Saçlarım çok dökülüyor kan değerlerime de baktırdım D vitamini eksik dedi doktor hap yazdı 2 haftadır kullanıyorum ama yine de dökülüyor özellikle kulak arkası sanki el atsam evin içinde de dökülüyor şampuan olarak head shoulders derma kullanıyorum resmini paylaştım ama başka onereceginiz var mi ne kullanmalıyım çok dökülüyor

Saç dökülmesini önlemenin temelinde sağlıklı yaşam alışkanlıkları yatar. Bu, fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak dengeli bir yaşam tarzını benimsemeyi içerir. Sağlıklı yaşam, günlük stresle başa çıkmayı, olumlu düşünmeyi ve zihinsel sağlığı korumayı gerektirir. Bunun için meditasyon, yoga gibi tekniklerden yararlanılabilir.
Düzenli uyku, vücudun yenilenmesi ve dinlenmesi için kritik öneme sahiptir. Her gece yeterli ve düzenli uyku almak, saç köklerinin güçlenmesine ve dökülmenin azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, uyku sırasında vücut hormonları da dengeye girer, bu da saç sağlığına olumlu etki eder.
Dengeli ve sağlıklı beslenme, saç dökülmesini önlemenin en önemli unsurlarından biridir. Saç sağlığı için önemli olan vitaminler (örneğin, B vitamini, C vitamini, biyotin), mineraller (örneğin, demir, çinko) ve proteinlerin yeterli miktarda alınması gerekir. Bunlar genellikle sebzeler, meyveler, tam tahıllar, yağlı tohumlar, balık ve beyaz et gibi sağlıklı besinlerde bulunur.
Alkol ve sigara gibi zararlı maddelerin tüketiminden kaçınmak da saç sağlığı için önemlidir. Bu maddeler saç köklerini zayıflatabilir ve dökülme riskini artırabilir.
Spor yapmak, genel sağlık için olduğu kadar saç sağlığı için de önemlidir. Düzenli egzersiz, vücudu canlandırır, kan dolaşımını artırır ve stresi azaltır. Bu da saç köklerinin beslenmesini ve güçlenmesini sağlar.
Son olarak, kaliteli saç bakım ürünleri seçmek de saç dökülmesini önlemede önemlidir. Doğru şampuan, saç kremi ve diğer bakım ürünleri saç derisini ve saçı besler, güçlendirir ve korur. Profesyonel önerilere ve saç tipinize uygun ürünleri seçmeye özen göstermek önemlidir.
Tüm bu faktörler bir araya geldiğinde, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve saç dökülmesini önlemek mümkün olabilir. Ancak, bu değişiklikleri yaparken sabırlı olmak ve düzenli bir şekilde uygulamak önemlidir, çünkü sonuçlar genellikle zaman alır ve sabır gerektirir.