Lütfen sadece bilgisi olanlar yazsın Maybelline fit me 118 nude kullanıyordum başlangıç için almıştım ama artık memnun değilim rengi oluyor ama cildim kuru ve kalıcılığı yok maskeler yüzünden terleme falan da oluyor başka fondotenlere baktım fakat nude rengi bulamıyorum doğru düzgün ve hangi fondoteni alacağımı bilmiyorum soft beige falan görüyorum bu nude rengi mıdır bilemiyorum lütfen birisi yardım etsin.
Fondöten rengimi nasıl seçerim?

Fondöten alırken ilk olarak rengine dikkat etmelisiniz.
Ürünün rengi cildiniz ile örtüşmeli. Ürünün rengi ne bir ton koyu ne de çok açık olmalı. Fondöten alırken ürünün rengini elinizde veya çenenizde deneyerek değil, boynunuzun rengine göre almalısınız. Çünkü yüzünüze fondöteni sürdüğünüzde maske gibi durmaması için öncelikle boyun ile birebir örtüşmelidir. Bu biz makyaj artistlerinin fondöten konusundaki en sık uyarısıdır. Fondöten rengi, cildiniz ile aynı renk veya yarım ton açık olmalıdır. Çünkü ürün cildiniz ile bütünleştiğinde, cildinizin sıcaklığından bazen bir tona yakın koyulaşabilir.
Bu, bazı fondötenlerin özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Fondötenden nasıl bir performans beklediğinizi, cildinizin ihtiyacına göre belirlemelisiniz. Bu konuda kesin kararı cildiniz vermeli. Çünkü cildinizin ihtiyacına göre fondöten almazsanız, o fondötenden iyi bir makyaj elde edemezsiniz. Unutmayın, fondöten makyajın zeminidir ve zemin ne kadar iyi olursa üstüne uygulanan makyaj da o kadar iyi olur. Kısaca, makyajın doğru orantısı budur. Yağlı ve sivilceli, pürüzlü bir cildiniz varsa, bu tip ciltler için üretilmiş yağsız ve özel içerikli fondötenleri kullanmalısınız.
Likit ürün kullanmak istemeyenler de kapatıcılığı ortadan yükseğe ayarlanabilir kompakt fondötenleri tercih edebilirler. Bu pudra fondötenler cilde mat ve pürüzsüz bir görünüm verirler. Kapatıcılıkları ayarlanabilir. Çok yönlü kullanımları vardır.
Sorunsuz bir cildiniz varsa ve fondötenden sadece aydınlık ve canlı bir görünüm yaratmasını bekliyorsanız, ışığı yansıtıcı fondötenleri kullanmalısınız. Nars Sheer Glow Foundation gibi. Bu fondöten cildi zar gibi kaplar ve satenimsi bir etki, canlı ve aydınlık bir görünüm yaratır.