Arkadaşlar benim yüzümde iki senedir böyle sivilceye benzer yağ bezesi var deri altında ve hiç uç vermiyor şu an roacutanne sivilce tedavisine başladım ve kızarmaya başladığını fark ettim cerrahi işlemle kesi atılıp aldırmakta istemiyorum çünkü direk orta yüz olduğu için dikiş izi kalmasından korkuyorum sizin bu konuda bildiğiniz iz bırakmayacak tedavi öneriniz var mıdır?
Yağ bezesi için iz bırakmayacak tedavi öneriniz var mı?
Yağ bezesi gibi deri altı tümörleri, genellikle ciddi bir sağlık sorunu oluşturmadığından, çoğu zaman cerrahi müdahale gerektirmeyen durumlardır. Ancak, yağ bezesi rahatsızlık verici boyutlara ulaşırsa veya estetik görünümünüzü etkiliyorsa, dermatologunuzun önerileri doğrultusunda bir tedavi yöntemi seçilebilir.
Sizin durumunuzda, Roaccutane tedavisi sırasında yağ bezelerinin kızardığını fark ettiğinizi belirtmişsiniz. Bu, tedavinin etkisiyle yağ bezesinin boyutunun azaldığını gösterir. Ancak, yağ bezesi tamamen yok olmadığı sürece, cerrahi müdahale ile alınmadığı takdirde kozmetik açıdan rahatsız edici olabilir.
Yağ bezelerini azaltmak için, lazer tedavisi gibi alternatif yöntemler de bulunmaktadır. Lazer tedavisi, yağ bezesi boyutunu azaltarak cildin daha düzgün görünmesini sağlar ve genellikle cerrahi müdahaleye göre daha az invaziv bir yöntemdir. Ancak, lazer tedavisi de bazı riskleri içerir ve dermatologunuzun önerileri doğrultusunda karar vermeniz gerekmektedir.
Sonuç olarak, yağ bezesi alımı sonrasında dikiş izi kalması gibi bir risk bulunsa da, dermatologunuzun yönlendirmesi doğrultusunda, yağ bezesi boyutu veya görünümü size rahatsızlık veriyorsa, cerrahi müdahale gerekli olabilir. Alternatif tedavi yöntemleri de mevcut olmakla birlikte, dermatologunuzla birlikte hangi yöntemin size uygun olduğunu kararlaştırmanız gerekmektedir.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim cerrahi bir yöntemle aldırmayı düşünüyorum ancak dikiş izi için lazerle geçirebilindiğini öğrendim bu konu hakkında bir bilginiz var mı minimum görünmeyecek dereceye getirilebilir mi dikiş izi?
Aslında evde geçirmekte mümkündür yağ bezesini tabi çok büyük değil ise. Çeşitli kremler sürerek küçülmesini sağlayabilirsin. Eğer iltihaplıysa doktora görünmeni tavsiye ederim. Merhem varsa evde merhem sür. Hem bu sayede küçülmesini sağlamış olursun yağ bezesinin. Ya da çay ağacı yağı, sirke ve hint yağı kullanarak yağ bezelerini yok edebilirsin.