Yüzüme jilet vurdum, önüne geçemiyorum?

Merhaba, ben ergenlik başlarında çıkan sakal-bıyıklarımı jiletle alıyordum tıraş oluyordum yani, o zaman bir problem yoktu. Fakat şu an 18 yaşındayım ve beni mahvetti, her gün sakal bıyık çıkıyor, iğrenç duruyor çünkü tersten alıyordum. Batıyor, tıraştan sonra birkaç gün yüzüm yanıyor, izi kalıyor, yüzüm berbat duruyor ne yapmalıyım bilmiyorum yüzüm bozulsun istemiyorum bunun çözümü ilacı kremi vb var mıdır? gerçekten çok berbat hissediyorum. Tıraş oluyorum, sabahına bi bakıyorum benek benek çıkmaya başlamış 1-2 güne de tam yüzümü sarıyor fakat hiç sevmiyorum biçimsiz çıkıyor ve yüzüme batıyor. Psikolojim bozuldu artık. Yüzüm full tahriş, tıraş sonrası aloa vera sürüyorum, nemlendirici krem sürüyorum onları bile sürünce yüzüm acıdan yanıyor. Tıraş olduğum yerler kızarık duruyor. Sakal-bıyık uzamasını yavaşlatmam, tahriş-kızarıklık ve yanmayı önlemem için ne yapmalıyım? eğer bilgi sahibiyseniz Allah rızası için yardım edin. O kadar kötü durumdayım ki maskemi açamıyorum okulda. Bunun çözümü yok mu? şu an bile yüzüm yanıyor acıdan kıvranıyorum. Terleyince ve o tuzlu su tıraş olduğum yerlere gelinceki acıyı demiyorum bile. ve ne kadar traş olsam da yüzümde hep sakal bıyık benek benek dahi olsa kalıyor.. yüzüm mahvoldu. Nolur yardım edin, nolur... 

Yüzüme jilet vurdum, önüne geçemiyorum?