Evet kesinlikle değişiyor. Mesela önceden inanılmaz makyaj meraklısıydım. Bütün malzemelerin hepsi benim olsun isterdim. Hepsiyle bütün gün oturup makyaj yapmak isterdim, o kadar çok seviyordum ki. Artık öyle değilim ama ne kadar az makyaj, o kadar güzel. #reda
Eskiden sadece sarışın ve renkli gözlü kızları beğenirdim ve kendime yakın hissederdim. Yaşım ilerledikçe ve olgunlaştıkça bu kriterim genişledi. Sadece esmer kızlar ilgimi çekmiyor şu an. Bir kız güzelliğiyle bana hitap ettiği sürece saçının ve gözünün renginin önemi yok.
Eskiden daha bebeksi yüzde arıyordum sanırım ama şu an belirli bir tip yok. Kişinin güzelliğine kişilik eklenmediği sürece ilgimi çekmiyor. Kişilikten kastımda çok iyi bir insan olması değil. Bazı kişilerin özgüveni, mimikleri, sözleri kendilerini çekici kılıyor.
evet değişiyor ama belli kriterler üzerine değil mesela önceden sarışın beğeniyordum ama artık esmerleri daha çok beğeniyorum şeklinde değil önceden bana çok güzel/yakışıklı gelen ünlüler şimdi o kadar güzel/yakışıklı gelmiyorlar hepsi değil tabi bir kısmı.
Zaman geçtikçe heyecanım ve ilgim azaldı. Önceliklerim degişti. Kadinlarin hemen hemen hepsinin ayni oldugunu anladım. Bu sebeple mutlu olmamami saglayacak etkenin guzel bir kadin olmayacagini anladım. En güzeli de sizin olsa bir sure sonra güzel gelmedigini anliyorsunuz. Elde etme çabası güzel. Herkes düşlerinizde en güzeldir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben kadın cahiliyken mesela ne kadar büyük popo meme görsem o kadar daha hoş olduğunu düşünürdüm bu zamanla tam tersine döndü. Yani balık et beğeniyorken ince bel , belin kıvrımları daha hoş geldi , büyük sarkık top gibi memedense avuç içi dik göze daha hoş geldi. Kazan gibi g0tlerdense 90 beden falan daha hoş. Yani aslında herşeyin daha ideali daha estetik duruşunu keşfettim bu sayede güzellik algım epey değişti..
Sarışının da esmerin de kumralın da içinden çok güzel kızlar çıkabiliyor. Yani renkli gözlü ya da sarışın kumral falan olmasına gerek yok. Baktığımda güzel geliyorsa güzeldir. Bir sınırlamam yok yani. Onun dışında erkek kadın farketmez bakımlı karakter sahibi ve güzel kokan insanlar her zaman 10 adım öndedir benim için. Sadece erkekler olarak düşünürsem de uzun boy erkekler için bir artı kesinlikle
Evet insanları tanıdıkça değişiyor. Önceden sohbeti iyi insanların güzel olduğunu düşünürdüm fakat bu zaman geçtikçe değişti. Artık bir insana güzel demeden önce daha fazla incelemem gerektiğini anladım 😄😄
ben her yaşda farklı bir güzelşik anlayışk oluşuyor eskiden uzun sarı saçlı mavi gözlüler güzel derdim şimdi siyah kıs saçlı yeşil gözlü orta boylu diyorum bi ara albino hastaların en güzel olduklarını düşünürdüm (hala güzel olduklarını düşünüyorum bu sırada) ama herkesin güzelik anlayışı farklıdır saygı göstermek öncemlidir.
Benim büyüdüğüm ülkede guzel olmak için sarışın ve ya renkli gozlu olmana gerek yok. Guzelsen guzelsindir. Bu yuzden guzellik standartlarım olmadı hic. Esmerleri daha cekici bulurum sadece.
Biraz değişiyor, eskiden kızlarda sarışınları beğenirdim şimdi esmerler daha güzel geliyor. Ancak erkekler anlamında yakışıklılık algım hâlâ aynı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hep esmerleri beğendim, bir süre öncesine kadar sarışın bir adamla yazışıyordum fakat aramız bozuldu o yüzden esmer hayranlığımı tekrar yüzeye çıkardım, güzellik anlayışım hep esmer beyaz kombinasyonu oldu
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben beyaz tenli kızlardan hoşlanıyorum rus ukrayna ve onlara benzeyen kızlardan daha çok hoşlanıyorum
Tabiki değişiyor Zaman en büyük etki Bulunduğumuz zaman dilimi ve o anki yaş dünya görüşü bakış açısı bunlar değişken haliyle de güzellik kriterleri de değişkenlik gösteriyor Bu nedenle göreceli kavram oluyor