Eski zamanlardan beri doğru sanılan, kulaktan kulağa yayılmaya devam eden yanlışları konuşalım ✅
Başlıyorum;
Yağlı veya pis ellerin başa sürülmesi; saçların yağlanması bit oluşumuna yol açar ✖️
Tamamen yanlış ! Bitler insandan insana, doğrudan veya eşyalar aracılığıyla bulaşır, eğer bulaşma yoksa saçlara her gün yağ sürülse de bit olamaz. Bitlenme saçın temiz veya kirli olması ile ilgili değildir.
Kulaktan kulağa yayılan başka hangi yanlışlar var?
Ne büyük yanlış "Namus sadece kadında var" inanışı yüzünden erkekler sapıklıklarına fantezik kılıflar buldular, kadınlar bu durumdan bıktı ve baktılar ki değişen bir şey yok batı balık yan gider dediler kadınlarda sapıklaşmaya başladı, herkes için geçerli değildir ama çoğu kişi böyle ve beni çok üzüyor
Abicim namahrem bir kadına elini sürüyorsun millet neresine önyargı yapmasın ki biz erkekler tanımadığımız bir kadına kadının rızası olsa bile dokunsak evlilik dışında haram kılınmış. Ne yazık ki dini yanlış öğretiyorlar insanlara. Alan razı veren razı sözüne katılmıyorum.
@masörbirbey kardeşim zaten şeytanın tıpası ile şeytana uymuyor mu insanlar o zaman şeytandan kime ne diyemeyiz öyle mi insani boyutunu da böyle düşün.
@masörbirbey şimdi abicim sen cerrahi bir operasyon yapmıyorsan dokunma varsa tene ve o tende rahatlama hissiyatı oluyor öyle düşün haz duyuyor kadın bundan ve hedonizm şeytanın bize oynadığı bir oyundur.
@masörbirbey abim Şaffi mezhebine ait birisine teninle dokunursan teninin sıcaklığı ile dokunursan abdesti bozulur mesela mezheplerden kaynaklı dediğim. Ayrıca demek istediğim bu işte hedonizm sıcaklık etkisiyle oluyor. Eldiven senin ten sıcaklığının karşı tarafa geçmesini engeller.