Lütfen sadece bilgisi olanlar yazsın Maybelline fit me 118 nude kullanıyordum başlangıç için almıştım ama artık memnun değilim rengi oluyor ama cildim kuru ve kalıcılığı yok maskeler yüzünden terleme falan da oluyor başka fondotenlere baktım fakat nude rengi bulamıyorum doğru düzgün ve hangi fondoteni alacağımı bilmiyorum soft beige falan görüyorum bu nude rengi mıdır bilemiyorum lütfen birisi yardım etsin.
Cevabın nedir?
Güzellik ve Bakım Uzmanı
Cilt tonuna uygun fondöteni bulmak, bazen ömür boyu süren bir arayıştır. Birçok insan sıcak mı ya da nötr bir cilt altı tonuna mı sahip olduğunu bilmez.
Peki, cilt rengimize göre fondöten rengini nasıl seçmeliyiz?
Bu noktada yapabileceğiniz ilk şey, pembe veya sarı tonlu cilt altı tonunuzun olduğunu belirlemektir. Çıplak teniniz pembe ise, cilt altı tonunuz muhtemelen soğuktur. Ayrıca, cilt tonunun yüzün farklı bölgelerinde de değişiklik gösterebileceğini unutmayın.
Size uygun olduğunu düşündüğünüz birkaç farklı fondöten rengini çıplak teninize sürün ve kendi cildiniz gibi duran renk ile devam edin. Cildinizin fondötenli gibi görünmediğinden emin olun. Çünkü elde etmek istediğiniz görünüm doğal cilt görünümü olmalıdır.
Doğru rengi seçerken kapatıcılık ve nasıl bir bitiş istediğiniz gibi faktörleri de göz önünde bulundurmalısınız. Orta bir kapatıcılık mı yoksa tam kapatıcılık mı istiyorsunuz? Parlak bitişli mi veya mat bitişli mi?
Fondöten seçimi yaparken kuru, normal, karma ve yağlı cilt tipinize uygun ürünü seçmeniz de önemlidir. Tüm bu detaylara göre size en uygun olduğunu düşündüğünüz fondöteni seçtikten sonra, ortalama 1 hafta boyunca farklı ışıklarda test edin. Hatta, fondöteni sürdükten sonra fotoğraf çekmeyi de deneyebilirsiniz. Bu şekilde, cilt tipinize ve cilt tonunuza en uygun fondöteni bulmanız daha kolay olacaktır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Fondöten alırken ilk olarak rengine dikkat etmelisiniz ürünün rengi cildiniz ile örtüşmeli ürünün rengi ne bir ton koyu ne de çok açık olmalı fondöten alırken ürünün rengini elinizde veya çenenizde deneyerek değil boynunuzun rengine göre almalısınız çünkü yüzünüze fondöteni sürdüğünüzde maske gibi durmaması için öncelikle boyun ile birebir örtüşmelidir bu makyaj artistlerinin fondöten konusundaki en sık uyarısıdır fondöten rengi, cildiniz ile aynı renk veya yarım ton açık olmalıdır çünkü ürün cildiniz ile bütünleştiğinde, cildinizin sıcaklığından bazen bir tona yakın koyulaşabilir bu, bazı fondötenlerin özelliklerinden kaynaklanmaktadır.
11 Yorumla
- +1 yıl
Ben fondöteni cildimde deneyerek seçiyorum. Bu yüzden internetten fondöten alma taraftarı değilim. Gidip mağazada deniyorum. Yüz rengimize en yakın yer boyun bölgemiz bu yüzden boyun bölgene deneyerek rengin sana uyup uymadığını anlayabilirsin. Seçtiğin fondöten renginin cildinle tam uyumlu olduğundan emin ol. Koyu olursa çok kötü durur. Tamı tamına cilt renginle aynı olursa çok hoş duracaktır.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
15Cevap
- 9 ay
Doğru fondöten rengini seçmek, cildinle uyumlu ve doğal bir görünüm elde etmek için oldukça önemlidir. L'Oréal Paris’in geniş fondöten yelpazesi, her cilt tonu ve alt tonuna uygun seçenekler sunar. Ancak, doğru rengi bulmak için birkaç püf noktası bilmek işini kolaylaştırabilir. İşte L'Oréal Paris fondöten seçimi hakkında sıkça sorulan sorular ve detaylı cevaplar.
L'Oréal Paris fondötenlerinde doğru tonu nasıl bulurum?
Doğru tonu bulmak için L'Oréal Paris fondöten serilerinin renk skalasını incelemelisin. Cilt tonunu ve alt tonunu belirlemek, doğru fondöteni seçmene yardımcı olur. True Match serisi gibi geniş renk seçenekleri sunan serilerde, cilt alt tonuna uygun bir renk bulmak daha kolaydır.
L'Oréal Paris fondötenleri cilt alt tonuma nasıl uyum sağlar?
L'Oréal Paris fondötenleri genellikle sıcak, soğuk ve nötr alt tonlar için farklı seçenekler sunar. Warm (sıcak), Cool (soğuk) ve Neutral (nötr) olarak işaretlenmiş tonlar arasından cilt alt tonuna en uygun olanı seçmelisin. Bu bilgi genellikle ürün ambalajında veya açıklamalarında belirtilir.
Fondöteni cildimde nasıl denemeliyim?
Fondöteni doğru bir şekilde denemek için çene çizgisi veya yanak bölgesine bir miktar uygulamalısın. L'Oréal Paris fondötenlerinin doğal ve hafif formülü, cildinle hızlıca bütünleşir. Doğal ışıkta nasıl göründüğünü kontrol etmek, doğru ton seçimini yapmanda yardımcı olacaktır.
L'Oréal Paris fondötenlerinin oksitlenme yapıp yapmadığını nasıl anlarım?
Bazı fondötenler oksitlenip zamanla koyulaşabilir. L'Oréal Paris fondötenlerinden True Match gibi seçenekler, genellikle oksitlenme yapmayan formüller içerir. Yine de fondöteni uyguladıktan sonra birkaç saat bekleyip cildindeki değişimi gözlemleyerek doğru rengi bulabilirsin.
00 Yorumla - 9 ay
Canım boyun renginle tutuyorsa doğru renktir. Sadece alırken elin ve yüzünde denemek gibi hataya düşmemelisin. Boynunla yüzün arasında kalan bölgede sürüp testerlarda 2 dk kadar bekledikten sonra uyuşuyorsa senin rengindir.
00 Yorumla s
1 yılFondöten rengini ten rengine uygun seç. Tem rengin ile aynı renk olmasına dikkat et derim ben. Cilt rengini iyi bildikten sonra zaten fondöten seçimi yalman çok daha kolay olacaktır diye düşünüyorum ben. Ten rengin eğer koyu ise koyu bir fondöten eğer açık tende isen açık renkte bir fondöten tercihinde bulunabilirsin.
00 YorumlaTen rengin nedir?
Ben de kuru cilde sahibim, fondöten den önce nemlendirici krem sürüyorum, yarım saat beklettikten sonra nemli sünger ile Loreal Paris True Match fondötenini uyguluyorum.00 Yorumla
1. **Cilt Alt Tonunu Belirle:** Cilt alt tonun sıcak, soğuk veya nötr olabilir. Bunu anlamak için bileklerindeki damarların rengine bakabilirsin. Eğer damarların yeşil görünüyorsa sıcak alt tona, mavi veya mor görünüyorsa soğuk alt tona sahipsin. Hem yeşil hem mavi görünüyorsa nötr alt tonun olabilir.
2. **Doğru Işıkta Deneme Yap:** Fondöteni doğal ışıkta denemek en iyisidir. Mağaza ışıkları yanıltıcı olabilir, bu yüzden mümkünse dışarıda veya pencere kenarında denemeye çalış.
3. **Yüz ve Boyun Bölgesinde Deneme:** Fondöteni elinde veya kolunda değil, yüzünde ve boynunda denemelisin. Bu şekilde cildinle uyumunu daha doğru bir şekilde görebilirsin.
4. **Birden Fazla Renk Deneme:** Genellikle birden fazla rengi denemek ve karşılaştırmak en iyisidir. Cildinle en iyi uyum sağlayanı seçmek için birkaç farklı tonu denemelisin.
5. **Oxidation (Oksidasyon) Testi:** Bazı fondötenler cildine uygulandıktan sonra koyulaşabilir. Bu yüzden fondöteni sürdükten sonra bir süre bekleyip renginin nasıl değiştiğini gözlemlemek iyi bir fikir olabilir.
Bu adımları izleyerek cildine en uygun fondöten rengini seçebilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir!💃✨00 Yorumla- 9 ay
O kadar insan yorum yapmış ki benimki gözükürmü bilemiyorum ama ilk etapta tabikide olması gereken yüzünü iyi nemlendirmez kuruluğun nedenlerınden biri bu cildin kuruysa daha yoğun nemlendiricisi olan ürünler kullanabılırsın ikinci aşama ve en çok yapılan hata sungeri kuru bi şekilde kullanmak biraz daha nemli kullanırsan o pütür ve kuru görüntüyü alıcaktır 3. Tavsiyemde şu şekilde kapatıcıyı goz altına surup dapıtırken kesınlıke ılk dağıttın kısımdan bi an da son tarafa ya da ortaya gecmektir olduğun kısmı guzel bi sekılde dağıttılan sonra bi sonraki kısma gecmen daha iyi olur senin için eğer daha fazla soru varsa cevaplayabilirim bilgiliyim🙏🏼
01 Yorumla- 9 ay
+ olarak fonteden ve kapatıxı gibi şeylerde en belirgin yerlerimiz bileğin iç kısmı ve boyun bölgesi ben göz altı yanı kapatıcı icin her zaman bi renk daha açığını tercih ediyorum boylede daha belirgin ve guzel bir makyaj oluşuyor
Loreal True match fondöten kullanmanı tavsiye ederim fiyat olarak biraz pahalı ama ürünlerinden memnun kalırsın.
https://www. lorealparis. com. tr/true-match/cilt-bakim-etkili-fondoten/05n-porcelain buradan ürünü kamera ile deneme imkanı sunuyor ortam ışığın uygun ise doğru rengi bulabilirsin 👍🏻00 Yorumla- +1 yıl
Ben baya dir fondoten kullanmiyordum en son gratise gittim gorevli teyze (😋) flormarin pompali kapakli fondotenini onerdi orta kapaticilikta baya da iyi duruyor pulanma falan yapmiyor
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ben fondöteni cildimde deneyerek seçiyorum. Bu yüzden internetten fondöten alma taraftarı değilim. Gidip mağazada deniyorum. Yüz rengimize en yakın yer boyun bölgemiz bu yüzden boyun bölgene deneyerek rengin sana uyup uymadığını anlayabilirsin. Seçtiğin fondöten renginin cildinle tam uyumlu olduğundan emin ol. Koyu olursa çok kötü durur. Tamı tamına cilt renginle aynı olursa çok hoş duracaktır.
00 Yorumla - +1 yıl
Sana farmasinin fornotenlerini önerebilirim istersen sana atarım linklerini hem terletmiyo hemde çok güzel
20 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sıcak ten - soğuk ten ayrımını yapman lazım sonrasında boynunda renkleri deneyebilirsin, kendi ten renginden bir ton açık almanı öneririm kapatıcı da aynı şekilde.
00 YorumlaNyx born to glow 6.5 nude rengi olur diye düşünüyorum. Benim de aşşırı kuru bir cildim var, ilaç kullanmıştım. Altını güzelce nemlendiriyorum çok güzel oluyor
00 YorumlaHer zaman tenimden bir ton daha açık cilt kapatıcısı kullanırım ama fondöten çok tıkıyor gibi bunun için helicare’in 50 spf renkli güneş kremini kullanıyorum. Kapatıcılığı aşırı iyi ve gün boyu yüzümde kalıyor. Ben de sizden koyu gözaltlarım için tavsiye bekliyorum
00 Yorumla- 9 ay
Boyun rengini baz alarak seç.
Genelde renk skalaları bulunuyor. Başka marka seçerken kendininkiyle onun renklerini kıyasla aşağı yukarı benzer olur.00 Yorumla - +1 yıl
Aynı sorun bendede var ve oksitlenıyorlar yüzde kararıyorlar pis bir göruntu oluyor en güzeli sürmemek
10 Yorumla - 9 ay
Askm boyun bolgen önemli ve hangi tene sahipsin önce ten rengini söyle bu işin profesörune bırak ben sana bulurum
00 Yorumla - 11 ay
boynuna çizgi şeklinde sür ve bir süre beklet 10 dk falan yani cildinle bütünleşmesi ve sırıtmaması lazım
00 Yorumla - 1 yıl
Açık buğdayım ama beyaz tenliler için olan fondöteni kullanıyorum.
10 Yorumla Kendi ten rengin ile fondötenin rengi çok yakın uyumlu olması lazım ona dikkat etmelisin
00 YorumlaAlacağın yere git önce boyunda test etmen gerek doğru rengi bulmak için kör alış yapma sakın
00 Yorumla- 1 yıl
eski fondoten duruyosa ve sadece cildin kuru oldugu icin kullanmayi biraktiysan bence nemlendirici ustune baz surup makyaji oyle yapabilirsin, yine cok sabit kalsin istiyosan da ustune pudrayla sabitleyici sprey 😙😙
00 Yorumla - +1 yıl
ordaki çalışanlar yardımcı olabilir ya da rengine uycağını tüşündüğün bi tanesinin üstünde TESTER yazanlara bakarak alabilirsi. Benim bildiğim bir marka maskedend3 sorun olmuyor kurulukta yapmıyor markanın ismi:BEAULİS deneyebilirsin
00 Yorumla Boynunla rengi uyuşmalı ancak öyle alınabilir risksiz bir şekilde veya çok sorunlu bir cildin yoksa kullanma loreal glotion + güneş kremi yeterli oluyor sana kalmış🫶🏻
00 Yorumla- +1 yıl
çok kolay
fondoten seçiminiz için size minik testerlar yollayabilirim.. en güzeli deneyerek seçmeniz öyle değil mi? ücretsiz yolluyorum. bir çok renk tonu var. sadece kargo size ait
sevgiler00 Yorumla - +1 yıl
tester deneyebiliyorsan dene ama deneme şansın yoksa findation. com sitesine gir daha önce kullandığın ten rengine uyan fondötenleri seç çoğu fondötende sana uygun olan renkleri gösteriyor
00 Yorumla - +1 yıl
Boynuna veya ellerine bakarak yakın bir ton alabilirsin boynuna uygun alsan daha uygun olur, fondöten seçimi olarak golden rose foundotation and concealer kullanabilirsin tavsiye ederim
00 Yorumla Yani yüzüne şişeyi koy aynadan bak kullanınca açık veya koyu gelirse bir üst ya da bir alt rengini alırsın slmwnlnwnlnslsheoed
10 Yorumla- +1 yıl
Tenin açıksa açık al, koyduysa koyu al. Buğday mı pembe mi? Eğer buğdaysa turuncu tonları daha yakışır. Pembeye beyaz yakışır.
00 Yorumla Ben genelde en açık tonu alıyorum kapatıcı ile tamamlıyorum sorun olmuyor
10 Yorumla- 9 ay
Genelde fondöten’i boğazın ne renkteyse o renkte almalısın ben öyle alıyorum hep
00 Yorumla - 9 ay
magazaya gittiginde genelde dogru sekilde yardimci oluyorlar
00 Yorumla - 9 ay
Fondoten tarzım değil be gereksiz ve yorucu renkli bb kreme ne dersn soft ince rahatsız etmiyor
00 Yorumla - 1 yıl
Physcian Formula grafikse ait Sedef bitişli yüzünün rengini alıyor zaten 3 rengi var
00 Yorumla - +1 yıl
cene kisminda denemeni oneririm ben hep oyle aliyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Ten rengini bileğe sürerek ve elinin dış bölgesine sürerek belirleyebilirsin
00 Yorumla teaster urun denerken bile yanlis secmistim sebebinin cok isik altinda yanilma oldugunu anlamistim
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)9 ay
Ten rengine en yakın remgi seçmelisin tester ürünleri dene ve biraz bekle cildinlr bütünleşiyorsa al
00 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 410 cevap paylaştı. Seçme! Kendin ol. Doğal kal
00 Yorumla- 9 ay
tenine en uygun rengi seç
00 Yorumla - 1 yıl
Hepsini karıştır tam olur
00 Yorumla - 1 yıl
Sana uygunu Ivory
00 Yorumla Boynuna sürerek test et
00 Yorumla- +1 yıl
Googleden bakabilirsin.😊
00 Yorumla Kendi tonundan bi ton açığını seç
00 Yorumla- 8 ay
Seçmeyin doğal olun bence
00 Yorumla Kötü beğenmedim
00 YorumlaYüzüne göre seç yüz tenin neyse
00 Yorumla- 9 ay
Boynunla aynı ton olması lazım
00 Yorumla - 9 ay
Önce boynuna sur daha iyi renk uyumu yakalarsın
00 Yorumla En açığını al ztn oksitleniyo
00 YorumlaTen rengine göre seçmelisin
00 Yorumla- 9 ay
En beyazını al çünkü Konturle tamamlayabilirsin
00 Yorumla - 9 ay
en açıpı alıo bronzerla esitle
00 Yorumla Boynunun rengine uyumlu bir fondöten almaya çalış
00 YorumlaWet n wild a bak müthiş fondötenleri
00 Yorumlabuna bir göz atın derim
00 YorumlaBence FARMASİ fondöten çok güzel ben kullanıyorum
00 Yorumlagörüp tester deneyip almanı tavsiye ederim
00 Yorumla- +1 yıl
İnternetten bakın garanti olsun
00 Yorumla Yüzüne derine hangisi iyi geliyorsa onu almalısın
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Fondöten alırken ilk olarak rengine dikkat etmelisiniz.
Ürünün rengi cildiniz ile örtüşmeli. Ürünün rengi ne bir ton koyu ne de çok açık olmalı. Fondöten alırken ürünün rengini elinizde veya çenenizde deneyerek değil, boynunuzun rengine göre almalısınız. Çünkü yüzünüze fondöteni sürdüğünüzde maske gibi durmaması için öncelikle boyun ile birebir örtüşmelidir. Bu biz makyaj artistlerinin fondöten konusundaki en sık uyarısıdır. Fondöten rengi, cildiniz ile aynı renk veya yarım ton açık olmalıdır. Çünkü ürün cildiniz ile bütünleştiğinde, cildinizin sıcaklığından bazen bir tona yakın koyulaşabilir.
Bu, bazı fondötenlerin özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Fondötenden nasıl bir performans beklediğinizi, cildinizin ihtiyacına göre belirlemelisiniz. Bu konuda kesin kararı cildiniz vermeli. Çünkü cildinizin ihtiyacına göre fondöten almazsanız, o fondötenden iyi bir makyaj elde edemezsiniz. Unutmayın, fondöten makyajın zeminidir ve zemin ne kadar iyi olursa üstüne uygulanan makyaj da o kadar iyi olur. Kısaca, makyajın doğru orantısı budur. Yağlı ve sivilceli, pürüzlü bir cildiniz varsa, bu tip ciltler için üretilmiş yağsız ve özel içerikli fondötenleri kullanmalısınız.
Likit ürün kullanmak istemeyenler de kapatıcılığı ortadan yükseğe ayarlanabilir kompakt fondötenleri tercih edebilirler. Bu pudra fondötenler cilde mat ve pürüzsüz bir görünüm verirler. Kapatıcılıkları ayarlanabilir. Çok yönlü kullanımları vardır.
Sorunsuz bir cildiniz varsa ve fondötenden sadece aydınlık ve canlı bir görünüm yaratmasını bekliyorsanız, ışığı yansıtıcı fondötenleri kullanmalısınız. Nars Sheer Glow Foundation gibi. Bu fondöten cildi zar gibi kaplar ve satenimsi bir etki, canlı ve aydınlık bir görünüm yaratır.