24 yaşına kadar tek bir sivilcem bile yoktu, birkaç aydır böyle minik minik ama sinir bozucu.
Şimdi yüzümü temizledim falan yine görünce sinir oldum.
24 yaşına kadar tek bir sivilcem bile yoktu, birkaç aydır böyle minik minik ama sinir bozucu.
Şimdi yüzümü temizledim falan yine görünce sinir oldum.
Beslenmene dikkat ediyor musun? Kötü yağlar tüketmemelisin. Zeytin yağı hariç softana diğer yağları asla almamalısın. Önce her şey beslenmeden geçiyor. Bu son derece senin kontrolün altında olduğu için söylüyorum. Çünkü bunu kontrol edebilirsin. Beslenmene özen gösterebilirsin. Abur cubur asla tüketmemelisin.
Psikoloji de çok etkilidir. Stres özellikle çok etkili olabilir. Bir dermatologla görüştün mü? Onun görüşleri çok önemli çünkü. Ama senin elinde olan şeyler beslenmene çok dikkat etmen.
Bak her şey zamanla değişir. Bu değişime göre senin de yeni rutinler ve alışkanlıklar kazanman gerekir. Bu nedenle cildin için beslenmene dikkat etmelisin. Ayrıca dermatologlardan destek almalısın.
Cildini daima temiz tutmalı, sabun yerine nemlendirici içerikleri olan temizleyiciler ile yıkamalısın. Ben careVe ürünlerini kokusuz olduğu için kullanıyorum. Sen de cildin için en uygun kremleri hiç deneme yanılma yapmadan bir dermatolog ile görüşerek temin edebilirsin.
@Donneto Harika gerçekten. CareVe cilt temizliği için nemlendiren temizleyicisi duruyor hep başucumda. Cilt bakımı yapıp gül bahçesi gibi kokmak istemediğim için CareVe yi tercih etmiştim. Kokusuz ürünlere sahipti çünkü. Bu bana da iyi bir başlangıç sağladı. Çok daha iyi marka ve kremler vardır eminim. Ama cildi hem içten hem de dışarıdan doğru şekilde beslemek gerekiyor. Tek taraflı bir çözüm yerine çok yönlü bir hayat standardı değişikliği gerekebilir.
Cevap
31Cevap
Sivilcelerin en büyük 3 sebebi:
Bu üç hususa dikkat edersen ve genetik olarak sıkıntın yoksa adamakıllı bir tane sivilce bile çıkarmazsın. Bir arkadaşımın da sivilceleri böyleydi ama onda daha fazlaydı. Cildiye doktoruna gitti. Sivilce hapı var kırmızı reçeteyle veriyorlar yani hiçbir şeye alerjin olmaması lazım ve doktorlar pek önermiyor. Yine de çok etkili ancak sağlığına zararı olabilecek bir ilaç. Saydığım 3 hususa 1 ay boyunca dikkat etz faydası olmazsa doktora git bence.
Cilt durumları zamanla değişebilir. Sivilce problemleri birçok faktöre bağlı olabilir, stres, hormonal değişiklikler, beslenme alışkanlıkları gibi. Bir dermatologla görüşmek, cilt bakım rutininizi gözden geçirmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarına dikkat etmek yardımcı olabilir.
Psikolojik sıkıntıların ya da seni köşeye sıkıştıran huzursuzlukların varsa eğer Bunlar da vücuda birtakım sivilce şeklinde gösterebilir kendini
Muhtemelen o sıkıntılı döneminden kalma izler
Rica ederim poncik
Çok geçmiş olsun
27 misin peki sen şimdi
27 yazıyor yukarıda
Ondan sordum
Hım anladım şimdi poncik
Tonik ve iyi bir yüz yıkama jeliyle hiçbir şey kalmıyor
Yani önerim doğru olur mu bilmiyorum hamilelik sürecinde kullandım ben çünkü
Aslında çıktığı bölgeye göre vücutta belli sorunlara işarette olabiliyor bi baktırın daha önce böyle bi sorun yoksa belki belli başlı değerleriniz oynamıştır…
O yuzunle sakın oynama şimdi şöyle yapcaksin cildiye gidiceksin ve sana şu roucutane diye bir ilaç var onu icceksin öyle krem iyilesmez o yuzunle oynarsan çukur kalır iz kalır unutma
Merhabalar
Yalnız sivilceler tam dışarı çıkmamış iltihaplı olabilir çünkü uçları farklı sakın koparma bir an evvel rahatsız ediyorsa cildiye bölümüne gözük
gül suyu iyi geliyordu denemeni tavsiye ederim. ben gül suyuna 3-4 çeşit yağ karıştırıp peeling sonrası tonik olarak yüzüme sürüyorum baya geriyor da.
Vay be bunlari yapan erkek var miymis ösmddld
Hangi yağlri kullaniyorsun
Him anladim teşekkür biliyorum da yine de sorayım dedim
Tuzlu suyla sürekli yıka yüzünü
Ya da bir bardağa tuz ve su dök su sıcak olsun kaynar su kariştir onu bir güzel
Pamukla yüzüne sür ve geçecek emin ol
Ama %100 sonuç değil
Sivilce iltihabini köreltiyor
Tatlı duruyorlar kafana takma. Yağlı yeme cips çekirdek fasfod. Doktora git belki karaciğer yağlanması vardır karaciğer yağlanması sivilce yapar genelde. Ve takma kafana çok böylede tatlı duruyorlar
Bebe pudrasi iki yemek kasigi birtane limon sık karistir maske yapacaksin haftada iki defa izde kalmiuor geciriyorda
Su ana kadar yoksa sebebi yanlis beslenme yanlis makyaj malzemeleri yuzun temizlrnmemesi ya da stress olabilir. Bir dermotolojiye cikin bence
İltihapsızları imex çözer, iltihaplı ve iz bırakan türdeyse roaccutane olabilir ama fazla kesin çözüm
Yağlı yiyeceklerden ve özellikle paketli gıdalardan uzak durmalısın
cilt temizliği yaptır.. 2/3 seansta temizlenir merak etme
Aktarda sabunu var.. Kardesımdede vardı aynısı onda fayda etti.
Beslenme şeklini gözden geçir stres yapmamata çalış
O sivilceler the pruest in sarı serumu ile yok olacak ve güneş kremiyle beni dinle askom
Onlar genetik sivilceler. Ben de yok çünkü ailede yok.
Korelilerin temizleme tavsiyeleri falan oluyor onlar çok işe yarıyormuş
Aynı dertle savaşıylruz sanırım 1 senedir bnde savaştayım...
Karaciğer yağlanmana baktır sorun %100 karaciğerdendir
Hergün yüzünü sütle sileceksin bu kadar basit
1 ay düzenli yap
Cildiyeye gidip tedavi olmalısın ve beslenmene dikkat etmelisin.
Dermatolaga git derim belki de bı alerjim var hayatında ilk defa kullandığın bı makyaj ürünü de böyle yapmış olabilir ya da stres sigara bir sürü ihtimal var en iyi dermatolok
Ya bendede ben var eskiden sorun etmiyordrum benek gibi ufak 3-4 tane diğerleri göze çok çarpmıyor aslında hiçbiri çarpmıyor ama ben aşırı rahatsızım ya ne yapayım hadi tavsiye ver bana
Içki cigara varsa birak
Ben sivilce ilacı kullandım yüzüm bebek gibi ama ilaç çok zararlı işte biraz pişmanım aslında
ilaç tedavisi cilt bariyerine uygun serumlar ve nemlendirmek
burada kem göz çok nazarlara gelmişsindir
Mutlaka doktora gitmelisin
yağlı yiyecekler yememelisin
Zamanla kemdi kendine gider
Sirkeli pamukla gece yatmadan üzerine sur
Krem sur yuzunu elleme
Ergenlik döneminde normaldir 😬
Otacı yüz temizleme jeli.
Oksijenli suyla silmeyi dene geceleri
krem sürmen lazım ya da cildiyeye git
Cildiye doktoruna git
Yine de güzelsin
Onları benim karışım geçiriyor
Dermatolağa gitmelisin krem yazıyorlar
C vitamin serumu kullanırsan geçer
Cerave
Doktoraa görün
Büyüyünce geçer
Limon sür..
Sıkıntı stres hep
İlaçla
canını sıkma
çok guzelsin
bu sivilcelere hiç takılma
bence o kadar kotu değil
ins o da geçer
doktora gittim mi
Doktora gittiniz mi?
Çok asılma
Yaş 27 ama
27 yazıyor daha büyük duruyorsun. Geçmiş olsun
Fotonu gördüm bence duruyorsun
Nasıl yanlış görmüşümdür sizin fotoğrafınızı gördüm 😄
Benim ki neden yanlış oluyor? 😄
Bence sizinki yanlış olabilir
Bir sorun isterseniz kaç gibi duruyorum diye iyi günler
İyyy
Sen dön b*klu popona bak kızın cildi bebek gibi onlarda iz kalmış onlarda geçer bi şekilde yavusak senni