bence insanlarda yaşlanma kesinlikle hastalık belirtisi. her yaşın bi güzelliği var diyenler s*lak hepsi. fakir avuntusu yaşıyorlar sadece. DNA hasarını meşrulaştırma yöntemi. bilimsel olarak dna hasar almadan yaşlanmak mümkün değil. yaşlanmış halde uzun yaşamak isteyenler double sal*ak. asıl önemli olan çıtırlığını koruyarak uzun yaşayabilmekte marifet. ben 35 im çıtırlardan başkası çekici gelmiyo bana ve çıtır kalabilmek için elimden geldiğince egzersiz ve kalori kısıtlaması uyguluyorum kendime. obezler hariç tüm çıtırlar bana sek*si ve çekici geliyor. obezler zaten full hasta mettabolik sorunu olan insanlardır.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
yaşı büyük gelenlere öyle gelir.. ben olgun kadınla evlenmek isterdim
sen gençliğini kaybedince bu defa da çıtırlara kayar gözün. doğa kasını kaybetmiş insanı istemiyor. ne kadar çok kas dokun varsa o kadar çok çekici ve sağlıklı bi yüze sahip olursun ve genç kalırsın. sürekli obur gibi yiyerekk zaman geçiren insan yaşlanmaya mahkumdur. doğa temizler o kişiyi kızların/erkeklerin gözünde çekiciliğini alarak.
sende çıtırlık mı kalmış artık çıtırlar bakmaz sana uğraşma boşuna
beni görsen düşersin kaslarıma :D
hahah kendini kandırma şeklin mi kas her erkekte var otuz beşliği napıyım torunlarına bak sen hadi
ulan iki yüzlüler :D o zaman niye 30 una gelmiş bekar bir kıza tam evlenme yaşındasın diyip 20 liklere ay çok küçüksün diyosunuz yorumlarda :D şimdi de torun sahibi mi oldular 30lar :D
sen 35 yaşında 18-20 yaşındaki birine ilgi duyuyosun konu bu bahsettiklerin zaten kendi yaşlarıyla ilgililer senin sorunların farklı ama hayallere kapılma dediğim gibi bu saatten sonra hayal kurarak gidersin sadece. iki gram kasına da güvenme onlarda erimeye başlamıştır eminim.
ben bahsettiğin çıtır olarak söylüyorum ne ben ne de bugüne kadar çevremde gördüğüm hiç kimse 35 yaşındaki birine ilgi duymaz gerçeklerle yüzleş milyonda bir bulursan başını belaya sokmada beraber olma ihtimalini de sen hesapla artık senin gibilere toplumda hoş bakılabileceğini sanmıyorum
sen bakmıyosun diye herkesin aynı oldugunu mu düşünüyosun? yanılgın burada işte. boşuna kuruntuya kapılma her türlü bakan bakıyor. kas kütlesini korumuş adam zaten büyüme hormonu düzeylerini de korur gençliğini de korur.
sen normal diyosan zaten kimse değiştiremez düşünceni inandırmışsın kendini yok hormon falan yaşın 35 işte değiştir bunu hadi? ya paran için ya da başka sebeplerden birliktelik kurarsın. ne diyebilirim ki.
yaşlanmaya başlayınca göze güzel gelene bakar insan demişsin yaşlanmanın sınırı yok 18 yaşındaki birine göre 35de yaşlı 75de. şimdi senin kızına kardeşine ailenden birine 40 yaşında bi adam senin sunduğun sebeplerle gelse bu düşüncelerini onun yüzüne de söyleyebilir misin? ortak düşüncelerde olma ihtimaliniz çok yüksek olurdu. Gözüne hoş gelmesi ayrı ama arzulamak başka bi şey doğanın kanunu var bunu isteden de değiştiremezsin
bak ben anlatamıyorum sana olayı. özet geçiyim. ben olayı tatlılık ve çekicilik olarak değerlendirdim çünkü bu yaşlarda hem fiziksel erişkinlik tamamlanıyor hem de yaşlılık izleri başlamamış oluyor henüz. 25 veya 30 una gelmiş bir kız ile 18-19 yaşındaki bir kızın hücrelerine aldığı dna hasar boyutu kesinlikle aynı değildir. ya bunu stresle alırsın ya da çok yiyeyerek aşırı şeker yüküyle alırsın. güzellik farkını ortaya çıkaran da zaten birinin diğerine göre hücrelerine aldıgı dna hasarıdır. Allah biz insanı en güzel biçimde yarattık derken aslında henüz başlamamış olan dna hasarından önceki gençlik evrelerini vurguluyor ki gerçekten de öyle ben sağlıklı olup obeziteye yakalanmamış çirkin bir çıtır görmedim ben.. sen toplumda gördüğün 35 yaşındaki adamların dna hasar yıgını yüzünden herkesi aynı kefeye koyuyosun. bu iş kronolojik yaşa göre ilerlemez biyolojik yaşa göre ilerler doğada. . dünyada bunun örnekleri de var mesela 60 yaşına gelmiş bir japon vardı gününün çogunu aç geçiriyordu kalori kısıtlaması yaparak ve adam cidden 30 bile göstermiyordu tip olarak. kendi yaşıtları dede gibi. olayın vehametini anla diye söylüyorum. olay para meselesi değil doğa, raydan çıkan canlıyı ayıklıyor. bu durum her canlıda böyledir. insanda da çekicilik kalmıyor yaşlandıkça ve değerin düşüyor gençliğin kıymetini varken anlamak lazım. her yaşın güzelliği var diyenlerin olayı fakir avuntusu yalan o işler.
öyle tabi ki bu konuda haklısın ama yine de bu söylediklerin 18 yaşındaki birini arzulamanı meşru yani ben mi yanlış düşünüyorum hani tamam tercihte olabilir ama bi sınır bi denklik olması gerekmez mi sen korusan bile kendini yaşlanmaya karşı. Tedcih edenler de vardır ama genel anlamda sanmıyorum dediğim gibi herhangi bi sevgi ilgi kendi yaşıtlarına olur ya hastalıklı bi düşünce ya da bi amaç bunu yaptırabilir bi insana. Bi de konunun dışında ama bu gün içinde aç kalma olayının gençleştirdiği doğru mu?
işte bu yazdıgın şey tamamen toplumun geneline göre bakarak yorumladıgın için topluma ait mutlak bir doğruymuş gibi kabul ediliyor. oysa mutlak doğru bu değil. çok az da olsa istisnaları var bu işin. kalori kısıtlamasını istikrarlı yapan insan ne hastalanır ne de yaşlanır. fakat bu olayı hakkıyla yapan insan neredeyse yok denecek kadar az olduğu için herkes yeme içme peşinde ve anlık yaşama derdinde oldugu için toplumun geneline yansımıyor bu iş ve yaş farkı tabu haline dönüşüyor. haliyle senin gibi biri de 35 yaşında bir insanı yaşlı olarak tanımlıyor 18 lik birine göre. oysa yaşlanma zaten 18-20 lerde başlamakta bilimsel olarak fakat bunun dışa yansıması en erken 25 leri buluyor, kişinin hayat şartlarına göre de değişiyor biyolojik hasar. Bu tabuyu yapan şey toplumun yanlış hayat tarzı tercihleri ve bunun fiziksel olarak dışa yansımasıdır.
ve bahsettiğin aç kalma konusu evet doğru. oruç esnasında otofaji ile eski hasarlı hücreleri vücut yiyor ve yenilerini yapıyor onarım faaliyetlerini hızlandırıyor hücrelerde. bu kanıtlandı bilimsel olarak zaten nobel ödüllü japon bir bilim adamı tarafından.. youtube'da otofaji diye aratırsan açıklayıcı videoları görürsün. bakma bizim toplum yeme içme olayını ilah yaptıkları için hastalanıp hızlı yaşlanıyorlar. yemezsen ölürsün gibi bakıyorlar olaya. bilim böyle demiyor oysa. ne kadar çok hareket edip kalori kısıtlaması yaparsan dna onarımı yapan sirtüin genler o kadar çok hücrelerde aktive oluyor ve hücreyi onaran NAD artışı sağlanıyor diyor. aksi halde ya kanser olursun ya yaşlanırsın. Ben zaten bu olayı yıllardır araştırıyorum hobi olarak.
bende araştırıcam, teşekkür ederim bilgiler için.
sorun yok. Yani bir insan sırf genç yaşta sevgili bulup evlenerek aslında bu ayrıntılara dikkat etmedikçe birbirlerini ilerki yaşlarda sevemez hale gelmeleri kaçınılmaz hale gelecek. niye dersen yaşlanmanın önlemini almıyorlar. sadece gençliğinde doya doya çekicliği yaşayıp geri kalan koca bir ömür yaşlı halde geçmesi saçma. yıllar geçtikçe gençkenki çekiciliği karşı cinste göremedikçe giderek aldatmaya yönelecek bir taraf diğerini daha gençleri çekici bularak. ki zaten bunu yapıyor toplumdaki evli bireylerin bazıları. bu da bunun canlı kanıtı.
ben 25 yasındayım yasıtlarıma göre iyi duruyorum görünüs olarak ama kalori olayına da dikkat ediyorum dedigin gibi ama mesela sigara var alkol var simdi sigara tamam zaten ama bi de alkol eklenince bu durum cok daha kötüye mi gider mesela hem ac kalıyosun hem sigara iciyosun yani ac kalmasan belki daha az yaslanırsın hem ac kalıp hem sigara alkol olunca daha mı hızlandırır sence abi? bi de paketli hazır sekerli gıdaları almamaya calısıyorum yarı aktif hareketli yasam ve biraz spor basla tavsiyen var mı bilgilerini paylasabilirsen sevinirim.
@Tommysky ben yaşıtlarıma göre iyi duruyorum diyerek, yaşıtlarının çökük göründüğünün eminim sen de farkındasındır kız erkek olarak. millet zannediyor ki yaşlanma 30 larda başlıyor bu şehir efsanesi. 20 leri bile bulmuyor bu işin dışa yansıması 25-30ları buluyor sadece.
sana en büyük tavsiyem sigara ve alkolü bırakmaya çabala. çok yoğun oksidatif strese yol açıyor hücrelerde. hani bazıları sigara alkol var ama hala iyi görünüyorum diyorlar ya. emin ol onların hücrelerindeki Quenzim 10 düzeyleri iyi oldugundan hücre hasarına karşı korunuyordur. Ama bu eşik bir kırılırsa var ya hızla çökersin özellikle alkolle.
Sana en büyük tavsiyem içi dolu gıdalar tüket ve antioksidan al dışardan özellikle selenyum ve E vitamini. q10 takviyeleri de alabilirsin ama alkolü mutlaka terk et. Yeşilliği düzenli tüket, yoğurt süt balık falan ihmal etme.
oruçlu geçirdiğin günlerde otofajideyken daha iyi korunursun çünkü antioksidan kapasiten giderek artar açlık sırasında. yani açlık öyle sanıldıgı gibi öcü değil senin beyin hücrelerin bile rejenere oluyor otofajiyle ki bu kanıtlandı.
sporu bırakma olabildiğince kas hacmini artırmaya bak sürekli. kaslanan adamı doğa ayıklamıyor. kas kaybedeni ayıklıyor. soğan, kırmızı elma ve maydanozu da ihmal etme. bunlarda hücresel NAD artıran quercetin ve apigenin bol var. üzüm ve yerfıstıgında da resveratrol çok. resveratrol senin hücrelerindeki dna hasarını onaran sirtüin genleri aktifleştiriyor özellikle fıstıgın çöpe atılan kırmızı ince kabugunda çok var ve siyah çekirdekli üzümde de var.
Bir de araştırmalar glisin ve NAC takviyelerinin antioksidan kapasiteyi artırdıgını ve ömrü uzattıgını söylüyor. antioksidan ne diyeceksin? antioksidan senin hücrelerine hasar verip yaşlanma ve dna hasarına yol açan maddelere karşı kalkan olan koruyucu maddedir. NAC doğal olarak soğanda çok var, glisin de hayvansal besinlerde çok var.
Erkekler için de geçerli bu dediğin. Genç erkek daha enerjik daha seri
Evet haklısın. kas kütlesini koruyan adam yaşlanmaz bu bir gerçek. zaten bilim yaş ilerledikçe kas kütlesinin kademe kademe azaldıgını söylüyor belli oranda
20 civarı desen sana saygı duyardım ama 18 19 dedin mi orada dur derim. Amacın belli senin.
alakası yok. en çekici güzel yaşı 18-19 dur bir kızın. ama farkında değiller değerlerinin. çocuk diyenler az ötede oynasın bu yaşa. yasal olarak yetişkin ve büyümeleri durmuştur. sadece tabular yüzünden insanlara çocuk geliyor bu yaşlar. oysa en güzel oldukları yaş kızların. erkekler için de aynısı geçerli aslında. sadece aklen tecrübeleri fazla olmadıgı için olgun değillermiş gibi gözüküyorlar
18 yaşındaki birine ilgi duyan yürüyen kişi 16 17 yaşındakine de yürür. Ayrıca genelleme yapma gelişim kişiye göre değişiyor bazılarının gelişimi 20 21 yaşına kadar devam ediyor. En güzel yaşlar demene katılıyorum ama ciltlerimiz çok güzel oluyor o yaşlarda kaymak gibi. Bakıl ihtiyacı bile duymuyor.
Bakım*
o senin kendi kanaatin. benim fikrim değil. benim adıma hüküm vermen saçma olmuş 16-17 ye de yürür diyerek. yasalar 18 altını çocuk görüyor ben de buna uymak zorundayım. normalde kızlarda büyüme 15 ini bile bulmuyor tamamlanması. zaten daha da uzamıyorlar 15-16 dan sonra.
Mantığın oturması daha uzun sürüyor. Bilimsel kanıt bile var ama senin gibi insanlara anlatamazsın. İyi 15 16 yaşından sonra uzamıyorlar madem git onlara da yürü yavşa
mantıgın oturması dediğin şey yaşanmışlık ve tecrübeden ibaret şeyler yüzünden yaşı ilerlemiş kişinin görüp yaşadıklarına göre daha geridesin sadece. fizyolojik olarak fazlasıyla oturmuş oluyorsun ama sana bilimsel gerçekleri kabul ettiremiyoruz ne diyeyim sana bilemedim.
Yavrucum profentol korteksin ne olduğunu öğren önce. Sübyancılığına kılıf bulma.18 isteyen 17yi de kabul eder hadi kız 17 iken 18 yaşındayım diye yalan söyledi o zaman ne yapacaksın? 18 yaşına basan kız anında nasıl büyüyor? Hiç kimse bir anda olgunlaşmaz.18 yaşındaki kız diye tutturan biri 15 yaşındakine de bakar. Zaten kendin de 15 yaşında uzama durur diyerek bu dediğimi desteklemişsin. Denin gibi zihniyetlere sabaha kadar konuşsak da bişey değişmez zihniyetiniz çok bozuk
Bu dunyaya sadece zekz yapmaya mi geldiniz siz
olayı seks olarak yorumlamadım. çekici geliyorlar bana özellikle 18-19
Tabi
kimseyi inandırmak zorunda değilim, istediğine inanabilirsin. ben olayı tatlılık ve çekicilik olarak değerlendirdim çünkü bu yaşlarda hem fiziksel erişkinlik tamamlanıyor hem de yaşlılık başlamamış oluyor henüz. 25 veya 30 una gelmiş bir kız ile 18-19 yaşındaki bir kızın dna hasar boyutu kesinlikle aynı değildir. güzellik farkını ortaya çıkaran da zaten birinin diğerine göre aldıgı dna hasarıdır
Obez kaç kg üstü sence shs
yüzüne baksam anlarım zaten. büyüme hormonları düşük oluyor obezlerin o sebeple yüzleri çekici durmuyor sarkmaya müsaitler, sıkı değiller.
Ay benimkini de mi analiz etsen acaba
Pedofili izlemini vermişsin insanlara
insanlar bilmedikleri hakkında atıp tutmayı çok severler. ağzı olan konuşuyor ben gerçeklerden bahsettim.
Güzel olmasına o yaşlar gerçekten güzel ama onlarla flört etmek filan da uçuk şeyler bilirsin
Evet onun da farkındayım ama emin ol toy/tecrübesiz oldukları için öyle görünüyorlar. hayat tecrübeleri olmadıgı için öyle görünüyorlar yoksa fizyolojik olarak en iyi yaştalar.. yukarıda yorumda uzunca bu yaşlanma mevzusunu açıkladım istersen verdiğim cevapları okuyabilirsin.
Okudum cevapları güzellik konusunda hem fikiriz ama flörtleşmek filan herkes rengiyle filan olmalı
sen kaç yaşındasın ki
Benimle ne alakası var şimdi konunun
öyle bi yazdın ki sanki yaş aralıgın doğru değilmiş gibi hissettirdin
Yaş aralığım doğru da 😏 kendimi pazarlıyor gibi mi göründüm
yok ne alakası var. 24 sündür öyleyse sen onlara karşı çıktıgına göre
Ne dediğini bile bilmiyorsun 😌 konunun benimle alakası yok beğeniyor olabilirsin ama sevgili olarak filan istemen yersiz. Herkes dengiyle