Kadınlar ne paralar harcıyor cilt bakımına ama hala istediği sonuca ulaşamıyor. Sabah yüzünü yıkayıp geçen erkekler ise bebek gibi cilde sahip. Neden? :D

Kadınlar ne paralar harcıyor cilt bakımına ama hala istediği sonuca ulaşamıyor. Sabah yüzünü yıkayıp geçen erkekler ise bebek gibi cilde sahip. Neden? :D
Şaka degil ama kadinlar olarak kendi yapımızı kendimiz bozuyoruz bu bir gerçek. Yuzune tonla ürün surenler var. Peeling, maske, serum (farkli farkli amaclar icin, ayri ayri bir suru serum) yikama jelleri, tonik, ayri ayri nemlendirici, makyaj temizleyiciler..
Cok urun kullandikca cildiniz bozuluyor. Bozuldukça yeni urun deniyorsunuz. Sivilce yapiyor mesela sivilce gecirmek icin cabaliyorsunuz bu sefer. Kullandiginiz urun yaglandiriyor o yagi kontrol altina almaya calisiyorsunuz. Yani ürünleri kullanmaya baslayinca kısır döngüye giriyorsunuz.
Eski toprak olan kadinlara bakin. Onlarda yuzlerini sadece yikardi. Yuzlerinde ne var? Siyah nokta, sivilce vs var mı? Benim iki neneminde yüzü pürüzsüz. Hicbir seyde kullanmamislar makyaj dahil. Babannemin doğal al al yanaklari var. Bebeksi bir yüzü var hala kac yaşında kadin.
Bana da kızım senin annende de yok ama sende sivilce falan var dedi. Benim annemde öyle aşama aşama cilt bakımı yapmaz, annemin cildi de cok guzel. Ya o geni alamamisim ya da ergenlikte kizim boyle seyler pek kullanma demesine aldirmadim.
Biz bozuyoruz yaratılişimizi aslinda. Benim saclarim kendiliginden gür ve dümdüzdu. Anneminde duz ve gur saclari vardır. Annem kestirdiginde kuaforlerde masallah ne sac var sende derler hep. Benimde oyleydi.
Cihazlarla dalgali yapa yapa dalgali şu an. Yapisi bozuldu. Bakim yapayim derken cesitli maskeler kullandim sacim cok döküldü. Annem bir tek saclarini yillardir tek sampuanla yıkar o kadar. Eski gur hacimli saclarimdan eser yok. Simdi de sac cikaran ürünlere bakiyorum. Sarimsaktir, sarimsali sampuandir vs diye. Kisir dongudeyim yani. Olani korumak lazım. Bakim yapayim derken biz bozuyoruz aslinda.
Cildime de yikama jeli, nemlendirici arada dogal gul suyu tonik olarak, gunes kremi bu kadar. Ten makyaji hic yapmiyorum. Bir allık surersem o kadar. Bir bozulunca toparlamakta zor oluyor. Yoksa bizimde bebek gibi cildimiz, ışıl ışıl saclarimiz doğuştan var. Ne zaman biz mudahele ediyoruz dışardan o zaman sorun çıkıyor. Erkeklerin boyle olmasi evet cinsiyetle de ilgili olabilir, cilt derileri daha kalin vs ama dokunmuyorlar tipki eski, guzel olan kadinlarimiz, annelerimiz, nenelerimiz gibi.
Illa bakim yapmak istiyorum durumu varsa mutlaka dermotologtan falan destek alinmasi lazim. Genc kizlari ozellikle götürmek lazim. Gencler cok heves ediyor cunku boyle seylere. Bir doktorun makyaj yapma, urun kullanmana pek gerek yok cok guzel cildin var vs demesi daha ikna edici olur belki.
Yetiskinler icinde dermotolog önemli. Zaten bozulan, kendi ellerinizle bozdugunuz cildiniz icin gitmek zorunda kaliyorsunuz en sonunda. orada da ayri tibbi kremler ya da ilaclar/haplar kullaniyorsunuz cilt icin. Kisir dongu yine devam ediyor.
Dengeli beslenmeye dikkat etmeyen, makyajı abartan ya da yanlış cilt bakımı yapan kadınlar istediği sonuca ulaşamıyor. Erkekler bu konuda daha dikkatli sadece.
Bence sebebi erkeklerin yüzleri için bin çeşit farklı krem ve kimyasal kullanmamasından kaynaklı. Kızlar daha parlak güzel cildim olsun diye kreme kimyasala abandıkça ciltlerini yıpratıyorlar bence. Kimyasal sürüldükten sonra belki daha hoş gözüküyor olabilir ama alttan cildi kalıcı olarak yıpratıyor belli ki
Acaba zamanında hiç makyaj alışkanlığı kazanmadan sadece yüzünüzü yıkasaydınız, kadınlar da da yüz yıkayarak bebek gibi olurlarmıydı? yüze makyaj adı altında sürülen ve gözenekleri kapatan kimyasalların hiç mi suçu yok?
Cevap
37Cevap
Erkeğin cilt yapısıyla kadının cilt yapısı bir değil ki gadası
Erkeklerin cildi de güzel değil ki bu beslenme ve hayat tarzıyla ilgili
Baktım eşim sabah evden çıkmadan yüzüne krem sürüyor. Dedim bu kremler. yüzünden cildiniz zarar görüyor. O da bu güneş kremi dedi. Yahu dedim eylül ayının yarısı geldi öyle yakıcı güneş mi kaldı?
Neyse kadınların aklı mlsf böyle olunca laftan da anlamıyorlar. Ve sen de diger hemcinslerin gibi kremler sürüp cildine sağlığına zarar vermeye devam edeceksin. Yapacak bişey yok. 💁
Siz her boku cildinize suruyorsunuz badana boyasi gibi makyaj yapiyorsunuz sonra uhuhuu ben de kadinim cildim bebek gibidir cunku makyaj yapmam ve dogru sabunu kullanirim. peeling bilmem jel falan da kullanmam
benim arada sırada sivilce cıkıyor onun dısında cildimde bir problem yok. düzenli estetik kliniğinde bakım yaptırıyorum cildime soyma işlemleri vs plastik cerrahlara yaptırıyorum gözeneklerimi azalttırdım tavsiye ederim
Bebeksi bir tene sahip değilim ama bakım yapmadan da bir çok kadının cildinden daha yumuşak ve pürüzsüz bunun ana nedeni de benze cildinize uyguladığımız onca kimyasal diye düşünüyorum
e benimde öyle bende hiç bişi kullanmıyom hem kadınların hormonları yüzünden öyle cildi yağlanıyor hep
Erkekler in sürdügü yüzüne birtek sabun.. başka bişey yokki.. kadınlar maaşalla ne bulursa sürüyor.. foseptik iyi deseler onuda sürecekler
Sizde yüzünüze dokunmasanız bebek gibi olur. Daha 10 yaşında heveslenip makyaj yapma başlarsanız tabi bir daha düzeltemezsiniz o suratı
Fazla ürün kullanmak cildin doğal yapısını bozuyor
Biz yüzümüze her bulduğumuzu sürmüyoruz, Ondan olabilir mi acaba 😂
Her erkeğin cildi bebek gibi olmuyor ki sadece genetik faktörler bir de temizlikle alakalı.
O kısım sizin gördüğünüz kısım biz zaten geceleri yapıyoruz cilt bakımımızı
Günde 1 kere bile yüzlerini yıkadıkları şüpheli bebek gibi ciltleri olmalari adaletin bu mu dünya
o kadar kimyasalı biz de sürsek bizimde cildimiz bozulur
Kadinlar gibi fondoten ve makyaj kullanmadiklari icindir.
Dogallik her zaman guzelliktir
Çünkü erkekler makyaj malzemesi kullanarak cilde zarar vermiyor ve havasız bırakmıyorlar.
Kimyasal seyleri kullan sonra kalk cildim niyr boyle de iyi oluyor sana harcama kullanma
çünkü erkekler makyaj yapmıyo dolayısı ile su ile temizlemek yetiyor
Kadınlarda yağ oranı erkeklere göre fazla olduğu için bu cildimizi de etkiliyor kızlar e bir de makyaj illa yapmış ve cilt yapımızı bozmuş oluyoruz kimyasalları hafife alıyoruz.
Bence cildimin bebeksiligini sadece yikayarak sagliyorum.
Anlamadım bizde nasıl bir cilt var cidden hiçbir şey yok. :)
sürdüğünüz kremler cildinizde uyuşturucu etkisi yaptığı için olabilir mi
Kadinlar da cok urun kullanarak cikt bariyerlerini yikiyolar bu yuzden de puruzlu ciltlere sahipler
aga yuzunuzle o kadar cok oynuyosunuz ki kimyasal lan bu tabi yuzunuzu mahveder yuz maskesi piling falan yapin yuzunuzla fazla ugrasmasaniz zaten sorun yasamassiniz
Tüm erkekler için geçerli değil. Sadece iyi gençlere sahip olanlar için geçerlidir.
Öyle erkekleri ben hiç görmedim nedense
Makyaj yapsalar hep kimyasal tabi olur
Kadınlar için şaka degil
yüzünü yıkıyorlar mı ki
stresiz ve kaygısızlar anacim ondan 😂
Beklenti her şeydir BHKDSJLKJŞLDAHJK
Genlerle alakalı olan bir şey
Kimyasal kozmetik ürünler yüzünüzü leşe çeviriyor makyajsız olunca 🤮
Bence evet kesinlikle
Makyaj yapmıyorlar daha ne olsun..
Okadar şeyi yüzümüze sürmediğimiz içindir belki :)
Kadınlar kendilerini strese soktukları için böyle
Kadınların cildini östrojen bozuyor
Hayir
Çünkü fazla ürün kullanmak sağlıklı değil
Bebek gibi değiller
Şaka
Tüm Türkiye'ye gönderilir ve bu arada hangi
Şaka 😂
evet saka gibi.
Hsjshshshshsh şaka tabi shshhs
Yüz yıkamakmı o ne
Kadınlarında cildi güzel