23 yaşındayım ve yüzüm yaşıma göre diri değil. Böyle olup bir şeyler yapınca düzelen var mı
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yüz masajı bilmem ne yap diyenlere itibar etme. bu olay hücresel sorunlarla ilgili. bol oksijen çek içine, demir b12 folat eksikliği çekmedğine emin ol. oksijenin telomer uzatmayla ilişkisi var. değilse yaşlanmak kaçınılmaz
Bu kötü oldu bak ben hep evdeyim. Erken yaşlanıcam demek. Geri sarmam mümkün mü yaslanmami
Telomer uzatilabiliyor mu ya ben yaşlandıkça kisaldigini biliyorum
hareketli yaşam sürmeye çalış. hareket eden bol oksijen çeker vücuduna. yaşlanmayı baya bir engelliyor hareket. ama düzgün beslenmiyosan hareket de boş. bir tek ekmek pizza börek hamurişi yiyenler saglıklı beslendiğini sanıyor meyve ve sebze ve yeri geldiğinde hayvansal besin şart.
Daha yazma yazdığım her şeyde yıkılıyorum 🥲
israillilerin yaptıgı bi araştırmaya göre oksijenlenme telomerleri uzatabiliyomuş. telomerin kısalması milletteki oksijen sorunuyla ilgili. çogu kişi yanlış biliyor bu olayı.
Dağa bayıra çıkasım geldi. Çok teşekkür ederimm
ok başarılar.
demir eksikliği çekmemeye dikkat et yoksa tıkanırsın. keza b12 de.
Acaba bana o araştırmayı atar mısın
valla dostum belki 3-4 yıl olmuştur nerde okudum hatırlamıyorum ama okumuştum akademik bir makalede.
Tamamdır teşekkür ederim
hatta yazıyordu ki hiperbarik oksijen terapisi uygulanan kişilerde telomerlerde %20 uzama oldugu gösterildi
Umut oldun vallahi
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33206062/
Giriş: Yaşlanma, fizyolojik kapasitenin ilerleyici kaybı ile karakterizedir. Hücresel düzeyde, yaşlanma sürecinin iki temel özelliği telomer uzunluğunun (TL) kısalmasını ve hücresel yaşlanmayı içerir. Belirli hiperbarik oksijen tedavisi (HBOT) protokolleri kullanılarak tekrarlanan aralıklı hiperoksik maruz kalmalar, normalde hipoksi sırasında ortaya çıkan rejeneratif etkilere neden olabilir. Mevcut çalışmanın amacı, HBOT'nin normal, patolojik olmayan, yaşlanan yetişkin bir popülasyonda TL ve yaşlanan hücre konsantrasyonlarını etkileyip etkilemediğini değerlendirmektir.
Yöntemler: 64 yaş ve üstü, bağımsız olarak yaşayan otuz beş sağlıklı yetişkin, günde 60 HBOT maruziyeti almak üzere kaydedilmiştir. Başlangıçta, 30. ve 60. seansta ve son HBOT seansından 1-2 hafta sonra tam kan örnekleri alındı. Periferik kan mononükleer hücreleri (PBMC'ler) telomer uzunluğu ve yaşlanması değerlendirildi.
Bulgular: HBOT sonrası T helper, T sitotoksik, doğal öldürücü ve B hücrelerinin telomer uzunlukları %20'nin üzerinde önemli ölçüde arttı. En belirgin değişiklik 30. seans 60. seansta artan B hücrelerinde fark edildi. seans ve HBOT sonrası sırasıyla %25,68±40,42 (p=0,007), %29,39±23,39 (p=0,0001) ve %37,63±52,73 (p=0,007) arttı. HBOT sonrası yaşlanan T yardımcılarının sayısında -%37,30±33,04 oranında önemli bir azalma oldu (P<0,0001). T-sitotoksik yaşlanan hücre yüzdeleri, HBOT sonrası -%10,96±12,59 (p=0,0004) oranında önemli ölçüde azaldı. Sonuç olarak, çalışma, HBOT'nin, yaşlanan popülasyonlarda önemli ölçüde artan telomer uzunluğu ve yaşlanan hücrelerin temizlenmesi dahil olmak üzere önemli senolitik etkilere neden olabileceğini göstermektedir.
Anahtar Kelimeler: yaşlanma; hiperbarik oksijen; uzunluk; yaşlanma; telomer.
Bir dakika bu tedavi yontemi mi
Yoksa kendimiz maruz kalsakta tamam mi
Okuycam kesinlikleee
Tedaviymis yahu
Yeni kanıtlar Hiperbarik Tedavinin yaşlanmayı önlemedeki etkinliğini kanıtlıyor
Tel Aviv Üniversitesi, Sagol Hiperbarik Tıp ve Araştırma Merkezi ve Shamir Tıp Merkezi'nden araştırmacılar, Hiperbarik Oksijen Tedavisinin (HBOT) izole kan hücrelerinde telomer uzunluğunu artırdığı ve immün yaşlanmayı azaltarak yaşlanma sürecini geciktirdiği sonucuna vardıkları bir çalışma yürüttüler. Yazı Aging dergisinde yayınlandı.
Yaşlanma, fizyolojik bütünlüğün ilerleyici kaybı ile karakterize edilir ve işlev bozukluğu, hastalığa yatkınlık ve ölümle sonuçlanır. Bu biyolojik bozulma, diğerleri arasında kanser, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet ve Alzheimer hastalığı için önemli bir risk faktörüdür. Hücresel düzeyde, yaşlanma sürecinin iki anahtarı vardır: telomer uzunluğunun kısalması ve hücresel yaşlanma.
Hiperbarik Tedavinin bu iki faktör üzerindeki etkilerini incelemek için Shai Efrati ve Amir Hadanny liderliğindeki bir grup araştırmacı, ortalama yaşları 64 olan 35 sağlıklı insanı tedavi etti. Hastalara günlük Hiperbarik Oksijen Tedavisi seansları uygulandı. Hiperbarik Oda Terapisinin tekrarlanan günlük seanslarının , yaşlanan bir popülasyonda telomer uzunluğunu %20'den fazla artırabileceği sonucuna varıldı. B hücreleri en şaşırtıcı değişikliğe sahiptir. Hiperbarik Oksijenasyon aynı zamanda yaşlanan hücrelerin sayısını da %10-37 oranında azaltır. T yardımcı yaşlanan hücreler en çok etkilenenlerdir.
Sagol Tıp ve Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan bir bildiride Efrati, "telomer kısalmasını anlamanın, yaşlanan biyolojinin Kutsal Kâsesi olduğunu" söyledi.
Hadanny, telomerleri sadece üç ayda uzatmanın önemini vurguladı: "Bu çalışma ile, yaşlanma sürecini tersine çevirmek için Hiperbarik Oksijen Terapisinin hücresel etkisine ilişkin yeni araştırmalara kapı açıyoruz."
Sonuç olarak, çalışma, HBOT'nin telomer uzunluğundaki önemli artış ve yaşlanan popülasyonlarda yaşlanan hücrelerin ortadan kaldırılması dahil olmak üzere senolitik etkilere neden olabileceğini göstermektedir.
Hiperbarik Oksijenasyon Tedavisi Nedir?
Hiperbarik Oksijen Tedavisi , minimum 1,4 ATA basınca (1 atmosfer olan normal ortam atmosferik basıncından daha yüksek) basınç uygulanmış bir Hiperbar Odasında yüksek konsantrasyonlarda oksijen sağlanmasından oluşan invazif olmayan bir tıbbi tedavidir. Bu, vücut üzerinde farklı fizyolojik etkileri olan hiperoksi üretir.
Hiperbarik Tedavi, iyileşmeyen yaralar, radyasyon yaralanmaları ve ayrıca farklı hipoksik veya iskemik olaylar (karbon monoksit toksisitesi, enfeksiyonlar vb.) için endikedir.
Son yıllarda, farklı klinik deneyler, HBOT'nin idiyopatik ani sensorinöral işitme kaybı, inme ve travma sonrası beyin hasarı, fibromiyalji sendromu gibi merkezi sensitizasyon sendromu, yaşa bağlı bilişsel sendrom ve hatta Alzheimer gibi nörolojik patolojiler için etkinliğini göstermiştir.
Kaynak
Hachmo Y, Hadanny A, Abu Hamed R, Daniel-Kotovsky M, Catalogna M, Fishlev G, Lang E, Polak N, Doenyas K, Friedman M, Zemel Y, Bechor Y, Efrati S. Hiperbarik oksijen tedavisi telomer uzunluğunu artırır ve azaltır izole kan hücrelerinde immün yaşlanma: prospektif bir çalışma. Yaşlanma (Albany NY). 2020 Kasım 18;12. doi: 10.18632/aging.202188. Baskıdan önce epub. PMID: 33206062.
www.biobarica.com/.../
Böyle makale okuyan bir insan görmek gözlerimi yaşarttı burada gerçekten
Eyvallah
23 yaşında ne kadar kötü olabilir ki abartma bence
Çok kötü değil ama yine de yaşıtlarıma göre sönmüş görünüyor
Ya yüzünü biraz nemlendirip gözeneklerini sıkılaştırsan krem kullansan yeterli olur bence
Teşekkür ederimm
Rica ederim. Fazla krem kullanıp cildine zarar vermemeyede dikkat et
yüz masajı yap sürekli nemlendir falann
Yarıyor mu ise daha sıkı ve yukarı kalkık olsun istiyorum
evet düzenli yapman lazım
Teşekkür ederimmm
Bir şey daha sorucam yüzümün bir tarafı daha sarkık duruyor aşağıda yani ona da fayda sağlar mı eşitler mi
o kadarını bilmiyorum ben çenem ve gıdık için yapıyordum baya işe yaradı