Sosyal medya da takip edilen popüler insanları örnek alıyor musunuz? Güzellik algınızı etkiliyorlar mı?Güzellik algısı sosyal medyaya göre mi şekilleniyor?
Güzellik algısı sosyal medyaya göre mi şekilleniyor?
Sosyal medyadaki hayatlar göründüğü kadar mükemmel değildir ve bu ayni zamanda güzellik için de gecerlidir. çoğu insan bu durumdan etkileniyor tabi ama bana gelirsek ben hiç etkilenmem. Her insanin kendine has güzelligi vardır Ne yazık ki sosyal medya bir çok insanin güzellik algisini etkiliyor Sonunda da çokca cerrahi prosedurlar uygulamak zorunda kalıyorlar Dolgular kas yukseltme falan derken herkes birer kopya oldu çıktı neredeyse Artık bu sorunu ele alip bir şeyler yapilmali bence
Beni pek etkilemiyor ama çevremdekilerden dolayı biraz etkileniyorum. Yani onlar gibi modaya takılmak istemiyorum ve dikkat çekiyor, ya da kadınlar sürekli tüysüz olmalı vs genel yargılardan nefret ediyorum. Bakımlı biriyim ama sürekli tüysüz olunmaz ki örneğin. Bana çok çektiriyor bu moda vs şeyleri. Ama şu da gerçek ki sosyal medyayı da biz şekillendiriyoruz, kıvama getiriyoruz. Kısır döngü gibi adeta. Medya okuyorum ve açıkçası sosyal. medyadsn memnun değilim, tek tip güzellik algısı var ve tam manasıyla rezalet. Doğallıktan uzak bir güzellik algısı
Yani herkesin kaşı, gözü, burnu neden aynı olsun ki. Herkes birbirine benzemeye başladı. Tek tip yüz şekilleri görmeye başladık. Kuzenim öyle. Burnu gayet guzelken estetik oldu. Hani kalkık burun hep nette gördüğümüz. Ondan. Şimdi de diş teli diye tutturdu.
Internette gorduklerimize benzersek onlardan olursak güzeliz, yoksa değiliz algısı çok yanlış. Her birimiz yaradılışın bir parçası olarak zaten güzeliz. Ve umarım her zaman özel insanlara denk geliriz. Çünkü onlar dış güzelliğe değil, iç güzelliğe bakarlar 💜💜🌻🌻
Herkes birbirinin kopyası ve sosyal medyada dayatılıyor bu güzellik algısı karşı çıkınca sanki sen x gibi giyinmezsen güzel olmayacakmışsın gibi. x gibi yapmazsan güzel durmayacakmış gibi. x in yaptıklarını toplumun %95 i kabul etmişken senin etmemen senin güzellik anlamın da bir şey bilmediğin anlamına getirilir. En az birinin dolgun dudaklı, fındık burunlu olması bir tanesi bile doğal değil ama doğallıktan yanalar. x yerine koyulan kişiler yapay oldukları için örnek alınacak kişiler değil benim açımdan.
Sosyal medyada her tip insan görüldüğü için nasıl desem istediğin insanı anında görebilir stalkayabilir kendine göre güzel olanı anında görebilirsin. Çoğunlukla güzel olan kişiler fenomen kitlesinde zaten, bence sosyal medya bu konuda büyük rol oynuyor.
Nefret ediyorum şu güzellik algısından. Artık insanlrın ağzı gözü burnu her haltı aynı. Hepsi birer fotokobi gibi. Artık insanlar farklılığı çirkinlik olarak algılıyor. Sosyal medya köleliği içler acısı gerçekten.