Allah neden kadınların saçını kapatmasını istemiştir? saç kıl yumağından farklı bir şey değil midir?
Cevabın nedir?
+1 yıloo dünkü şeriyatçı bacım bak ben dindar bir insanım dini ilmimide var okuyorumda şöle bir durums z konusu din kadınında erkeğinde edepli geniş bol rahat bir biçimde giyinmesini ister ayrıca müslüman kimse giyimi ve kuşamı ilede müslüman oldugunu belli etmeli gavurdan kendini ayırt etmelidir şimdi ben sakalı olmayan kot giyen bir adama niye selam veriyim enrden bilyiim belki adam gavur v. b v. b yani belli etmelidir bunu. bol giyinmeliidr erkeklerde aynı şekilde kadını cezvedicek şeyler giyemezler örneğin kısa sort dizi geçen sortlar kesinlikle haramdır dize kadar gelenlerde mekruhtur erkeğin saçı kadnınki kadar cezvetmez kadın dahada cezvedicidir. kadın kendini çevresinden korumalıdır nedenmi? çünkü herkes nefis sahibidir ve kimsenin ne opldugunu bilemessin ayrıca kapanmayıda sadece saçı kapatmakla özetlemeyemssin. ALLAH kadına kapanmaya emrederek onu korumuş kollamış yüceltmiştir. Kapanan kadın adet oldugu için değil ayet oldugu için yani ALLAhın emridir diye kapanmalıdır. ve bundan taviz vermemelidir. bugün gördüğün gibi saçı kapa orayı burayı aç dar dar giyin 1ton makyaj v. b şeyler görüyorsun topuklular tak tak sesleri dikkat cekiyor. ALLAhın her emrinde mutlaka bir hikmek vardır. ALLAHIN özeliklerinden bir taneside yaptığı sölediği yarattıgı herşeyde bir hikmet olmasıdır.
72 Yorumla- +1 yıl
Dayi boyle yazmissin da masallah attigin sorulara verdigin cevaplara bakiyorum profilinde, muslumanlik falan hikaye dayi postun birinde kizin teki demis uzun boylu kizlar tercih ediliyor kisalar ne yapacak sen demissin 3 tane aliriz boy boy. Daha ilk acip gordugum yorumum yani neler neler var ulke sizin gibi iki yuzluler yuzunden geride kaldi zaten kot giyen adama neden selam vereyim, kizlar neden sort giymemeliymis allah bilir gunde kac tane kizi yolda gozlerinle taciz ediyorsundur
- 1 yıl
Kafasız münafık got sor dinini o zaman illa öyle görünmek mi gerekiyor kafasız q bu mantıkla asyalıları nasıl ayıracağız diyen biri de vardı GİDİN SORUN dinini hem kadın saçı erkek saçından daha cezbedici ne demek kadına göre de erkek saçı cezbedici kafasız aq
En İyi Cevaplar
Saç Bakım konusunda 11,3b cevap paylaştı. ulen portakalın elmanın hatta o severek ağzınıza aldığınız muzun bile bir örtüsü var üstünde. sizin niye olmasın oranı buranı gösterince ne olucak. ben sana söyleyim ne olucağını ölümlü dünyadasın 50 sene sonra göçüp gideceksin ondan sonra keşke diyeceksin ama son durak.
8130 Yorumla- +1 yıl
Bu cevaptan harbi tatmin oldu mu merak ettim valla :s
Soran+1 yıl:D en iyi cevap seç yazıyordu bende seçtim ne oluyorsa en iyi cevap seçince
- +1 yıl
* portakaldir muzdur bunlar kabuksuz mu yetisiyo da kabuklaniyorlar sonra.
- +1 yıl
ee sizin niye yok portakalin varda sizin kafa niye açık
- +1 yıl
" ölümlü dünyadasın 50 sene sonra göçüp gideceksin ondan sonra keşke diyeceksin ama son durak."
çok doğru söylemişsin kurşun , ama insan nefsi işte bazen ne yaptığını bilmiyor ve saçmalıyor şeytana uyuyor. - +1 yıl
Bu dediğine bakılırsa erkek de ötünmeli
- +1 yıl
Bizm nye kabugumuz yok pis pismi yenelim yani :( kadinlar cikolata gibidir saf halleri guzeldr sonra satmak icin paketlerler :p
- +1 yıl
Ozmn herseyin ortusu varsa sizin ortunuz nerde
- +1 yıl
lo xayde Allah erkeklere kadinlari koruma emri vermis kadinlara erkeklerden daha fazla deger vermis. Allah biz dunyadaki butun mucevherlerden bile daha fazla deger verdik ve onun icin kapanmalarini emrettik diyor. ama senin gibi yellozlar ne anlar bun iyilikten. siz bizi koruyacak ve degerleri degiseceksek biz kapanalim siz bize bakmakla yukumlu olun.
- +1 yıl
Biz çiçek/böcek/pırlanta ya da muz değiliz, canlı bir insanız. Ve sana göre kadın ya tamamen örtülüya da ''orasını burasını'' gösteren biri mi olmalı illa? Ortası olamaz mı? Dayatmalarınızla artık bizi rahat bırakın. ''Orasını burasını'' gösteren biri değilim ama tepeden tırnağa kadar örtünüp yanımdaki sevgilim/eşim kısa kollu ve kotla gezecek.. ''Oldu''.
- +1 yıl
kapat o zaman saçını? neden profilinde saçı açık bir adam var? "severek ağzıma aldığım muz"un bile bir örtüsü varken senin profilindeki adamın niye yok örtüsü? günah değil mi?
- 1 yıl
Portakal muz ne aq onlar kadın mı? Sen de kapan o zaman pic kimsin kadınların işine burnunu sokuyorsun münafık
+1 yılDinimizde iki çeşit kadın kıyafeti vardır: Hür ve cariye [köle] kıyafeti.
Cariyeler başlarını örtmezlerdi, örtmek zorunda da değillerdi. Kapanma mecburiyeti hür kadınlara idi. Tesettür âyeti gelmeden önce hür kadınlar da başları açık gezerdi. Münafıklar, cariyelere sarkıntılık ederdi. Bu arada açık olan hür kadınlara da sataşırlardı. Olay duyulunca, (Biz bunu cariye sandık) derlerdi. Allahü teâlâ, (Hür kadınlar cariyeler gibi giyinmesinler, vücutlarını tamamen örtsünler, böylece cariye olmadıkları da meydana çıksın ve münafık erkekler tarafından da sarkıntıya maruz kalmasınlar) buyurdu. Bu âyetin meali şöyledir:
(Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] dış elbiselerini giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemeleri için en uygun kıyafettir.) [Ahzab 59]98 Yorumla- +1 yıl
Sen ve senin gibiler hemen evlensin 26 27 tane kız çocuğu doğursun hepsini yine aynı bu şekilde yetiştirsin kendimden geçtim çocuklarım için iyi bir gelecek istiyorum :)
- +1 yıl
@dişikanarya kalemine ve yüreğine sağlık. ..
- +1 yıl
Çok doğru.
- +1 yıl
cariye, köle anlayışı kalmadığına göre neden kapanmak zorundayız? Ayrıca hür ve cariye olarak kadını ayırmak nasıl kadına saygı göstermek oluyor. O zamanlarda cariyle ve kölelerin başlarına örtü koyması Hz. Ömer tarafından yasaklanmış. Bu ne demek oluyor? Köle ve cariye kadının taciz edilmesinde, tecavüze uğramasında bir sorun olmadığı anlamına mı geliyor?
- 1 yıl
Cariyeler de kadın değil mi yani münafık erkekler cariyelere sarkıntılık edip rahatsızlık verebilirler mi
- 1 yıl
@themarmarasea oğlunuzu adam gibi yetiştirin münafıklar
+1 yılHer emrinde bizim çok azını bildiğimiz, birçoğunu ise bilmediğimiz sayısız faydalar vardır
"Allah bilir, siz bilmezsiniz" (Bakara 216)
Erkeğin kadın üzerinde celbettiği ilk ilgi çenesi ve boynunda başlar
İlk kapısı bile örtülü ise erkek oraya bakmaz, ilgi duyamaz
Bu da ancak yüz bitiminden çene altına olan kısmın bol bir biçimde örtülmesi ile sağlanır21 Yorumla- 1 yıl
Tamam köle
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
84Cevap
+1 yılBen söyliyim. Çünkü erkeklerede ota boka hallenme vermiş kulak memesinden bile haz alan var yani. Ayak fetişi arkadaşlarım el fetişi bile var yani. Dinimiz azgınlığı yasaklıyor. Bak mesala bir kadının süslenmesi sevaptır ama kocasına yapması şartı ile. Zina büyük günah ise helaline sadık kalmada büyük sevaptır. Maksat kadın düşünmesin etmesin gelişmesin değil bak Hz. Aişe anamıza ne kadar çok bilgili döneminin en üst kadınlarından. Dinimizde kadın çalışması yasak değildir ya da evlenilecek kişiyle evlenmeden görüşmek sohbet etmek. Ama teke tek kalmamak şartı ile. Yani bunlar ince şeyler. Ama bunu islam dini kadını kısıtlıyor vs. vs dolu şeyler ile saçmalıyorlar. Dinimizde kadının yeri ayrıdır erkeğin yeri ayrıdır. He insan olarak eşitiz bir cinsin bir cinse üstünlüğü diye birşey olamaz. Ama cins farklıyız. Yani bir kadın bir erkek kadar güçlü olamaz yani aynı koşullarda çalışsallar. Bir erkekte bir kadın kadar titiz ve şefkatli olamaz duygusal. He istisnalar vardır bazı kadınlar ve erkeklerde ama cins üzerinden bu böyle değildir. Ayrıca kıskançlık olayı her seven erkekte vardır ve o an çok farklı şeyler düşünebilir şahsen en sevdiği arkadaşı bile olsa. Yani Allah'ın emirleri aslında hep bizim içindir anlayana tabi. Yoksa herkes çevresinde dürüst güvenilir temiz kalpli güleryüzlü kazıklamayan arkasından konuşmayan biri ister. Gel gör ki kadına hayvan gibi davranan cinsel ihtiyaçı gibi kullanan kocalar türedi. Yani ince dokumak lazım elin sürtükleri bile filmlerde görmüşüzdür bir duş falan derler ilişki öncesi. Yani diyeceğim o ki kapatmışınsan kendine kapatmamışsanda kendine
50 Yorumla
+1 yılKuran’da “tesettür” kelimesi yok
Günümüzde kadının kapanması için kullanılan “tesettür” ifadesi de kuran’da geçmez. islam adına etrafında bu kadar büyük fırtınalar koparılan bir kavramın, yani “tesettür” ifadesinin islam’ın temel kaynağı olan kuran-ı kerim’de bulunmaması önemlidir. demek ki “tesettür” kelimesi dini bir kavram olarak sonradan oluşturulmuştur.
Ayette geçen “humur” ve onun tekili olan “hımar” kelimesini, kadınların başlarına örttükleri kumaşa verilen özel isim gibi değerlendirmek kelimenin anlamını sınırlamak olur. bir şeyi örten şeye “hımar” yani “o şeyin örtüsü” denir. en ünlü arapça sözlük olan lisan-ı arab’tan “hımar”ın temel manasının “örtmek” olduğunu görebilirsiniz. kelimenin temel manası, mezheplerin kelimeleri tahrif etmesine rağmen açıktır. daha evvel açıkladığımız gibi ayette kapatılacak yerin yaka açığı olduğuna dikkat çekilir, baştan bahsedilmez. günümüzde, arapça’da, kadınların başlarına örttükleri kumaşın özel adı “hımar” değil “mikna” ve “nasıyf”tır. hangi arapça sözlüğe bakılırsa bakılsın “mikna (çoğulu mekani)” ve “nasıyf”ın hanımların başlarını örttükleri kumaşın adı olduğu görülecektir.40 YorumlaMantığını orta düzeyde çalıştıran biri zaten saç kılını kapatmaz. Kapatmak isteyen de kapatır ancak bunun mantıklı hiç bir açıklaması yok. Ayetlerden örnek gösterir müslümanlar ki bunu yahudiler de yapar zaten bu iki dinin metinlerini okuyun birbirine çok benzediğini görürsünüz. Ve din mensubu insanların sorunu kendilerini hiç kanıt olmadan iman ettikleri dinlerinin herkes tarafından mantıklı görülmesi beklentisidir. Bu insanları analiz edecek kadar çok insan tanıdım. Hayatım boyunca orta derecede olsa mantıklı düşünen bir din mensubu insan görmedim. Ve bu insanların atladığı şey mantığın olmadığı yerde iyilik hoşgörü ve empati gibi duyguların çalışmayacağıdır. Bu duruma 10 larca örnek verebilirim kuantum fiziğini dinin parçası gibi anlatıp yalan söyleyenleri mi dersin. Stoacılığı dine benzetenlerimi dersin.. Aslında bu davranışlar yalan söylemekten farksızdır. Ancak gerçeklik algısı bozulmuş dinar arkadaşlara bunu izah edemezsiniz. O yüzden saç kıllarını örttüklerinde bu davranışın mantıksızlığını algılayamıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılBir değil bir çok hikmeti vardır. Hikmetlerinden bir tanesini söyleyim: Kendisine itaat eden ile;
"Saç kıl yumağından başka bir şey değil neden örtelim ki? (!)",
"Allah saçların örtünmesini emretmiş olamaz. Bunda bir yanlışlık var (!)",
"Örtünme ayeti saçlardan bahsetmiyor. Hadisler de uydurma. 1400 senede gelen binlerce İslam alimi de meseleyi anlayamamış [veya çarpıtmış]. Bunu çağdaş alimler de dile getiriyor. (!)"
"Bir erkek saçtan bile etkilenebiliyorsa sapığın önde gidenidir.",
"Erkek, kadının saçından etkileniyorsa bundan bana ne? Ben neden saçlarımı örteyim. Erkek nefsine hakim olsun. Beni ilgilendirmez."
gibi bahaneler üreteni ayırmak.
Örtünmek, kadın nefsine ağır geliyor. Bu apaçık ortada. Zaten İslamiyetin başlıca gönderilme sebebi de nefisleri terbiye etmektir.41 Yorumla- 1 yıl
Ama herkes kendinden sorumlu değil mi erkek nefsine hakim olamıyorsa cezasını çekmeli
+1 yılkardeşlerimizin sıkça sorduğu "Kur'an–ı Kerim'de çarşaf geçiyor mu?" sorusuna açıklık getirelim.
Evet, Kur'an–ı Kerim'de çarşaf geçiyor!
Çarşafın adresi ise, Ahzab sûresinin 59. âyet–i kerimesidir. Şayet, "Bu âyet–i kerime çarşaftan değil, cilbabdan bahsetmektedir." derseniz, şöyle açıklayayım. Evet, âyette "cilbab" kelimesi geçmekte ve "celâbîb" diye zikrolunmaktadır. "Celâbîb" kelimesi "cilbab"ın çoğuludur. Cilbab ise, Türkçe'de çarşaf mânasına gelir. Bu arada, "Kur'an'da çarşaf geçmiyor." diyenler, şayet birebir "çarşaf" kelimesinin geçmesini kastediyorlarsa, o zaman doğru söylüyorlar, Kur'an'da "çarşaf" kelimesi geçmez! Çünkü "çarşaf" Farsça bir kelimedir. Ama Türkçemizde de kullanılmaktadır. Oysa Kur'an–ı Kerim Arapça indirilmiştir. Yani bu mantığa göre, yanlış anlaşılmasın ama, Kur'an'da "namaz" kelimesi de geçmez, "oruç" kelimesi de… Ya nasıl geçer? "Salât ve savm" şeklinde geçer.82 Yorumla- +1 yıl
sende sağol
Saç Bakım konusunda 1b cevap paylaştı. Kuranda açık bir ayet yok, muğlak bir ayet var, daha çok geleneksel bir eylem gibi geliyor bana.
Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim ki bazı kapalılar var başları kapalı ama üstlerine incecik dar bir pardüse tarzı bir şey giyiyor iç çamaşırı filan bile belli. ya da cıvıl cıvıl renklerle süslenmiş örtüsü olanlar var çok dikkat çekici. Beni ilgilendirmez isterse mayoyla çıksın ama bu baş kapamanın felsefesiyle çelişkiye düşen bir riyakarlık oluyor ve en büyük zararı yine kapalılara veriyorsunuz haberiniz olsun.41 Yorumla- 1 yıl
Simsiyah ninja gibi mi çıkalım illa renk olucak renkli olucak artık hekes böyle bu durumda bile erkekler boğa ds kırmızı görünce saldırıyor gibi davranmayın
Saç Bakım konusunda 903 cevap paylaştı. Allah kadınlara saçınızı kapatın dememiş ki. Kim diyor? Hangi ayette yazıyor? Şimdi - verecek bir ton kişi çıkacak ama bu ülkeye türban ve kapanma nasıl girdi bir araştırsınlar. Sonra dinde yeri var mı yok mu araştırsınlar. Kur'an'da bile türban ya da başörtüsü yokken türban da türban diye yırtınanlar ve bunu günah sayanlar inandıkları dinle çelişip ayeti inkar etmiyorlar mı? Bence ediyorlar ki çoğu din otoritesine göre de bu böyle. Türban siyasi bir simgedir ve dinle alakası yoktur. Türban bu ülkeye nasıl ve ne zaman geldi ve Kur'an çevirilerine ne zaman girdi önce okuyup araştırmak gerekiyor.
49 Yorumla- +1 yıl
ne sacmaliyorsun biz mi uydurduk sen kurani bir önce oku sonra gel yorum yap, chahil insan, kadin sadece eleri ve yuzu görunicek... Erkeklerini dikkatini cekmiyecek bir sekilde giynicek vucut hatlari gözukmicek saclari kapanicak cunki baska erkeklerini dikkatini cekmicek kadin ancak kocasini kardesleri babasini yanina acabilir saclarini... Sacma sapan seyleri yazip duma millete kötu örnek olma
- +1 yıl
Şimdi ben sana "andaval" desem tam yerinde bir şey olacak @saraAnder Kur'an'ı defalarca okudum da sen hiç okumamışsın belli ki. Giyinmeyi örtünmeyle bir tutan bir zihniyettensin ki ne kadar cahil ve din hakkında bilgisiz olduğun belli. Ayet bilmiyorsun hadis bilmiyorsun gelip burada atıp tutuyorsun. Arapça biliyor musun? Bilmiyorsan ve din hakkında da zerre kadar bilgin yoksa boş boş konuşup durma. Kimseye kötü örnek olduğum yok. Dini bilmiyorsunuz ve bildiğinizi zannederek koyun sürüsü gibi birilerinin peşinden gidiyorsunuz..!
- +1 yıl
@babato Kur anı türkçeye çevirin cumhuriyet hükümeti Hatta Mustafa Kemal bütçe yetmiyor bizzat kendi cebinden ödüyor. Sen bana diyorsunki türban. Türbanın TDK daki manasına bak öyle konuş. Kur an da derki kadınlara söyle başlarını yakalarını örtecek şekilde örtsünler der. İlmin yok bir şeyin öyle konuşuyorsun.
- +1 yıl
@uveysplt Mustafa Kemal'in çevirtmiş olduğu Kur'an öylece kaldı diyorsun yani. Hiç yeni baskısı vs. olmadı öyle mi Kur'an'ın? Ya da başka çeviren olmadı? Türbanın anlamını da çok iyi biliyorum. Kur'an'dan bi'haber olduğun ne kadar da belli ya da Kur'an'ın ne demek istediğini anlamadığın. İlim konusuna gelecek olursak İslam'ı çok iyi biliyorum sen merak etme. ;)
- +1 yıl
Örtünme diyerek türban denilen şeyi meşrulaştıramazsınız ama @uveysplt.
https://www.youtube.com/watch?v=s_d2A6fTo1w
https://www.youtube.com/watch?v=KYqMeITGk7A bu videoları atmaktan ben yoruldum artık ama siz yorulmadınız aynı şeyleri söyleyip durmaktan... - +1 yıl
@babato150 açıkçası boşuna uğraşıyormuşum bu videoyu izleyerek anladım anlamam gerekeni. Resullulah zaten sizin gibileri bize haber vermişti. hadisleri aradan çıkarıyorsunuz siz çıkarırsanız Kur an anlaşılmakta zorlanır ya da böyle senin gibi eksik anlarlar. Neyse kısaca Kafirun suresinin bir ayetini yazıyorum "senin dinin sana benim dinim bana".
eğer kapanması gerekseydi koca kainatı mükemmel şekilde yaratan tanrı buna da bir yol bulup doğuştan kapalı şekilde doğardık.. kapanma mevzusu arap milletinin cahil ve seks yoksunu millet olduğunu kanıtlar biçimde oluşturulmuştur.. en ufak şeyden tahrik olan kişiler (erkekler) kızlarını yine kendileri gibi seks düşkünü ve en ufak şeyden tahrik olan kişilerden (erkeklerden) bir nevi korumak için kapatma çabasına girmişlerdir bu durumda dine karşı gelemeyeceklerini bildikleri için bunun dini bir gerekçe olduğunu söylemek en mantıklı şeydir onlar için halbuki kendileri medeni bir şekilde cahilliklerini ve nefsini yenmesi gereken kadınların özgürlüklerini kısıtlayan kişilerdir.
92 Yorumla- +1 yıl
Aha evrim teorisini çözdü ilerizekalı dini bilmediğin (tanrı) demendenki tanrı diye bişey yok mythology kullanılır bu 2. inciside arablar ozamanlar Seksi batıdan daha çok yaparlardı seninmantıhında gitsek allah hepimizi nefissiz ve zevksizde yaratırda ozaman anadan doğmada gezsen sokakta hiç bir erkeğin ilgisini bırak bakışını bile çekemezdin allah c. c diyorki bakalım benim yarttığım okadar deher sevgi ve adaletle yaklaştığım kullarım beni dinliyormu diye test ediyor bizi ama sen bırak testi sorunun ilk cümlesinde kalmıssın seni cahilll 😂
+1 yılKadınların o kıl yumağı dediğin saçlarından bile tahrik olan okadar erkek varki..
kapanmak ya da örtünmek tamamen bizi korumak içindir. biraz araştırıp okumanı tavsiye ederim. İnternet elinin altında biraz kullan bence.. nice kaplalılar var tabi açıklardan daha beter durumda. Onlar örtünmenin amacını anlayamayan cahillerdir..71 Yorumla- 1 yıl
Bu erkeklerin sorunu eğer kendi nefsini terbiye etmişse saça da yükselmez
- Saç Bakım konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılbuluğ çağına ulaşmış tüm müslüman hanımların uygulaması Allah tarafından emrolunan ayetlerdir.
bunu inkar eden (müslüman olduğu halde) kafir olur. saçımı kapatmak ve ya açmakta özgürsün eğer açarsan günah işemiş olursun kafir olmassın inkar edersen kafir olursun son olarak kadınların vücuduna bakmak haramsa, açıkta bırakılması helal midir sizce?61 Yorumla- 1 yıl
Tamam bakmak günahsa erkekler de bakmazsa sorun ortadan kalkmaz mı zaten biz erkekler ufacık zora girmesin diye neden tamamen görünmez oluyoruz onlsr günahs girmesin diye neden kendimizden gizliyoruz demek istediğim abartı şeyler değil saç açmak mesela ya da kısa kollu giymek Allahın böyle bi emri olduğunu biliyorum zaten inkar etmeyip uyguluyorum sma merak da ediyorum
+1 yılAllahin emirleri sorgulanmaz koşulsuz itaat edilir çünkü imanin esasi budur.
Ayrıca Allah ne emrettiyse hizmetini aciklamistr da..
Sac neden kapanmalıdır?
Çünkü kadinin sacı mahremidir ziynetidir bunları sadece helali olan yani esi görebilir. Eşi hariç dışarıya mahrem yani haramdır..
Kuranda da böyle geçer inanmayanın da paşa gönlü bilir herkes kendi bacağından asılır..53 Yorumla- +1 yıl
+1 verilmeli:)
- +1 yıl
Tesekkur ederim çöl naziksiniz
- +1 yıl
Çok olucak pardon
ben askere gitmeden önce başörtülü bir kızla evlenmek istiyordum ama askerden geldikten sonra öğrendim ki meğerse başörtülü kızlar niye dinine bağlı erkeklerle evlenmek istiyor biliyor musun? çünkü dinine bağlı erkekler nefsine hakim olup da ağzıma vermez diye düşünüyor bende bunu duyunca başörtülü kızlardan soğudum penye pantolon giyen kızla evlenecem
18 Yorumla
Soran+1 yılsenin mantığını kim icat etti?
+1 yılallah kadına saçını kapat diye bir ayet ya da hadis bildirmemiştir Dinimizde belirtilğidi gibi bildiğini sanmıyorum ama vuctta belirli bölgeler sınır misalidir helalinden bakası bakmasının yasak kılındığı yerledir ki ikinci olarak sen eğer nazmaz kılıyosan allahın huzurna basın acık gidebiliyor musun için rahat ediyor mu? kulun rabbine en yakın olduğu an alnını secdeye koyduğu an dır. işte o an sen yere fısıldarsın sesin göklerden duyulur okulda müdür cagırınca eteğini dizine indirip göleğini içine sokyosun peki allahın huzurunda sacını kpatmakö neden böyle zor senin için?
00 Yorumla
+1 yılseninki kıl yumağı olabilir bişey diyemem ama saç bakımlı olduğu sürece çok çekicidir.
137 Yorumla- +1 yıl
Neden eksilediniz ki? Kötü bişey mi söylemiş arkadaş?
Soran+1 yılben eksilemedim ayrıca senin saçın ipekten pamuktan mı senin kide kıl yani başımızın üstünde çıkan kıl topluluğuna saç denmiştir benim ki de kıl yumağı seninkide herkesinkide ama tabi senin saçın yoksa kıl yumağı diyemem
- +1 yıl
ona bakılırsa insan vücudunun maddi değeri 50 kuruş. o zaman nasılsa bir boka yaramıyor diye donsuz gez
Soran+1 yılmaddi değer 50 kuruş mu? insanlar bir kalp için servet ödüyorlar
- +1 yıl
servet ödüyor olmaları değerli olduğu anlamına gelmez. maddi değeri için ödenmiyor işleyişi için ödeniyor.
Soran+1 yılhaklısın ama 50 kuruş olması değersiz olup örtünmemesi gerektiğini göstermez ki
- +1 yıl
saçın da kıl yumağı olması örtülmemesi gerektiğini göstermez.
Örtünmek tepeden basladığı için baş örtüsü sanıyor bazı cahiller oysa örtünme yüz çevresi eller bileklere ayaklar bileklere kadar her yerin örtünmesi bol giyinilmesi vücud hatlarının belli edilmemesi tesettür giyimidir örtünmedir sadece baş kapatıp her yer belli oluyorsa bu örtünme değil sadece saç kapatmaktır ve sonuçta böyle senin sorduğun gibi sorular ortaya çıkar kal sağlıcakla
30 Yorumla
+1 yılOzaman erkeklerde bakmasın canım bak ben gayet elhamdülillah müslümanım ama dindar değilim kadınların kapanması allahın emri olduğu için ama ben hala bu yazıdan sonra bile hala kapanmanın nedenini bir türlü anlayamadım. Bunu bana lütfen daha açık anlatın ve diyelimki anladım diyelim ozaman hani herkes erkekler genelde kızların saçından hoşlanır derler iyide hoşlanmak yasak mı ya da saçının yarısı gözüküyor orayıda kapatırlarya bir erkek okadar küçük saçın neyinden hoşlanmak etkilenecek diye hep düşündüm ve hala anlayamadım kapanmanın anlamını
21 Yorumla- 1 yıl
Ben de hala beni tatmin edicek bi cevap arıyorum
+1 yılMantıklı düşününce buacağını umuyorum sorunun cevabını. Ama ben yine de söyleyeyim. Mesele saç kapatmak değildir. Örtünmektir. Vücut hatlarını belli etmemek şartıyla. Erkeklerden korunmak ve dikkat çekmemektir amaç.
44 Yorumla- +1 yıl
ben soruda art niyet aradım çünkü
Soran+1 yılart niyet derken?
- +1 yıl
bana söyledin sandım özür. eksileyenlere mi söyledin
- +1 yıl
Katiliyorum sana.. Guzel cevap olmus..
mesela saç değil örtünmedir, böyle bizim iş yerine bankadan ciks kadınlar gelince erkekler hemen yavşıyor, çay ikramı, sohbet etme çabası filan. Dolayısı ile kadının şahsiyeti yerine cinsiyeti ön plana çıkıyor. Cinselliğini ön plana çıkarmayan bir kadın şahsiyeti ve fikirleri ile anılır, ama örtünme olmaz ise kadın kişiliği ile değil dişiliği ile ön plana çıkar.. Bu da kadını değersizleştirir, dip yapar. Dolayısı ile islam kadına değer verdiği için örtünme istemiştir. Bilmem anlatabildim mi
30 Yorumla
+1 yılEy ademoğulları! Size avret yerlerinizi örtecek giysi ve süs kıyafeti indirdik. Araf Suresi 26 bunun için kapanmalıdır. buradaki kapanma sadece kadınlar için değildir. aslında erkeklerinde saçlarını kapaması gereklidir bu durum kadına has bir durum değildir.
14 Yorumla
Soran+1 yılbu da farklı bir yorum gerçekten :D madem öyle siz neden kapatmıyorsunuz peki?
- +1 yıl
kapattığımız zaman aynı sizde söylenilen söz söyleniyor GERİCİ ;)
Soran+1 yılpeki allahın sözünü dinlememek insanların gerici demesinden daha mı önemli?
- +1 yıl
değil tabiki, şahsın adına memuriyetimin dışında zaten saçımı kapıyorum ben takke takarım :)
Saç Bakım konusunda 18,4b cevap paylaştı. Allah kadınların saçlarını değil göğüslerini kapatmasını emretmiş. Bu saç kapama işi tarikat ve cemaat üniforması için uydurulmuş mesele.. Ayrıca Atatürkün Laik, parlementer ve demokratik cumhuriyeti ile hesaplaşma..
104 Yorumla- +1 yıl
al işte bir kara cahil amcamız daha kaç yaşına gelmiş hala yalan tarihle yetiniyor kusura bakmada senin gibilerine kara cahil demek saygısızlık olarak algılanmamalı sen zaten ne oldugunu biliyorsun
- +1 yıl
Mehcab bey sizin yorumlatinozi cok begeniyorum
en iyi cevabı beğenmedim birader hiç mantıklı değil asıl cevap kadınların saçlarında doğal afrodizyak vardır. bu erkeği baştan çıkartan bişey ama örtersen dışarı çıkamaz yemeğe sinek kaçmasın diye kapağını kapattığını düşün ön tedbir. tedbir amacıda zinanın önüne geçmek bir de şöyle bişey var başörtülü birine şehvetle bakamazken başı açık kızlarla aklından neler geçiriyorsun
01 Yorumla- 1 yıl
Oha olm kızın saçı açık diye aklından ne geçiriyorsun bu tamamen senin sapık düşüncen
- Saç Bakım konusunda 717 cevap paylaştı.
+1 yılEğer bu kadınlarda kapanma işi sırf erkeklerin uçkurlarını tutamaması yüzündense ben bir erkek olarak çok utandığımı belirtmek isterim. Ayrıca bu kapanma işine aslında İran'da ortaya çıkan ve savaş nedeniyle askerlerin kadınlara sulanmaması için alınan bir önlem olduğunu ve o zamanlardan bu zamanlara kadar geldiğini söyleyenlerde var. Kuranda geçen örtünün emrini metafiziksel açıdan yorumlayanlarda mevcut.
10 Yorumla sen erkek değilsin heralde kadının heryeri sacın telini bırak yolda yürüken cıkardıgı topuk sesinin bile tahrik etme yolu var sana şu duvarın arkasında çok üzel bir kadın var dense sen ne düşünürsün hemen hayal etmeye başlarsın türlü türlü şeyler gelir aklına kadının kapanması biz erkekler için bir koruyucu hemde kadın için eğer sende böyle şeyler olmuyorsa sen erkekliğinden şüphe et
03 Yorumla
Soran+1 yılerkek değilim zaten -_-
- +1 yıl
bu taciz edildiği için kadını suçlayan mantıkla aynı yalnız. gözünüze, nefsinize hakim olmamanız bizim suçumuz mu?
- 1 yıl
Hayır siz erkek ve erkek değil diye adiandırılmıyorsunuz sen sapık üstteki de namuslu diye oluyor bil istedim
- Saç Bakım konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerinin genelinin saçlardan etkilenmiyor olması, genelde her yerde saçı açık kadınların oluşu ve alışkanlıktan dolayıdır.
Bikinili kadınların olduğu kumsaldaki kadınlara bir süre sonra alışıp hiç bakmadığımız gibi.
Kadınların sınavı bu. Esas amaç kadınların tanınmaması ve rahatsız edilmemesidir. Kapalı bir kadının taciz edilme oranı açık kadına göre çok daha azdır. Kapalı derken islami olarak kapalılıktan söz ediyorum tabii ki.00 Yorumla İstemedi. Milyarlarca yıldız, gezegen ve galaxisi olan evren var. Bu evrenin 0,1 ini bile oluşturmuyoruz. Üstelik küçücük bir gezegenin içindeki bir canlının kafasının örtüleceğini tartışmanın beyinsizce oluşunu söylememe gerek yoktur sanırsam.
50 Yorumla- Saç Bakım konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin görüşü ve düşünceleri kendini bağlar.. Dinimizde zorlama yoktur.. Avret yerlerinin örtülmesi emrolunmuştur inandığımız kutsal kitaba göre.. Kimine göre saç, kimine göre gerdan bölgesi, yaka açığı.. Sonuçta gerçekleri öğreneceğimiz bir yer var.. O da öldükten sonra gideceğimiz yer..
10 Yorumla İstersen yolda jartiyer ile gez banane herkesin dini kendine
Benım hatunumdan başkası benı ilgilendirmez.221 Yorumla- +1 yıl
+ verip gidiyorum romeo :)
ben desitim ve bu saçmalıklara inanmıyorum doğal olarak... koskoca evreni yaratıp işsiz gibi benim saçımla mı uğraşıcak Allah komiksiniz ne diyim... kendine hakim olamayan erkeklerin uydurması işte.. oyuna gelmeyin
32 YorumlaErkekleri tahrik etme durumu vardir. erkekkler cunku gorsellikten etkikenir tahruk olabilir. buda gunaha sevk edebilir. heekes icin belki soylenemz ama islamiyet şuphe kabuletmez. bayanlar gibi degil. bayanlar sadece dokunukmktan tahrik olur.. bildigim.
01 Yorumla- 1 yıl
Hayır bence artık devir değişti nerdeyse herkes açık olduğu için erkeklerde o kadar çoğunluğu en azından saçtan etkilenmez kadınlar da vücudu açık kaslı erkeklerden etkilenebilir bence karşılıklı
+1 yılZaten emirler yasaklar hep kadınlar için... Kitabın erkekler tarafından tahrif edildiği ne kadar belli..
61 Yorumla- +1 yıl
Yoo allah erkeğede örtün diyo ve bakma emrinide vermiş ama bizim insanımızın çoğu kullanmıyoki kuranda en büyük değer kadınlara verilmiş ozamanları bir bilseydin kuran gelmeden önce zerre değer vermiyolarmış çoğunu canlı canlı gömüyolar batıda sexs objesi olarak kullanıyo ve hiç bir fikri önemsemiyorlar hiç bir yüksek mertebeleri yok sadece keranelerde söz sahibiymiş.
Bu erkekler de kilise de papaz mübarek.
Kadına gelince söyle böyle.
Kendileri dinden bir haber.
Karı kız pesindeler.56 Yorumla- +1 yıl
Bihaber olmasin o...
Türkçeden Bihaber şey. .. - +1 yıl
Na ve bir olumsuzluk ekleridir Türkçeye Farsçadan geçen. ..
Mert-namert
Haberdar-bihaberdar gibi. ..
Çoğu kere bu bir nedir deriz kelime başında. Asli budur yani. - +1 yıl
Na ve bi* Özür dilerim bir yazmışım. .
Rica ederim. ..
www.google.com.tr/search
çok çekici diyemem ama hoş gözüküyo,
sebebide bu olsa gerek.01 Yorumla- 1 yıl
Ona bakarsan her şey hoş gözükür güzel baksns bi çiçek de bi saç da bi erkek de ya ds bi sporla ilgilenen birş de
Doğada iki cins var biri kadın biri erkek, kadın tabiki erkeği cezbetmeli ki erkek onu elde etmeye çalışsın. Azgın sapık olana örtüde işe yaramaz. Nice güzel kadınlar kafalarına örtüyü takarak gençliklerini, güzelliklerini heba ediyorlar. Yolda türbanlı gördüğümde hiç bakmıyorum hatta yoklarmış gibi geliyor. Ancak kadınlar bu durumdan memnunsa bize sadece hoşgörülü olmak düşer.
00 Yorumla
+1 yılKadin örtünmeli, vücut hatlarini belli etmemeli ki erkekler sehvetletine nefslerine yenilmemeli. kisaca essegin aklina karpuz kabuğu düşürüyorlar. zina gunahini islememek için kadinlarin ortunmeleri daha uygun bence...
10 Yorumla
+1 yılSadece baş denilmiyor. Vücudun birçok yerinin kapatılması gerekildiği yazıyor buna boyun kısmı da dahil. Kuran'da başörtünüzle boyununuzu kapatın denildigi için bu sadece başı kapamak olarak algılanıyor. Burada sadece saç kastedilmiyor.
10 YorumlaSen sor diye emretmiş :D Kıl yumağıymış. Sende kıllı yerlerini örtme tamam mı ne olcak sanki :D :D
48 Yorumla- +1 yıl
@Nehir61 artık daha çok mu güveniyorsun bu siteye eskiden profilde sadece yüzünün 1/4'ü görünüyordu artık yüzünün yarısı görünüyor :)
- +1 yıl
@Nehir61 kapı zilin bozuk :(
- +1 yıl
Mesaj gönderemiyorum demek istedim
- +1 yıl
Acar mısın lütfen?
Öyle düşünmemek gerek öyle düşünürsen ; bayrak sadece bir bez parçasımıdır? hayır onun temsil ettiği birileri vardır. Öyle düşünürsen bel altımızda et parçasından başka bişey olamaz. çok yanlış düşünüyosun
20 YorumlaSaç Bakım konusunda 5,5b cevap paylaştı. eskiden erkekler kadınları saçlarından tutup çekerek yerlerde sürürlermiş kadınların saçları kapatılarak erkeklerin kadınların saçları yakalayamaması sağlanmış:P
10 Yorumla
+1 yılAllah kadına başını ört demedi Allah kadına tamamen örtün dedi. sadece baş kapamayla olmaz. şu tarz meraklısı pantolonlu kadınlar varya makyajlı altı kerana üstü minare olanlar işte onlar kapalı sayılmaz.
28 Yorumla- +1 yıl
Takmışsınız pantolona... Allah çarşaf giyin dememiş
- +1 yıl
yok canımmm sende Allah vücut hatlarınız belli olmasın demiş ama. neo kapalısında zorruuuuuuuna mı gitti...
- +1 yıl
Daracık pantolon giyiyorum demedim ki dar olmayan pantolonlarda var aptal olmamak lazım :))
- +1 yıl
ben daracık demedim ki sen pantolon giydin üstünde de uzun bir pardesü varsa sorun yok. kafa kapalı altta pantolon üstte başka bir şey sonra sapık bir adam yorum yapıyor. g*t baş fıçı limonlar füze diyor. adama kızacan haksız olursun kaşıdaki o hakkı vermiş. doğru giy çık bir şey olmaz. ELİN GÖZÜNÜN MALI OLMAMAK LAZIM. GÖZE HOŞ GÖRÜNECEM DİYE UĞRAMAMAK GEREK. Allah c. c. örtülerinizle süslenmeyiniz. ötülerinizle süslerinizi örtünüz diyor. bilmem anlatabildimmi.
- +1 yıl
Kalçanı örtecek şekilde uzun kazaklarda giyebilirsin gömlek de giyebilirsin pardesü giymek de zorunlu değil ister giy ister giyme karşı tarafa kalmış bişey. Dediğim gibi giyindim de kimse bana laf atmadı...
- +1 yıl
hee haklısın baksana zorruna gitmiş o kadar sözden aldıklaına baksana. ALLAH CC. ÖRTÜLERİNİZLE SÜSLENMEYİNİZ. SÜSLERİNİZİ ÖRTÜLERİNİZLE ÖRTÜNÜZ. DİYOR. bilmem ne anladın sen bu sözden...
- +1 yıl
Gerizekalı... süs diye bahsettiği şey saç sen burada kıyafet tartışıyorsun
- +1 yıl
Seviyesizliğin dibi.. Çok güzel cevaplarım var ama gerçekten hiç tartışmaya girmek istemiyorum eşit değiliz çünkü önce beynimi çıkarıp gelmem gerekiyor. Ne halt yersen ye ne düşünürsen düşün ama önce adam ol. Annene selamlar...
Saç kapatılsın diye birşey dememiştir zaten.
Gerdanlık kısımları kapalı olacak diye geçer Kuran-ı kerimde.
Ama kapatmakta iyidir yine de63 Yorumla- +1 yıl
Saka gibisin
- +1 yıl
Skma la. Nur suresib30-31. Ayetlerimde acikca ortunmeden bahsediyor
+1 yılsaç olayi sende bukadar basitse ozaman giydin elbisede bir bez parcasindan ibaret giyinme ciplak dolas olurmu bunada allah neden giyinmemizi istemis de
10 YorumlaBu konuya saç yumağı olarak bakarsan o saç yumağı olmak dan başka birşey olmaz senin için ama buna öyle değil de özünün ne olduğunu ve ne için öyle istendiğini araştırıp öğrenirsen daha düzgün bakarsın olaya
10 Yorumla- Saç Bakım konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılSadece Kuran da değil incil de de kadınların saçlarını kapatması veya kazıtması gerekmektedir yazar.
10 Yorumla madem bir kil yumagi neden o kadar para dokuyorsunuz, yok bakimiydi yok boyasiydi fonuydu iviriydi ziviriydi?
41 Yorumla- +1 yıl
Aynen bu soruyu cvplarsa ztn kendi sorusunuda cözer birz düsünmesi lazim
- Saç Bakım konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılMadem kil yumagi ayni diğer killarin gibi aliyo musun yoksa özenerek mi bakiyosun?
10 Yorumla
+1 yılsaça öyle bir şekil verirsin ki müthiş çekici olur..
30 Yorumla
+1 yılMesela sac degil ki Allah tüm bedeni kapatmayı istemiştir cilbab örtünün der
20 Yorumla
+1 yılçıplak gezin dese bu seferde neden çıplak gezin diye onu merak ederdiniz demi emir emirdir bunu yerine getirmek insanların kulluk vaziyetidir yoksa inanmıyorsan atahistlige girer.
00 Yorumla
+1 yılKuranda saç telini görmek zina gibi birseymiş diye anlatilir. Sac kesinlikle gorunmemeli der
Nedenini bilmiyorum. İncilde tanrının evinde kapatılmasi emredilir017 Yorumla- +1 yıl
Ateist yoldaşım. Kuran'da nerede saçını ört! yazmaktadır. Kuran'da oruç, ezan vs. bile yazmazken.
- +1 yıl
Kuran da oruç yazmadığnı sanan zavallı :D @Jongleur_IV
islamın şartları
namaz kılmak
oruç tutmak
zekat vermek
hacca gitmek
kelime i şehadettir
cahil ötesi arkadaşım.
hadi inanmamanı anlarım da bir b*k bilmeden yorum yapmak da neyin nesi? - +1 yıl
@birbaşakburcu islamın şartları hadislerdedir. Çok fena rezil oldun :DDD kuranda yazmıyor din adamları derlerdi onları hahaha
- +1 yıl
yoo rezil olmadım. islamın şartlarında geçenler Kuran da net bir şekilde yazan ayetlerden derlenmiştir.
- +1 yıl
Hayır yorumlamalarla yapılmıştır süresini bile resmen din adamları belirledi.
Örnek vereyim. norveç te yaşayan bir müslüman 23 saat oruç tutmalı ama din adamları onu azalttılar :D @birbaşakburcu - +1 yıl
süresini din adamları değil Allah belirler peygamberle bizlere iletir. o din adamları bu vebali kaldırabiliyorsa onların sorunu benim değil.
- +1 yıl
Kendin söylüyorsun. O hadisler din adamlarından çıkma yani hadislere güven olmaz çünkü hadisleri uyduruyorlar vebal umrumda mı? ben kuranı değil hadisleri tartıştım. @birbaşakburcu konuyu saptırıyorsun.
- +1 yıl
allahın belirlediği norveç için 23 kutuplarda 24 saat :D
- +1 yıl
onların hesaplamaları vardır mutlaka açıkçası işime yaramadığı için araştırma gereği duymadım. ama sana da kızmıyorum sadece işine gelen şeyleri işine geldiği gibi araştırıyorsun din konusunda o yüzden böyle düşünmen normal.
- +1 yıl
Hesaplamalar yapıldı. Önünde google duruyor. Yalan söylediğimi düşünüyorsan yaz googleye gör. Zaten biraz zekiysen anlarsın. Kutuplarda 6 ay güneş çıkmıyor.
Ben hristiyan doğdum. Müslüman ülkede yaşıyorum. İlk isyanım hristiyanlığaydı. Müslüman ülkede yaşayınca araştırdım ve gördüm. Saçma buldum kendi düşüncem.
'''ama sana da kızmıyorum sadece işine gelen şeyleri işine geldiği gibi araştırıyorsun din konusunda o yüzden böyle düşünmen normal.'''
Pardon? din mükemmel olmalı değilmi? mükemmel değilse bir sorun vardır. Ne yani müslüman olmak için mükemmel yanlarını mı araştırıyorum. Bazı eksikleri görmezden geleyim?
Aslında olay ne biliyor musun? Sen benim gibi rusyada doğsan hristiyan, İsrail/tel aviv de doğsan yahudi, çinde doğsan budist olacaktın. Hiç boşuna yok ben araştırırdım yok şuydu buydu deme. Benim rus arkadaşlarımdan 1 tanesi bile müslümanlık ne bilmiyor ama çoğu rusyanın en iyi üniversitesitelerinde okuyor.
@birbaşakburcu - +1 yıl
Aslında biliyor musun sen çok hoşgörülü ve saygılı bir müslümansın. Gördüğüm tek iyi müslüman sensin. Sevindim doğrusu
- +1 yıl
saçma gelse araştırırdım detaylı. saçma gelmiyor ama dinimden memnunum. sen kendi dinine baş kaldırdın sana uygun gelmedi diye herkes mi dininr baş kaldırmalı. senin mantığına göre kutuplarda 6 ay boyunca akşam ve yatsı namazı kılınmalı ve kış uykusuna yatılmalı. insanlar nasıl günlük işlerini saatlere göre ayarlıyorsa ibadetini de ayarlayabilir.
- +1 yıl
diğer dinlere çok detaylı olmasa da baktım bu arada
- +1 yıl
Kuranda ezan ve oruc yok. Hatta kuranda adetken namaz kilmayin, oruc tutmayin diye bir ayet de yok. Ayrica kuranda namazdan farkli bahsediliyor. Okuyip da gelin lutfen biktim artik.
- +1 yıl
Hayır. Bu mümkün değil kurana göre 23 saat oruç tutmalı ve 5 vakit namazını tam vaktinde kılmalı. eğer yapmaza kuranı hiçe sayar. Bu da demektirki müslüman değildir arkadaşımız. Kutuplarda nasıl namaz kılacak o ayrı meselede neyse :)
Sanırım kuran yazılırken kutuplar yoktu? aa doğru vardı olmaz mı hiç :)
Ben herkes kendi dinini yaşasın isterim kimse kimseye karışmasın. Ama eğer kendini dinini tam yaşayamıyorken tebliğ ederse o zaman sorun çıkar işte. Tam yapamadığın şeyi birine anlatamazsın.
Ayrıca ben orda ''kendi düşüncem'' i ekledim. Sana saçma gelsin demedim. Sadece inanmıyorsan araştır yani. Ayrıca bunu bilmemende garip doğrusu 5 sınıf din dersinde bile işlenir oruç saatleri.
'''senin mantığına göre kutuplarda 6 ay boyunca akşam ve yatsı namazı kılınmalı ve kış uykusuna yatılmalı. insanlar nasıl günlük işlerini saatlere göre ayarlıyorsa ibadetini de ayarlayabilir.''''
Hayır ibadetler belli süreleri ve zamanları vardır. - +1 yıl
@tanrınınruhu ben iki saatir anlatıyorum onlar hadislerde yazıyor diye ama anlamıyor arkadaşımız
@birbaşakburcu - +1 yıl
Yahu tamam dini bilgin yok anladıkta kuranda bana 1 ayet göster namazınızı 5 vakit kıl diye bu hadislerde geçer bir diyeride arkadaşımız dini bilmeden tebliğ ederse olmaz diyor e kendisi bilmiyor (yapmassa müslümanlıktan çıkar) diye tebliğ ediyorda bu bile yalnış müslüman namaz kılmasa bile müslümanlıktan çıkmazz allaha şirk koşarsan çıkar yani inkar edersenki onlarada çok üzülüyorum ebediyen cehennemde yanıcak o ateşin içinde kül olucak hemen tekrar doğucak tekrar kül olucak nasıl bir ızdırap nekadarr iyilik yaparsan yap allaha şirk koştunmu yerin cehennem haa yanlış anlaşılmasın ben karar vermiyorum yaradan öyle diyo 😂
+1 yılSaçında kendine göre bir ahengi yüze kattığı bir güzelliği ve bir şehveti var , birbirine helal olmayanların arasında şehvetin engellenmesi ve günaha gırmemeleri için.
10 Yorumlaonu ben de çözemiyorum ya saçtan etkilenmek filan diye düşünsek :D çok garip kaçıyor
10 YorumlaSana göre kıl yumağı ama modacılar stilistler vs vs bile erkeği en çok etkileyen şeyin saç olduğunu kabul eder
20 Yorumla
+1 yılAllah ne istediyse kulların iyiliği için istemiş uyup uymamak onların aklına kalmışşşş bir kapan bak farka bir açıl bak farka işde bunlar hep imtihaaan
00 YorumlaKıl yumağı olarak gördüğüne göre saçlarinın güzelligine önem vermiyor olmalısın. eğer ki önem veriyorsan güzel görünür ve de bu allah tarafından istenmez çünkü erkeklerin dikkatini cekebilir
10 Yorumla- Saç Bakım konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKıl yumağı dediğiniz şey güzel görünsün diye boyatıyorsunuz , düzleştiriyorsunuz vb. madem kıl yumağı birakin doğal dursun :)
10 Yorumla
+1 yılsaç bayanı güzel gösteren bir durum o yüzden dikkat ettiysen sadece saç değil bayanın bir cok yerini kapatması lzm ama erkekleri etlileyıp zinaya yol açmamak :)
10 Yorumla
+1 yılÇünkü saç güzelliğin yarısıdır. Saça verilen şekil bile insanı değiştirebilir
30 Yorumla
+1 yılAllah isteseydi eğer kimsenin kapanmasını istmezdi herkes istedigi gibi olurdu ve bu da insanların birbirinden tiksinmelerine neden olurdu. Ayrıca erkeklerin dikkatini sadece kadınlar ceker yani bu şekilde kandınlar kendilerini koruyabiliyor.
00 YorumlaAllah emretmis sen kimsin ya soruyorsun şu an gunahkar oldun
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılkadınlara güvenmediğinden değil erkeklere güven olmayacağından kapanılmasını emir etmiştir
10 Yorumla - Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem