaptım yine de yapmışım hiç yapmasaydım içimde kalırdı açıkçası 😂
Soran+1 yılSon cümlende doğru demişsin mutlu olmak için biraz gürültü yapmak lazım
- +1 yıl
Aynen doğru yoldasın bence👍
Soran+1 yılTeşekkürler 🙂
+1 yılMakyaj yapmayı hiç sevmem. Kalem, rimel yetiyor. Çok dikkat çekici bir şekilde yapmazsan, ve bunu da onlara anlatırsan, belki sıkıntı yapmazlar.
00 Yorumla
+1 yılBen de bu makyaj isteğini anlamıyorum. Yapmayınca da güzelsiniz, kafana takma.
02 Yorumla
Soran+1 yılYa biraz fondöten biraz rimel sürünce daha sağlıklı gözüküyor cildim diğer türlü renk eşitsizlikleri oluyor hoş gözükmüyor
- +1 yıl
Bunu kişinin kendini iyi hissetmesi için bende doğru bulmuyorum ama olmayınca da kusurlu değilsin. İnsanlar aklını kaçırmışcasına illa olmalı diye baktıkları şeyler olmak zorunda değil
+1 yılBiraz bakıcılar ama yapmasan daha iyi, bırakıp öyle yaşasan daha iyi bence
10 Yorumla
+1 yılAilen doğru olanı yapıyor kimse evladının kötülüğünü istemez
10 YorumlaEvlilik hiçbir zaman birşeylerin kurtuluşu değil, yeni sorunların başlangıcıdır
20 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 312 cevap paylaştı. Makyaj yapmayın cildi yaşlandırır geçici güzellik uğruna 30 dan sonra neneye dönüşürsünüz…
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsakin evleneyim deme buyuzden baba evini ararsin emin ol , bende o kafayla evlendim konu ayni olmasada beni cok seviyordu yanilmisim acele ettim evlenmekle baba evinden kurtulmak icin
ama 22 yasindasin yap gitsn istedigini desinler10 Yorumla
+1 yılSeni çok iyi anlıyorum aynısı bende var böyle coğrafya böyle karar
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇaylarına müsil at duş başlığını açık bırak duşta çeşmeyi açınca birden yukarıdan gelsin su şofbeni sona getir yansınlar yani sen de onlara hayatı zehir et
10 YorumlaNeden makyaj yapıyorsun ki, Allah’ın verdiği rengi beğenmiyor musun?
022 Yorumla
Soran+1 yılOnunla bir ilgisi yok hatta makyajla güzelliğim daha da belirginleşiyor ona bakılırsa yüzümüzde sivilce çıkıyor krem sürüyoruz o da mı Allah'ın verdiğini beğenmemek oluyor 🤔
Soran+1 yıl@justmila Doğru söylüyorsun kız valla asıl konu benim özgürlüğüm tek makyaj değil her şeyimi haber vermemi istiyorlar onların esiriyim resmen
Soran+1 yıl@DeAngelo Hayatım?
Soran+1 yılTamam ama birini uyarırken aynı şekilde aşağılamak ne kadar doğru? Kırsal düşünce ne demek köylü milletin efendisidir
Soran+1 yıl@justmila Nur suresinde başörtülerini yakalarının üzerine kadar getirsinler yazıyor diye biliyorum ben
Soran+1 yıl@justmila Evet bunu anlatamıyoruz kimseye erkekler için yapmıyoruz kendimizi iyi hissetmek aynada gördüğümüzde mutlu olmak için yapıyoruz ben zaten evde de yapıyorum 😂
- +1 yıl
Şöyle ki ben kapalıyken bu konuyu epey araştırmıştım ve Nur suresinde inen tesettür ayetinin amacının hür kadınları köle kadınlardan ayırmak için indiğini öğrendim o zamanlar köle kadınlar çıplak olarak alınıp satılırdı ve o ayette aslında saç kapamadan değil dış elbiseden bahsediyor yine farklı tefsir kaynaklarını da değerlendirebilirsin.
Soran+1 yılİlk kez duydum
Soran+1 yıl@DeAngelo Evde de yapıyorum kim görüyor?
Soran+1 yıl@DeAngelo Ne boş adamsın valla Allah yanındakilere sabır versin bir de şöyle canımlı cicimli konuşman baya itici 42 yaşındasın kızın yaşındakilere lakayt lakayt konuşuyorsun
+1 yılEvlenmek ne alaka kocan sana makyaj yapabilirsin mi diyecek koca da kısıtlıyor.
10 Yorumla
+1 yılBeni yanlış anlama ama ailen çok muhafazakar değilmi cvp verirsen yardımcı olaym 😊
00 Yorumla
+1 yılAilen mi kapattı kendi isteğinle mi kapalısın
00 YorumlaEmin ol evlenmek çare degil. Oku, çalış kendi ayaklarının üstünde dur ayrı eve çık daha iyi ✨
00 Yorumla
+1 yılMakyaj yapmamanı tavsiye ederim. Neden süreceksin ki bi ton zararlı kimyasalı yüzüne
00 Yorumla
+1 yılToxic anne baba klasiktir. Okumana bak sonra evden ayrıl...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi isteğünle mü kapandın? Yaptıkları sçama konuyla alakasız oldu biraz kusura bakma yani o da baskıcı olduklarını gösterir de ondan sordum merakımdan yanlış anlama
00 Yorumla
+1 yılSeçme ve seçilme hakkı sende ona göre karar ver zamanı geldiğinde
00 Yorumla
+1 yılNe değişik bir kafa yapısı ne olabilir yani makyaj yapınca? Allah sabır versin sana.
00 Yorumla- Devamını Gör (113)
Devamını Gör(158)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem