“Uzun tırnaklı kişiler pistir” algısına katılıyor musun?

-
(18 Ağustos 2022, çizerimm, saat: 22:46).
Evet pistir
Hayır katılmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
“Uzun tırnaklı kişiler pistir” algısına katılıyor musun?

-
(18 Ağustos 2022, çizerimm, saat: 22:46).
Katılmıyorum. Uzun tırnak kullanmayı seven biri olarak temizliğine dikkat etmem gerektiğini biliyorum ve ediyorum. Uzattığı halde pis kullananlar varsa bilemem ama temiz kullananları o kişilerle bir tutmamak lazım.
Aynen öyle katılıyorum ☺️
kısa tırnak daha çok pisleniyor ve çıkarması sor oluyor ama uzun tırnakta tırnak yatağındaki et de uzadığı için pislik sıkışmıyor ucunda kalıyor 1 yıkamayla bile çıkıyor ama kısa da temizlemeye çalışırken bile etleri ittiğimiz için daha çok pislik dolabilir
Temizliğine dikkat etmiyorsa pistir uzunluğun da bir sınırı var cadı gibi uzatan kimse ne kadar uğraşırsa uğraşsın temiz tutamıyor...
Ortalama uzunlukta temizdir bana göre tırnak temizleme fırçası da kullanılmalı muhakkak uzun olduğunda.
Uğraş isteyen bir şey
Hayır, benim tırnaklarım da uzun. Tertemiz tutuyorum ☺ Pislik şöyle dursun, fazlasıyla temizimdir💓
☺️
TEŞEKKÜRLER 😍
RİCALAR 🥰
🤗🥰
Cevap
59Cevap
Hayır katılmıyorum
Elimizle her yere dokunuyoruz. Tahmin edemeyeceğimiz kadar mikrop bulaşıyor. Para, kapı kolu, merdiven tranzanı gibi en çok temas edilen yerler buna örnektir.
Tırnaklar da bu yüzden çok fazla pislik barındırır. Ne kadar temizleyebilirsiniz ki?
Pistir. Ne kadar temizliğe dikkat edilirse edilsin eller zaten en çok kirlenen yerimiz bir de o uzun tırnakların altını düşünemiyorum. Hijyen sorunudur. zevzekliğin lüzumu yok. Mikrop yuvasıdır. Gıda ile temas etmeden önce dezenfekte edilmelidir.
Evet benim midem bulanıyor kürek gibi yapanlar var çok itici el hijjeni çok önemli duş almayıp kıyafetlerini yıkamayıp sürekli deodorant kullananlardan ve aşıri uzun tırnaklılar hijjenik gelmiyor
Tırnakla alakalı değil bakım ve temiz olmak la alakalı bir durum. Erkek de hoş durmaz. Bazı kişiler iş gereği 1 tırnağını uzatıyor. Mesele temiz ve bakımlı olmakta. Bir şeyin uzun olup kısa olmasında değil.
Çok az uzatırım uzun tırnak sağlığa zararlı içini temizlemek lazım
Neden sağlığa zararlı ki
Bakterileri el yıkmakla temizleyemezsin tırnağın içinide temizlemeniz lazım. Her yere temas ediliyor gün içinde
Anladım mikrop olayı
Evet o kişi de, o tırnaklar da pistir bana göre.
Bir de takma tırnak kullananlar var, nasıl gusül abdesti alıyorlar merak ediyorum. Cünüp/Cenabet geziyorlar herhalde
Tırnak uzunluğu cenabet olma arasındaki bağlantı ne? Ojeyi çıkarınca abdest alınıyor.
@Perikızı__ tırnak uzunluğunda bir alakası yok, yorumumu bir daha okursan, takma tırnaktan bahsettiğimi anlarsın kanks
Takma tırnak da çıkıyor. Bir kez denedim.
@Perikızı__ ya kaç kişi dikkat ediyor, kaç kişi uğraşıyordu gerçekçi olalım, ya nasıl taharet alıyorlar , sonra diplerine kadar dakikalarca yıkamaları gerekir yine de herkesin ulaşamazlar , pislik içinde mide bulandırıcı bir durum.
Senin bahsettiğin ender kişilerdir çok dikkat eden belki 1000 de 1 kişi belki 10000 de bir kişi
Ben, de uzun tırnak kullanıyorum. Dibi kirlenince törpünün ucunu tırnağımın içinde gezdiririm. O zaman içinde biriken toz vs. şeyler çıkıyor. Dikkat ediyorum ojesiz iken çevremdeki kişilerin tırnağına. Şu ana kadar bir pislik görmedim yani. Stajda vardı mesele en son tırnağı uzun bir arkadaş. Tırnak dibi gayet pis durmuyordu yani.
@Perikızı__ tabii sevebilirsin bir şey diyemem ama , bu çoğu erkeğin midesini bulandıran bir şey tercih senin tabi ki , seni anlıyorum ben temiz ve bakımlı kullanıyorum diyorsun ama zim için çok itici uzun veya takma tırnaklar
İnan, herkes yani her erkek senin gibi düşünmüyor. Ojeli eli beğenen tonla erkek var. Ki zaten bir erkek beğensin diye sürmüyorum. Güzel duruyor diye sürüyorum.
@Perikızı__ ojeli elden bahsetmedim ama
Doğru. 😊O da benim hayal gücüm oldu. 😂Fotoğraftaki görselde ojeli olduğu için öyle dedim. Yani o tırnağı uzatma sebebi oluyor genellikle uzatan kızların. 😂
@Perikızı__ sıkıntı yok her güzelin bir kusuru olurmuş, senin ki de bu olsun, neyse teşekkürler seviyeli tartışma için 👍
Ben teşekkür ederim. 😊
@Perikızı__ oh sonunda bitti xD
Kusura bakma yaa @aleynaderenoglu kafanı şişirdik🙈
Soru sorarken bunları da düşünmek lazım diye düşünüyorum. 😂Nihayetinde fikir etkileşimi için değil mi bu site?
:D önemli değil yaa sorun çözüldüyse problem yokk :)
Ha rahatsız oluyorsan bir daha ne bir şeyine yorum yaparım ne de anket yaptığında oylama yaparım. Sıkıntı değil.
@Perikızı__ hahah yok rahatsız olmadımm 🥰
Ortalığı neredeyse karıştırıyorum hahaha
Peki madem. ❤️🙃
Eger her lavaboya girdiginde ve surekli el yikadiginda tek tek temizliyorsa pis degildir. Ki kimse bununla ugrasmadigi icin pistir. Yemek yapiyorsa iki katı pistir. Ama o insan pistir diyemem tirnaklari pistir
Devamlı el yıkayan birinin eli bir yerden sonra tahriş olur
İçine pislik doluyor ne kadar temizlesen de temiz olmuyor uzun tırnak. Hem katır toynağı gibi uzatmaya ne gerek var ki? Ne işe yarıyor o kadar uzun olunca anlamıyorum.
Yo şahsimca kabul etmem protez tirnaklarimi kendim yaparim şekil a
erkeklerin de tırnakları az bir şey uzuyor içi pislik dolu kesmiyorlar bir de bize pis diyorlar :D
:D
Lan olum o tırnaklara nasıl emek veriliyor bilmiyorsunuz. Onu uzatmaktır ojesidir törpüsüdür. Bakımsız kimse uğraşmaz o tırnaklara. Oturup 1 saat uğraştığım oldu benim be. Yemek yaparken de eldiven kullanıyordum ojeli el sonuçta. Pis olmakla alakası bile yok.
o tamamen kişiye bağlı bazısı var mesela ben de bu guruba dahilim her gün temizler şekli bozulunca törpüler manikür yapar güçlendirici falan sürer o temizdir ama bazısı var uzatır kesmeye üşenir temizlemez arada yer falan yani nasıl bir uzun tırnaktan bahsediyorsun asıl soru bu
Kendi tırnağını uzatanı kadınları çok anlayamadığımız için bir bildikleri vardır diyebilirim. Temizlik kişiye bağlı ama takma tırnak kullananlara inanamıyorum ya çok iğrenç duruyor. Merak da ediyorum hangi deli buldu bu icadı. Neyin kafasını yaşıyordu da böyle bir şey düşündü. 🙂
Hayır, tamamen kişisel hijyen ile alakadar bir durum. Uzun tırnak da son derece temiz olabilir, sadece kişinin biraz daha özen göstermesi gerekir.
Kesinlikle pistir, o tırnaklarla popuna nasıl taharret alacak bilmiyorum hoş bu tipler kıçını da yıkamayıp sadece silip geçiyor, yani neresinden tutarsanız tutun pis pis pis 🤮🤮🤮
Katılmıyorum katılanların ağızlarını cartt yirrtasim geliyor
Neden algi? Tirnak mikrop yuvasi, uzun tirnak zaten. Bizim tipik sonradan görme kadinlar uzun boyali pis mikrop yuvasi tirnaklari ile, saclarini sariya boyama ile, sisirilmis dudaklarla, resim tablosu gibi surat boyasi ile cirkinliklerini kapattiklarini saniyorlar.
Hayır, katılmıyorum: Uzun tırnak pis olabilir de birinin temizliği, tek bir alışkanlığıyla yargılanamaz.
çok gördük protezle kapatıp tırnak etinin dahi bakımsızlıktan rengi dönenleri. Kişiden kişiye değişir
Tırnaklarına bakmayan insan pistir. Ben sürekli keserim hafif uzaması da rahatsız ediyor. Ama kadınlar erkek gibi değil bakıyorlar.
Hayır takılmıyorum. Tırnaklarının bakımına önem veren insan her konuya dikkat eder ve titiz davranır :)
başkalar5ını bilemem. benim de tırnaklarım uzun ama fırçalayarak temizlerim hep.
ama genelleme yapmamak gerek
Hijyenle alakasız şekilde tiksiniyorum
Seftaliye, limona tiki olanlar gibi düşün sebepsiz ama var bi tepki
Normalden bir tık uzunsa okey de. Midem biraz hassas bu görseldeki gibi olanlardan ben şahsen tiksiniyorum.
İlla mikrop barındırır tırnaklar ama ondan ziyade uzun tırnaklı kişiler boş zamanı çok kişilerdir bence😂😂
baktıktan sonra tırnağına niye pis olsun bakmıyorsa pistir normal olarak
Pis değildir ama kusura bakmasınlar bana itici geliyor her yapay abartı hareket ve şekiller.
Sen nekadar bakımlı temiz olsanda o tırnağın altın mikrop doluyor
Hayırr uzun tırnak bakım ister o yüzden temiz olur
Bakimliysa neden pis olsun ki :S
Bakimsiz kaldiklarinda pis olmalari normaldir
Evet genelde o tırnakların içlerini temizlemiyorlar
Tırnak dibini törpü gibi bir şeyle temizlerse katılmıyorum. Yanı kir birikiyor dibinde.
Öz bakımını önemseyen bir kişide uzun tırnak kirli, pis olmaz.
Pis olanı da var olmayan da kendimi bildiğim için kendi adıma yazabilirim, pis değil.
Evet tirnagin ne kadar uzunsa o kadar pis olursun
Şahsen tırnağım uzun ve tırnağımın içini her zaman temizlerim, eğer pis ve üşengeç birinin tırnağı uzunsa mantıken tırnağı pistir, ama bakımlı ve titiz birinin tırnağı uzunsa tırnağını temizlemekten kaçınmaz
Su görüntü kimin bilmiyorum ama muthis. Cok cok cekici hem de
Abi insan elleriyle orasını burasını kaşıyor yıkıyor falan illaki tırnak diplerinde kalır
Hayır katılmıyorum, bu çok cahilce bir algı bence
bunun tirnakla alakası yok pis olan her daim pistir
benimde tırnaklarım uzun ve bunun için pis mikrob şeytan bacım*u muamelesi gördüm hiçbiride umrumda degil veayrıca temiz tutuyorumda
Evet tırnakların arasına dolabilir ama ben mesela günde 10 defa elimi yıkarım pis olması imkansız yani
Devamlı el yıkayan birinin eli bir yerden sonra tahriş olur
Pardon, yanlış kişiye yazdım.
Bunu dr. demişti anneme. Devamlı yıkarsan tahriş olur diye. Zaten temizlik takıntısı bildiğim kadarıyla bir yerden sonra psikolojik rahatsızlık oluyor. Çevremde var bir tane. Kadın çok titiz. Psikiyatrik ilaç kullanıyor bu yüzden.
O tırnaklarla hem lavaboya girip hem yemek yapılması midemi bulandırıyor
Aksine bence gayet tarz giyim tarzına göre uyduruyorsa tabii ki
Hayır bakıyorsa pis değil.
Evet pistir yaptığı pişirdiği yenmez
Yolamazlar tırnakları kırılır onların 😂
Evet pistler kesinlikle
evet hijyenik gelmiyo yemek yapsa yemem
Bakım varsa sıkıntı yok.
Temiz pis bilmem ama yaptığı yemek yenmez
Düzenli olarak bakım yapıldığı sürece sorun olmaz
Uzun tırnak kir tutmaz asıl kısa tutar..
Hiç hoş değil bence
Hayır bakımlıdır diye düşünürüm ben
Emin değilim ama çok çekici görünüyorlar
Evet asla katılıyorum ve uzun tırnak sevmiyorum
Uzun tırnak bana itici geliyor.
cok seksi ve temiz oluyor genelde
Asla katılmıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?