Hemen hemen her izlediğimiz 10 videonun 9'unda kızların protez tırnaklı, fönlü saçlı ve bebek yüzlü, güzel fizikli olmaları ya da erkekler için ipek saçlar, renkli gözler ve hatlı bir vücuda sahip olmaları falan... Bunlar insanları olumsuz anlamda etkileyebilir. Mesela ben neden böyle değilim gibi düşünebilirler ve kendilerini çirkin hissedebilirler. Siz ne düşünüyorsunuz peki?
Sosyal medyadaki güzellik algılarından etkileniyor musun?
Zayıf ya da kilolu olsam fiziğimden olumsuz etkilenirdim ama şu anda hep olmak istediğim gibi balık etliyim. Birkaç yıl öncesine kadar bu çalı gibi kızlara benziyordu fiziğim ve kilo almak için çok uğraştım. Fazla kilo da zaten sağlıksız söylemeye gerek yok. Zayıfların hatları, kıvrımları olmadığı için kadınsı durmuyorlae bence. Ben 49 kiloydum ve çocuk reyonundan giymek zorunda kaldığım için kıyafetlerim de çocuksuydu. Şu anda 60 kiloyum ve bütün kıyafetlerim üzerime oturuyor, eskiden emanet gibi dururdu. Güzelliğe gelecek olursak estetik yaptıran yaptırıyor, yaptıramayan da filtreler, uygulamalarla gözlerimizi kanatıyor. Kafamı nereye çevirsem protez ve jel tırnak... Sanki üssüne bir parmak daha koyulmaya çalışılmış gibi duruyor. Hadi kirpik için eyvallah, çünkü kirpik sayısı azaldıkça zarar verebilir göze, nitekim dışarıdan gelecek yabancı maddelerden koruyor gözü. Hadi kaşa da tamam diyelim yüze ifade veriyor diye. Ama ya şu lens takanlar... Balık gözü gibi duruyor ve bağırıyor ben lensim diye ama ona rağmen orijinal olduğunu iddia eden komikler var ve renkli göz lenste iyi durmuyor. Benim gözüm mavi, ama kahverengi de olsa fark etmezdi. Burnumda nefes alma problemim var hafif eğrilikten kaynaklı, doktorlar ameliyat diyor ama ben onu da son çare olarak düşündüğüm için ilaçlarla idare ediyorum. Genel yapım itibariyle orijinalliği ve doğallığı sevdiğim için fabrikasyon görüntüyü de asla tercih edemem. Her zaman farklı olmayı sevmişimdir. Markalar her zaman insanların duygularını kendi kazançları için kullanırlar. Bir ürün ya da hizmet çıkarır bakar satılmıyor, ihtiyaç duyulmuyor. Hemen bir dizi yapar. Esas kıza da esas oğlana da kullandırır onu. Diğerinin de dibi düşer tabi. Sen de zannedersin ki keramet o üründe. Ulaşamazsan kendini eksik hisseder bunalıma girersin. Ulaşırsın umduğun gibi olmaz, onlarda durduğu gibi durmuyordur sende. Çünkü sen onun sana uygun olup olmayacağını düşünmeden aldın onu. Ya da umduğun gibi olur bu defa sen çevrene hava atmak için başlarsın bedavadan ürünün reklamını yapmaya. Çünkü herkesin kullanamadığını kullanıyorsundur. Ama kendinin kullanıldığını hiçbir zaman görmezsin. Kadın da olsanız erkek de olsanız kimsenin duygularınıza tasmayı geçirmesine izin vermeyin.
Hayır etkilemiyorum ve hiç bir zaman etkilenmedim, etkilenmeyeceğim. Tırnaklarım biraz uzadığında rahatsız oluyorum protez tırnak kullanamam, bakımlı ellerim bana yetiyor. Dakikalarca fönlediğim ya da maşaladığım saçlarımı en fazla bir saat sonra ööff daral geldi diyip tepeden topluyorum rahatıma da düşkünüm üstelik. İpek kirpikler falan da gelmez bana uğraşıp eyeliner çekince bile 2 dakika sonra unutup gözlerimi parmaklıyorum ben 2 gün dayanmaz ipek falan bana djdsjd Çarpışık dişlerim bana Bihter Ziyagil gibi sempati katıyor 😂 Belki sadece burnumu yaptırabilirdim ama ameliyattan korkumdan çocuğumu bile totomu sıkıp normal doğurdum ben be djdjdj
Hiç bir zaman klonlanmış gibi gezen, saçı mutlaka ombreli, kaynaklı, kaşı aynı ressamın elinden cıkmış gibi dövmeli, dudakları maymun totosuna benzeyen, makyajı silince altından başka biri çıkan o kadınlara benzemeyeceğime ve benzemek istemeyeceğime yemin edebilirim.
Şu an tek derdim yaşlanmamak kırışmamak bunun için canla başla savaş veriyorum djdj
Yalan Söylemeyeceğim evet tabii ki etkileniyorum çünkü gerçekten çok güzel bir fiziğe sahip genelde çok bir de sadece fiziğin yanında ciltler için galiba bir çok operasyon geçiriyorlar çünkü sadece lazer yaptırarak o kadar pürüzsüz bir cilde sahip olmak imkansız giydikleri şeyler çok güzel sonra diyorum yani benim cildim bu kadar pürüzsüz değil elbise olarak da bu kadar pahalı şeyler Giyemem herkes kendi segmentinde mutlu olmayı bilmeli bence ben kendi halimden memnunum onlara da yakışıyor giysinler helal olsun başka bir şey diyemem.🥳 #reda
Hepsi birbirine benzemeye başladı.. abartı elmacık kemikleri.. aşırı dudaklar.. aynı tip gözler ve kaşlar.. benzer burunlar ve çeneler.. kim kardashian başlattı bu furyayı zaten.. bu güzellik değil bir noktadan sonra.. zaten halihazırda güzel olan pek çok kadın da ortada hiç bir sebep yokken , bu tek tip kadına dönüştürmeye başladı kendini.. üstelik durmuyorlar da.. bir bakıyorsun git gide tuhaflaşmaya başlıyor simaları.. tamam hadi yaptırıyorsun bir şeyler.. durman gereken noktayı bil.. bir yerden sonra garip bir şeye dönüşmeye başladıklarının farkında değiller.. tamam hadi Tuvana Türkay , Hande Erçel , Fahriye Evcen.. bu kadınlar durmaları gereken yeri bildiler.. ki aslında Hande Erçel bira biraz abarttı bile.. diğer kadınlara bakıyorum.. Danla Biliç bir ara tam tadındaydı.. ama iyice kaçırdı ipin ucunu garip bir kadına dönüştü.. ve pek çoğu daha var böyle.. bir ara Meryem Uzerli hortlağa dönüşmüştü , son anda toparladı da eski haline döndü birazcık daha.. ama bakıyoruz.. hepsi aynı kadınlar.. ortadan kayboluyorlar.. sonra bir çıkıyorlar.. bambaşka bir olmuşlar.. ben bu konuda en başarılı örnek olarak Tuvana Türkay ı gösteriyorum..
Daha büyük dertlerim var. Mesela elekteik faturası neden bu kadar çok geliyo. Neden her pazara gittiğimde 50 lira yeterli gelmiyo. Kedilerimin maması neden bu kadar fiyatı arttı gibi gibi gibi. Bunları düşünmekten o kadınlarla kendimi kıyaslamaya fırsat kalmıyor.
Bir keresinde bu konu sokak röportajında bir TV kanalı tarafından bana sorulmuştu. Yayınlamazlar diye ideolojiye girmedim. Sadece doğru olmadığını ifade ettim.
Şimdi ise giderek azıtan neoliberalizm furyasının bir ayağı oldu bu durum. Herkes aynı filmleri izliyor, herkes aynı giyiniyor, herkes aynı şarkıları dinliyor, herkes aynı ürünleri alıyor ve herkes kluçka makinesinden çıkan civicivler gibi standart ölçüde ve şekilde oluyor. Geçmişte farklılaşmak için çok imkan yoktu ama herkes farklıydı.
Üzücü olan taraf şu ki, kızlara böyle olmayın deyince konuyu başka yerlere çekiyorlar. Dürüst olmak gerekirse, bugün modası 90'ların modası ve 90'larda yarı çıplak dolaşan insanlar daha sempatik geliyor nitekim şimdikiler.
Düşünmeye ne gerek var, şöyle bir araştırma yapmak gerekirse son 5 yılda estetik amaçlı yapılan ameliyatlara bakılacak olursa, durum net bir şekilde anlaşılır zaten, sadece kızlar da değil erkeklerde pek durum değişik değil, kimse dış görünüşünden memnun değil, estetik yapani mi fitness body building vs. Çünkü artık ilişkilerde beklentiler çok arttı, kalın bir cuzdan güzel bir fizik ve saf sorgulamayan bir model erkekler de aranılan özellikler olurken kızlarda fizik yeterli oluyor. Bu ne kadar adil tabi tartışılır ayrı konu.
Güzellik algısıyla ilgilenmiyorum, benim anlayışıma zıt düşüyor bunların algıları. Sonradan yapılan eklemeyle güzellik anlayışı olamaz, olmamalı. Doğallık, kusurlu olmak değildir. Her insanın kabullenmesi gereken kusurları vardır. Kabullenmeyen zaten güzellik algısını eklentilerden oluşturuyor.
Ben bu tip bir başlık gördüğümde, genelde yazanın kendini beğenmediğini düşünüyorum.
Kendime göre bir güzellik algım var. Kimi zaman sosyal medyayla uyumlu, kimi zaman sosyal medyadakilerin abartısından nefret ederim.
Ama iyi fizik, pürüzsüz ve tüyysüz cilt, tercihen renkli göz. Bunlar benim için önemli.
Kilosuna, bakımına dikkat etmeyen de kendini sosyal medya dayatmasına aldanmışsın diye, seni suçlu düşürmeye çalışarak kandırmaya çalışıyor. Alakası yok. Fiziksel olarak beğenmiyorsam, karşı cins olarak değil, friendzone tarafından arkadaşım olmana bir şey demiyorum ki. İnsanlıksa insanlık, ruh güzelliği ise ruh güzelliği, ama bunlar ilişki yaşamaya neden değil.
Etkileniyorlar. Herkesin suratı iğneli. Dudakları dolgun yapmak için şişme bot gibi. Gözler ameliyatlı yukarı çekik. Kaşlar ip ince boyalı. Hepsi birbirinin kopyası haline geldi. Doğallık azaldı. Burun ameliyatı zaten belediye yaptırıyor gibi herkesin yapılı.😂
Kadın bedeninin bu kadar teşhir edilmesi mide bulandırıcı. Kadınlar böyle yaparak kendilerini değersizleştiriyor, objeleştiriyor ve cinsel meta olarak piyasaya sunuyor adeta. Kendini teşhir eden bir kadın/erkekten maddi/fiziksel çıkardan başka ne bekleyebilirsin ki... Zaten ülkenin hali ortada değil mi? Bence herkes tercihlerinin bedelini ödüyor. Ödeyecek de zaten ve ödemeli de...
Erkek olarak örnek aldığım veya özendiğim var. Ama şöyle mesela dişlerini yaptıran, fizik yapan ve bakımlı olan erkekleri örnek alırım ama yok estetik yok şu bu asla sadece onları yaparım ki güzel bişey bence sonuçta kötü bir şey değil bu. Her iyi şeyden örnek almak lazım 🙂
Sevgili veya en azından flörtlerinin 7/10 oranında bu tarz özellikler taşıyan insanları ciddiye alamıyorum, üzgünüm. Büyüme sürecinde olanların arkadaşlıklarını dahi etkiliyor maalesef. Tamamen algıda seçiciliğe itiyor ve kazanan tabii ki baştan yaratan estetik sektörü oluyor. Ha beni etkiliyor mu? Pek sayılmaz. Kendimi her halimle sevdiğim için o kadar rahatsız etmiyor, sadece aşırı özenliler, doğallığa ters :)
Sanırım etkileniyorum cunku fizik olarak ortalama biriyim yuz olarakta asiri guzel ya da asiri cirkin diyemem kendim icin ama heo guzel kizlar yaksiikli erkekler paylasiliyo dunyadaki herkes oyle degil butun italyan erkekleri yakisikli diye bisi yok cok icerlenmisim djdndnd
Sahtelikleri belli oluyor diye algılamıyorum hatta iğrenç bulduklarım çok. Burun kesik kaşlar yapma dudaklar yapma gözler sahte yani hep aynı. Türlü filtrelerden geçmiş görseller. En komik olanı onların sahteliğini bile bile kananlar çok. Resimlerinin altına atılan yorumlar tam komedi. Abazan toplum, üstelik cahil.
@Cassieyim değiller ki? bi kere yapay organlar+makyaj hatta yapay vücut bile var zaten komik duruyor. Ayrıca filtreler var ne güzeli ya... Güzel çirkin bir tarafa bir japon adam vardı her ksonu ız sanmış milyonlarca takipçi edinmiş :D o erkek genç kız fotosuyla bikaç yöntemle onca insanı kandırabilmiş. Yani her gördüğüne nasıl kanıyor insanlar... Ayrıca o güzellik değil sadece ayatılmış bazı kriterlerdir sürekli göze sokulunca her kes illa bu şeyin güzel olduğuna inanmaya başlıyor. Üstelik kendini aşağlık görüyor. O tür paylaşımlar yapanlar da onlara yorum atıp takip denler de hepsi psikolojik sorunlu bireyler. Genel kültür seviyesinin de aşağı inmesi topumların cahilce neyin iyi neyin kötü neyin çirkin ya güzel olduğuna dair algılarını yanıltıcı şekilde değiştirmiş. Eskiden bunu TVler yapıyordu şimdi İnternet. Sadece mekan değişti. Maksat aynı. Sürü zihniyeti oluşturup öyle toplumları kullanmak.
Evet etkileniyorum. Burun estetiği icin doktorlarla görüştüm. Ama bi yandan da endişeler beni birakmiyor. Burnumda saglik sorunu yok, sırf görüntü icin ameliyat olcam. Ya güzelleşeyim daha beter basima bela alirsam diye en ufak ihtimal riskleri bile düşünüp evham yapiyorum. O yüzden daha ameliyat günü almadim. Ama doktorla görüşme halindeyim. Burnumdan nefret ediyorum. Kimse burnunu yaptirmasaydi hepimiz büyük burunla kalsaydik kendimi kötü hissetmeyecektim :D
Bende öyle düşünüyorum ve kendime zarar veriyorum. Facebook zamanları bile bir nebze ama bunlar ne ya. İnstada birini beğenmiştim kız böyle açık saçık saçlar boyalı yapılı gözler falan gitti çocukla rakı içti ben çok ağlamıştım ya. Neden her şey yapay?
Benim pek umrumda değil aslında. Her insan farklıdır. Her insanın fiziği aynı olsa çok sıkıcı olurdu dünya. Ben kendimle barışıksam, kendimi beğeniyorsam kimin ne dediği umrumda olmaz. İnsan kendisini kusurları ile sevmeli.
Sosyal medyada paylaşım yapmıyorum gördüğüm kisilerin güzellik ölçütlerinden de hiç etkilenmiyorum. Güzel olmanın ölçütü protez tırnak, ipek kirpik, takma saç, 2 kg makyaj değil bence. Bunlar bana çok yapay ve itici geliyor. En önemli unsur insanın doğal haliyle güzel olması. Bu sebeple çok fazla makyaj da yapmıyorum. Ama erkekler bu ayrımı farkedemiyor. Yapay da olsa yine de güzel geliyor. doğallığın sadeliğin önemini farketmiyorlar. Peki bu durum benim umrum da mı? Değil 😂
Zaten şu erkekler için bir şey yapma olayını bırakırsa kadınlar böyle şeylere ihtiyaçları olmayacak. Canım istediğinde hiçbir özel gün yokken şık giyinir makyajımı yaparım, canım istediğinde makyajsız ve pijamayla çıkarım sokağa kime ne. Üniversitede bile sınav haftası yattığım kıyafetle okula gittiğim olmuştur şişmiş gözlerle umurumda bile olmazdı. Ya da fakülteyi dönüp baktıracak kadar güzel de giyinirdim. Ama bunların hepsini başkaları için değil kendim öyle istediğim için yapardım. Kimin ne düşündüğünü önemsemem ve inanın bu özgüven ve özgürlük hem kadınların hem de erkeklerin dikkatini daha çok çekiyor.
sadece güzellik için var olduklarını sanan, gerçek hayata zor adapte olabilecek, estetikli, özenilmek, özendirmek için herşeyi yapan insanlar. bakmıyor takip etmiyorum ama karşıma çıkıyor arada sosyalde.
Hiç birisi kendisi olmayı denemiyor ki , hepsi standart bir insana benziyorlar ve hiç birisi benim dikkatimi çekmiyor. Bunların hepsi birbirlerine benziyorlar estetik yaptırdıklarında bile seçenekler hep aynı burların.
Hayır. Aksine mükemmeli sergilemek isteyenler itici duruyor. Doğal ve çekici olan ise kusurlarla beraber özgüvenli mutlu insanlar. Bu bazen kilo olur bazen selülitler.
Etkilenmem iyi olanları kadar kötü olanlarida var neden insanlar sadece dış görünüşe bakar onuda anlamiyorum. Herkesin kendine özgü bı guzelligi vardır kimse kendini küçük gormesn derim
Birçok kişi etkileniyor gerçekten hatta tamamına yakını diyebiliriz. Ama ben pek etkilenmiyorum galiba çünkü doğallıktan yana olan biriyim. Herkes beni böyle çok beğeniyor, ben de beğeniyorum.
etkilenmiyorum çünkü tkaip etmiyorum etsem biraz etkilenirim aklı olan varsa da takip etmez zaten güzel ve yakışıklılar bile kendini çirkin hissediyor.
Ben her zaman kendi güzellik algıma sahip oldum. Bazen benim zevklerim doğrultusunda bana çekici gelen kadınlar görüyorum bazen hiç çekici bulmadıklarımı.
Çin'de bir adam güzel diye evlendiği kız gerdek gecesi makyajını silince 50 yaşında teyze çıktı ç bir erkekte makyajla kendini kadına benzetip başka erkekleri dolandırdı aman dikkat makyaj ve protez tehlikeli
Yok etkilenmiyorum. Hatta hiç umrumda değil. Ne ünlüleri ne de fenomenleri pek takip etmiyorum
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayir kendimi seviyorum ve sahte yapmacik seylerden hic hoslanmam uzun tirnaklardan tiksinirim asiri makyaj midemi bulandirir. Bakimli, temiz ve dogal olmak en güzel seydir.
Etkilenmiyorum herkes aynıymış gibi geliyor bana. Herkes protez tırnaklı, piercingli, bi yerinde illaki estetik var doğal güzelliklere hasret kaldık tiksiniyorum günümüzün güzellik algısından.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kesinlikle. Herkes git gide bu yüzden birbirine benziyor