Bakımsız saçlar mesela saçını önceden boyadıysa daha sonradan dibi geldiyse bu inanılmaz bir bakımsızlık göstergesidir bakımsız tırnaklar mesela normalde yaşı ufaksa makinede aşırı derecede buruşmuş kırışmış Bir tene sahipse yani bakımsız bir kadın elbette kendini belli ediyor bir şekilde mesela kendine yaklaştığın zaman nefes almak istemiyorsan kötü kokuyorsa
kadın erkek fark etmeden. temiz olmayan saçlar, bakımsız tırnaklar, lekeli kiyafetler.
kesinlikle akne değildir, akne egzama ve benzeri gibi bir cilt problemidir. şu saçma sapan ulaşılmaz güzellik algilarınızdan kurtulun.
akne temiz olmamaktan kaynaklanmıyor. bir çok akne sahibinde, hormonal dengesizlik söz konusu. Eğer bu böyle olmasaydı, Östrojen içeren doğum kontrol hapları akne tedavisi için kullanılmazdı.
bir çok kadın regl öncesi akne sorunu yaşıyor. bunun sebebi kanama başlamadan Östrojen hormonunun düşmesi ve testesteronun biraz daha yüksek kalması. testesteron cildin yaşlanmasını sağlıyor. ama kanama başladıktan sonra Östrojen seviyesi normale geldiği için akne sorunu da kalkıyor.
ayrıca yüksek glisemik içeren gıdalarda akne üretimini olumsuz olarak etkileyebilir. çünkü pirinç, beyaz un ürünleri gibi şekeri yüksek gıdalar kan şekeri fırlamalarına neden olabilir bu da, ciltte yağlanma ile sivilcelenme ile sonuç verebiliyor.
ek olarak bir çok genç kızın polikistik over sorunu var. bu kist sorunu yüksek insulin ile birlikte gelebilip, bu kızlarımızda yine akne sorununa yol açabilir. pcos un belirtilerinden biri zaten akne.
Benim icin sac bakimi asiri onemli. Eger saclari bakimsizsa direk eksi puan veririm. Tel tel olmuş ve beyaz saclari hic sevmiyorum. El, ayak ve tırnaklarına yapılan bakimlar, kıl-tüy alımının aksatilmamasi, nemlendirici ve güneş kremi kullanılmasi çok onemli. Ben dudak bakımına da cok önem veriyorum. Çatlamis dudaklar hoşuma gitmiyor ve cok kotu görünüyor. Son olarak da bakımlı bir kadın guzel kokmali