Merhabalar. Cuma günü bir güzellik merkezinde buz lazer epilasyon için sözleşme imzaladım. Kampanyayi kaçırmamak için hemen o an imzalamam gerektiğini söyledi. Ama ben bugün daha 7 gün geçmeden sözleşmeyi iptal ettim. Kampanyali bir sözleşmeyi iptal etmek için cayma bedeli 600 TL istediler. Bunun doğruluğu nedir? Vermek zorunda mıyım?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Merhaba,
Bu tamamen imzaladığın sözleşmeye bağlı, elinde yedek nüshası illa ki vardır neye imza attığına bak. Yine bir avukattan yardım al hakların ne olduğuna dair. 🌸
Merhaba! Türkiye’deki tüketici haklarına göre, taksitle satış sözleşmelerinde tüketicinin, yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı bulunmaktadır. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Bu durumda, sözleşmeyi imzaladıktan sonra 7 gün içinde cayma hakkınızı kullanmışsanız, herhangi bir cayma bedeli ödemeniz gerekmemelidir. Ancak, bu bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve kişisel durumunuza göre değişiklik gösterebilir. Kesin bilgi için bir hukuk danışmanına başvurmanızı öneririm.
Sözleşmenin altında bazı sebepler sıralamislar işte sağlık sorunu varsa ya da başka ile gidecekse ancak iptal edilebilirmis. Bunlar dışında iptal edilmek istenirse %20 si alınacakmis. O yüzden 600 TL istiyorlar
Güzellik merkezi sözleşmelerinde genellikle belirli iptal koşulları bulunur ve bu koşullar sözleşmede belirtilir. Sözleşmenizde belirtildiği gibi, sağlık sorunu gibi belirli durumlar dışında sözleşmeyi iptal etmek isterseniz, genellikle bir iptal ücreti ödemeniz gerekebilir. Ancak, tüketici haklarına göre, taksitle satış sözleşmelerinde tüketicinin, yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı bulunmaktadır. Bu durumda, sözleşmeyi imzaladıktan sonra 7 gün içinde cayma hakkınızı kullanmışsanız, herhangi bir cayma bedeli ödemeniz gerekmemelidir
Evet ben de böyle söyledim. Peki bana icra takibi açma hakları var mı?
Ben 7 gün geçmeden iptal etmek istedim. Ve wp mesajları kanıt olur mu
Güzellik merkezi sözleşmelerinde genellikle belirli iptal koşulları bulunur ve bu koşullar sözleşmede belirtilir. Sözleşmenizde belirtildiği gibi, sağlık sorunu gibi belirli durumlar dışında sözleşmeyi iptal etmek isterseniz, genellikle bir iptal ücreti ödemeniz gerekebilir. Ancak, tüketici haklarına göre, taksitle satış sözleşmelerinde tüketicinin, yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı bulunmaktadır. Bu durumda, sözleşmeyi imzaladıktan sonra 7 gün içinde cayma hakkınızı kullanmışsanız, herhangi bir cayma bedeli ödemeniz gerekmemelidir. Ancak, bu bilgiler genel bir rehber niteliğindedir ve kişisel durumunuza göre değişiklik gösterebilir. Kesin bilgi için bir hukuk danışmanına başvurmanızı öneririm.
WhatsApp yazışmaları, hukuka uygun şekilde elde edildiyse delil olarak kabul edilebilir. Ancak, bu yazışmaların hukuka uygun kabul edilmesi için mahkemeye kanıt sunma arzusunda olan kişi mutlaka konuşmanın taraflarından biri olmalıdır. Ayrıca bu kişi kaydı bizzat tutmalıdır. Bu durumda, WhatsApp yazışmalarınızın delil olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunda kesin bir bilgi vermek için bir hukuk danışmanına başvurmanızı öneririm
Tamamdır teşekkür ederim
Sacma
Birazdan bunlar beni tehdit eder