Cips yemek cidden sivilce oluşumunu tetikler mi?

Tetikler, yapar, çıkartır diyen arkadaşlar bunu neye ve hangi bilimsel verilere dayanarak söylüyor? Merak ettim doğrusu.
Öncelikle akne (sivilce) dediğimiz cilt bozukluğu cilt altında sebum dediğimiz maddenin üretiminden kaynaklanır.
Aşırı tüketmeniz durumunda içerdiği transyağ sebebiyle vücuttaki hormonal dengeyi bozarak sebum üretimini arttıracak ve akneye sebebiyet verecektir.
Aşırı tüketmediğiniz sürece bir sorun yaratmayacaktır, içiniz rahat olsun :D
Zaten cildin yağlı olmasıyla ilgili bir durum değil. Dediğim gibi cilt altında sebum üretiminden dolayı gerçekleşen bir durum. Bu yüzden kuru ciltte de olması mümkündür.
Aslında cips tüketimi olarak değil de beslenme bozukluğu olarak bakmak gerekli. Dengeli beslenildiği sürece bir sorun olmayacaktır. Beslenme bozukluğu olması durumunda vücutta hormonal denge de bozularak çeşitli reaksiyonlara sebebiyet verecektir :)
Rica ederim. Yok hayır doktor değilim 😅 Fizik öğrencisiyim, araştırmayı ve bilimi severim :D
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Yapıyor evet içerisindeki yağlardan falan. Karaciğeri bozuyor işte
Bende olmuyor 🤣
Bende hala çıkar ergen gibi
Evettt..
Evet
Yağlı ve hazır gıdaların bir çoğu sivilce yapıyor gazlı içecekler de. Olabildigince uzak durun. Hiç bir şey sagliginizdan önemli değil
Cips yerine size
Kavrulmamis kuru yemisleri öneririm
Keçi sütü sabunu ve doğal zeytinyağı cildinizede iyi gelecektir. Sağlıkla kalınız.
Bence yemeyle alakası yok ben ergenlikte 3-4 ay diyete girdiğimi bilirim hiç aburcubur hamur işi yemedim ginede çıkardı cips yediğimdede cikardi
Evet yapabilir.
https://voca.ro/13qNt3bwXgPi
O cipslerin içindeki trans yağlara karşı her bünyenin verdiği reaksiyon farklıdır ve sivilce oluşumunada neden olma ihtimali yüksektir
cips sivilce oluşumunu tetikler tabii ki.çok tüketmemeye dikkat et
Yağ ve şeker içeren her şey sivilce yapabilir
İyi değil her türlü zararlı
Sivilce yapmaz
Tetikler doğal olarak.
yapar baya yapar
Bence yeme zararli
En İyi Erkek Görüşü