Çok zengin değilim, güzellik merkezilerine gidecek, pahalı bakım ürünleri alacak param yok.
Yine de yüzümün yaşlanmasını önlemek ve 3-5 yaş genç görünümlü olmak için ne yapmalıyım?
Mesela siz yüzünüze ne tür bakımlar yapıyorsunuz?
Yaşım 22.
Çok zengin değilim, güzellik merkezilerine gidecek, pahalı bakım ürünleri alacak param yok.
Yine de yüzümün yaşlanmasını önlemek ve 3-5 yaş genç görünümlü olmak için ne yapmalıyım?
Mesela siz yüzünüze ne tür bakımlar yapıyorsunuz?
Yaşım 22.
Bunu senin için yapay zekaya sordum. Umarım işine yarayacak noktalara değinmiştir:
Yaşınıza göre cildinize uygun basit ve bütçe dostu bakım adımlarıyla genç ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz:
1. **Güneşten Korunma:** Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için günlük olarak güneş koruyucu kullanın. Bu, erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olabilir.
2. **Temizlik:** Cildinizi düzenli olarak temizleyin, ancak agresif ürünlerden kaçının. Nazik temizleyiciler tercih edin.
3. **Nemlendirme:** Cildinizi nemlendirmek önemlidir. Hafif, su bazlı bir nemlendirici kullanabilirsiniz.
4. **Sağlıklı Beslenme:** Cildin sağlığı, içsel sağlığınızla bağlantılıdır. Vitamin ve mineral açısından zengin bir diyet sürdürmeye çalışın.
5. **Su Tüketimi:** Yeterli su içmek, cildin nem dengesini koruyabilir ve genç görünmesine yardımcı olabilir.
6. **Sigara ve Alkol Kaçının:** Sigara içmek ve aşırı alkol tüketimi cildin erken yaşlanmasına neden olabilir. Bu alışkanlıklardan kaçının.
7. **Uyku düzeni:** Yeterli ve düzenli uyku, cildinizin yeniden yapılanmasına yardımcı olabilir.
8. **Egzersiz:** Düzenli egzersiz, cildinizi canlı ve sağlıklı tutabilir.
Kişisel bakım rutini benzer şekilde herkes için aynı olmayabilir, bu yüzden cildinize özel ihtiyaçları göz önünde bulundurun. Ayrıca, yaşınıza uygun olacak bir dermatologdan tavsiye almak da faydalı olabilir.
Yüzünüzün yaşlanmasını önlemek için pahalı ürünler veya tedavilere ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz birkaç şey var:
Güneşten Korunun: Güneş, cildimizin erken yaşlanmasında büyük bir rol oynar. Güneş koruyucu giysiler giyin ve geniş kenarlı bir şapka takın. Ayrıca, geniş spektrumlu, SPF 30 (veya daha yüksek) ve suya dayanıklı bir güneş kremi kullanın.
Sağlıklı Beslenin: Taze meyve ve sebzelerle dolu bir diyet, cildin erken yaşlanmasına yol açabilecek hasarı önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, şeker veya diğer rafine karbonhidratlar içeren bir diyetin yaşlanmayı hızlandırabileceği bulunmuştur.
Sigara İçmeyin: Sigara içmek, cildin ne kadar hızlı yaşlandığını büyük ölçüde hızlandırır. Sigara, kırışıklıklara ve donuk, solgun bir cilde neden olur.
Tekrarlayan Yüz İfadelerinden Kaçının: Bir yüz ifadesi yaptığınızda, altındaki kasları kasarsınız. Yıllar boyunca aynı kasları tekrar tekrar kasarsanız, bu çizgiler kalıcı hale gelir. Gözlük takmak, göz kırpma nedeniyle oluşan çizgileri azaltmaya yardımcı olabilir.
Alkol Tüketimini Azaltın: Alkol tüketimi, cildin erken yaşlanmasına katkıda bulunabilir.
Bu ipuçları, cildinizin genç görünmesine yardımcı olabilir. Ancak, her zaman hatırlamanız gereken en önemli şey, her cildin farklı olduğu ve bu nedenle herkesin cilt bakımı ihtiyaçlarının biraz farklı olabileceğidir.
Cevap
10Cevap
Beyaz kil toprak al, yumırta akı ve birazda limon sık, krem kıvamına kadar karıştır, yüzünün gerildiğini göreceksin, 15 dakikayı geçirme zararlı kil den dolayı, yüzünü yıka, sonra yüzüne nemlendirici sür, haftada bir yap, hergün yapma,
2/beyaz kil, yarım muz, yumurta sarısı aynı uygulama makbül
sana bu konuda altın bilgiler verebilirim kimsenin bilmediği. bu konu hem basit hem de kapsamlı.
growth hormone artışını sağlaman gerekiyor. karaciğerde IGF1 denen bir madde iyi üretilirse kolajen sentezi artar ve yaşlanma belirtileri gecikir. bunu sağlayacak bazı kritik bilgiler biliyorum. bir de vücutta antioksidanı artırmak gerek. özellikle selenyum ve e vitamini. ayrıca kolajeni koruyacak bir madde daha biliyorum.
Selenyum tümörleri besliyor deniyor hocam
@Dunyayolcusuuu bu konu kapsamlı. öyle tek bir faktöre bağlı olamaz hiçbir şey. ona bakarsan b12 yüksekliği de kansere yol açıyor diyorlar. herkes bilmeden atıp tutuyo
Evet b12 de 1000 üstünde yapıyor deniyor
@Dunyayolcusuuu bu konuları yıllardır araştırıyorum. kolajeni koruma ve yaşlılıgı önleme konusunda ücretli danışmanlık isteyen ya*zabilir.
Mutlaka güneş kremi kullan yaz kış ayrıca imkanın var ise retinol kullan ama düşük doz'da başla cildin hassasiyet oluşturmadan alışsın. En etkili şeyler bu ikisi hem kırışıklık hem yaşlılık lekelerini önleyen
Her gün yaz-kış güneş kremi kullanıyorum. Çift aşamalı yüz ve boyun temizliği yapıyorum. Her akşam buhar ile cildimi ölü hücrelerden temizliyorum ve nemlendiriyorum. Sigara kullanmıyorum, bol su içiyorum ve sağlıklı besleniyorum.
Fondöten, kapatıcı, pudra, allık, kontür, highlighter vs vs... cilde sürülen bütün kimyasallardan uzak durmak. Güneş kremi bile gerekirse sürmek. Duş sonrası krem sürmek yeterli bence. Yıllardır bütün arkadaşlarıma bıraktırtmaya çalışıyorum bazıları doğru yolda bazıları devam ediyor. Bunlar kadar cildi mahveden başka bir şey yok. Ne olursa olsun özel günler harici kullanmamanızı ve her gece yüzünüzü gül suyuyla silmenizi öneririm.
Ben arbutin ve retinol kullanıyorum iyi geliyor. Güneş kremsiz dışarı çıkmıyorum kış mevsimi dahil birde bol su içmeye çalışıyorum tavsiye ederim.
Yumurta...
Yumurta yaşlanmayı geciktiren, göz kırışıklıklarını gideren bir besindir. Bunu araştırabilirsin.
Strest üzüntü insanı erken yaşlandırıyor, gamsız olmak lazım, onun dışında yüzünü temizle, nemlendir ve güneş kremi kullan, ben de aynı yastayım ve ben de yaşlanmak istemiyorum bunları yapıyorum şu anlık
Yüz egzersizleri var YouTube yazsan bile yüz tane video çıkar zaten bakmanı öneririm
Banyo yaparken sıcak su ve sabun ile keselenmek.
Temiz beslenin, spor yapin ve makyaj yapmayın hicbir şekilde.
U ve X demek belirgin bir şekilde ve kasları gererek, iyice belli ederek söylemek.
Sabah akşam Aloe Vera kremi veya badem kremi bir de bal kremi sürerim bir şey yapmam yani
En basitinden aklıma gelen düzenli nemlendirici ve güneş kremi kullanmak.
Namazla beraber Teheccüd namazı kılmak, Teheccüd namazı yüze nur veriyor. Hiç kreme falan ihtiyacın kalmıyor.
Neden?
Evet öyle git kıl o namazı ama içten ve yürekten Allah'ın huzurunda olduğunu bilerek ve hissederek, ondan sonra konuşalım inşallah.
Namaz dinin neyi diye yaz Google'a o zaman anlarsın beni.
Bol su içiyorum ve bu sıralar keten tohumuna başladım tabii yaşım gereği artık kremlere başlamam gerekiyordu bu sene başladım
Şekerim bunun zenginlikle alakası yok spor yapacaksın sağlıklı besleneceksin.
Yoğurt
Limon
Bal karışımı yapıp sür
Birde haftada 2 gün kantaron yağı
Ne yapılmamalı diye sorarsan mimik asla yapılmamalı 😄 sadece emojilerde
Daha 22 yaşındasın boş ver yaşlanmayı günlük cilt bakımı yap yeter
C vitamini ve kaliteli nemlendirici kullan. Sabah aksam yüzünü yıka bu ikisini sür mis
Günlük cilt bakımı yeterli bence
Sabahları buz uygula haftada bir kere kil yap
Yüz yogası yapıyorum her duş sonrası
Avokado kullanmak lazım
Yeterince uyumak en önemlisi galiba.
avakado alığ iyice ez hafta 1-2 defa yüzüne sür
Hep soğuk su ile yıka sıcak su ile yıkama
Yüz yogası
Yüz yogası masajları
Yaşamaman lazım
Stressden uzak dur
Bol su iç