Ağda, vücudumuzdan istenmeyen tüyleri alıp götürürken geride tahriş olmuş, kızarmış bir cilt bırakır. Bunun önüne geçmek için yapılabilecek şeylerden bahsederken de ağda sonrasında cildi daha pürüzsüz ve parlak duruma nasıl getirebiliriz ona da değinelim istedim. Dikkat edilmesi gereken ufak hatırlatma:
Ağda sonrasında bölgeyi su ile temastan kaçırmak gereklidir aksi halde kızarıklık hayli artacaktır.
Ağda sonrası oluşan bu kızarıklığı önlemek, hızlı geçmesini sağlamak için soğuk kompress yapılabilir.
Ağda Sonrası Hangi Ürünleri Kullanabiliriz?
Karınca Yumurtası Yağı:
Karınca yumurtası yağı geleneksel epilasyon yöntemlerindendir. Ağda sonrası karınca yumurtası yağı kullanmak cilde parlaklık kazandırır, pürüzsüz hissiyat sağlar ve tüylerin tekrar uzama sürecini yavaşlatır. Uzun vade de tüyleri seyrekleştirici özelliğide vardır.
Hindistan Cevizi ve Badem Yağı:
İkisi de ciltte oluşan tahribatı onarıcı özelliklere sahiptir ve ağda sonrasında kullanılabilir.
Aloe Vera Jel:
Aloe Vera mucizesini duymayan kalmadı. Aloe Vera, ağda sonrası ciltte kalan toksinleri temizler, cildi onarır ve nemlendirir.
Ben jiletle alıyorum normal vücut losyonu kullanıyorum bir kaç ay sonra tüm vücut buz lazere gidicem şu an sadece yüz ve bıyığa buz lazere gidiyorum 2 aydır. Önerim ağda yapanlara ağda yapmadan 3 gün önce kese yap kılları daha iyi alır ve kıl dönmesi gibi şeylerin önüne geçersin ağda yaptıktan sonra ağda kalıntılarını bebek yağıyla temizleyip duş al duştan sonra karınca yumurtası yağı sür 3 gece boyunca 3 gece sonra normal losyon krem tarzı şeyler sürebilirsin ancak losyon veya kremini içerisinde e vitamini içermemesi lazım çünkü e vitamini cildi iyi nemlendirsede tüy köklerinde beslediği için tüylenmeyi arttırır.
Ağdayı çok fazla tercih etmiyorum ama kullandığım taktirde ağda sonrası yağ haricinde bir şey kullanmamaya özen gösteriyorum aksi halde açılmış hözeneklere nemlendirici, losyon ve ya şampuan değmesi surumunda akne ve sivilselenme kaçınılmaz oluyor en az 5 saat bekliyorrum ağda sonrası duş almak için.
Ben ağdadan sonra bebek yağı kullanıyorum tüm ağda kalıntılarından kurtulmak için. Ardından cildimi duş jeli ile sabunlayıp yıkıyorum. En son da uygun bir nemlendirici krem kullanıyorum.