Fiziken normal olarak sayılmasını istediğiniz kusurlar var mı? Sizce veya genel olarak? Örneğin; sivilce, çatlaklar, selülit, kilo problemi gibi..Normal olması gereken şeyler neler? #EdamedaBeauty ✰𝕖𝕕𝕒𝕞𝕖𝕕𝕒✰
Keşke normal olarak sayılsaydı dediğiniz kusurlar neler?
her şey aslında. Yani insanın insanda kusur olarak hiçbir fiziksel özelliği görmesini istemem. Birbirimize kusur aramak için değil, güzel baksak mesela 🤷 Hiçbir sorun kalmaz. Çünkü fiziksel kusurlar estetik ile kilo problemi de bir spor bir diyet ile çözülür. Birimize içindeki Şevkat ve iyiliğe bakmak amaçlı bakarsak daha güzel olurdu. Dileğim ve isteğim budur. Ben birini sevmişsem, tüm fiziksel sorunlarına göz yumdum demektir. Ona kusur görmek için bakmam.
Bence bu bir kusur bile değil ama insanlar bunu ne yazık ki kusur olarak algılıyor. O da şu ki kemerli burun. Bana kalırsa insanların çoğunun burnundan utanması, kemerli burunlsrı beğenmemesi tamamen saçma bir güzellik algısına dayanıyor. Bu sadece kemerli olarak değil büyük olarak da örneklendirilebilir. Zoraki olarak bu algı yerleştirilmeye çalışılıyor ve ne yazık ki Türk insanları da bu konuda başı çekiyor. Bu konuda aslında göz önünde olan tanınan kişilerin de payı oldukça büyük. Bizim ünlüleriniz tek tik burunlara sahip olmak için estetik yaptırdığı için onlardan farklı yapıda bir burun gören insanlar bunun çirkin olduğunu düşünüyor. Keşke kimse burun estetiği yaptırmasa inanın algılar değişir.
Çok uzun zamandır tüm kısım geri geldikçe anlatacağım Anlatmaya çalıştığım bu konuyu böylesi güzel bir anlatımla sade ve öz bile anlatımla bir bayandan okumak beni gerçekten çok mutlu ettin yazdıklarınızı bütün kadınlarımızın idrak etmesini en kısa zamanda ümit ediyorum Çok teşekkürler
Fizigimde doğuştan tasidigim hemenjiyom var benim kusurum değil isteyerek böyle olmadım ama bunu kusur olarak gören insanlar yüzünden hayata bakış açım hep farklı oldu keşke insanı mutsuz edenler hayatımızdan çıksa ilallebet benim hiç bir kusurum yok beni güzel görmeyenler umurumde değil beni beğenmeyen beğenmesin ben çok güzelim ben kendimi beğeniyorum çocukken ip atliyorken oğlanın bir tanesi geldi dediki senle kim evlensin çirkin olduğumu düşündü ondan dedi üzüldüm ağladım beni haksız yere üzen üzmeye çalışanlardan hayatım boyunca hakkım haram olsun ben böyle olmak istemedim beni böyle Allah yarattı isyanker değilim hayatimdan memnunum beni yaralayanlara Allah cezasını verecektir veriyorda
Maşallah ne güzel bu düşüncelerde olmanız gerçekten beni çok mutlu etti her varoluşun her yaratılışın bir hikmeti var güzelliği var şimdiye kadar seni gören insanlar senin güzelliklerinin farkına henüz varmamış insanlar gün gelecek Allah karşına öyle birini çıkaracak ki sen de ki tüm güzellikleri gördüğü gibi bu güzelliklerin senin değerlerinin sevdiklerinin hoşlandığın her şey ve daha nice güzeldir ve sana ait olanın kıymetin öyle bilip öyle sevecek ki varsın senin dediğin gibi isteyen istediğini söylesin sen her şeyinle çok güzelsin
Ereksiyon çünki abi ayağa kalkıyon çükün ebesinin nikahına bakıyor ve rezil olmamak için yüzükler efendisindeki goblin gibi bükülüyon yani arkadaşlar biz penise gelen kan pompalama sistemini tıkayamayız ister istemez o penis kalkıyor işte bunu normal karşılayın lütfen
Çatlaklarım, cildimde lekeler var ve bunlardan daha normali olamaz. Bir çocuk doğurdum, onlarca kg aldım verdim, hormonal olarak ciddi ilaçlar kullanıyorum. Yani toplum istediğine anormal normal desin, aaaaa şunun çatlaklarına bak yazık desin ya da 🤣🤣🤣 umrumda değiller kusurlarıma bayılıyorum…
Sivilce , çatlaklar , selülit , fazla kilolar vs. bunlar normal şeyler zaten insanız sonuçta asıl bunlara kusur diyip bedensel özellikleri belirli kalıplara sıkıştıranların aklında kusur vardır
Kıllar, selülitler, göbek, yara izleri, kırışıklıklar, sivilceler. Aslında bunların hiçbiri kusur değil en güzel bulunan modellerde de var ama onlar sadece bize sunulurken maskeleniyor. Bunu bilsem dahi toplum kusur olarak kabul ettiği şeyler yüzünden kendimden, kendi bedenimden nefret ediyorum. Çirkin olduğumu düşünüyorum ve bu çirkinliğimi kimsenin görmesini istemiyorum.
Kıllar ve aşırı kilo verdikten sonra deride kalan çatlaklar. Çok üzülüyorum 20 kilo verip bu seferde o kiloların bıraktığı izler yüzünden eleştirilenlere. İnsan insana yapar mı bunu.
Kusur insanların düşünce biçiminde... Ve sizler bu gibi düşünce sahibi insanların söylediklerini kaile almaya devam ettikçe, bunlar hep kusur olarak sayılacak.
Fiziki şeylere takılıp keşke ile hayat sürmem kilo dışında. Yaratılanı seversin Yaratan'dan ötürü kardeşim. Herkesin bir evrim süreci vardır fiziksel olarak. Kalkıp bir de bunlara takılmam. Anormal gelen şeyler bana düşünceler olur.
Fazla kilo bence normal, takmayın yani. Ama biz erkekler toplum içinde istemsizce ereksiyon olabiliyoruz, bu durumda kötü kötü bakan, dalga geçer gibi bakanlar fark ediyorum, keşke insanlar normal davransa bu durumda
Kesinlikle çok güzel düşünceleriniz Buna çok sevindim Ben de sorun olarak görülmemesi taraftarıyım Hatta bu durumların kişiye farklılık katan güzellikler olduğunun bilinmesi taraftarıyım