28 yaşındayım bakımlıyım temizim ama neden her dışarı çıkmadan önce 40 derece sıcakta saçımı düzleştirmek zorundayım? Yıkayıp veya toplayıp çıksam niye bakımsız oluyorum? niye her dk defileye gider gibi takıp takıştırmak zorundayım bi pantolon bi tişört giyip çıkskıyorum ayrıca polikistik over sorunum vae yani yüzümde ve boynumda ince tüyler oluyo. Epilasyona kadar beklemem gerekiyo ben bu zorunluluk yüzünden dışarı çıkamıyorum. Şimdi zorunlu değilsin diceksinğz ama çevrede herkes böyle olunca bi nevi buna itiliyorsun. Neden ben evden törenle çakmak zorundayım doğal halim de güzel ama illa kombin yap takıp takıştır saç düzleştir vs uğraşıyorum. Erkekler bir ay aynı kıfeti giyiyo. Bunlarla uğraşmak istemiyorum bunlarla uğraşırken yorulup çıkmaktan vazgeçiyorum bazı şeyleri normalleştirmez miyiz artık?
- Güzellik & Bakım konusunda 47,3b cevap paylaştı.
u +1 yılKadınların sürekli güzel görünmek zorunda olması, birçok nedene bağlıdır. Bu nedenler, toplumsal normlar, medya ve popüler kültür, aile ve arkadaşlar, kişisel beklentiler ve kadına dayatılan güzellik standartları gibi faktörleri içerir. Toplumsal normlar, kadınların güzel görünmesini zorunlu kılar. Bu normlar, kadınlara, güzel olmanın başarılı olmalarının ve saygı görmelerinin tek yolu olduğu mesajını verir. Bu mesaj, kadınlara, güzel görünmek için çaba göstermek zorunda olduklarını hissettirir. Medya ve popüler kültür de kadınların güzel görünmesine katkıda bulunur. Bu kurumlar, ideal kadın figürünü, genellikle zayıf, uzun boylu ve uzun bacaklı olarak tasvir eder. Bu tasvir, kadınlara, kendi bedenlerini eleştirmeleri ve kendilerini değiştirmek için çaba göstermeleri için baskı yapar. Aile ve arkadaşlar da kadınların güzel görünmesine katkıda bulunabilir. Bu kişiler, kadınlara, güzelliğin önemli olduğunu ve güzel görünmek için çaba göstermeleri gerektiğini söyleyebilir. Bu sözler, kadınlara, güzel görünmek zorunda olduklarını hissettirir. Kişisel beklentiler de kadınların güzel görünmesine katkıda bulunabilir. Bazı kadınlar, güzel görünmenin kendileri için önemli olduğunu düşünür. Bu kadınlar, güzel görünmek için çaba göstermekten memnundur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKadınların sürekli güzel görünmek zorunda olmaları, toplumsal ve kültürel normlardan kaynaklanan bir beklenti veya baskı olabilir. Bu beklenti, toplumların tarih boyunca farklı şekillerde şekillendirdiği bir olgudur ve cinsiyet rolleri, güzellik standartları ve özsaygı gibi konularla ilişkilendirilebilir.
Bu beklenti, medya, reklamcılık, modaya dair normlar, popüler kültür ve sosyal medya gibi faktörler tarafından da etkilenir. Bu mecralar, kadınların dış görünüşleri üzerine odaklanan güzellik standartlarını yaygınlaştırabilir ve kadınları bu konuda baskı altına alabilir.
Ancak önemli olan, güzellik kavramının kişiden kişiye farklılık gösterebileceği ve herkesin kendine özgü bir güzellik tanımı olduğudur. Herkes kendi benzersizliğini ve doğal güzelliklerini kutlamalı ve dış görünüşleri üzerindeki baskılara boyun eğmek zorunda hissetmemelidir.
Toplumsal normları ve beklentileri sorgulamak ve dış görünüşle ilgili olumsuz baskılara karşı koymak, sağlıklı bir özsaygı ve beden olumlu algısı geliştirmeye yardımcı olabilir. Önemli olan, insanları içsel değerleri ve karakterleri üzerinden değerlendirmek ve kişilerin kendilerini rahat hissettikleri şekilde ifade etmelerine destek olmaktır.
00 Yorumla
Erkeklerin çok azı kıyafetinize bakıyor :-) sizler boşa uğraşıyorsunuz !
Bir erkek hoşlandığı kadının kıyafetine değil içindekine , kızın kendisine bakar !
ama kadınlar erkeğin herşeyine eleştirel gözle baktıkları için erkeğin parasına, elbisesine, ayakkabısına, saçına, arabasına, arkadaşlarına, konuşma tarzına, duruşuna, gezdirmesine , güldürmesine herşeyeine eleştirel şekilde bakarlar..AMA bir aynaya bakıp "BENİM BU KADAR ÇOK ŞEYİ İSTEYECEK KAPASİTEM ,
EDERİM var mı ? BEN KENDİMİ NE B0*K ZANNEDİYORUM? " diye hiç sormazlar !00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı fikirdeyim. Özellikle kadın arkadaşlarım daha çok irdeliyor. Bugün uyumadın mı, neden mutsuzsun, iyi görünmüyorsun diyip duruyorlar. Özellikle kendileri neşeli oldukları anda sana sataşıyolar ki kendileri parlasın. Sen ise dümdüz duruyorsun. Erkeklerden söz etmeme gerek bile yok. Zaten apaçık yüzüne vuruyorlar. O gün düz taban ayakkabı giymeni eleştiriyor. Saçın kabarmıssa mutlaka uyarıyor. Sanki bir yerlerinde radar takılı. Lisede bile shaminge uğramadık mı. Ben saçlarımı ütüler üstüne yüzümü yakardım. Şimdiki aklım olsa asla yapmazdım. Saçmalık. Ben şahsen savrulup gidiyorum öyle. Kasamıycam zira elimde bir şey yok. Elinde bir şey olandan da şüphe ederim. Sahi bu şık elbiselerin içindekiler kimi kandırıyor böyle?
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılSana hak veriyorum ve ben artık umursamıyorum. Artık makyaj olarak sadece ruj sürüp çıkıyorum
Geçen haftaya kadar kısa bir süre de olsa kaşlı bıyıklı gezdim ortalıkta sjsj
Şu an diz kapağımın üstünde azıcık ince tüyler var otobüste fark ettim (daha önce lazere gittiğim için alt bacakta pek yok ve olanı umursamıyorum) öyle gittim işe ve böyle geziyorum şu an ortalıkta
Niye biz kadınlar illa pürüzsüz güzelliğe sahip olmak zorunda olalım ki? Neden bu kurallara uymak gerekiyor, benim için gerekmiyor ve aynen dediğim şekilde de dolaşıyorum. Saçlarım zaten dalgalı ve duş sonrası kremlerle hafif belirginleştirip öylece bırakıyorum. Hiç uğraşmıyorum koca bir yazdır mesela.
Uğraşma bacım, kimin ne dediğinin ne önemi var ben mutsuz iken? Sen de rahat ol, ben destekliyor ve yanındayım senin. Yapan var böyle, tek değilsin31 Yorumla
Soran+1 yılSonunda beni anlayan biri 🙏🙏
+1 yılBunları yapmak zorunda değilsin ki. Ben sadece banyodan sonra fön yapıyorum, fazlalık kıllarımı alıyorum. Sabah yataktan kalktığım saçımla işe gidiyorum. Elimle 5 saniyeliğine düzeltiyorum sadece. Temiz olmak zorundayız ama güzel görünmek zorunda değiliz. Temiz olmak, kıl almak, parfüm sıkınmak falan bakımlı olmaktır zaten. Özel günlerde canın istiyorsa süslenirsin. Haricinde gerek yok, canın istediği gibi davran. İstediğin kadar şık görünmeye çalış, seni beğenmeyen elbet çıkacaktır. Hiçbirimiz ilahi bir güzellikte değiliz. Vaktimizi daha faydalı şeylere harcayabiliriz.
30 YorumlaKimse böyle bir zorunluluk yok dese de toplum kadınları psikolojik baskı ile kusursuz bir barbie bebek olma yoluna ittiği için zorunluluk gibi hissettiriliyor, çok haklısın. Ben de daha evde hazırlanırken yoruluyorum vallahi.
72 Yorumla
Soran+1 yılEvet zorunluluk yok ama psikolojik baskı var ve bu beni çok yoruyor artık. Keşke bu algı yıkılsa
işte böyle kızlar uyanın dünya sizi sömürmek için birbirtürlü şeyi sürekli gözünüze sokuyor. Ve siz uyanmaz ve düzene uymayı sürdürürseniz kazandığınız tüm parayı da ota b. ka harcamak zorunda kalırsınız.
makyaj saç vs hayatınızdan giden yılları saymıyorum bile.
Ha şimdi diyebilirsiniz ki herşeye birden karşı çıkamam toplumdan da soyutlanmak istemiyorum. Bu durumda adım adım birşeylerden başlayın. Makyajı azaltmakla başlayın. boya badana yapmayın basit şeylere indirgeyin sonra adım adım saç elbise vs. devam edin ama arkadaşlarınızla birlikte yaparsanız tabiki daha rahat edersiniz.
00 Yorumla
+1 yılEvet bu doğru. Hatta kadınların hep bu kadar güzel olmasını anlamlandıramıyordum.
Sonra farkına vardım ki sadece güzelken dışarı çıkıyorlar. Kilolu aşırı zayıf makyajsız, elbisesine güvenmeyen, depresyonda olanlar dışarı çıkmıyor. Hal böyle olunca dışarıda merkezi yerlerde hep güzel kızları görüyoruz. Oysa evde/işte onun 10 katı var.
Seçim günü sandıkta bu daha belirgin oluyor. İzmirde sokakta 3 kızdan 2 si taş gibidir ama sandık başında bu oran 10 da 1. Bu yüzden almadan önce sıcak suda yıkayın. Çekiyor mu rengi atıyor mu görün. Çoğu sahte zira00 Yorumla
+1 yılCanim isterse makyaj yapiyorum istemezse yapmıyorum kıyafet olarak da pardesu giydiğim için altına esofman bile giyiyorum kombine gerek kalmıyor amaan çokta fifi özenince kraliyet mensubunun mi sayiliyoryz nedir kızlar takmayın bunlara valla biliyorum baskı var fakat neden boyun eğiliyor ki frida kahlo gibi kaşları salın gitsin (ben haric😁 biraz kötü oluyorumda öyle) bari bunlarla kalinsa yine iyi estetik salgın gibi yayıldı yaptıran yaptırana Allah sapa sağlam yaratmış işte daha ne biraz burun eğri olsa ne olucak yani
00 Yorumla"Kadınlar güzel görünmek zorunda" algısı, toplumsal normların ve cinsiyet rollerinin etkisi altında ortaya çıkan bir inanç sistemidir. Bu algı, medya, reklamlar, kültürel etkileşimler ve tarihsel faktörler gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bu durum, kadınların fiziksel görünüşlerine odaklanılmasına ve bu görünümün değer ölçütü olarak kullanılmasına neden olabilir.
Bu algıya karşı çıkmak ve her bireyin kendi tercihlerine, yeteneklerine ve değerlerine odaklanılması gerektiğini vurgulamak önemlidir. Güzellik, sadece fiziksel bir özellik değil, aynı zamanda içsel nitelikler, yetenekler ve kişisel gelişim ile de ilişkilidir. Herkesin kendini iyi hissettiği şekilde görünmeyi seçme hakkı vardır ve bireylerin dış görünüşleri üzerinden değerlendirilmemeleri gerekmektedir.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu kadar takılma bence zaten güzelmışsın. Saçını niye düzleştiriyorsun mesela dalgalıysa kıvırcıksa ya da elektrklenıyorsa şekillendirici sür kurusun cık gitsin ya da bir at kuyrugu yap cık gitsin. Makyajsız kendını kötü hissedıyorsan hafif bb sür rimel sür çık gitsin. Sende biraz anksıyete de var sanırım. İçe kapanıklık. O yüzden yoruyor bunlar senı aynı dönemlerden geçtim. Sonra baktım etrafıma kimse 4 4 lük falan değil bazıları utanmasa pijamayla cıkacak. Tüy konusu seni bu duruma getrmıs olablr. Umarım epilasyon en kısa zamanda etkısını gösterir sende hayata karışırsın tam olarak 🙏
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada altta biri demiş hemcinslerinizden dolayı evet aynen öyle aynen. Bak geçen avm deym bir şeyler bakıyorum ıkı arkadas arkamdaydılar arkam dönük düşün tipe bak dedi bir tanesi bir garipligimde yoktu giydigim elbiseden mı rahatsız oldular neyımden bilmıyorum yani. Çünkü hep hemcinslerimiz yapıyor bunu.
Soran+1 yılNe kadar acımasız insanlar var , siz de onunla dalga geçseydiniz
Cevap sahibi+1 yılHiç bakmadım bile dönüp çünkü yaş aralığı belliydi. Az çok verecegi cevabı tahmın edebiliyorum neden üzerine alındın vs. zaten işin tuhaf tarafı yuzumu bıle görmediler. Birinin dengesizlıgı öbür arkadası tepki bıle vermedi yanı bi gülüşme vs gerçekleşmedi yadırgar gibiydi daha cok söyleyen. Cidden cok şaşırdım. Cunku alımlı bır kadınım bakımlıyım. Gayette yaşadığım bölgeye uyumluydum zaten rahat bir semtte yaşıyorum. İnsanlara farketmıyor yani onlar sadece buluyor bir şey. İnsanlara demeyeyim kadınlar işte genelde yolda yürürsünüz bakışları görüyorsunuzdur hep kadınlar bakar böyle yanyan. Yukarıdan aşagı bir süzer. Asıl şiddeti kadın kadına yapıyor gözleriyle bile.
Soran+1 yılO zaman kıskanmışlar sizi ve kesinlikle öyle evet
+1 yılYorumlarda yapma sana yap diyen mi var manken olmanizi beklemiyorz diyen erkekler hatta kadinlar bile 2 dk sonra kıllarimi almiyorum diye bi kadin yazsa ıyy pis derler eminimm sacini duzgun gormeseler az bakim yap derler yani insanlar hep der bazen sadece kendi istedigini yapmak
31 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok doğru bu
- Güzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBaştan sona saçmalık okudum😂
başkaları için giyinirsen süslenirsen haklısın, kendin için yaparsan bunlara gerek kalmaz😂 bir tek saça vakit ayırıyorum oda kendimi daha iyi hissediyorum diye bi kot bi bluz bi takı çıkıyorum 😂 kimsede bişi demiyor🤔 diyorsa da ben duymuyorumdur😂 birileri için yaşamaya devam edip sonra yakınmak pek mantıklı değil🤔40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü evli değilsin ve feminizim efendi bunu buyuruyor kadınlara. Feminizim erkeklere yararlı bile geliyor. Bu sayede kadınlar daha çok alışveriş yapması daha çok para harcaması daha çok borca girmesi gerekiyor. Erkekler de evlenmiyor düğün borcu yok ev de ki eşinn giderlerinbi düşünmek yok. yanlızca kendini geçindiricek akdar kazanması yetmiş olucak. Üstelik bizlerin pahalı şeylere ihtiyacı hiç yok. 10 yıla tüm organlarınızı verseniz erkekleri evliliğe çekemiyiceksiniz. uyuyan akrepi uyanmış olucak. Bu kadınlar da haliyle eşşek gibi çalışıp hiç bir şey elde etmeden toprağa atılıcak ceset olarak. Bölesi daha iyi. Kariyeriniz ve 1+0 ev kredi- banka borçlarınızla ölmesi kadınların çok daha iyi. Ölmeden önce evde ki 5 adet kedinize de bakıcak birini bulun onu da devlete atmayın vergi veriyoz o kadar.
Burnunuz sürtülücek ama 10 yıl sonra erkek bulamıyıcak kadınlar. Bir kahve ısmarlatamıyıcaksınız. Keza kimse ısmarlamıyıcak...
00 Yorumla
+1 yılHiç umrumda değil açıkçası hava cehennem gibi. Saçımı falan düz yapmıyorum. Banyodan sonra tarıyor ve örüyorum. Makyaj yaptığım an yüzümden akıyor o kadar sıcak ki şapka takıyorum at kuyruğu yapıyorum. Çok canım isterse bir pudra göz altı kapatıcı rimel eyelinerr ruj. Hiç yapmasam da birisi bana bakımsız mı diyecek desin.
20 Yorumla
+1 yılÖyle bir mecburiyetin yok bende 33 yaşındayım vücut cildim dahil yaşıma göre güzel olduğu için yüzüme bazen renkli bir güneş kremi bir rimel bir dudak koruyucu ile dışarı çıkıyorum ve inan erkekler aslında doğal kadın seviyor bende saçlarımı dalgalı ya da dağınık topuz yapıyorum bazen tayt tshirt giyiniyorum bazen süsleniyorum kime ne? Millet beni daha çok beğensin diye cildimi mi bozayım ayrıca ben aşırı makyajdan bunalıyorum o sıcakta cilde ne kadar zararlı güneş kremi sürüp makyaj yapsan ne olur tekrar güneş kremi süremiyorsun 2 saat süresi var etkisi geçince o makyaj altında o cilt zamanla nenemin cildine döner. Madem güzelsin özgüvenine dön spor yap mesela ben spor yapan biriyim ve tayt Crop çok seviyorum normal hayatta yani nasıl rahat ediyorsan güzelsen çuval giyinsen o yakışır yeter ki taşıyacağın tarzda giyin vücudun bir alışsın
11 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
Bahsettiğin şeyleri umursuyor olman senin başkaları ne der diye yaşıyor olmandan kaynaklanıyor. 28 yaşındasın. 30lu yaşlarda daha özgüvenli olunur. Kime ne moduna geçersin; sadece kendin için süslenirsin canın isterse. Millet beğenmemiş bakımsız demiş çirkin demiş umrun olmaz
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı.
s +1 yılYoo zorunda değilsin. Saçlarım kıvırcık, doğal haliyle çıkıyorum. Dışarı çıkarken 40 derece sıcakta makyaj yapmıyorum. Kim ne düşünürse düşünsün temiz ve bakımlı olduğun sürece hiçbiri bir zorunluluk değil. Burnun büyükmüş dişin çarpıkmış çok da önemi yok, zaten milletin ne düşündüğü de umrumda değil
20 Yorumla
+1 yılAslında bazı şeyleri takmamak lazım. Kimse bir kilo makyaj yapmak yapmak zorunda değil cilt bakımı yaparsan cildin sağlıklı gözükür ufak dokunuşlarla renk katarsın istersen. Saçın için de aynı şekilde kabarıyorsa kabarmama için ürünler kullanabilirsin. Yaptığın şeyleri kendin için yaparsan bu döngüye girmezsin
10 Yorumla
+1 yılSen biraz fazla abartmışsın mevzuyu😆kendin için yapıyorsan ayrı onu bende yapıyorum herkes yapmalı ama kimse için bu kadar zahmete girmeye gerek yok hatta kendin için bile gerek saçını yıka topla temiz kıyafetlerini giyin çık kimse bir şey demez
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok fazla haklısın işiniz zor. Kızlar empozeleniyor, baskılanıyor bir de anlamsız sürü psikolojisi ve yarış haline giriyorlar. Değişik yeni bir kıyafet çıksın kısa sürede tüm ülkeye yayılıyor. En son fitilli tayt mesela ama çok değişik kıyafetlerde de olabiliyor bu. Kafaya takmsyan kızlar da epey çoğaldı aslında.
10 Yorumla
+1 yılSaçımı hiç düzleştirmiyorum, makyaj işime gelirse yapıyorum. Ha kıyafeti hep uyumlu giyinip takıp takıştırmayı severim. O ayrı. O içimden geliyor ama zaten onda da yazın çoğunlukla tek o parça giyip çıkıyorum. Yani elbise giyip...
Bu arada saçım düz ama benim. Onu da diyeyim. Yani insan bazen farklılık arıyor. Mesela saçım ince telli olmasa veya gür olsa maşa yapmak isterdim.10 Yorumla
+1 yılSen gibiler yüzünden işte. Yok itiliyorum buna yok bilmem ne.
Ben aylar oldu bi defa makyaj yapmadım gerek duymuyorum. temiz kıyafetler giyiyorum ütülü düzgün ama kalkıp nal gibi kolyeler süslü çantalar takmıyorum ama gayet bakimliyim temizim. İlla süslenmek gerekmiyor. hiçbir kuvvet bana istemediğim bi halde makyaj yaptıramaz. Saçımı başımı da istediğim gibi yaparım. Birilerinin dayatmasina göre değil00 YorumlaBen de bu durumdan şikayetçiyim. Son 10 yıldır çoğunluk kadınların bu mükemmel görünme çabası benim gibi mütevazi kendi çapında bakımlı olmaya çalışan diğer kadınların da ayarını bozdu. Bir insanın kendisiyle bu kadar uğraşmasıni da çok sağlıklı bulmuyorum. Estetiksizlik Kezbanlik olmus gibi hissediyorum artik:)
00 Yorumla
+1 yılBiz insanlar varken maalesef zor. Çok güzel bir konudan bahsetmişsiniz aslında bunu geniş çaplı ve uzun süreli konuşmak gerek. Ama bizler kadın deyince başka türlü başka şeyler düşünüyoruz. Yanlış yapıyoruz evet. Bir kalıba sokmamak gerek herkes doğası gereği yaşamalı...
00 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin, ikincisi Allahu teala. kadina tesettürü emretmiştir çünkü kadın erkeğe güzel. gorunmesin erkeği tahrik etmesin diye. Yani siz tesettürlü olmasanız bile süslenmesi. En azından, kızlar kudurmuş öyle bir giyiniyorlarki heryer her şey meydanda daracık taytlar mini elbiseler göğüsler fırlamış götü küçük olanlar takma popo takıyor daha neler neler rezalet ya edep haya yok utanma yok.
00 Yorumla
+1 yılÖzel günler dışında önemli bir gün değilse çok uğraşmadan evden çıkıyorum. Ama kombin yapmak benim için bir hobi. Üstüme giydiğim tarz beni temsil eder ve bunu yaparken yorulmam. Ama makyajdır saçtır bunlar yorucu olabiliyor. Üstelik düz saçı seviyorken bu sıcakta fazlasıyla zor
00 YorumlaŞahsen ben kendime bakmadığımda, saçımı makyajımı yapıp sevdiğim şeyleri giyinmediğimde kendimi her zaman olduğu gibi çok iyi hissetmiyorum bu yüzden yapıyorum ama eğer böyle olsaydı dediğin gibi çevre, toplum için olsa inan önemsemezdim kendini o halinle seviyorsan takma insanları.
00 YorumlaEvet bunları yapıyoruz ama bundan zevk aldığımız için yapıyoruz, yapmalıyız.. Yani bu bir zorunluluk değil. Sana ağır geliyorsa artık yapmanın ne manası varki?
Bu arada saçların için malekülyer ömürlük düzelşme işlemini araştırmanı öneririm. Benim saçlarım dümdüzdü ama yinede tam istediğim gibi bakımlı durmuyordu. Bir süre önce yaptırdım. Şimdi saçlarım her zaman ütü çekilmiş gibi.00 Yorumla
+1 yılAptallığınızdan =)) Üstelik kime ve neye göre güzel görünüyorsunuz?
Güzellik konusunda fenomen olmuş fakat çok sığ düşünen toplum baskısı diye saçmalamış kişinin yorumu ile senin sorun saçmalık konusunda yarışır. Evde hazırlanırken yoruluyormuş (gelde gülme) Sen saçlarını 40 derece sıcakta neden düzleştiriyorsun? emin ol saçlarının düzleştirilmemiş halini seven çok kişi çıkar. Neden tüm erkekler beni beğensin düşüncesi ile hareket ediyorsunuz? Doğal olun doğal. Bakım yapmak doğal halinizi değiştirmek değildir. Saçını yıka kurut çık kim sana saçını niye düzleştirmedin diyecek? Takıp takıştırmak zorunda mısın? istediğin gibi rahat şeyler giyin çık kimseyi ilgilendirmez. Beğenmeyen nikahına almayıversin.
00 Yorumla
+1 yılSen normalleştirmediğin sürece kimse normalleştirmez orada bi anlaşalım önce. Sen bence kendinle barışık değilsin. Polikistik over yüzünden lazeri beklemek zorundayım diyosun tamam bekle ama bunun için her dışarı çıkarken 2 dirhem 1 çekirdek olmak zorunda değilsin. Seni beğenen kabul eden böyle etsin. Sen önce kendini ve kendinde olan sorunlarlar barış. Ben niye böyleyim deme
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılBence yaptığın en büyük hata, başkası tarafından onaylanıp ikna edilmeyi beklemek. Bu hatayı çoğumuz yapıyoruz. Zaten sen kendi kendini ikna edip kafanda normalleştirirsen, normal olmuş olacak. Kimse gelip, ay şuranı niye almadın, ay buranı niye yapmadın diye sitem edemeyecek. Çünkü sen kabullenmiş olacaksın. Demem o ki, önce kendi kafanı değiştirmen lazım.
00 Yorumla
+1 yılAlgılar o kadar kuvvetli ki insanı evinden bile çıkartmaz, bu küçük bir algıda olsa sen bunu alıp iç dünyan da o kadar büyütebilirsin ki sanki olmayan şeyler yüzünden hayatı kendine zindan edersin, algılar artık seni üçüncü beynin olur, birşeyi istemeyerek yapıyorsan onu yapan sen değilsindir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSuç bunu dayatan ve buna boyun eğenlerde. Temiz ol, uygun giyin yeter. Herkes tesettüre baskı diyor, aksine kadınları sürekli makyaja, estetiğe, saatlerce hazırlanmaya ve özgüvensizliğe bırakan popüler kültür, toplum suçlu. Tesettür bir dişi olarak değil bir birey olarak toplumda bulunmayı temsil ediyor, bu sorudan tesettürün mükemmelliğini bir kez daha anladım. Neyse konumuza dönelim, dediğim gibi köle olma, ne mutlu ki bu düzensiz düzenin farkına varmışsın, kimsenin gözüne hitap etmek için doğmadık, her halimiz güzel zaten.
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada Tesettür toplumda dişi olarak değil, birey olarak bulunmayı temsil ediyor gibi bir sözü Halil Konakçı veya bir ihtimal Hüseyin Çevik'ten duydum cidden çok doğru
+1 yılEvet yapmak zorunda değilsin ama malesefki toplum kendine saygın yapmak zorunda kalıyorsun.
kendine bakmak zorundasın ne yazıkki adaletsiz gibi görünüyor bu ama değil erkeklerde bakımlı siz kadar degil tabide
ben kendim bakımlıyım her sabah duşumu almadan saçımı yapmadan parfüm sürmeden sakal saç bakımlarımı yapmadan cıkmam.
ama bu nadir tabi bu insanın kendine olan saygısından
saygılarımla
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskiden bende ayni soruyu hep soruyodum demekki tek degilmisim. Made oyle birleselim hep beraber artik cogu vloggerler bunun hakkinda bahsediyo burada cogu kisi karsi cikmis, nasilki medya tam tersiyle bi gruplasma olusturuyo, buna karsilik olarak ayri bi gruplasma olursa sonucta ellinde sonunda cogu insanin bakis acisi degisiyo, bende artik takilmiyom boyle seylere cok yorucu oluyo, bide tshirt giymiyosan ne giyosun? Ben genelde tshirt giyorum, makyaj olarakta biraz kaslarimi boyuyorum birazda yuzume sefaf dudak boyalari varya surup, sonrada duduklarimi boyuyorum cikiyorum:) baska bisi yapmiyorum:) bazen hicbisey yapmiyorum, kiskanc babam bile dediki yuh artik bukadarda olmaz insan gibi cik disari dedigi icin biraz susleniyom artik😂🤣 sen ne giyorsun?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYo ben yaşamıyorum bu sorunu tam tersine keyfim nasıl isterse krem sürerim ama makyaj fon bana göre değil düğünden düğüne ve hayatta çok takı takmam ve takmıyorum da dogalom kapalıyim parka çıkarken üstümü kapalı giyinirim bazen şal bazen eşarbımla çıkarım ekstra bişey yapmam abartıyorsunuz üç günlük dünya neyin çabası
10 YorumlaValla ben kendimi bildim bileli makyaj yapmıyorum, makyaj malzemem bile yok. Saçımı da düzleştiremem bu sıcakta. Duştan çıkıyorum, dışarı çıkacaksam toplayıp çıkıyorum. Yani her dışarı çıktığımda podyumda yürüyecek gibi çıkmıyorum. Önemli olan kendi keyfim, insanların ne düşündüğü de hiiiiiiiiç umrumda değil 😄
00 Yorumla
+1 yılBu senin elinde olan bir şey. Taklit etmeyi bırakırsan bu dediklerini de bırakmış olursun. Bir nevi sen çevreni taklit ediyorsun. Sen sen değilsin hep bir başkası olmaya çalışıyorsun. Buda elbette seni yorar ve cebine de bedenine de zarar.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiraz boş yapmışsın gibi geldi kim karşıyor sana yap ya da yapma diye senin kendi fikrin düşüncen yok mu neden başkalarının söylediklerine düşüncelerine kulak asiyorsun öncelikle başkalarını değil kendini mutlu hissetmek için dış gorunumune özen gösterirsin saçını duzlestirmeden de özgüvenliysen o senin bileceğin iş ha saç duzlestirmek özgüven mi sağlıyor hayır herkesin keyfinin kahyasına ben karışmam ama öyle götürüpte bu arkamdan şöyle dedi'lere kulak asmayın o zaman
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 889 cevap paylaştı.
+1 yılBu yönde bir zorunluluk açıkçası subliminal mesajlar haricinde hiçbir kadın için yok. Her kadın nasılsa öyle, tepkinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Hiçbir kadın fiziksel olarak dikkat çekici olmak mecburiyetinde değil. Rahat ol.
10 Yorumla Ben zorunda olduğum için yapmıyorum kendimi iyi hissettiğim için yapıyor . sonuçta ölü balık gibi doğanınca ruh halin daha bozuk oluyor, bakımlı olmak iyidir.
20 YorumlaBacım istemiyorsan yapma istiyorsan yap bu kadar basit. Sana bakımsız demeleri rahatsız ediyorsa o sorun başka. Başkalarını dinleme hayatını kendin için yaşa kim ne diyorsa desin ne güzel bir atasözü var. Elalemin ağzı torba değil ki büzesin.
00 YorumlaErkekte kadında temiz olacak pis kokmayacak ama toplum ve medya sürekli kadınlara sen pürüzsüz bir vücuda ve sokağa çıktığın zaman sürekli süsleneceksin baskısı yapıyor böyle şeyler boş şeyler kadınların böyle zorunluluğu yoktur
00 Yorumla
+1 yılböyle bir zorunluluk yok biz kadınız kadın olduğumuz için güzel bakımlı şık görünmek istiyoruz doğal olarak ha herkes böyle olmak zorunda değil ama ben dışarıya çirkin ya da bakımsız çıkmak istemiyorum
00 Yorumla
+1 yılYok ya hiç öyle bir zorunluluk yok ya sal geç benim çevremde kadınlar gayet salmış. Erkekler de asıl bakım yapmak zorunda ya erkekleri bu kadar şımarmayın siz defileye çıkıyor gibi çıkarken adam daha duş alıp dilini fırçalamıyor.
00 YorumlaÇünkü sosyal medya ve dizi film sektörü tarafından kadınlara dayatılan güzellik algıos kadınlara tarafından bir güzel yutuldu da ondan. Estetik cerrahi bugün altın çağını yaşıyor acaba neden? Kadınların nerdeyse büyük çoğunluğu birbirine benzer oldu. Aynı kaşlar aynı dudaklar , aynı gözler, aynı çeneler uzar gider. Mevcut düzen bir yandan kadınları kendine kul köle ederken diğer yandan sen özgürsün sen cesursun deyip bol bol gazladı. Kadınlar da hala özgürlük şarkıları söyleye dursun…
10 Yorumla
+1 yılvallahi bakımsiz desinler pantolonumun tişörtümü çekiyorum saçlarımı at kuyruğu yapıp çıkıyorum kim ne derse desin
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle olmak istiyorum işte. . Temiz olduktan sonra diğer şeylerle uğtaşmak saçmalık bence ve boş adam işi.. ama yıllarca böyle gezdiğim için yadırganır dşye çekiniyorum
Giyinip süslenmeyi kendine göre makyajlar falan filan yapmayı millet bunu yapıyor ben de yapmalıyım kafasından kurtularak kendim için yapıyorum mantığını oturtursan rahatlarsın
10 YorumlaBen banyodan sonra direkt ıslak saçla çıkıyorum o zman en bakımsız benim mk djxjv temiz ol yeter bu sıcakta bi de güzellik yarişına mi girelim
20 Yorumla
+1 yılErkeklerin isteği.
Erkekler uzun etek giyen kızlarla bile dalga geçtiği için mini etek giyiyor çoğu kız.
Erkekler ne istiyorsa kadınlar da onu uyguluyor aksini yapamazlar mı yaparlar evet ama kadınlar erkeklerin onayı olmadan yaşayamaz, bir erkeğin çok çirkinsin lafı çok güzel bir kadını bile anında üzebilir.
00 YorumlaZorunda hissediyorsun oysa değilsin. Seni buna zorunda olmaya iten şey herkesi iten şeyle aynı. Doğal olmak gibisi yok oysa, illa bir şeyler yapma, kendin ol yeter.
00 YorumlaBu tabuları kadınlar kuruyor makyajsız ve parfğmsüz markete çıkmazdım artık saldım makyajsızda çıkıyorum temiz ve bakımlıyım ama kendimi sınırlamıyorum
00 Yorumla
+1 yılBöyle düşünen bi insan akışına bırakmalı ve herkesleşmemeli bence tek tip insan görmekten inanın çok yorulduk. Genel bi standart oluştu herkes ona ayak uyduruyor aykırılıktan zarar gelmez.
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 911 cevap paylaştı.
+1 yılSen kendin normallestirebilirsin. Ne kadar özgüvenli olduğuna bağlı. Umursamayacaksin insanların ne dediğini ne düşündüğünü. Ben öyleyim mesela, asla saç düzleştirmem..
00 Yorumla Bence bakımli olmak demek günlük bunları yapmak demek değil gerekli yerlerde gerekli şekilde giymek gerekli makyajı yapmak ve kendini geliştirmek demek yani bakım hem fiziksel hem ruhendir
00 Yorumla
+1 yıl40 derecede saçını düzleştirirsen ilerde saçını düzleştirmek zorunda kalmazsın çünkü saçın kalmaz saçma sapan işler yapmayın zorunda değilsin her zaman senden daha iyileri olcak yarışa girmek anlamsız
00 YorumlaBence sen kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle yapmalısın. seni seven seni her halinle beğenir. Ama kıllı olman ve ya gorünümündeki şeyler seni rahatsız ediyorsa demekki yapmalısan bide bakımsız erkekleri her kes sevemez dişleri giyimine önem vermeyen birini hiç kimse sevmez bakımlı gorunmek istiyorsan bunları yapmalisin kollu killi olup sevgilisi olanlar da var yani bu erkeklerin hep taktiği bir durum değil yani
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 585 cevap paylaştı.
+1 yılKadın kadın için süslenip giyiniyor.
Kendine bakıyor.
Bunu göz önüne alırsak her şey sizin elinizde.
Bu yarışta hem cinslerinizle berabersiniz.00 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılValla ben hiç kasmıyorum kendimi iyi hissetmem yeterli
30 Yorumla
+1 yılTamamen senin çevrenle veya kafa yapınla alakalı gerçekten. ben dişlerimi fırçalayıp çıkıyorum:D
30 YorumlaKimse için değil kadın tek değil her iki cinsiyette kendi için kendini güzel hissetmek için güzel görünmeli
11 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
Bakımlı olmak istediğimizden yani kendine bakan hayata da dokunuşlar yapar. Bakımlı olmamız lazım güzel görünmekle çok farklı olay aslında
10 Yorumla- Devamını Gör (113)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat