Özellikle göz altlarımda oluyor. Nedeni nedir ve nasıl geçer?

Özellikle göz altlarımda oluyor. Nedeni nedir ve nasıl geçer?

Ciltteki minik yağ bezeleri genellikle "milium" olarak adlandırılır ve keratin (cilt hücreleri) ve sebum (yağ) birikmesi sonucu oluşur. Genellikle göz çevresi, yanaklar ve burun üzerinde oluşurlar.
Miliumlar genellikle zararsızdır ve herhangi bir tedavi gerektirmezler. Ancak, kişinin görünümünü rahatsız ediyorsa veya enfeksiyon veya diğer cilt sorunlarına neden oluyorsa, dermatologlar genellikle miliumları çıkarmak için birkaç yöntem kullanabilirler.
Miliumların nedeni kesin olarak bilinmemektedir. Bazı durumlarda, ciltteki aşırı yağlanma veya cilt hücrelerinin normal bir şekilde dökülmemesi nedeniyle oluşabilirler. Ayrıca, cilt yüzeyindeki hasar veya inflamasyon sonucu da oluşabilirler.
Göz altındaki miliumlar, özellikle göz çevresindeki hassas cilt nedeniyle daha belirgin olabilirler. Bu nedenle, göz çevresindeki cilt bakımı, nemlendirici kullanımı ve güneşten korunma gibi önlemler almak, miliumların oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.
Miliumları geçirmek için yapabileceğiniz en iyi şey, dermatoloğunuzla konuşarak tedavi seçeneklerini öğrenmektir. Dermatologlar genellikle, miliumları çıkarmak için bir iğne veya lazer kullanarak veya küçük bir kesi yaparak çıkarabilirler. Ancak, evde miliumları sıkmak veya çıkarmaya çalışmak zararlı olabilir ve cildinizi enfeksiyonlara veya diğer sorunlara açabilir.
Cevap
3Cevap
Genel olarak kötu beslenmeden.
Ben aburcuburdan olduğunu düşünüyorum. Askere gidip sadece asker yemeği yiyebiliyordum. Bende de vardı bunlardan, askerde hepsi gitmişti. Hazır ne varsa bırakmalıyız.
beslenmeyle ilgili olabilir
Eskiler nazardan, kem gözlerden derler.
ay gözlerini yerim seninnnn
kör alfabesi gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?