Alnımda ve burun kenarlarimdaki gözeneklerde küçük küçük pütürler var. Komedon gibi. Kızarıklık şeklinde de duruyor. Doktor krem verdi ama geçmedi. Lütfen yardımcı olun 😪
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yüzde kaşıntı ve kabarıklık gibi sorunlar farklı nedenlere bağlı olabilir. Bir doktora danışmanız ve muayene olmanız önemlidir, çünkü sizi en iyi yönlendirecek ve uygun tedaviyi önerecek kişidir. Ancak genel olarak, yüzdeki kaşıntı ve kabarıklık için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
Cildinizi temiz tutun: Yüzünüzü günlük olarak temizlemek, kiri, yağı ve makyaj kalıntılarını gidermeye yardımcı olur. Bununla birlikte, sert temizleyiciler veya aşırı yıkama cildinizi tahriş edebilir, bu yüzden nazik temizleyiciler kullanmaya özen gösterin.
Nemlendirici kullanın: Nemlendirici kullanmak, cildinizi nemlendirir ve kuruluğu azaltır. Ancak, komedonlar gibi sorunlarınız varsa, yağ içeriği düşük, hafif ve yağsız bir nemlendirici tercih edebilirsiniz.
Ölü deri hücrelerinden arındırma: Haftada birkaç kez hafif bir peeling yapmak, ölü deri hücrelerini ve tıkalı gözenekleri temizlemenize yardımcı olur. Bunun için yumuşak bir yüz fırçası veya peeling ürünü kullanabilirsiniz. Ancak, cildinizi aşırıya kaçmadan tahriş etmemeye dikkat edin.
Makyaj ürünleri seçimine dikkat edin: Yağ içeren veya ağır makyaj ürünleri, gözenekleri tıkayarak komedonlara ve diğer cilt sorunlarına neden olabilir. Nonkomedojenik ve hafif formüle sahip ürünleri tercih etmek önemlidir.
Beslenmenize dikkat edin: Bazı yiyeceklerin cilt sağlığı üzerinde etkisi olabilir. Özellikle yağlı ve işlenmiş gıdalardan, şekerli ve rafine karbonhidratlardan, kafein ve alkol gibi uyarıcı maddelerden uzak durmaya çalışın. Bunun yerine, antioksidanlar açısından zengin meyve ve sebzeler, sağlıklı yağlar ve yeterli miktarda su tüketmeye özen gösterin.
Güneş koruması: Güneşin zararlı UV ışınları cildi tahriş edebilir ve cilt sorunlarını kötüleştirebilir. Bu yüzden güneş koruyucu kullanmak ve güneşten korunmak önemlidir.
Çok teşekkürler. Önerebiliceginiz yüz temizleme Jeli var mı acaba?
Elbette, size bazı popüler ve etkili yüz temizleme jellerini önerebilirim. Ancak herkesin cilt tipi farklı olduğu için, cildinize en uygun ürünü seçmek önemlidir. İşte genel olarak cilt temizliği için önerilen bazı yüz temizleme jelleri:
CeraVe Hydrating Facial Cleanser: Hassas ve kuru ciltler için uygun olan bu temizleyici, cildi nazikçe temizlerken aynı zamanda nemlendirir.
La Roche-Posay Effaclar Gel Moussant: Yağlı ve akneye eğilimli ciltler için önerilen bir temizleyicidir. Cildi derinlemesine temizler ve gözenekleri tıkanıklıktan arındırır.
Neutrogena Fresh Foaming Cleanser: Tüm cilt tipleri için uygundur ve cildi makyaj ve kirden arındırırken nemlendirir.
Bioderma Sensibio H2O Micellar Water: Hassas ve kuru ciltler için uygun olan bu micellar su, cildi makyaj ve kirlerden nazikçe temizler ve aynı zamanda cildi yatıştırır.
Vichy Pureté Thermale Cleansing Gel: Normal ve karma ciltler için uygun olan bu temizleyici, cildi derinlemesine temizler ve tazelenmiş bir his bırakır.
Bu sadece birkaç örnek olup, birçok farklı marka ve ürün bulunmaktadır. Cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanını seçmek için bir dermatoloğa danışmanız veya ürünleri denemeden önce örnek boyutlarını kullanmanız önemlidir. Ayrıca, cilt temizleyicisini kullanırken cildinizi aşırıya kaçmadan nazikçe temizlemeye dikkat etmeniz de önemlidir.
Vaktinizi ayırıp yazıyorsunuz çok sağol. Peki celenes ve bepanthol yüz temizleme Jeli sizce iyi midir? şu an fazla bütçe ayıramıyorum uygun fiyatlı bunları gördüm ama kararsız kaldım. Cildim karma ama hassas. 😪
Cetaphil ve Bepanthol gibi markaların ürünleri genellikle cilt temizliği konusunda iyi bir üne sahiptir. Ancak, herkesin cilt tipi farklı olduğu için, kişisel tercihler ve cilt tepkileri değişebilir. Bu nedenle, Cetaphil ve Bepanthol gibi ürünleri kullanmadan önce, cildinizin ürüne nasıl tepki verdiğini görmek için örnek boyutlarını denemenizi öneririm.
Cetaphil, hassas ciltler için genellikle önerilen bir markadır. Sadece hafif temizleyicileri değil, aynı zamanda nemlendiricileri de mevcuttur. Cetaphil ürünlerinin ciltte kuruluk veya tahrişe neden olma olasılığı düşüktür. Yine de, herhangi bir alerjik reaksiyon veya cilt sorununa neden olması durumunda, kullanımı bırakmalı ve bir dermatoloğa danışmalısınız.
Bepanthol ise genellikle nemlendirici kremleriyle tanınan bir markadır. Bepanthol ürünleri, cildin nemini korumaya yardımcı olabilir ve hassas ciltler için uygundur. Ancak, Bepanthol'ün yüz temizleme jeli hakkında spesifik bilgilere sahip değilim. Bu ürünü kullanmadan önce içeriğini ve cilt tipinize uygun olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.
Cildiniz karma ve hassas olduğu için, hafif, parfüm içermeyen ve dermatolojik olarak test edilmiş ürünleri tercih etmeniz önemlidir. Cetaphil ve Bepanthol gibi markaların hassas ciltler için üretilmiş ürünlerini deneyebilirsiniz. Ancak, ürünü kullanmaya başladıktan sonra cildinizde herhangi bir olumsuz reaksiyon veya tahriş görürseniz, kullanımı bırakmanız ve bir uzmana danışmanız önemlidir.