Saçlar hangi sıklıkta yıkanmalı? Saç yıkarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Her saçın kendine göre bir yıkama zamanı vardır. Peki her gün saç yıkamak zararlı mıdır?

Saçlar hangi sıklıkta yıkanmalı? Saç yıkarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Her saçın kendine göre bir yıkama zamanı vardır. Peki her gün saç yıkamak zararlı mıdır?
Sağlıklı saçlar için saç yıkama sıklığı haftada 3 kere olmalıdır. Ancak aşırı yağlanan saçlara sahipseniz haftada 2 kere yıkayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında her gün duş almak zorunda kalabiliyoruz.
Tam tersi olması gerekmiyor mu? :)
Yağlı saçlar 2 gunde 1
Normal saclar 3 günde 1 yikanmali bence
Önceden her gün yıkıyordum ama saçlarım çok sık dökülmeye ve yağlı gibi durmaya başladı haberin olsun doktora gittim şu ara 3 günde 1 falan yıkıyorum ve bu durum beni aşırı rahatsız etse de daha sağlıklıymış bir de soğuğa yakın suyla yıkamak daha iyiymiş
Aslında alıştırmamak gerekiyor. Saçları çok sık yıkayınca da yağlanması çabuk oluyor. Bence de doğru olan 3 günde bir yıkamak.
aynen öyle
2 günde bir, bazen 3 günde olabilir. Sebebi de saçın doğal dengesini korumak, kendi yağına bırakınca saç daha iyi olur. Her gün yıkamak da saçın doğal yağ dengesini bozar ve saça zarar verir.
Saçlarım kuru olduğu için haftada iki kere yıkıyorum. Hergün yıkayanlara şaşırıyor nasıl bir yağ üretiyor ki saç derileri 🤔
Her gün yıkamaya alıştırdıkları için saclari cabuk yaglaniyor olsa gerek
Şampuan yetişmez onlara 😳
Cevap
8Cevap
Vücudu her gün yıkanmalı ama saç iki günde bir Çünkü birazcık kendi kendine beslenmesi gerekiyor.
Kesinlikle
Bence haftada 3 kez
Yazın fazla güneşe maruz kaldığı zaman hergun yıkanmalı. Saf olarak düşündüğüm sampuanlari kullanıyorum ersağ amway gibi
Güneş ışını faktörünü hiç düşünmemiştim
Saçları mahvediyor güneş. Koruma spreyi de sıkıyorum
1 gün yıkanıp 1 gün kendi haline bırakmak daha iyi diye duymuştum ama ben kesinlikle hergün yıkıyorum çünkü çok fazla yağlanıyor.
Çok sık yıkadığın için muhtemelen saçların buna alıştı. Çabucak yağlanması da bu yüzden olsa gerek..
Hmm genetik olabilir
her yıl baharın ilk günü sadece 3 avuç su serpmek suretiyle yılda bir kere yıkanmalıdır.
Harika 😹
2 günde bir ama bence vakit varsa her gün daha temiz..
Saç tipin nedir? Yağlı, kuru vs.
Pek yağlı değil, tam böyle kuru da değil :D
Orta şeker 😹
2 gunde 1 ideal oyleyse:)
Aynen dhdhhd
Hergun yıkanmaz çok zararlı. Max 3 gün bekletebiliyorum
Güzel
Spordaki gibi, bi gün dolu bi gün boş iyidir. 😄 Yani bir gün yıka, bir gün yikama
Senede 2 kere yeter işte. Saçların da bayramı olur 2 kere
Her duşa girdiğimde yıkıyorum..
Ne sıklıkla mesela? :)
Gün aşırı
Saçın biraz kendi yağında beklemesi gefekmez mi?
2 günde 1 olunca bekliyor sanıyordum 🙄
Benimki 3 günde bir yağlanıyor o yüzden oyle dedim. :)
Cok yaglaniyorsa 2 gunde bir yikanmali
Aksi halde 3 gunde 1 de iyidir
Evet
1 veya 2 günde bir olabilir
hep yıkarm
Her gün?
3 gün arayla bence
Ben de öyle yapıyorum. Yeterli geliyor bana.
Her gün
Sanirim cok fazla
Her gün yıkarım
Saç tipin nedir
Günaşırı bence
Hmm belki
2 günde bir
ben hergün yıkıyorum
1 ayda bir
Çok fazla 😹
Tamam 😹
Haftada 2-3 defa