Eskiden metroseksüel erkeklerle escinselmis gibi dalga geçilirdi ve küfür gibi kullanilirdi. Erkekler biri size bakimlisiniz diye metroseksüel diyince ne düşünüyorsunuz?
Hayır aynı değildir. yani zaten bakımlı olmak sadece erkeklere veya kadınlara özgü bir olayda değildir. yani bir kadın nasıl bakım yapıyorsa erkek de aynı şekilde bakım yapabilir bence. ben daha çok bakımlı olunması yönündeyim yani bir erkek saçlarına vücuduna bakım yapmalıdır. çünkü bu insanın temiz olması ve kendisine gösterdiği saygıyı gösteriyor bence. ama bazı erkekler makyaj falan yapar onlar ayrı onlar gibi erkek olmaz zaten yani yapmamalılar bence ama bunun dışında bir erkek de bakımlı olabilir nemlendirici sürebilir ya da cilt bakımı yapabilir.
Bakımlı olma derecesine bağlı 😄Ben herkesin bakımlı olması gerektiğine inanıyorum olabildiği kadar kişisel bakımımızı temizliğimizi aksatmamamız gerekiyor kendimize duyduğumuz saygıdan dolayı ama iş bakımdan öteye giderse orada yanlış vardır yani biz erkekler için.
Aynı şeyler değil. Bir insan kadın erkek farketmez kendine bakmalı zaten. Metroseksuellik bir tık daha ileriye gidiyor ve erkekleri de kadınlar gibi kuaföre çalıştırıyor 🤭 Erkek dediğin çokta bakımlı olmasın. Temiz olsun, kirli sakallı olsun, çok kibar olmasın daha ne olsun. metroseksuellige hayır 😁
Metroseksüel kadınla yarışır şekilde bakımlı olması saçlarını boyatması cilt bakımı manikür pedikür vs vs modayı birebir takip etmesi gibi gibi estetik yaptırması en bakımlı bayanın erkek hali gibi düşünün bu bana biraz fazla geliyor ayarında olmalı..
metroseksüel bakımlının bi tık üstü bence. yani normal erkek bakımlarının üzerine ekstra ekstra bakımları da ekliyorlar. ve bakıma tonca para harcıyorlar kadınlar gibi. benim gözlemim bu. metroseksüel demek zaten kapitalist bir kültürde yaşayan, bakım ve görünüş konusunda bilhassa titiz olan ve bunun bir parçası olarak genellikle alışverişe önemli miktarda zaman ve para harcayan erkekler oluyor :D
Eskiden toplumun erkeğe bakış açısı farklıydı. Kıl, tüy gibi kişisel temizlik çok önemli değildi. Değişen hersey gibi bu düşünce de değişip evrime ayak uydurdu. Dolayisyla kişisel bakım ön plana çıktı. Genel olarak bakımlı erkeğe Metrosexsuel denir. Escinsel olmak veya olmamakla alakalı değil hijyen ve dış görünüş ile alakalıdır.