Atı alan üsküdarı geçti. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de. Geçti Bor'un pazarı sür eşeği Niğde'ye.
Bakış açıları hakim çünkü. Dışarı çıkarken süslenip bakım yapıp dışarıya güzelliklerini, süslerini gösteriyorlar her iki taraf da ama eve gelince bakımsız, palampoş, tüylü vb takılıyorlar. Yani dışarıya karşı bakım ve süslenme var ama evine/evdeki eşine karşı yok.
Oysaki "asıl" evde eşinize karşı olmalı. (Dışarıya bakımsız çıkın demiyorum) Eşiniz (kadın/erkek) eve geldiğinde sizi güzel bulmalı (her zaman değil) .
Ama özen yok. Doğal olarak evlerde huzur, muhabbet vs yok. Çünkü ilgi dışarıda kalıyor.
Çünkü bazı insanlar kendi işlerini karşı tarafa yıkıyor. Karşı tarafın da hiçbir kişisel bakımına zamanı kalmıyor.
Özellikle erkekler çalıştıkları için her işin peşinden kadının koşmasını bekliyor ki anneleri öyle yetiştirdiği için.
Ama yanılıyorlar. Kendilerinin yapması gereken şeyleri mesela kirli donlarını makinaya atabilir yıkayabilir asabilir ve kurutabilirler. Sonra da katlayıp yerine yerleştirirler.
Yemekleri her zaman kadın yapmak zorunda değil. Geri kalan tüm her şeyi tek başına kadına yüklemenin bir anlamı yok. Çok değer verdiğinizi söylediğiniz karılarınıza bundan sonra gerçekten değer vermeyi öğrenirseniz kendi kişisel bakımını aksatmaz.
Daha önce nasılsan yine öyle olmalısın bence. Sonuçta evlendin Tm güzel alan aldı da, sen önceden karşıdaki için mi bakım yapıyordun yoksa adı üstünde olan" kişisel bakim" mi yapıyordun? Bu soruyu anlarsak sorun yok bence. Bkz ben , bakım adına çok az şey yaparım. Sevgilim beni her tipimle görmüştür mesela , ben yine bu şekilde devam edeceğimi biliyorum. Ama önceden yapıp da kendini salanların kendilerine değer vermediklerini , önceden yaptiklarini dışarı için yaptıklarını düşünüyorum maalesef. Çocuk varsa o ayrı, ona bi şey diyemem zamanın hepsi çocuğa gidebilir çünkü.
Başkalarını bilmem ama ev içinde bakımı aksatıyorsam, eşim bunu hak etmediği içindir. Ben de dışarı da bakımlı olur, ev de salarım. Ben sırf ona güzel görünmek için giyinip süsleneceksem, o da benimle ilgilenecek. Maç izleyip, tavla oynayıp da suratıma bakmayacak biri için gerek yok çünkü.
Evet birçok kadın erkek artık gerek duymuyor bide kendine bakan kadınlara laf ediyolar yetmezmiş gibi useniyormuslar ee bekarken nasıldı diyorum daha iyiydi artık gerek duymuyorum zamanım yok diyorlar bussuru bahane ben çokta takilmm da kendine bakmadan bana konuşmaları ayrı tuhaf sinir edici oluyor
Sırf evlendim diye bakım yapmam, bu iş biraz alışkanlıkta oluyor. Eğer evlenmeden önce bakımlı bir erkek/kadınsa öyle devam eder ama çokta önem vermiyorsa bir bakım beklenmez, sırf evlendi diye. Temizlik, hijyen, bakıma önem içinde olmalı. Bakımlı olup evlendikten sonra değişenler de vardır, o da evliliğin getirdiği yük, sorumluluklar, kendine zaman ayıramama gibi olaylar olabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Prensesler gibiydim ben baba evinde.. isten gelir uyur, oje surer, sac maşalar, makyaj yapar, butun vucuduma yaglarla bakim yapardim. Yani isten arda kalan zamani full kendime ayirirdim. Annem yorgunsun derdi temizlik ya da yemek yaptirmazdi.. haftada bir yardim ederdim ona sadece.. simdi oyle mi, camasir bulasik, ütü, banyo, tuvalettemizligi, yerler. Mobilyalar, camlar, perdeler, kapilar, mutfak dolaplari. Buzdolabi tmeizligi, halilar, hergun ogle aksam yemegi bla bla bla.. yani bana zaman hic kalmıyor. Bir de cocugum var onun ihtiyaclari, cocuk bakmak hic kolay degil. Kucak istiyor. Oyun istiyor. Sut istiyor, kak. asi, gazi, derken 10 dk bile insan kendine ayiramiyor. Yaptigim tek kisisel bakim gün de 3 4 kere tuvalete gitmek.
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bir sirkette calistigimi soylemeyi de unutmusum.. o da var yani onu da ekle listeye.
Kuzenim evlenmeden önce yemesini aşırı şekilde kısıtlamaya başlamıştı ve nefesini kesecek derecede dar giyiniyordu.. Evlendi, birkaç ay sonra evine ziyarete gittik. Bir pastalarrr bir börekler, bizden iyi yiyordu allah için. Ağzından o iğrenç ifade döküldü: " Amaaan beni alan almııış satan satmış artık!" Bir insan kendisini mal olarak görürse, her türlü fenalık açığa çıkabilir efendim. Öyle hissettiren aileleri de Allah'a havale ediyorum.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence olay öyle değil. Herkes evinde makyajlı veya dışarı çıktığı halde olmuyor. Haliyle evlenince aynı evde yaşadığınız için ev halini bakımsızlık sanıyorsunuz. Kilo almaya bir şey demiyorum genel olarak böyle düşündüm.
Zaman Bulamamak Diye Bişey Mi Var Alan Almış Satan Satmıs Diyenler Nasıl Bi Kafa Yaşıyor Bunun Karşı Cinsle Veya Evlilik İle Bi Alakası Yok Adı Üstünde Kişisel Bakım Bunu İnsan Başkası İçin Değil Kendisi İçin Yapar Kişinin Kendine Olan Saygısıdır Kendine Saygısı Olmayan İnsanlar Başkasına Hiç Saygı Göstermez Benim Görüşüm Bahanelere Girilmeyecek Bi Konu.
Bence beni alan almış kafasındalar, daha kime süsleneyim veya şık gözükmek için uğraşayim diyebilirler. Bunların dışında kadınlar genelde iş ve çocuktan dolayı bakım yapmıyorlar. Erkekleri bilemem artık
Ben evli değilim şu anda evlensem bile kendim için sporumu bakımımı yaparım kimse için degil yani aynaya baktığımda iyi hissetmem için ama Türk erkeğinde genelde alan aldı mantıgı tavlayana kadar bakımları oda yaparlarsa
İşte ben ona karşıyım asıl eşler birbirlerine temiz ve güzel görünmeli. Alan aldı algısı var vakit bulamıyoruz algısı da bahane. Televizyon izlemeye vakit bulunuyor gezmeye de bulunuyor insan isterse yapar zaten o algıdan vazgçecek önce
Ne de olsa alan aldı satan sattı diye düşünülüyor. Ama bence saçma bakımımızı birileri için değil kendimiz için yapmalıyız. Ben vakit bulunmuyor cümlesine inanmıyorum insan vakit bulabilir bakım söz konusuysa eğer. Hiçbir şekilde bakım aksatılmamalı ve dediğim gibi biri için değil kendimiz için bakımlı olmalıyız. Bakımsız olmak bence iyi bir şey değil.
İnsan zaten kendi için süslenir. Demek ki depresyona giriyorlar ya da sorumluluktan ve yükten yoruluyolar
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cunku genelde bakire diye evleniyorlar evlendikten sonrada kadinin sadece bakireligi icin kafalarina zonkluyor ve killarini bile kipirdatmak istemiyorlar, ama o disarida suslu puslu ne istedigini bilen yaoan kadinlat için pervanelerr haha
Kisiye gore degisir ama degistirenler artık gerek gormuyordur belki ya da yasami içerisi nde sevdigo insan oldugu icin olmadığı yasam formatı yok artik sevdigo yaninda evlenmeden önce hep şık, guleryuz guzel sozler cokca gecn guzel günler.. Ama evlenince tek değişen bakimlar degil eksik kalan gunlerdir..
Zaten biliyor mantığı devrede bence. Ben şahsen kendim rahatsız olurum. Bu yüzden evli bekar farketmez. Kişi kendi hayatına aşılamali bunu. Kendisi için
evlenmeden önce ilgi çekmek için makyaj felan yapılıyor giyime kuşama dikkat ediliyor evlenildikten sonra alan almış satan satmış deniyor götü göbeği salıyorlar :d
Aksine daha çok bakım yapılmalı. Düşünsene sevdiğin adamlasın, saçımı da yapayım cildime de bakayım, yemeğimi de yapayım.. hepsi yapılıyor bu arada yetişemem diye bir şey yok🤪
alan almış diyip kendimize özenmediğimiz için olabilir. evlendikten sonra alınan kilolar gibi sadece kadınlar değil erkeklerde aynı durumda. ama şöylede bir gerçek var kadınlar her zaman daha bakımlı çiftlere bakıyorum erkekler iyice çökmüş durumda ama kadınlar hâla taş gibi 😁
Alan aldı nasıl olsa mantığı oluyor sanırım. Evlenenlerde bir göbek büyütme, saç sakal karışık olma hali oluyor, hoş değil. Bazen düşünüyorum benim evlendiğim adam da boyle olsa nasil döverim diye.
Yanlız erkekler alan almış satan satmış diyor ama sizin içinde geçerli bu ben evli değilim ama bütün erkek arkadaşlarım ailemdeki erkeklerde evlendikten sonra göbek bağladı hep 🤣bence insan kendi için yapmalı her şeyi özellikle kadınlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çünkü en çok zevkimiz düşünüyoruz sadece skişeym yeter of
Kişisel bakımdan bahsediyoruz arkadaşlar, aksatılmaması gereken bir bakım türü. Aksatılması durumunda bu hem kişinin kendisine hemde çevresindekilere yaptığı bir haksızlık çeşidi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çünkü adam zaten seni her halinle gördü diye düşünüp ekstra bir şey yapmaya gerek duyulmuyor
Bir insan isterse her şeye vakit bulur. O yüzden sorunun cevabı olarak bir çok kişinin kendisine olan sevgisinden değil beyenilmekten dolayı bakım yaptığını düşünüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evli değilsin di mi? Bekar biri olarak sordun bu soruyu kesin
Evlendikten sonra ister istemez birbirinizin her halini görürsünüz "buna rağmen vazgeçmedi ise" düşüncesiyle bir rahatlık hissedersin ve artık onun yanında en doğal hakinle bile oturursun :)
Kendimizi diğer karsı cinse beğendirme ihtiyacımız kayboluyo beni alan aldı nasıl olsa modunda oluyorlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendine ayırıcak vakit bulamıyor insan bulaşıkları yıkıyorum yıkarken yeni bulaşık geliyor her dakika bulaşık çamaşır derken kendime çoğu zaman bakamıyorum