Birbirlerini bakımsızken, ağdasızken, terliyken, düzensizken de görüyorlar. Bu onları birbirinden soğutur mu?
Evliler birbirinden tiksinir mi?

Cevabı tabiki hayır. Eğer evlenen çiftler birbirlerini gerçekten severek ve aşık olarak evlenmişler ise, tiksinmek asla olmaz. Çünkü evlenmek demek, iki insanın hayatlarını birleştirmesidir. Birbirlerini terli de görecekler, bunlar gayet normaldir. Herkesin ev hali. Hatta sana bir örnek te vereyim küçük prenses. Kötü gün derler hani. Örneğin biriyle evlendin ve sevdiğin adam iki üç sene sonra felç geçirdi. O bundan sonra hiçbir işini yapamayacak ve hep sana muhtaç bir şekilde yaşayacak. Onu terk etmek istemezsen, onun altını da alacaksın, yemeğini de yedireceksin, yıkayacaksın, traş edeceksin değil mi? Sevdiğin adamdan tiksinir misin bunları yaparken? Değer verdiğin birini ne halde görürsen gör yine de tiksinmezsin. Çünkü sen ona dışarıdan değil kalp gözüyle bakarsın. İsterse Dünya'nın en pis kokan erkeği olsun mesela, o sana öyle güzel ve temiz gelir ki tiksinmezsin hiç. Çünkü onu sevdiğin içindir bunlar. Hatta rastlamışsındır, bazı erkekler bile eşlerine oje sürer ve ağda yapar. Kısaca hiçbir çift birbirinden asla tiksinmezler. Çünkü eşler birbirlerine kalp gözüyle baktıkları içindir Sakın yanlış anlama, ben örnek verdim. Bu her evli çift için geçerli. Yani demek istediğim şu ki, evli çiftler gerçekten birbirlerini sevmişler ise ve aralarında gerçek sevgi varsa, asla tiksinmek olmaz. Çünkü insan sevdiği adamdan ve kadından asla tiksinmez küçük prenses 👸🌼😊
önemli olan bunu kırmadan karşı tarafı rencide etmeden ifade edebilmek o düzen karışıkli olmalı sen çok dikkat gösterirken aynı şeyi haliyle karşı taraftan beklersin sonuç olarak aynı çatı altında yaşayan aynı yeri paylaşan insanlar bunlar insanın güzel kokmasi karşı cins çok önemlidir sevdiğin insana sarılmak dokunmak yakın temaslarda bulunmak istediğinizde kişiler bu yüzden birbirinden uzaklaşmamali.. kadın ve erkek olabildiğince dikkat ederse bence sorun kalmaz.. mecburi nedenler örneğin yaptığı iş, aşırı çalışması, çabuk terlemesi bunlar olağan durumlar..
Eğer erkek kadını hiç makyajsız görmediyse sevgiliyken muhtemelen ilk defa makyajsız görünce gözüne daha az güzel geldiği için çok olmasa da soğuma olabilir. Onun dışında pek bir şey olacağını düşünmüyorum zaten evliliğin bu tür şeylerle geçeceğini bilmeleri lazım.
Bu tür durumlar doğal süreçler olduğu için tiksinmek için geçerli bahaneler değil kanımca. Ayrıca bu tür durumları halletmek çok kolay günümüzde. O yüzden asıl tiksinme ya da soğuma gibi durumlar daha çok davranışsal boyutta olur diye düşünüyorum.
Görüş
67Görüş
Belki evliliğin başlarında alışmadıkları için tuhaf gelebilir fakat daha sonra doğal karşılarlar diye düşünüyorum.
Bakımı mümkün olduğu kadar ihmal etmemek lazım tabii ama insanlık hali yani hemen soğumak da saçma en ufak şeyden
Aslında evlilik kötü bir şey değil, ama zaman içinde fikir ve kültür ayrılıkları söz konusu oluyor, özellikle de erkekler belirli bir dönemden sonra iyice çekilmez bir hal almaya başlıyor, geçimsizlik içinde oluyorlar, bu yüzden de kadında erkekte birbirine tahammülsüz olmaya başlıyor. Birde dinine bağlı olmayan namaz kılmayan bir erkek ise alkol içen eziyet eden bir insan ise evet birbirinden soğumak söz konusu olur.
O yüzden evlilik işi şakaya gelmiyor öyle yaşım geçiyor diye ya da çevrem evlendi ben kaldım diye evlilik yapmak çok mantıksız ve sonuçları da kötü olabiliyor.
Bu gibi durumlarda anlyış çok önemli cidden, insan elinden geldiğince temizliğini ve kişisel bakımını ihmal etemeli tabiki ama arada istisnalar sağlanabilir hoşgörüyle karşılanabilir şeyler, terlemek insanın elinde oln bir şey değil bu yüzden onu sorudan bile saynıyorum.
Terlemekten tiksinen insanlar olduğu için belirtmek istedim. Peki evli olsanız ve eşiniz genel olarak kişisel hijyenini çok sık aksatsa, kırmadan bunu ona nasıl söylerdiniz?
yanlış anlaşılmak istemem sorduğunuz soruya saygısızlık etmek istemedim terlemek insanın elinde olmayan bir durum olduğundan bu yönde bir görüş paylaştım. Eşim bir erkeğe oranla temiz ve tertipli ama dediğiniz gibi kişisel temizliğini ve bakımını aksatan birisi olsaydı en kibar yolla ona kişisel bakımında ve temizliğinde kullanabileceği hesiyeler alırdım belki küçük bir notla bunu belirtirdim bu şüreçte aksama devam ediyorsa karşıma alıp açık açık konuşurdum.
Çok naziksin prenses, etmedin elbette 😊 Evet, güzel bir fikir. Hem kırılmaz hem de temizletmiş olur insan 😅 Iyi akşamlar dilerim 💖
Kanka babamla annem 45 yıllık evliler. Daha bir kere bile tiksinerek baktıklarını görmedim birbirlerine. Hatta aksine babam hala annemi başkasına anlatırken gözleri dolar
Ağlamaya gidiyorum 😅
Neden? 😂
Çok güzeller, kıskandım 😂
Böyle bir ailede yetiştiğim için çok şanslıydım gerçekten. Ben kadınlara saygı duymayı, kadınları sevmeyi, değer vermeyi babamın anneme olan davranışlarından öğrendim. O yüzden bir gün babam gibi bir eş ve babam gibi bir baba olacağım.
Birbirini tanımadan, görmeden evelenen insanlar var. Herkes aşk evliliği yapmiyor mantık, aile baskısı evde kaldım korkusu vs Bazi bazi kadınların öf hadi işini bitir de git dediği dahi oluyormuş! Yani mümkün
Bu durum (her zaman olmasa da) genelde, erkeklerin performansından mutlu olmayan kadınların sözleri oluyor.
aşk olur evlenırsın sonra sevgı saygı baglılık yasam mucadelesı ve ortaklık baslar .
bu ıkı kısıyı bırbırıne kenetler.
ve sana tüyo evlilikte ilk kım osurmussa ve karsı taraf gulmusse ... evet evet o evlılık olmus tamamdır dersin .
Tiksinebilir bence... iki tarafta haklı... yıkanmış olmak gerek... mesela bazı hemcinslerimi görüyorum çişini yapiyor aletini yıkanıyor o adama bi kadin oral yapmak istemez yıkamak gerek her defasında bence
Gerçekten seviyorsa lar birbirleri için fedakarlık yapar değişirler her şey düzene girer ama sevgi aşk yoksa belli bir süre sonra bunlar birbirlerine batmaya başlar
Ben evlilik hayatım boyunca bu dediklerini asla görmedi tiksinme durumuna gelince asla tiksinme olmaz çünkü hayatını birlestirdigin insanı sevdiğin için evlenmissindir
Ya sonucda tenleri her yerlerine dokunuyo kimseye yaklasmadiklari kadar yaklasiyolar kesinlikle bakim olmazsa olmaz pis olan pistir tamimiyet derecesine gore tiksinip tiksinmemeye karar verilmez
Birbirinden tiksineceklerse onun adı baştan evlilik olmamalı. Nikah anında verdiği sözü tutmuyor ki kimse..."iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta.."
İlla ki görecekler birbirlerinin o hallerini sonuçta bir ömür aynı evde yaşayanıyor bence tiksinme olmaz
sogutur hatta evliliği bitirir asla kokan birisi istemem kendine baksin ten kokusuna tamam ama ter kokusuna hayir
Bana kalırsa birbirlerini ne kadar sevdikleriyle ters orantılı😅
Ne kadar çok seviyosa o kadar az tiksinir insan sevdiğinden.
Neden sogutsun her halini dogal halini goruyosun sonucta tam tersi baglamasi lazim sogutuyosa problem var zaten pwpwpw
Soğutur bence. Çünkü mahremiyet kişiye özeldir aynı zamanda ve kim olursa olsun bir parça mesafe ve gizlilik olmalıdır.
E tiksinir herhalde.
İnsan onlarda...
İtici bulduğu zamanda olur çekici bulduğu zamanda olur.
cut.
Karşılıklı bu, erkeğin kadını ağdasız görebilmesi gibi kadının da erkeği bakımsız görmesi mümkün. Bence tiksinilecek bir durum değil insanlık hali.
iki tarafta gereken dikkati gösteriyorsa tiksinmez taraflardan biri bakımsızsa evliligin sonu olmaz iki tarafta bakımsızsa birsey olmaz
En İyi Görüş