Normalde makyaj yapmadan işe gitmem. Dün sabah zaman bulamadığım için makyaj yapmadım ve herkes ama herkes "aaaa hasta mısın" gibi şeyler söyledi. 😕 Bu çirkin olduğum anlamına mı gelir?
Makyaj yapmayınca "hasta mısın" diyorlar. Bu çirkin olduğum anlamına mı gelir?
Bilmem hiç yaşamadım bu durumu çünkü genelde makyajsız olduğum için çevrem tepki vermiyor. Ama makyajsız gördüğüm birkaç arkadaşım cidden hasta gibi görünüyordu. Normalde makyaj hep canlı gösteriyor ya belki ondandır
Merhaba, Güzellik kavramı elbet kişiden kişiye göre değişir ancak şahsen bir erkek olarak söylüyorum ciddi anlamda güzelsiniz. Kendinizi çevreden gelen eleştirilere karşı daha sağlam olacak şekilde eğitmelisiniz fikrimce. İnsanlar genel olarak eleştirmek üzerinde durur ve kusurları bulmak için size bakarlar. Bu oldukça kötü bir davranış biçimidir. "Kusur bulmak için bakma birine, bulmak için bakarsan bulursun. Kusuru örtmeyi marifet edin kendine, işte o zaman kusursuz olursun." - Mevlana. Kendinize iyi bakın. Işıkla kalın...
çok saçma bir düşünce makyaj yapmama ile hasta olmanın ne alakası var makyaj malzemesi de bitmiş olabilir bu yüzden de kişi makyaj yapmayabilir canı istemez yine yapmayabilir
hani bir reklam vardı makyaj yapmadan okula gelen kıza arkadaşı iyi misin diye soruyordu :D :D :D
Canım bana da aynı şey soruluyor ama kafaya hiç takmıyorum. Cildim biraz solgun ve göz altlarım hafif mor. Makyaj yapmadığımda da hasta gibi bir izlenim veriyorum. Bence çoğu kadının makyajsız hali böyle. Üzerine alınmanı gerektirecek bir durum yok. Eminim ki çok güzel bir kadınsındır. Kimin ne dediğine pek takılma. Bakımlı ol yeter.
Kizlarin makyassiz hali ile makyajli hali arasinda daglar kadar fark olmasi beni cok uzuyor. cirkin degilsin ama artik oyle bir algi olustuki bendede aynisi oluyor makyassiz kadin anormal makyalji kadin normalmis gibi geliyor. burada tum kadinlarin sucu var sen inan bana bi sure makyassiz dolas insanlar alisir ve yine onlara guzel gozukmeye baslarsin
Hayır bu tamamen göz alışmasından kaynaklı bir durum, kişi sürekli makyaj yapıyor ve bir gün yapmıyorsa insanlar cildini soluk görüyor ya da göz altlarında ki morluklar vs. daha belirgin durduğu için bu şekilde algılayabiliyorlar.
aslında yüzüm çok solgun, aşırı beyaz tenliyim ondan. çok kapatıcı olmayan fondöten bile sürsem çok farklı oluyor. sürmeyince de böyle hasta diyolar. 😅 ama demek ki arada sürmemek lazımmış ki alışsınlar. 😅kafaya taktım azaltıcam...
Sarı saçlı ve beyaz tenliysen genelde makyaj yapmadığın zaman yüzün soluk duruyor buda seni hasta gibi gösteriyor o yüzden olabilir ya da seni sürekli makyajlı görmeye alıştıkları içinde öyle bi tepki vermis olabilirler ama tepkileri ne olursa olsun bu seni çirkin yapmaz
Makyaj ile yüz daha çok parladığı için biraz daha şık görünür muhtemelen sende fazla makyaj ürünlerini cildine sürdüğün için kullanmadığın vakit hep bir eksik kalır solar yüzün bu yüzdendir yüzün soluk diye çirkinsin anlamına gelmez canım
Eskiden hergün makyaj yapardım su an makyajdan ziyade bakım yapıyorum ve makyajsız cildim makyajlıdan daha güzel görünüyor gözüme insanların da gözü öyle alışmış olabilir özellikle yoğun makyaj yapıyorsan makyajsız halin hasta gibi görünmüş olabilir ki öyle de görünüyor olabilirsin bu demek değil ki cirkin sin sadece biraz enerjini yukarı cekmeye uğraş enerjin yüksek olunca yüze canlılık geliyor
Makyaj yapılınca tende doğallığı yansıtan emarelerin üstünü örtüyoruz. Daha pürüssüz ve kusursuz gözüküyor hâliyle de silince daha farklı görünüyor. Ben makyaj olarak sadece rimel kullanıyorum o yüzden bende pek bir değişiklik olmuyor.
Sürekli makyaja alıştırmak bu sadece ben her gün makyajsız gittiğim için makyaj yapınca ay bugün çok güzel olmuşsun nereye gidiyosun akşam falan diyolar senin işin zor o yönden
Alışılmışın dışına çıktığın anlamına gelir. İnsanlar seni ciddi bir süre makyajla görürse hafızalarında o surat kalır makyaj olduğunu anlamasalar dahi. O yüzden de hafızalarındaki görselin dışına çıkarsan farklı bakışlar görürsün hemen.
İster istemez daha solgun ve yorgun görünüyoruz göz altları mor renk düzensizliği oluyor makyajla daha canlı ve tek ton oldugumuz için hasta gibi sanılıyor ama cirkinlikle alakası yok
Hayır sadece makyajlı ve makyajsız halin arasında fark var ya bu yüzden. Bence fazla makyaj yapıyorsun ve o haline alışmışlar. Öyle görmeyince de hasta olduğunu düşünüyorlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çirkin olduğun için değil de yüzün cansız olabilir yani makyaj insan yüzüne renk katıyor
Çirkin ve makyaj bağımlısı olduğun anlamına gelir. İnsanlar doğal halini görmeye görmeye, yapay olmadığın ilk anda hasta gibi görünüyorsun diyorsa, hem çirkin hem makyaj bağımlısısındır..