Güzellik sizce sadece dış görünüş müdür yoksa daha geniş bir kavram mıdır?

Güzellik sizce sadece dış görünüş müdür yoksa daha geniş bir kavram mıdır?

Daha geniş bir kavram bence sadece dış görünüşü ile alakalı olduğunu zannetmiyorum güzel bir şekilde konuşmak iletişim içine girmek bile bence güzelliğin bir parçası.
Güzellik benim için dış görünüş değildir yani ben sevdiğim bir insanın dış görünüşüne hiç bir şekilde bakmıyorum. bu yüzden de benim için güzellik algısı karakter demektir yani fiziki görünüşler değildir bu yüzden de benim için güzellik demek insanın daha çok güzel konuşması ya da zeki olmasıdır diyebilirim. ama günümüzde her şey dış güzellik maalesef. kimse birbirini sevmiyor gerçekten. bu yüzden de genel olarak insanlar yalnız olmaya başladılar.
Güzelliğin sadece dış görünüş olmadığını düşünüyorum. Güzellik geniş bir kavramdır birini güzel bulabilmemiz dış görünüşe, konuşmasına, karakterine, sohbetine ve davranış şekline yani hepsine birden bağlıdır bunlar ayrılmaz bir bütündür.
sadece bir kelime, kim ne için kullanırsa o olur.
ha dış görünüşle ilgili görüşüm ise hiçbir değeri olmadığıdır. ancak insanlar zaman zaman ''dış görünüş önemsiz'' lafını moda ediyor, zaman zaman da ''yalan söylemeyin ilk bakışta dış görünüşe bakılır'' demeyi moda ediyor.
Cevap
4Cevap
Belki ilk izlenimlerimiz, dış görünüşten etkileniyor olabilir, hatta doğrudur. Ama güzellik sadece dış görünüşe bağlı değil. Uyum, anlayış, nerede ne yapacağını bilme, tarz, hâl ve hareketler de güzelliğe dahildir. Kısaca bir bütün olarak değerlendirilir.
Bence geniş bir kavram. Huy güzelliği, karakter güzelliği, hal ve hareket-mimik güzelliği, ses tonu güzelliği diye liste uzar gider. Örneğin yüzü çok güzel bir insanın ses tonu kötüyse bence güzel sayılmaz.
Güzellik geniş bir kavram ve dış görünuşten ibaret değil Dış görünüşün güzelliği göze hitap eder ama iç güzelliğinin de gönle hitap etmesi gerekir.
İlk etapta dış görünüştür zamanla karakterde dahil olur
Huyu kötüyse çirkin geliyor bana isterse dünya güzeli olsun.
Güzellik yorumlanırsa tamamen fiziksel odaklı düşünülür bence
Guzellik ahlah guzelligide olabilir ve bu bence disada yansir
Zeka ahlak bunlar õnemli
Güzellik dış görünüş daha fazlası karakteri bence
geniş kavram
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?