Cildinize bakım yaparken en sık kullandığınız bakım ürün hangisi?

Cildinize bakım yaparken en sık kullandığınız bakım ürün hangisi?
Temizleyici
Temizleyicinin amacı aslında cildimizde bulunan yabancı maddeleri cilt bakım rutinimizi uygulamadan önce saf dışı bırakmak. Böylece temizlenen cildimiz diğer cilt bakım ürünlerimizi uygulamaya hazır hale gelecektir. Özellikle de ürünlerin ciltteki emilimini azaltacak makyaj, kir ve fazla sebum gibi maddelerin atılması adına temizleyiciler büyük bir önem taşıyor.
Lokal Bakım
Hedefe yönelik lokal bakım ürünleriyle genelde kısa vadede sonuç almayı hedefleriz. Akne kremleri bu tür ürünlere en klasik örnek. Bu tür ürünleri kullanırken daha iyi sonuç alabilmek adına beş dakika beklemek hem ürünün hem de daha sonra uygulanacak ürünlerin emilimi için yeterli süreyi tanıyacaktır.
Serum
Serumlar süper konsantre, belli bir endişeye odaklı bakım ürünleridir. Farklı endişelere ve ihtiyaçlara yönelik birçok farklı serum bulabilirsiniz. Bu noktada önemli olan kendi endişenize uygun ürünü seçmek.
Göz Bakımı
Dermotologlara göre göz kremlerini günde iki kere uygulayamıyorsanız bile yirmili yaşlardan itibaren en azından her gece uygulamak çok önemli. Göz çevresindeki bölgenin sağlığı için göz kremleri hayati önem taşıyor. Erken yaşta bu bölgedeki cilt kalitesini arttırmak, ileride cildin sarkmasına engel oluyor ve daha pürüzsüz bir görünüm sağlıyor.
Adım 6: Nemlendirici ve Cilt Yağları
Nemlendirici denildiğinde akla gelen ilk soru genelde "Yağlı ciltlerin de nemlendiriciye ihtiyacı var mı?" oluyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta cildimizin ürettiği sebum ile nemlendiricinin farklı şeyler olduğu. Her ne kadar cildimiz dış faktörlere karşı koruma oluşturmak adına sebum üretse de güneşin, hava koşullarının ve kimyasalların cildimizde yarattığı hasara karşı eksta nemlendiriciye ihtiyacımız var. Fakat diğer cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi nemlendiricimizi de kendi cilt tipimize uygun seçmemiz nüyük önem taşıyor.
Biz erkeklerin kadınlar gibi bir sürü bakım ürünü yok o yüzden fazla ürün sayamayacağım. Soğuk havalarda çatlak olmaması için krem sürerim düzenli traşlarımı olurum bunlar rutin bakımlarım gece de krem sürerim.
Cevap
1Cevap
Ziaja yüz yıkama jeli/toniği-hyalüronik asit - C vit ve güneş kremi 🤝💅💕
La roche’dan güzel geldi bana bayya beğendim tam f/p ürünü
Rutin olarak temizleme jeli tonik nemlendirici hafta da bir kaç gün de peeling kullanıyorum. Ama en çok nemlendirici :D
Cilt sabunu kullanırım
Doğal şifalı yağlar tercihim.
Pirinç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?