Ekstra ne yapılabilir onu soruyorum?
Erkeğin bakımı nasıl olmalı?
Ekstra ne yapılabilir onu soruyorum?
Ömrümde hiç kuaföre gitmedim. Hep erkek berberine gittim...
15 günde bir ense traşı 40 günde bir saç traşı için Giderim berber süleymana... Bi çay söyler... bizim oğlan hoş geldin der.
İlk önce saçı bi yıkar sakalları bi ovalar...
Ardından kesileceği keser düzeltileceği düzeltir... Yan koltuğa alır ve bakım işi başlar. Önce ispirtolu telle önce tüyleri bi yakar. O yanmış tüy kokusu gelir burnuna... Ardından makinadan çıkardığı sıcak buharda bekleyen havluyu yüzüne sarar... Yüz derisi yumuşar o sıcaklığı vücudun her hücresinde hissedersin... Ardından bi kil maskesi sürer. Kurudukça gerilir yüzün... Kuruyup dökülmeye başlayınca çırak grlir bi yıkar... Buhardan snra yapılan maske ne kadar sivilce siyah nokta varsa alır temizler... Ardından yüze tekrar sıcak buharlı havluyu bi basar iyice yumuşar tekrar... ardından Nemlendirici losyanı alır bi güzel sürer... Çırak gelir abi saç der... Kalsın yeğenim derim bırak dağınık kalsın... (Saç kıvırcık olunca doğal hali güzel ) saç baş bakımı böyle... Haa bide evde yapılan var. Sabah yüzümü yıkar ve Günlük duşumu alırım... Duş önemli abi... Öyle kıl tüy de sevmem. Bacak kol ve döşüm dışında kıl tüy barındırmam... Birde diş temizliği var. Abi sabah şirkete gidince ofise geçer dişlerimi fırçalarım... Toplantıya gidiceğim zaman da ya da müşteriye gideceğim zamanda fırçalamaya özen gösteririm. Kir paslı işler dışında rutin giyinmem genelde kot ve gönlek olur üstüne blezır ceket... Gömlek ütüsü çok önemli. Gardolaptaki 30 çift gömleği ablam 1 günde ütüleyiveriyor. Allah ondan razı olsun... Bendeki yağlama yıkama işleri böyle...
Erkeklerde fazla bakımı sevmiyorum ya. Biraz salaş olması daha iyi. Ama mümkünse güzel koksun , diş bakımına önem versin. Ayrıca saçları da dağınık olmasın. Biraz baksın yapsın. Onun dışında bir şeye dikkat etmiyorum
Cevap
3Cevap
Günlük rutin temizliğine dikkat et. Bence bakımlı olmak burada başlar
Kadınlar gibi maske falan uygulamak ve b ola bilir. Çünki bakımın erkeği kadını olmaz
Max erkek bakımı el yüz yıkamaktır.
Haftada 2 defa maske kullanmak
Duşa gir hergün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?