Son zamanlarda çok sık duymaya başladım, sanırım yeni trend bu :) Mayaj konularında pek iyi olduğum söylenemez ama kendimi geliştirmek istiyorum. Glam makyajın özellikleri nelerdir, nasıl yapılır?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Son zamanlarda çok sık duymaya başladım, sanırım yeni trend bu :) Mayaj konularında pek iyi olduğum söylenemez ama kendimi geliştirmek istiyorum. Glam makyajın özellikleri nelerdir, nasıl yapılır?

Selammm💄"Glam makyaj nedir, nasıl yapılır, püf noktaları ve incelikleri nelerdir?" diye sormuşsunuz. Kaleme almış bulunduğum bu yazıda size hepsini anlatacağım.
Haydi gelin başlayalım!
Glam makyaj 70'li yıllarda ortaya çıkmış bir ve Glam Rock ile ilişkilendirilmiş bir gölgeli göz makyajı stilidir. Gözlerde büyülü ve çekici bakışları amaçlayan glam makyaj yer yer popüler olmasının yanı sıra günümüzde de popüler oldu diyebiliriz. İddialı bir makyaj stili olmayı hedefleyen glam makyaj sadece gözleri değil, yüzü de kapsar. Soft ve donuk renkleri pek benimseyen glam stilde iddialı, parlak ve göz alıcı renklerle renklenmeye hazır olun!

Glam makyaj günlük bir stil değildir. Yani sokakta gezmek gibi basit işlerde böylesine iddialı bir stil abartılı olabilir. Özel davetler, kutlamalar, partiler, gece yemekleri gibi yerlerde glam makyaj kurtarıcınız olacaktır. Ayrıca kırmızı halıda yürürken de asaletinize asalet katacağına emin olabilirsiniz.
Ufak bir tüyo
Glam makyaj her ne kadar gözleri hedeflese de dudaklar ve cilt gibi yerler de iddialı olmayı sever. Sadece göze yüklenmeyin derim. Dudaklar, yanaklar, kaşlar, her yer ama yer iddialı olmalı. "Ben glam'ım" diye bağırmalı"
Şimdi gelelim "Glam makyaj nasıl yapılır?" konusuna. Size adım adım anlatacağım. Kemerlerinizi sıkı bağlayın ve far paletlerinize sarılın, başlıyoruz!!!

🤍Önce cildimizi hazırlayalım!
Cildiniz bebek gibi olmalı, parlamalı. Öncelikle yüzünüzü yıkayın, cildinizi temizleyin. Kuru bir cilde sahipseniz cildinizi nemlendirin. Sonra elinize fondöteni alın. Cildinize uygulamaya başlayın. İşlem bittikten sonra cildinizi kontrol edip eşit dağıttınızdan emin olun. Glam makeup hata istemez! Kapatıcıyı alın ve varsa sivilcelerinizi, cilt lekelerinizi kapatın. Dedim ya, bebek gibi bir cildiniz olmalı.

🤍Asıl bomba, gözlere geçelimm!
Geldik glam stilin göz bebeği olan göz makyajına. Bu nokta çok önemli çünkü gözler neyse makyajın geri kalanı ona dönüyor. Far paletini elinize alın. Öncelikle göz kapağınıza açık ve ten rengi bir bir far sürün. Ardından bir iç geçiş rengi seçin. İddialı ve buğulu bir renk olmasına dikkat edin. Ardından göz kapağınızın orta noktasına sürmek için canlı ve iddialı mümkünse parlak bir renk daha seçin. Seçtiğiniz rengi göz kapağınızın ortasına fırça darbeleriyle uygulayın. Ardından fazla kalın olmayan bir eyeliner çekin. Maskara da sürdünüz mü göz makyajınız tamam demektir.

🤍Ve sıra dudak makyajında!
Glam makyajda gözler ve dudaklar koordineli olmalıdır. Yani iddialı bir göz makyajı yapmış iseniz dudaklar da iddialı olmalıdır. Açık ve soluk rujları glam stil için pek tavsiye etmem. Koyu renkler daha can alıcı olabilir. Bu özelliklere sahip parlak ve iddialı bir ruju seçin. Ardından sürün. İşlem tamam.

🤍Yanakları es mi geçecektik? Tabiki hayır!
Keskin ve büyülü bakışları keskin bir elmacık kemiği de etkiler. Bu yüzden onlara da gereken özeni göstermeliyiz. Seçtiğiniz bir allığı uygulamaya başlayın. Bir iki tık koyu bir kontürle elmacık kemiklerinizi belirginleştirin. İşte hazırsınız!

Tabiki isteğinize göre başka şeyler de ekleyebilirsiniz. Ben size adım adım anlattım. Umarım yardımcı oldu. Alta da konuyla ilgili bir video bırakmak isterim 👇
https://youtu.be/pIcoEGH8fuE?si=rKKAHq8hZFhTOdEH
İyi günler 🤍
Yine ben kıss jffjjf
Tebrik ederim yalnız ödül çok fazlaymış harca harca bitiremezsin sen o parayı bak demedi deme 😂
Harcamam ki dursun köşede biriksin😜
Kopyala yapıştır değil bu kendi yazım iftira atmayın kopya olduğu anlaşılanı seçmiyor sistem zaten
Cevap
9Cevap
Glam makyaj, genellikle daha parlak ve çarpıcı bir görünüm elde etmeyi amaçlayan, gece veya özel etkinlikler için kullanılan bir makyaj tarzını ifade eder. Makyaja başlamadan önce cildinizi temizleyin ve nemlendirin. Temiz bir cilt, makyajın daha iyi oturmasına yardımcı olur. Makyaj bazı (primer) uygulamak, makyajın kalıcı olmasına ve cilt tonunun düzeltilmesine yardımcı olabilir. İlk olarak, eşit bir cilt tonu sağlamak için fondöten kullanın. Ardından, göz altı halkaları gibi cilt kusurlarını kapatmak için kapatıcı uygulayın. Sabitleme amaçlı bir toz kullanarak makyajı sabitleyin ve parlama önleyin.
Gözlerle başlayınÖnce yüz mü yoksa göz makyajı mı uygulamanız gerektiği, makyaj uzmanları arasında çoğunlukla bir tartışma konusu. Ancak konu hızlı ve verimli bir makyaj olduğunda, ikincisini tercih etmeniz daha mantıklı. Yüz makyajından önce gözlerinizle başlayın. Bu şekilde göz makyajınızdan bir bulaşma olursa, yüz makyajınızı mahvetmez.
Parmaklarınızı kullanınKusursuz bir makyaj görünümü elde etmek için bir dizi süslü fırça veya karıştırıcıya ihtiyacınız yok. Parmaklarınız kolay uygulama için harika araçlar. Hızlı bir makyaj için parmaklarınızı kullanın. Bu, tıpkı profesyoneller için olduğu gibi sizin için de gayet iyi sonuçlar verir. Ayrıca makyaj bütçenize de fayda sağlar. Elbette öncesinde ellerinizi yıkadığınızdan emin olmalısınız.
Makyaj süngeri kullanıyorsanız nemli olduğundan emin olunParmaklarınızı kullanmak hızlı bir makyaj rutini için kusursuz bir yöntem olsa da ellerinizi kirletmemeyi tercih ediyorsanız denenmiş makyaj araçlarına yönelebilirsiniz. Ve bunun için bir makyaj süngeri seçerseniz kuru değil nemli bir sünger kullandığınızdan emin olun. Bu, sadece uygulamayı daha kusursuz hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda süngerinizin daha az ürün emerek uzun ömürlü olmasını sağlar.
Süngerinizi 30 saniye ılık suyun altında tutun, ardından fazla suyu çıkarmak için hafifçe sıkın.
Çok amaçlı ürünlerden yararlanınKonu makyaj rutininizi hızlandırmak olduğunda, birden fazla adımla kullanabileceğiniz ürünler en iyi arkadaşınız olacak. Örneğin hem ruj hem de allık olarak kullanabileceğiniz ürünler var. Bu tür ürünleri kullanırken rengi yanağınızın elmacık kemiklerine uygulayın ve allık görünümü için parmaklarınızı kullanın. Ardından yanaklarınızla uyumlu bir görünüm için ruju dudaklarınıza uygulayın. Hiçbir şey bundan daha kolay ve hızlı olamaz!
Doğru kaş ürününü seçinHazır çok amaçlı ürünlerden söz etmişken, kaş görünümünüz için kullanabileceğiniz bir kaş kalemine sahip olmak da hızlı makyaj için önemli bir püf noktası. Zamandan tasarruf etmek için bir tarafında kaş tarağı diğer tarafında kaş kalemi olan ürünlerden yararlanabilirsiniz. Böylece makyajınızın önemli bir adımı olan kaşları doldurma işlemini kolayca yapabilirsiniz. Doğal görünümlü kaş nasıl çizilir, daha fazlasını keşfetmek için yazımızı inceleyin.
Hataları düzeltmek için acele etmeyinAceleniz olduğunda, makyaj konusunda hata yapmanız kaçınılmaz. Örneğin maskarayı hızla sürerken göz kapağınızda leke bırakabilir. Bu tür hataları hemen silmeyin. Bunun yerine kuruyana kadar bekleyin, ardından pamuklu bir çubukla hafifçe silin. Böylece genel uygulamaya zarar vermeyecek ve zamandan kazanacaksınız.
Cildinize iyi bakınBelki de en önemli adım: Cildinizi makyaja hazırlamak ve bakımını yapmak. Cilt, uygulanan tüm makyaj malzemelerinin tuvali, bu nedenle iyi bir palete sahip olmak makyaj rutininizi 10 kat daha kolay hale getirir. Cildinizi mükemmel durumda tutmak için her gün bir temizleyici, haftada 2-3 kez peeling, sabahları makyajdan önce ve akşam yatmadan önce bir nemlendirici krem kullandığınızdan emin olun.
Pürüzsüz makyaj için malzemelerin başında fondöten ve kapatıcı tercihi geliyor. Daha ışıltılı ve natürel bitişli ürünler için mutlaka doğru BB krem ya da fondöten seçmelisiniz. Porselen fondöten ürünler cilde doğal bir parlaklık kazandırır. Kırmızı lekeleri gizler ve cildi zahmetsizce ten tok hale getirir.
Kişinin isteği doğrultusunda kozmetik ürünler yardımıyla (yüz, dudak, göz ve burun şekli dikkate alınarak) kusurlu bölümlerinin kapatılıp yüzün güzel bölümlerinin ön plana çıkarıldığı uygulamaya makyaj denir.
Birçoğumuz günlük hayatında ya da özel günlerde makyaj yapmaktan keyif alır.
Makyaj sayesinde daha pürüzsüz bir görünüm, daha etkili bakışlar ve
kıyafetlerle daha uyumlu ve hoş bir görünüm elde eder. Peki, bu makyajın var
mıdır bir uygulama sırası yoksa öyle gelişi güzel mi uygulanır?
Yazımızın devamında makyaj yapmaya yeni başlayanlar ya da bundan sonra
makyajını daha iyi yapmak isteyen herkes için ideal makyaj uygulama
sırasından bahsettik. Vereceğimiz ipuçları sayesinde kusursuz bir makyaj
yapabilirsiniz. O halde, buyurun detaylara…
1. Nemlendirici ile Başlayın
Makyaj yapmak, kusurları kapatarak cildi daha iyi göstermek gibi düşünülse de
aslında çoğu zaman makyajın iyi durması da iyi bir cilde bağlıdır. Dememiz o ki
cildinizi koruyarak makyaja hazır hale getirmek en başta gelmelidir. Bunun için
makyaja temiz cildinize uygun bir nemlendirici uygulamakla başlayın.
Böylelikle kullanacağınız makyaj ürünlerinin cildinizi kurutmasına ve makyajın
pul pul dökülmesine izin vermeyin.
2. Makyaj Bazını Unutmayın
Nemlendirici uygulayanların genellikle es geçtiği bir malzemedir, makyaj bazı.
Oysa gözenek görünümünü azaltmak, fondötenin işlevini iyileştirmek, cildin
yağlanmasını ve cildin makyajı kusmasını engellemek için son derece
önemlidir. Cildiniz nemlendiriciyi iyice emdikten sonra makyaj bazı da
uygulayın ve profesyonel ellerden çıkmış bir makyaja ulaşın; pişman
olmayacaksınız.
3. Göz Makyajına Başlayın
Özenli bir göz makyajı, etkileyici bakışlara sahip olmak isteyenlerin olmazsa
olmazıdır. O halde layıkıyla ve tam sırasıyla yapılmalıdır. Göz makyajını önce
yaparak far tozlarının yüz makyajınızı bozmasına engel olursunuz. Diğer
yandan göz bazı uygulamayı unutmayın. Bu sayede kullanacağınız farın
kalıcılığını ve pigmentasyonunu artırır, daha yoğun ve etkili bir görünüm
sağlarsınız.
4. Fondöten Uygulayın
Göz makyajınızı tamamladıktan sonra ten makyajınıza geçebilirsiniz. Eğer ki
kapatılması gereken kusurların fazla olduğunu düşünüyorsanız bu aşamada
fondöten, daha hafif bir malzeme olsun diyorsanız pudra kullanabilirsiniz.
5. Kapatıcı Olmazsa Olmaz
Fondöten uyguladıktan sonra sivilce izleri, göz altı morlukları, kırmızı lekeler
gibi kusurları kapatmak için iyi bir kapatıcıdan yararlanabilirsiniz. Bu sayede
tamamıyla pürüzsüz bir görünüm kazanabilirsiniz.
6. Bronzer, Allık ve Aydınlatıcı Etkinizi Artırsın
Geldik, son dokunuşlara. Kusurları yeterince kapatıp kusursuz bir görünüm
elde ettikten sonra renklenmeye geçebilirsiniz. Bronzer ile elmacık kemiklerinin
üzerini vurguladıktan sonra allık uygulayarak daha canlı ve enerjik görünüm
yakalayabilirsiniz. Son olarak mimik olmayan fakat ön plana çıkmasını
istediğiniz şakak, alın ortası, burun ucu, üst dudak çizgileri gibi bölgelere
aydınlatıcı uygulayabilir, ışıltınızı katlayabilirsiniz.
7. Dudak Kalemi ve Ruj Tamamlasın
Makyajın âdeta imza kısmına geldi sıra… Ten renginize ve göz makyajınıza
uygun tonlarda bir ruj ve ruja uygun bir dudak kalemiyle dudaklarınıza da hoş
bir görünüm kazandırarak son adımı tamamlayabilirsiniz.
Cildini hafif bir temizleyiciyle yıkamayı ya da cildinde kalan kirleri tonikle silerek temizlemeyi unutma!! 🌞😇
Glam makyaj, son dönemlerin en çok tercih edilen gölgeli göz makyajları arasında! Kusursuz bir ten görünümü, çarpıcı bakışlar ve etkileyici dudaklar glam makyajını tanımlıyor.
Nickinizle bu yazı çok zıt. Ki muhtemelen de yazı size ait değil. Kopyala yapıştır pampa
Nickimle hiçbir alakası yok, seriat bakımından da makyaj yapılabiliyor.
Şeriatta makyaj yoktur. Ne bakımından bahsediyorsun?
Şeriatı bu tarz şeylere alet etmeyelim, aileyle makyaj yapmak helal.
Şeriata göre makyaj yapmak yasak değil de, dışarıda yapmak yasak. Onun da bi kuralı var
Evet , evde yapıp dışarı çıkmak flnda yasak
Kastettigim o zaten. Anlaşılıyor bence
@Nightwalk35 kocaya mı boyuyor 🤣🤣🤣 hey gidi dünya ya...
@düşünmektükenmektir evet öyle oluyor
@Nightwalk35 çok ayıp. Mantık dışı. Kafa örtük olup yüz badana olamaz.
Kafa evdede örtük değil ya
Hanimefendi. dinde makyaj olamaz. Dinin çerçevesine aykırı. Tanga giyen çarşaflı kadınlar biliyoruz. O kadar saçma ki
Din sadeliktir eğer gerçekten dindarsa bir insan o sadeliği zaten aşmaz. Ama sizin yukarda yazdıklarınıza bakılırsa maşallahı var , bazıların.
Hayır İslam alimlerinin cikarimlarina göre de kadının eşi için makyaj yapması helal, sadece başkasına göstermesi günah 🙊🙏
@düşünmektükenmektir okudugunu anlamamışsın sanırım. Diyorum ki dışarı çıkarken makyaj yapılmaz ama evde mahremin olan kişilerin yanında veya evliysen eşinin yanında makyaj yapabilirsin. Bunun nesini anlamadın?
Ben şu an kapalı değilim açıldım ancak eskiye göre konuşayım, çarşaflı iken dışarda kapalı ama evde açıktım ve evde makyaj yapıyordum kaş alıyordum dikkat çekmeyecek şekilde ruj vs sürüyordum
Teşekkürler
Baban, eşin, erkek kardeşinin yanında açık olabilirsin makyaj yapabilirsin çünkü bunlar yabancı değiller.
@seriatdinislamm aynen öyle
@düşünmektükenmektir biz de dini kuralları bilmediği halde ahkam kesenlere cahil diyorum tatlım. Yeterince açık mı? Önce bir araştır öğren ney neymiş ne değilmiş ondan sonra konuş bence
Helal bir şekilde makyaj yapmanın nesi mallık? Boş boş konuşmayın ya
Konu kapandı bu saatten sonra gelcek yanıtları siliyorum gidin hadise ayete bakın konuşun
Makyaj yapmak helaaaaaaaal
@seriatdinislamm ben de öyle diyorum zaten. Niye çoğul konuşuyorsun?
@düşünmektükenmektir yani susayım susayım diyorum ama yok. Hani nikah denen bişey var ya arkadaşım. Nikahlı kocanın yanında çıplak bile kalabiliyorsun ya hani? Sen eşinin yanında da tesettürlü otur evde tamam
@düşünmektükenmektir makyaj yapmanın mallık olduğunu söyleyen bir bilgisizle ilk defa karşılaşıyorum kusura bakma. Ayet okumuşsun ama demek ki tam anlayamamışsin. Hadis desen muhtemelen hiç okumamışsın zaten
@düşünmektükenmektir sorularlaislamiyet.com/.../makyaj-suslenme-ve-kokulanma
Al oku da bilgilen biraz
Yalnız kadın süsünü yabancılara göstermemekle emrolunmuştur. (Nûr, 24/31.) AL SANA AYET. YABANCILARA GÖSTERMEMEKLE EMROLUNMUSTUR NE DEMEK? MAHREMINE, EŞİNE GÖSTEREBİLİRSİN DEMEK. 50 kere okumuşsun ama boşuna okumuşsun demek ki. Anlayamadiktan sonra bir anlamı yok
Ben tesettürlüyüm arkadaşım. Dışarıda makyaj da yapmıyorum. Bu karakterin bedeni kim bilir ne halde diye suizanda bulunarak kul hakkına girdin. Bu daha büyük günah bak ben sana hakkımı helal etmesem cennete bile giremiceksin meselaa
Ben sana ayet atmışım. Senin anlayışın kıt ki demek ki anlamadın. O da senin problemin. Yazma sebebim de verdiğin yanlış fetvayı düzeltmek. Cahilce konuşanlara karşı fazla ayar oluyorum çünkü. Ama merak etme ne kaşar cahil olduğunu gördüm. Bu kadar cahil olanlarla da konuşmayı daha fazla uzatmıyorum zatwn. Şimdi kendi cahilliginle baş başa kalabilirsin
Ne kadar*
Uygunsuz gordugum asagilayici yanitlari sildim lütfen cahil demekten çok ayet hadis atalım
Ayet de attım ama arkadaş anlamiyor
Makyaj yapmak helal. Night sende bunla uğraşma
Yapacak bişey yok daha fazla bişey yazmam daha
boş ver
Glam makyaj, yoğun ve çarpıcı bir görünüm elde etmek için tercih edilen bir makyaj tarzıdır. İşte glam makyajın temel adımları:
1. **Cilt Hazırlığı:** Temizlenmiş ve nemlendirilmiş bir cilt üzerine makyaja başlamak önemlidir. Primer kullanarak cildi pürüzsüzleştirebilir ve makyajın dayanıklılığını artırabilirsiniz.
2. **Fondöten ve Kapatıcı:** Yoğun kapatıcılığa sahip bir fondöten kullanarak cilt tonunu düzeltin. Ardından kapatıcı ile göz altı halkalarını ve cilt kusurlarını örtebilirsiniz.
3. **Göz Makyajı:** Göz kapaklarına bir baz uygulayın. Ardından far paletinizdeki yoğun renkleri kullanarak dikkat çekici bir göz makyajı yapın. Kirpik kıvırıcı ile kirpikleri kıvırın ve ardından yoğun hacimli maskara uygulayın.
4. **Allık ve Kontür:** Yüz hatlarını belirginleştirmek için kontür ürünleri kullanın. Yanaklara allık uygulayarak canlı bir renk elde edebilirsiniz.
5. **Dudaklar:** Parlak veya mat ruj tercihinize bağlı olarak dudakları belirginleştirin. Yoğun renkli rujlar glam makyaj için idealdir.
6. **Kaşlar:** Kaşları belirginleştirmek için kaş kalemi veya far kullanabilirsiniz. Daha kavisli ve dolgun kaşlar genellikle glam makyajla uyumludur.
7. **Aydınlatıcı:** Yüksek noktalara aydınlatıcı uygulayarak cildi parlatın. Bu adım yüzünüzün belirli bölgelerinin daha öne çıkmasını sağlar.
Unutmayın ki glam makyaj yoğun ve çekici bir görünüm sağlamak için yapılan bir makyaj türüdür. Her adımı dikkatlice uygulayarak istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.
Glam Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır? Glam makyaj , genellikle özel etkinliklerde veya gece davetlerinde tercih edilen bir makyaj tarzıdır. Aşağıda glam makyaj yapmanız için genel adımları bulabilirsiniz:Cilt Hazırlığı: Temiz ve nemlendirilmiş bir ciltle başlayın. Cilt tonunu eşitlemek için fondöten veya BB krem gibi bir baz ürünü uygulayın. Daha sonra kapatıcı ile göz altı halkalarını ve cilt kusurlarını gizleyin. Göz Makyajı : Glam makyajda genellikle dikkat çekici göz makyajı tercih edilir. İlk olarak göz kapağınızı baz ürünü veya ten rengi far ile hazırlayın. Ardından, göz kapağınızın katlanma hattına bir geçiş rengi uygulayın. Daha sonra, dikkat çekici bir renk veya metalik bir göz farı ile göz kapağınızın ortasına vurgu yapın. Gözlerinizi belirginleştirmek için eyeliner uygulayın ve kirpiklerinizi dolgunlaştırmak için maskara kullanın. Göz makyajını tamamlamak için kaşlarınızı doldurup şekillendirin. Allık ve Kontür: Yanaklara hafif bir allık uygulayarak yüzünüze renk katın. Aynı zamanda kontür ürünü kullanarak yüz hatlarınızı belirginleştirebilirsiniz. Kontür için cilt tonunuzdan birkaç ton daha koyu bir pudra veya kontür paleti kullanabilirsiniz. Ruj: Glam makyajda genellikle dudaklarda belirgin ve cesur renkler tercih edilir. İstediğiniz renkte bir ruj veya likit mat ruj seçerek dudaklarınızı boyayın. Daha uzun süre dayanması için dudak kalemi ile dudaklarınızın çevresini çerçeveleyebilirsiniz. Bitirici Püskürtme: Makyajınızın uzun süre dayanmasını sağlamak ve daha doğal bir görünüm elde etmek için makyaj sabitleyici sprey kullanabilirsiniz. Glam makyaj stilini kişisel tercihlerinize göre uyarlayabilir ve istediğiniz görünümü elde etmek için farklı ürünler veya teknikler deneyebilirsiniz. Ayrıca, glam makyaj için dumanlı göz makyajı, ışıltılı farlar veya vurgulu dudaklar gibi ekstra adımlar da uygulayabilirsiniz.
Gölgeli göz makyajı olup son donemlerin favori makyaji kusursuz bir ten gorunumu buyuleyici keskin bakislar ve etkileyici dudaklar tam olarak hollywood stili glam makyajini tanimliyor diyebiliriz. Nasil yapildiginada gelirsek, koyu füme ve isiltili bej farlara ihtiyacimiz var firca yardimiyla farlari birbirine karistirin daha sonra farlari sadece goz cukuruna denk uygulayn. Ardindan parmaklarinizla gelisiguzel bir sekilde yogunlugu dagitin ve kas altina kadar gorunumu tamamlayin. Glam makyaj hazırlığında bir diğer adım göze derinlik kazandırmaktır. Bu noktada gözlerinize kuyruk çekerken gözünüzü kapatmayın. Çünkü tek bir gözle derinliği ayarlamak hiçbir zaman kolay olmaz. Bu nedenle gözünüz açıkken makyajınızın kuyruk kısmını çekin, ardından gözlerinizi kapatıp kirpik dibini doldurma adımına geçebilirsiniz. Son olarak nude tonlarında bir rujla görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. Ancak burada da rujumuzun ışıltılı olması önemli. Bu adımı da tamamladıktan sonra enfes glam makyajınız ile gittiğiniz her yerde ışıldamaya hazırsınız.

Glam makyaj, genellikle parlak ve çarpıcı bir görünüm elde etmeyi amaçlayan bir makyaj tarzıdır. Bu tarz, özellikle özel etkinlikler veya gece davetleri için tercih edilir. Glam makyajın özellikleri arasında vurgulu gözler, belirgin yanaklar ve dolgun dudaklar yer alabilir.

Glam makyajı yaparken, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Cilt Hazırlığı: Temiz ve nemlendirilmiş bir cilt, makyajın dayanıklılığını artırır.
2. Fondöten ve Koncealer: Kusurları kapatmak için ten renginize uygun bir fondöten ve koncealer uygulayın.
3. Kontür ve Aydınlatma: Yüz hatlarını belirginleştirmek için kontür ve aydınlatma ürünleri kullanın.
4. Göz Makyajı: Parlak farlar ve belirgin eyeliner ile dikkat çekici göz makyajı yapabilirsiniz.

5. Kirpikler: Maskara uygulayarak kirpikleri belirginleştirin. İsterseniz takma kirpik kullanabilirsiniz.
6. Allık: Yanaklara allık sürerek yüzünüzü canlandırın.
7. Dudaklar: Dolgun görünüm elde etmek için dudak kalemi ve ruj kullanabilirsiniz.
8. Makyaj Sabitleme Spreyi: Makyajınızın uzun süre dayanması için sabitleme spreyi kullanabilirsiniz.

Unutmayın ki glam makyaj kişisel tercihlere göre değişebilir. Videolar izleyerek veya profesyonel bir makyaj sanatçısından yardım alarak bu tarzı daha iyi anlayabilir ve kendinize uygun bir glam makyaj tarzı geliştirebilirsiniz.
Kusursuz bir ten görünümü, çarpıcı bakışlar ve etkileyici dudaklar glam makyajını tanımlıyor.
Glam makyaj gölgeli göz makyajları arasında!
Glam makyajının en etkileyici yanı şüphesiz ki
derin bakışlarmış.
İlk aşama olarak mat ve kusursuz cilt görünümünü sağlamalısın.
Göz alıcı makyajın en büyük çekiciliği derinliğidir. Siyah rengi kirpik diplerine uygulayarak başlayabilirsin. Kaş bitimi hizasına kadar farını uygulamanda fayda var. Daha sonrasında far paletindeki koyu gri rengini göz kapağının katlanma çizgisine uygula. Göz makyajını daha aydınlık ve belirgin görünmesi için kaş altına beyaz tonlarındaki farı uygulayabilirsin. Son olarak kirpik altına ise, far paletindeki siyah rengi ince bir çizgi şeklinde uygulayarak göz makyajında bütünlüğü kolayca yakalayabilirsin.
Dudaklarda göz alıcı bir etki için bu makyajda tercih edebileceğin renkler elbette kırmızı ve tonları olacaktır. Uzun süre kalıcı özelliğe sahip rujlar herkesin önceliğimiş.
Glam makyaj, genellikle daha parlak ve şık bir görünüm elde etmek için kullanılan bir makyaj tarzıdır. Özellikle özel etkinlikler veya gece davetlerinde tercih edilir. Parlak ve vurgulu göz makyajı, dolgun kirpikler, pürüzsüz bir cilt ve belirgin dudaklar genellikle glam makyajın özellikleridir. İyi bir başlangıç için, gözlerine vurgu yapmak için yoğun renkli farlar ve eyeliner kullanabilirsin. Ayrıca, aydınlatıcı ve kontürleme ile yüz hatlarını belirginleştirebilirsin. Dudaklara ise canlı renklerde rujlar tercih edebilirsin. İnternet üzerindeki makyaj tutorial'larından ilham alarak ve pratik yaparak kendini geliştirebilirsin. İyi eğlenceler! 💄✨

Glam makyaj, parlak ve çarpıcı bir görünüm elde etmek için kullanılan bir stilidir. Bu tarzda genellikle yoğun göz makyajı, parlak dudaklar ve vurgulayıcı kontür kullanılır. Parıltılı farlar, kalın eyeliner ve saçaklar, bu tarzın önemli unsurlarıdır. Parlak ten, vurgulayıcı ve allık ile tamamlanır. Bu makyaj, özel etkinliklerde veya gece davetlerinde sıkça tercih edilir.
Glam Makyaj , Gözleri ön plana çıkaran, gölgeli seksi bakış yaratan ,
Daha çok parlak sedefli ürünlerin tercih edildiği, dikkat çekici bir makyaj türüdür.
Gündelik makyaja uygun olmayıp, genelde özel günler de ve gece makyajlarinda tercih edilir.
Mat kapatıcılık sunan fondöten ve kapatıcının kullanıldığı, cildin çok parlak gözükmediği, daha çok gölgeli yapılan göz makyajları, kuyruklu eyeliner ve renkli parıltılı farların göz makyajında vurgu yapıldığı, nemli veya mat bitişli farketmeksizin çok dikkat çekmeyen nude bir ruj ile tamamlanan makyaj glam makyaj türü.
Gölgeli göz makyaji demek YouTube dan bakarak yapabilirsiniz
Glam makyaj günlük makyajın ötesinde bir makyajdir. Amaç gözleri ve bakışları ön plana çıkarmaktır. Gözler dumanlı yapılır.
Koyu füme ve ışıltılı bej farla yapılıyor böylece göze derinlik kazandırıyor
Glam makyaj, son dönemlerin en çok tercih edilen gölgeli göz makyajları arasında! Kusursuz bir ten görünümü, çarpıcı bakışlar ve etkileyici dudaklara sahip oluyorruz
Bildiğim kadarıyla kısaca özetlemem gerekirse; parlak, çarpıcı dudaklar ve gölgeli göz makyajı. Teşekkürler
Valla benimde pek aram yok makyajla ama benim bildiğimce önce gözleri falan yapıyorsun sonra yüzü sanırım böyle
Gölgeli göz makyaji demek YouTube dan bakarak yapabilirsiniz
Ban fazla makyaj yapmıyorum sadece günlük makyaj yapıyorum
Gölgeli ve ışıltılı makyaj video izleyerek yapabilirsin
Gölgeli makyaj
Boya fıçısı halt etmiş denen makyaj 😎
25 TL için değmez
O ne kız hiç haberim yok valla
Erkekler konuya benden daha hakim😅😅
You tube bak
Banada ögretin bendd yapıcam.
Etkileyici dudaklar ve gölgeli göz makyaji
Gölgeli göz makyajı gibi bişeydi herhalde