Oje kullandıktan sonra tırnaklarımın sarardığını fark ettim. Tırnak uzayıp kesilene kadar da gitmiyor bu sararma. Acaba tarihi geçen ojelerimi hala kullandığım için olabilir mi diye merak ettim. Bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
s
1 ayHayır ojelerin tarihi geçmez benim bildiğim kadarıyla. O yüzden gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. Hem renginde bir değişiklik olmaz genelde ojelerin uzun süre bile dursaa.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba güzelliğim🌼
Her kadının kalbini çalan o ojeler… Ancak hepimiz biliyoruz ki oje koleksiyonumuzdaki her renk sonsuza kadar bizimle kalmıyor. Peki hiç ojelerin ömrü tam olarak ne kadar? diye düşündük mü pek sanmam ama bugün bunları detaylıca ele alıp sana açıklayayım istedim. 😊Ojelerin Ömrü Ne Kadardır?
Ojeler genellikle açıldıktan sonra 1-2 yıl boyunca kullanabildiği söyleniyor. Ama tabi ki burada ojeni nasıl muhafaza ettiğin ve sakladığın çok önemli. Ojemi nasıl muhafaza etmeliyim diye düşünüyorsan ilk olarak serin ve kuru bir yerde saklamanın ojenin ömrünü uzatacağını söyleyebilirim. 🙃
Ojelerin ömrü ne kadar? Bir de kesinlikle güneş ışığında uzak tutup ojenin kapağını sıkıca kapatıp kapatmadığına dikkat etmeni öneririm. Yoksa ojelerinin ne yazık ki daha çabuk bozulacağını belirtebilirim. Bu yüzden ojelerini sık sık kontrol et tatlışım. 💖
Ojenin Tarihi Geçer mi?
Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi tabi ki de ojelerin de bir son kullanma tarihi var. 🎨 Özelikle kapalı kutuda bekleyen ve güneşe maruz kalmayan ojeler daha uzun süre dayanabilirken, açılmış bir ojenin kimyasal yapısının zamanla daha değiştiği bir gerçek.🧐
Ojelerin tarihi nerede yazar? Eğer kapağı açtığınızda yoğun bir koku hissediyorsan veya ojenin dokusunda pütür pütür bir gariplik fark ediyorsan belki de artık ona veda etme zamanı gelmiştir. ✨
Tarihi Geçmiş Oje Sürersek Ne Olur?
Tarihi geçmiş ojeyi sürmek genelde ciddi bir sağlık sorununa neden olmaz ama işin görünüşte alacağın tatmin seviyesini düşürebilir. 😕 Çünkü oje eskiyince kıvamı bozulacağından sürülmesi zorlaşır ve tırnak üzerinde düzgün durmaz.
Tarihi geçmiş oje kullanırsak ne olur? Hatta sorunun da yanıtı olan tarihi geçmiş ojeler tırnakları sarartabilir. 🟡 Çünkü ojenin içeriğindeki kimyasal bileşenler zamanla bozulabilidğinden tırnağın doğal yapısını etkileyebilir. Özellikle koyu renkli ojeler bozulmuş bir formüle sahip olduğunda tırnak yüzeyinde diğer renklere göre daha çok renk değişikliğine neden olabiliyor. Eğer ojeyi sürdükten sonra tırnaklarında sararma ya da matlaşma fark ettiysen tarihi geçmiş bir ürün kullanıyor olabilirsin. O nedenle tırnaklarını düzenli olarak nemlendirip dinlendirirsen ve baz oje kullanarak tarihi geçmiş ojelerden uzak durursan seni üzecek hiçbir neden ortada kalmaz.💅✨
Ojenin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
Bir ojeyi açtığınıda kıvamında yoğunlaşma, renginde değişim veya küçük topaklanmalar görüyorsan artık vedalaşmanın vakti geldi de geçiyor bile diyebilirim. 😢 Ayrıca fırçayı tırnağa sürdüğünde düzgün bir kaplama sağlayamıyorsa ya da oje de çabucak soyuluyorsa artık işlevlerini yerine getirmiyor demektir.
Ojenin bozulduğu nasıl anlaşılır? Ve eğer ojenin kapağı açıldığında güçlü ve keskin derecede rahatsız edici bir koku geliyorsa kesinlikle ardına bile bakmadan çöpe atıp güle güle demeni öneririm.🚫
Ojelerine iyi bakarsan hem kullanım süresini uzatabilir hem de tırnaklarını daha güzel gösterebilirsin. Ve aklında bulunsun her son yeni bir başlangıçtır bu yüzden yeni ojelerin seni her zaman mutlu edeceğini, eski ojelerinse çekmecelerde sadece yer kaplayacağını unutmamalısın. 😄✨
00 Yorumla
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
ojeyi 2 kat sürüyorsan tırnak hava almadığında ve uzun süre çıkarılmadığında oje sararma yapıyor ya eğer sigara kullanıyorsan yukarda dediklerimi unut sigara sararma yapar oje varken aynısını bende yaşıyorum çünkü
13 Yorumla- +1 yıl
Sigara kullanmıyorum ama ojeyi 2 kat sürüyorum. En fazla 5 gün sonra da siliyorum.
- Cevap sahibi+1 yıl
5 gün uzun süre tırnak hava alamadığımdan sararma yapıyordur o zaman çünkü tarihi geçmiş ojeler sadece yeni ojeler gibi kullanıma hazır değildir sararma yapmaz
- +1 yıl
Teşekkürler.
- +1 yıl
Evet verir bence kullanma onu
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
1Cevap
- +1 yıl
Yok herhangi bir zararı olmaz. Tırnak sonuçta ne gibi bir zararı olabilir. Birde ojenin tarihi falan geçmez ya. Kim dedi onu sana. Ben ilk kez ojenin tarihinin geçtiğini senden duydum. Varsada çok garip sonuçta yüze sürülen bir şey değil.
11 Yorumla- +1 yıl
Etiketinde son kullanım tarihi yazıyor. O yüzden merak ettim. Bilgilendirme için teşekkürler.
Yok be alakasi upk vitamin eksikliģinden sararıyordur tarihi gećmjş ojeler zaten kullanılamazsi sulu yağli bişeye dönuşuyor yinede kullanma yani
13 Yorumla- +1 yıl
Tamam da oje sürmediğimde hiçbir zaman sararmıyor. Sadece oje sürünce sararıyor.
- +1 yıl
Anladım, teşekkürler.
- 2 ay
oje nin tarihi mi var? tarihi geçmiṣ yüz kremlerini bile sürebiliyorsun hatta bazı ilaçları bile neyse bir ex eczacı olarak derim ki 2-3 seneyi geçmediyse sorun yok
10 Yorumla - 2 ay
Ojenin hepsi zararlı tarih fark etmez
00 Yorumla Of ne tel toka boyanır onlarla.
13 Yorumla- 1 ay
Nasıl tel tokalar boyuyorsunuz benim de bir sürü var da
- 1 ay
Aaa anladimmm
Vermez ama kötü durur
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Güzellik & Bakım > Sorular > Tarihi geçmiş oje sürmek tırnağa zarar verir mi, sarartır mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?