Evet, hepimiz yaşlanacağız ama güzel yaş almak mümkün.
Ben şunlara dikkat ediyorum;
-Cilt bakımımda güneş kremini, c vitamini serumunu, retinolü ve cildimi temizlemeyi ihmal etmiyorum ✅
-Beslenmede antioksidan içerikli ve cilde fayda sağlayacak içerikleri düzenli tüketiyorum; özellikle ceviz, c vitamini için narenciye, yeşil biber; kırmızı meyveler, resveratrol için kırmızı üzüm ve tabi omega-3 zengini yağlı balıklar ✅
-Kahve içiyorum, düşünülenin aksine kahve, içerdiği antioksidanlar ve polifenoller sayesinde yaşlanmayı hızlandıran serbest radikaller ile savaşır ✅
-Cildimin ihtiyacı olan kozmetik işlemler yaptırıyorum ✅
şu an için bir şey yapmıyorum maalesef.. çünkü ne kadar güzel yaşamak istersem isteyim bu mümkün olmuyor pek. yani stres ve uykusuzluk derken bir de ne yazık ki sigara da içiyorum bu yüzden de sağlıklı ve güzel yaşadığım söylenemez. ama bir kaç tavsiye verecek olursam insanlar için. Cilt, gün boyunca kir, yağ ve makyaj kalıntılarıyla dolar. Bu kalıntılar, cildin tıkanmasına ve sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerine neden olabilir. Bu nedenle, her gün cildinizi temizlemek önemlidir. Cilt tipinize uygun bir temizleyici seçin ve cildinizi nazikçe temizleyin. Tonik, cilt temizliğini tamamlamaya yardımcı olur. Tonik, ciltteki kir ve yağ kalıntılarını arındırarak, gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Cilt tipinize uygun bir tonik seçin ve cildinizi tonikledikten sonra nemlendirici uygulayın. Nemli bir cilt, daha parlak ve sağlıklı görünür. Bu nedenle, cildinizi her gün nemlendirmeniz önemlidir. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçin ve cildinizi sabah ve akşam nemlendirin. Sağlıklı beslenme, cilt sağlığı için de önemlidir. Bol meyve, sebze ve tam tahıllar tüketerek cildinize ihtiyacı olan besinleri sağlayın. eterince uyumak, cildin yenilenmesine yardımcı olur. Bu nedenle, her gece 7-8 saat uyumaya özen gösterin.
Ben 15 yasimdan beri kendime çok dikkat ederim gerek spor gerek besin gerek bakım olsun. Millet nutellayi kasik kasik yerken ben 25 yasinda yemeye basladim önceleri tadindan igreniyordum coladir enerji icecegidir cipsdir fast fooddur hiç öyle aman aman yemezdim. Zaten beni gören 30 demez 20 yasini gösteriyorsun der o yüzden taliplerimde hep 20-25 yasindaki erkekler 🤣🤣 diyorum sizin ablanizim yanlis yerdesiniz sizin yasinizda kardesim var. Tabi benim birazda genetik ve Allaha sükürler olsun varlikli yasadim yani göz cevremde cizgi bile yok ve minyon bir insanım çok kilo alip vermediğim içinde vucutta sarkma yaṣamadım.
Ama yaṣlanmamak için yapmadım bunlarin hiç birini sonuçta yaṣlanmak bir baṣarıdır herkes yaṣlanamaz yarın ölmeyeceğim ne malum? inṣ yaṣlılığımı kırıṣ kırıṣ yaṣarım 😃
@Ratikulim aman yaslanalim nevarda zaten istedigin kadar müdahale yap en zengini bile genç duramiyor 80 yasindaki kadina 75 gibi duruyorsun diyorlar seviniyor garip halbu ki 75 de yasli yani 😃😃 o yüzden hayatin tadini cikart belki yasliligini göremiceksin yaslilikda bi basaridir
@Ratikulim Neyim vardida dahasini isteyeyim? 😃gecmiste mutlulardi cogu cünkü ya aile konusunda sanslilardi ya da ic huzurlari vardi bende ikiside yok yani pek biseye erisemedim hayatta
Şimdilik sadece gün içinde yüzümü sık sık yıkayıp, kurulamıyorum. Bu yöntem doğal yoldan kırışıklıkları açıyor. Bir kaç seferden sonrada nemlendirici sürüyorum. İlerde plexsrla ve başka işlemlerle gerginleştirmeyi düşünüyorum. Önüne başka türlü geçilmesi mümkün değil bence.
Cilt bakımı ( özellikle güneş kremi ) , alkol falan kullansam da dikkat ediyorum dengeli beslenmeye bunlar dışında düzenli cinsel hayat da önemli. Tabiki spor ve egzersiz de. Tam olmasa da dikkat ediyorum yani