Ablamın düğününde herkes yorum yapmıştı v çok üzülmüştü. Olan olmuş, o saçı, makyajı yapıp, o gelinliği giymiş. Ne güzel olmuşsun deyip susmak çok mu zor?

Ablamın düğününde herkes yorum yapmıştı v çok üzülmüştü. Olan olmuş, o saçı, makyajı yapıp, o gelinliği giymiş. Ne güzel olmuşsun deyip susmak çok mu zor?

Şimdi kişi kendi zevkine göre saçını yaptırır kendi zevkine göre gelinliğini seçer zevkler tartışılmaz çünkü her insan aynı şeyi sevecek ya da aynı şeyi sevmeyecek diye bir kaide yoktur
Bunu eleştirenler duruma kendi penceresinden baktıkları için yanlışa düşerler
Ünlüler apayrı bir konu. Onlar bir nevi beğeni ve eleştiriden ekmek yiyor. Ama tanıdığının düğününü, makyajını, gelinliğini eleştirmek terbiyesizliktir. Kadınlar üç durumda çok hassas olurlar:
-regl döneminde
-nişan/ kına/ düğün merasimlerinde
-lohusalıkta
Aklı olan olumsuz cümlelerden kaçınır bu dönemlerde. Çünkü kadın asla unutmaz ve de kırılır.
Beni çok alakadar etmiyo aslında.. Ablamda böyle bir şey yaşadı. Moda evinden düğüne birkaç saat kala yanlış gelindiği getirdiler. Üstelik sanırım ablama ayırtığımız başkasına verilmişti. Mecburen giydi ama benim için o hali ile peri kızı gibiydi.
O mutlu gününde eleştirmenin mutsuz etmenin hiç anlamı yok, çok düşüncesiz ve cahilce yapılan bir şey gelin seçmiş beğenmiş yapmış onun seçimi onun zevki, saygı duyup çok güzelsin canım çok yakışmış demek en makul ve olgun hareket olurdu
Cevap
8Cevap
Benim eşime de çok yüklenmişlerdi. Gelinliği biraz açıktı ve akrabaların masasına selam vermeye gittiğimde ''oğlum bu ne hal hiç bir şey söylemedin mi'' gibi sözler ettiler. Ben de ''eşim ne isterse onu giyer ve çokta güzel bir gelin olmuş bence'' diyerek masalarından ayrıldım. Düğünden sonra da arama mesafe koydum. Kimseye üzdürmem eşimi herkes haddini bilecek.
Boş yapan insanlar bunlar..
Bu insanlar vicdansız değil kötülükten beslenen ve etrafa negatif enerji yayın insanlardır.
Bir bakıma, nerde nasıl duracağını bilmeyen. nerde nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen insanlar diyebilirim.
Her zevke göre gelinlik var hangisi kişiye hitap ediyorsa onu giyer bence saygısızlık o sana güzel gelmeyebilir ama o kişi beğenmiş giymiş hemde en güzel mutlu gününde o gelinliği yakistirmis kendine saygı duymak lazım bence sadece gelinlik konusunda değil genel hayatımızda da kişilerin dış görünüşüne yorum yapmamak lazım herkes kendine yakışanı giysin
Zenginlerde bunu eleştiri fakirlerde dedikodu diyorlar.. ya s***** et önemli olan mutluluk çırılçıplak evlense ne olacak kimene batıyor
Ya gelin ve damadın en güzel günü yani bence kimse saçma sapan yorum yapmamalı hatta hiç yorum yapmamalı sonuçta onlar beğenmiş kimseye laf düşmez.
Bence hiç gerek yok insanın en özel günü nedne morelini bozasın ki
Evet kendince beğenmemek normal, ama dillendirmemek gerek bence
Bir kadını en mutlu gününde Hemde karşısında eleştirmek nedir ya çok saçma bi kere
Gereksizlik. O kişi en mutlu gününde o şekilde görünmek istiyorsa herkese saygı duymak düşer.
Geri kafalı insanlar var öyle beğense bile eleştirir imrenir.
Bencede eleştirmek hata
Herkesin kendi tercihi tabi ama eleştirmek de vicdansızlık sayılmaz
Herkesin her konuya yorumu var. Hepsi dikkate alınsa önüne bakamaz insan; eleştirenin ya da kötü düşünenin kendi pisliğidir o.
Hayatının neredeyse en mutlu günü için heves ve mutlulukta yaptığı seçimleri nefretle eleştirmek vicdansızlığa giriyor?
İşte bu yüzden düğünleri sevmiyorum ben o kadar masraf yapıcam ve başkası gelip haddi olmadığı halde yorum yapacak
bence evet ya sonucta o kisi begenmis ama nefret etmeden fikirde belirtebiliriz
milletin yalan söylemesini dürüst olmasına tercih ediyorsunz yani
Ay bırakın da görüş sahibi olalım milleti kisitlaya kisitlaya paranoyak ettiniz
Köylülük bana kalırsa
O an nasıl arzu ediyorsa odur bence
Aynen ya çok kötüler gerçekten 😣
Gelinin giyiminden kime ne ya?
kime ne. herkes kendine baksın
Ağzı olan konuşur derler işte laf
Değil anayasada dusunce hürriyeti var
Kime neyse işte, millet konuşmadan duramıyor.
Resimdeki mesela bu ne olum
O mutlu gününde söylenmemeli bence
Suratına söylemek öyle tabi ki.
Aynen öyle
Bende eleştirmek hata
Hayır değil
Beğenmeyene kapıyı göstersinler.
Yani acikcasi benim kalbim kirilirdi bu duruma
Vicdansızlık
Bence öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?