Önceden hiç böyle değildi, çok sert tırnaklarım vardı şimdi uzatamıyorum. Tam uzuyor yine soyuluyor üstten.

Önceden hiç böyle değildi, çok sert tırnaklarım vardı şimdi uzatamıyorum. Tam uzuyor yine soyuluyor üstten.

Merhaba
Ellerini sık sık yıka ve hep kuru tut her zaman. Tırnak kırılmasını önlemek için için hindistan cevizi yağı, çay ağacı yağı, e vitamini yağı veya zeytinyağı gibi yağlar kullanarak bu tür kırılmanın önüne geçmiş olursun. Vitamin eksikliğinden dolayıda olabilir ya da protez tırnak kullanıyorsan ondan kaynaklıda olmuş olabilir diye düşünüyorum.
Vitamin eksikliğinden dolayı tırnaklarınızın sertliği azalmış ve en ufak temasta etkide kırılmakta. Düzenli beslenmeniz, bol su tüketmeniz ve gerekirse vitamin takviyesi almanız gerekiyor.
Cevap
2Cevap
Tırnaklarında beyaz çizgiler kırılmalar oluyorsa vitamin eksikliğinden dolayı bu durumlar olabiliyor kan tahlili yaptırarak ya da yaptırmak istemiyorsan Multivitamin tarzında suda eriyen bir çok vitaminin karışımları var onlardan kullanabilirsin Ayriyetten tırnaklarına limon suyu sürerek onları güçlendirebilirsin bu süre içerisinde tırnaklarına oje sürmemeye dikkat edersen daha iyi olur
Demir, kalsiyum, biotin, B12 ve folik asit eksikliğinden dolayı soyulur tırnak.
Tekviye olarak alsam iyileşme olur nu?
Daha ziyade dengeli beslenmeni öneririm
Kan değerlerine baktır. Tırnak yapın çok guzel🥺
törpüle. tırnak bakım yağları kullan. vitamin al.
Kuzu şey yap ılık suyu limon damlar bir kaç damla beklet
Oha aynısı bende de oluyor buda mı bir virüs yoksa ben vitamin eksikliğindendir diye düşündüm
gratiste falan bakım yağları oluyo onlaeı kullanabilirsin
Vitamin eksikliği doktora görün derim
Sertlestirici ojeler var
Vitamin eksikliğinden olabilir
vitaminlerini kontrol ettir
derin kes
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?