Annemin cildi yağlı değil normalde ama kömür maskesi kullandıktan sonra yağlanmaya başladı. Kömür maskesi cildi yağlandırır mı?

Annemin cildi yağlı değil normalde ama kömür maskesi kullandıktan sonra yağlanmaya başladı. Kömür maskesi cildi yağlandırır mı?

Kömürün başarısının çoğu, süper emici olmasından ve kir, aşırı yağ ve ölü deri hücreleri gibi cilt düşmanlarını emebilmekapasitesinden kaynaklanmaktadır. Yağlı, lekeli veya karma bir cildiniz varsa (belki de sorunlu bir T bölgesi), kömürün cilt üzerindeki etkilerini öğrenmek için şimdi çok dikkatli bir şekilde dinleyin.
Alt deride yer alan yağ bezleri cildi korumak için sebum adı verilen özel bir madde salgılar. Sebum cilt sağlığı için hayati öneme sahiptir, ancak bazen hormonal değişiklikler yaşadığımızda çok fazla sebum üretebiliyoruz. Tamamen doğal ve normal olmasına rağmen, güzel yüzümüzü çoğumuzun istediğinden biraz daha parlak bir hale getirebiliyor. Kömür içeren cilt bakımı, işte bu noktada devreye girer. Süper gözenekli yapısıyla yağı hızlıca emer ve gülen yüzlerimizdeki yağ görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
Matlaştırma, aşırı sebumdan kaynaklanan parlamayı azaltmak anlamında kullanılan bir kelimedir. Cildimizin gittikçe daha fazla yağ üretmeye devam etmesi, çaresiz kalabileceğimiz bir durumdur. Charcoal serimiz, yağı emmede gösterdiği başarılarla aynı nedenlerle matlaştırma konusunda da üstün performans sergiliyor. Bunu, aşırı yağı söküp alma konusunda sahip olduğu olağanüstü kapasite sayesinde yapabiliyor. Kömür içerikli ürünler pislikleri silip süpürmekten keyif aldıkları için, gözeneklerin görünümünü azaltmaya da yardımcı olabiliyorlar. İ
Ben ateşteki kömürü kampta güneş yanığından korunmak için sürerdim. Doğal bir güneş kremidir kömür. Yağlanma oluyor muydu oluyordu ama muhtemelen kampta 10 gün boyunca banyo yapmamamdan kaynaklı doğal olarak yağlanıyordu cildim.
Aksine kömür bazlı ürünler akne ve sivilce gibi sorunları olan ciltler için biçilmiş kaftan. Akne tedavisini hızlandıran kömür cildin daha temiz ve hijyenik kalmasına yardım ediyor. Akneye neden olan bakteri ve yağ tabakasını ciltten uzaklaştıran kömür bileşenleri daha pürüzsüz bir cilde sahip olmayı sağlıyor. Ciltteki yağı da arındırır.
Cevap
0Cevap
Merhaba.
Kömür maskesi diye bir şey hayatımda hiç duymadım varsa ve etkisi büyük ise bilemiyorum. Ama pek cilde yararlı bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Yapmadım hiç fakat her cildin tepkisi kendisine aittir, alerjik tepki de olabilir, cilt durumdan hoşnut olmadığı için savunma olarak yağlanmış da olabilir.
Bana alerji yapmıştı. Çok uzmanlar onermiyor
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?