Beyaz ten, ince bel, kalın dudak, hoka burun, renkli gözler, uzun saçlar, içine uzun parmaklar, pürüzsüz bir cilt, beyaz ve düzgün dişler, gamzesi olan, berilgin bir köprücük kemiği, hep bunlar bize güzellik olarak gösterildi nereye baksak bu algılar oluştu ister istemez bunlar yüzünden kendimizi sevmemeyi öğrendik bu güzellik algısı yokten kendimizeden barıştık değil miydik
resimlerin olayını anlamadım ama güzellik kavramı insanın bizzat kendine değer atfetmesi üzerine var olan bir durum ki değerli hissettirir ancak bazı insanlar popülerlik adı altında birtakım güzel olma veya kendi bedeninden memnuniyetsiz tavırlar içine girerek ki üstelik toplumların güzellik algısını belirleyen etkenler var yani bir kalıp var ancak bazı eski kabile ve insanlara göre güzellik algısı çirkinlikle ölçülüyor iken özellikle bizim ülkede fazlaca kalıplara daha çok oturacak bir güzel görme durumu var kötü olanı ise erkeklerin genellikle bunu kadınlardaki şehvet yerlerini belirler nitelikte öncelik görürken kızlarda ise bu ya seksi olup karşı tarafa güzel görünme ya da (kendisi ile barışık ise) var olan güzelliğinin farkında olup ona göre davranma ve son olarak ise güzel olduğu halde memnun olmayıp daha da güzel görünmek için çaba içine girmeye çalışan kişiler var bunlar insanın kendisini sevmesini etkileyen ve toplumun özellikle medyanın güzel ve yakışıklı kavramı insanlara tabu koyarken insan ilişkilerinde beklentiyi hem yükseltiyor hem de ikili ilişkileri kötüye sürüklüyor tabii kasten kendini farklı biri gibi lanse etmek daha ince düşünce ve detaylar olur o yalnızlık veya toplumda yer bulma çabasıyla ortaya çıkan şeylerde olabiliyor.
Tüm esritetikli, makyajlı kadınlar aynı. Kadının tek silahı ve varlığı taş gibi fiziğidir. Sporcu bir kadın yeterli. Burun, diş yamuk olsun. Estetikli kadın masraflıdır, sürekli yenileme gerektirir ve ilgi budalasıdır. Estetikli kadın metresim bile olamaz.
Ya ben kendimi seviyorum tipim güzel (ne güzel anlattim demi shsh) direkt esmerim ama nasıl oluyorsa saçlarim bazen çok kızıl turuncu gibi falan oluyor özellikle güneşta sadece parlamak yerine rengi açılıyor ki saçimda gözumde koyu kestane 😅 evrim geciriyorum kirpiklerim saçlarıma karışacak nerdeyse. 39 kiloyum 155im yok ötesiyim ama en büyük sorunum burnum ve dislerimle seviyorum ama kamerada berbat oluyorum birde gülünce komik oluyor (tipim kayıyor herkes normal diyor ama ortada işte) ön dişlerim ve köpek dişlerim daha uzun vampir dişi gibi oluyor🤣 ya büyüyünce güzelleseceksin diyoar 18 olmayı bekliyorum 17 den 18e geçince güzelleşeceğim umarım dhdhdb
Güzellik algısı bir yanılsama aslında aynı yere bakıp aynı şeyi hissedenler için güzellik yeniden yorumlanıyor kişinin algısında. Sana çok çirkin gelen birisini deli gibi çok guzel biri sevebilir ya da tam tersi. Sermaye sahipleri bize ürettikleri ürünleri zorlamadan senin isteğin ve özgür iradenle aldığını düşündürtmek için güzellik algısını reklamlarla sana empoze ediyor. Gerçekten özgür müyuz?
evet gerçekten ben mesela tenim çok koyu, saçları kısa, dişlerim ayrık, burnum büyük, parmaklarım kısa çok zayıfım, gözlerim siyah, cildim pürüsüz değil gamzem var ama o da sırtımda gözükmüyor yani bazen kendimi eksiz hissediyorum ama ne yapabilirim beni olduğum gibi kabul etmek zorundayım
Işte bu algılardan bir an önce kurtulmamız lazım buda bizim elimizde kendimizi sevmeyi öğrenelim başkasının ne dediği ne düşündüğü pek umurumuzda olmaması gerek kimse dört dörtlük değildir instagramde olanlar gerçeği yansıtmıyor bunu algılamak gerek
Çok saçma şeyler düşünüyorum bugün herkes aynı buruna sahip olmak istiyor aynı dudağa, aynı çeneye aynı fiziğe, aynı saça... Binlerce örneği var bunun. Ben kemerli bir burnu kadına daha çok yakıştırırım çünkü daha asil görünmesini sağlar ama bugün 45 yaşında kadın bile burunun ucunu kaldırma derdinde
Güzellik algısını yine kadınlar oluşturuyor bence zira her erkek aynı tarz aynı boy aynı en kadın sevmiyor. Kadınlar kendilerine göre bir kural belirlemişler çirkinsin dersek zevksiz oluyoruz o sebeple biz de bir şey diyemiyoruz. Haliyle kadınlar kendilerini güzel sanıp geziyorlar ama güzel de değiller.
valla benim güzellik algım kendim... :D beyaz ten, 1,70 boy, açık kumral düz, uzun ve gür saç, kahve göz, ince uzun parmaklar, ince bel ve biraz geniş kalça, hokka burun, dişler de düzgün. Gamzeye gerek yok zaten pek sevmem :D
Sosyal medya kesinlikle bütün algıları değiştirdi reseptörlerle oynadı. Şimdi herkesin beklentisi yüksek ama bu tersine dönecek çünkü herkes birbirine benzemeye başladı aynı burunlar aynı makyajlar vs vs.
Herkes aynı oldu emin ol artık son zamanlarda gördüğüm her erkek doğal kız arıyor ve doğal kızla el ele yani yapay tipler felanla değil ince bel felan dediklerine de bakma çoğu balık etli seviyor.
Güzellik algısı saçma bir algı bence insan olduğu gibi güzeldir değiştirmeyin kendinizi olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun demiş Mevlana.
Beyaz tenli , ela gözlü ve hafif çilli birisiyim. Ben de bu zamana kadar hep çillerimden vuruldum. Ancak dediklerine hiçbir Aman aldırmadı ve çillerimi çok sevdim.
Onlar sahip olmadıkları şeyi kıskanıyorlar sen olduğun gibi güzelisin güzellik algısı başladığından beri çiller güzel görünmeye başladı çoğu insan için güzellik algısı olmadan önce de güzeldi çiller
Kendinden çelisme buna denir veya beyaz tenli olan kızlara dalga geçiyorlardi ölü gibisin diye şimdi dediğin gibi efektle bunlara sahip olmaya çalışıyorlar ezik tipler gerçekten komiğime gidiyor
Ama şöyle bir gerçek var güzellik algısı denen olguda herkes birbirinin aynısı olmalı gibi empoze ediliyor örneğin ince bel, iri kalça, büyük gözler, ince burun, dolgun dudak vs vs... Herkes ancak kendine özgü olursa güzel olabilir bence.
Herkes aynı model olmaya çalışıyor kriterlerden sadece 2-3 tanesine uymuyorum peki umrumda mı değil bedenle değil ruhum ön planda olur bu yüzden kendimi seviyorum genetik çeşitliliği umursamıyorlar şöyle bakınca aynı şeyin lacivertleri gibiler 😒
Bazı şeyler hariç gerçekten güzel bence ama insanların kendini başkalarının sevdiği şekle sokması kötü. Yoksa gamze vs hariç bence gerçekten güzel bunlar. Ama bunlara benzemeye çalışmak kötü
Maalesef öyle daha iyisi olma çabası barışık olmak yerine sorunun değiştirmek bir nevi farklı bir imaj yaratmak beğeni ve ilgi manyağı olmak şu an çağın hastalığıdır
Kendimi sevmeyi deniyorum ama diyorum güzeliz falan ama seven olmayınca hepsi kara toprak yani bi işime yaramayan güzelliği napayım... yaşımda ilerliyor zaten hayat yoruyor falan depresif bi insanım
Kusur gördüğümüz şey aslında sosyal medya tarafından bize empoze ediliyor sen iyi değilsin diye bunları yansıtarak gerçeği göremeze engel oluyor kimse gördüğün gibi mükemmel değildir kusursuz bir cilde selülit olmayan bacaklar kalçalar çatlaklar hiç bir eksik olmayan bir şeye bize gösteriyorlar gerçekten göründüğü gibi değiller hiç biri kandırmaca bunlar sen olduğun gibi kal ve kusur gördüğün şey seni mükemmel yapıyordur
Güzellik algısı bana göre natürel birisi demektir. Makyaj ile abartıp başka bir kimliğe bürünmek iyi değil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynen bu gösterdiklerin çok önemli sadece kadınlara var bir de sürekli yeriyorlar bizi erkekleein suçu rus kızları renkli gözlü gamzeli diye bizi eziyorlar
Aynen bir de biz suratlarına vurunca mesele güzellik değil ruslar çok ahlaklı düzgün siz ahlaksız iticisiniz diyorlar ama karakter önemli olsaydı rusları sevdikleri gibi afrikalı kızları da severlerdi ama yalann
Ahlak kelimesini neye dayanarak o sözü diyorlar onlar da namus var mı her erkeğin koyuna giriyorlar paralarını yiyorlar sonra bize para avcısı diyorlar gerçekten trajikomik bu tip erkekler kullanılmaya mahkumlar onlar
😅aa ne tesadüf bende ya hani derler ya Koreli erkeği vs. Tipi güzel ama sadece knk olur kizillarda sarışınlar da falanda bana öyle oluyor sanki erkek değillermis gibi 👁️v👁️
Senin çirkin bulduğun şeyler bir başkası güzel buluyordur herkesin güzellik algısı farklıdır kalkıp da o çirkin diyemem benim algima uymadığı için nasıl söylediğin kelimeler önemli dikkat ederek