Peygamberimiz hayatı boyunca sadece 3 saç stili kullanmıştır. 1. Vefre stili (Temsili)Peygamberimizin saçlarının kulak yumuşağına kadar uzanan haline 'vefre' denilmiştir.
2. Limme stili (Temsili)Kulak yumuşağından biraz daha aşağı (omzunun başına değdiği haline) 'limme' denilmiştir.
3. Cümme stili(Temsili)Omuzlarına kadar uzanan haline 'cümme' denilmiştir.
👑 Peygamberimiz bu 3 saç stilinden başka saç tarzı hayatı boyunca kullanmamıştır. Saçlarını hiçbir zaman kulak yumuşağından daha yukarıda kesmemiştir. Peki (sözde) Müslüman erkekler neden saçlarını kısacık kestirip duruyor? Yoksa siz 'sünnet ehli' değil misiniz?
Neden saçlarınızı peygamberimizinki gibi yapmıyorsunuz?
🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ şey sadece saç stili mi belirliyor Müslümanlığı?
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kardeşim sünnet ehli (ehli sünnet) olduğu iddia eden insanlar peygamberimizin haram kıldığı saç stilini (kısa-jilet vurulmuş saç) hergün kullanıyor. Bana saçma geliyor. Dalga mı geçiyorlar Allah’la peygamberle?
Ben anlamıyorum cidden herkes bisey diyor kendince yorumluyor. Yoruma açık. O dalga geçme olayı da hakkinda biraz yanlış cümle kurmussunuz. Madem Allah yolunda bir uyarı yapıyorsunuz cumlelerinize dikkat etmelisiniz.
Cümlemde dikkat edilecek bir şey yok. Hiçbir şey yoruma açık değil. Sana tek tavsiyem, hacı hocaları dinleme (özellikle günümüzdekileri) sadece Kuran’ı ve hadisleri oku. Ve sadece Allah’la peygamberin dediğine inan, dediğini yap.
Cumlenizde dikkat edilmesi gereken çok husus var. Müslüman bu şekilde davranmaz. Sert dil kalp kırar. Hadis ve ayetleri yazarak bu şekilde davranmaya dikkat etmelisiniz günümüzde bilinen bir şey değil diyebilirsiniz.
Evet, biraz. Kelimelerin tek tek Türkçesine bakıyorum, araştırıyorum. Ve şunu farkettim ki Türkçe mealler bile asla Kuranda yazanları söylemiyor. Tam olarak Kuran’ı Türkçeye çeviren kimse yok. Ya ayetlere bir şey ekliyorlar, ya da bir şey çıkarıyorlar. Ayetleri olduğu gibi Türkçeye çeviren yok.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ şey sadece saç stili mi belirliyor Müslümanlığı?
Kardeşim sünnet ehli (ehli sünnet) olduğu iddia eden insanlar peygamberimizin haram kıldığı saç stilini (kısa-jilet vurulmuş saç) hergün kullanıyor. Bana saçma geliyor. Dalga mı geçiyorlar Allah’la peygamberle?
Ben anlamıyorum cidden herkes bisey diyor kendince yorumluyor. Yoruma açık. O dalga geçme olayı da hakkinda biraz yanlış cümle kurmussunuz. Madem Allah yolunda bir uyarı yapıyorsunuz cumlelerinize dikkat etmelisiniz.
Cümlemde dikkat edilecek bir şey yok. Hiçbir şey yoruma açık değil. Sana tek tavsiyem, hacı hocaları dinleme (özellikle günümüzdekileri) sadece Kuran’ı ve hadisleri oku. Ve sadece Allah’la peygamberin dediğine inan, dediğini yap.
Arapça'yi Türkçe'ye direk kendiniz çevirebiliyor musunuz?
Cumlenizde dikkat edilmesi gereken çok husus var. Müslüman bu şekilde davranmaz. Sert dil kalp kırar. Hadis ve ayetleri yazarak bu şekilde davranmaya dikkat etmelisiniz günümüzde bilinen bir şey değil diyebilirsiniz.
Evet, biraz. Kelimelerin tek tek Türkçesine bakıyorum, araştırıyorum. Ve şunu farkettim ki Türkçe mealler bile asla Kuranda yazanları söylemiyor. Tam olarak Kuran’ı Türkçeye çeviren kimse yok. Ya ayetlere bir şey ekliyorlar, ya da bir şey çıkarıyorlar. Ayetleri olduğu gibi Türkçeye çeviren yok.
Kaynak? bu üç model ismini ilk kez sayende öğrendim
İnternetten bakabilirsin kardeşim hadislerden öğreniyoruz. Peygamberimiz bu 3 saç stilinden başka saç tarzı hayatı boyunca kullanmamıştır.
Benim saç stilim mi belirliyor. Müslüman oluşumu. Sanane
Uzasa bırakacam :D
cut.
Benimki uzun.
Keltoş babana koş
Ne alaka
Kelim :/