Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz🌺🥳
Evlilikte bu kadar merasime gerek var mı sizce?
Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz🌺🥳

Bence bu kadar gösterişe , gereksiz olarak dağıtılan paralara gerek yok. Evlenirken bir çok yere para gidiyor malesef , gözümüzde büyütmediğimiz en ufak şeylere bile çok para gidebiliyor. Ama bunu yapmak yerine o parayla borçları kapatabilir , ya da daha güzel , daha mutlu bir hayat için , biriktirmek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Evlilik çok önemli bir adım herkes bunun farkındadır mutlaka ve doğru kişiyi bulursan sadece onunla olmak dünyalara bedeldir. Bana kalırsa çift nasıl mutluysa onu yapmalı. Düğün yapmadan da mutlular ise yapmasınlar tabii ki ama küçüklükten beri hayali evliliğe geçişin şaşalı duyurulması yani düğün olan bir kimseye hayır bu olmayacak diyemezsin. Sonuçta bir defa yapıyor. Kaldı ki bazı erkekler adetleri öne sürerek "kız öyle olmalı kız bakire olmalı vs." diyor. Eğer evlenirken adetlere bakılıyorsa düğünde de adetlere uyulması şarttır yoksa kadına haksızlık olur ve erkek kendiyle çelişir açıkçası dönekliktir bu, durumu kendine göre yönlendirmek çok berbat bir davranı bana göre. Bu tipler dışında insanlar nasıl istiyorsa öyle yapmalı. Elalemin lafı falan asla kulak asmamalılar. Ortada bir kural yok isteyen yapar istemeyen yapmaz. Sevgiyle kalın 🌺
Gelenek süslemesi adı altında para tuzağı. Bir sistem gelişmiş geçmişten bugüne biri evlenirken başkalarını zengin ediyor. E millet eğleniyor falan diyeceklere o miktarlara o millet düğün adı altında gelmeden 10 kere eğlenebilir. Birazda gösteriş ve gereksiz bir eylem olarak görüyorum. Nikah yeterlidir. Ha bunu kabul etmeyen kişi kendine geleneksel bir eş bulabilir ona da saygım sonsuzdur. Ailesini evlendirir mutlu mesut yaşar :)
Sen şey misin alphonse
Ben seni takip ediyodum 😃
Mutluluğa etkisi yok sadece ne kadar gösteriş istiyorsan o kadar yapıyorsun :)
Cevap
70Cevap
Hiç gerek yok bu kadar abartmaya
Boş para harcamak en nefret ettiğim şeylerden biri. O düğüne, nişana, kına gecesine vs harcayacağımız parayı fakirlere dağıtsak bir sevabımız olur en azından ya da senin söylediğin gibi o parayla tatil yapabiliriz baş başa. Benim için kuru bir nikah bile yeterli ama nişanın üstünü çizmek istemiyorum ya nişan yapılsın.
Ben evlenirken söz nikah yaptım sadece. Kına gecesi ve düğün istemedim. Gösteriş sevmiyorum. Ayrıca bu gelenekler bana çok saçma geliyor. Ve çok gereksiz masraf oluyor. Eşimde aynı düşüncede olduğu için sade bir nikahla evlendik. Pişman da olmadım. Yine olsa yine öyle evlenirim 😌😊
Kalabalığı, takı merasimini sevmiyorum, anlamsız buluyorum.. Bunun için masraf yapmaya gerek yok, düğün masrafı olmayacak olsa bile gereksiz.
Düğün için harcama yapmayıp, düğün için olan bütçeyle Afrika'da su kuyusu açtırmak daha anlamlı, dua almak daha anlamlı.
Bence amaç eğer sadece resmiyete dökmekse nikah yeterli ki ona dahi gerek yok kanımca. Ama ben Türkiye'nin ilk lezbiyen düğününü yapmak istiyorum. Bunu istememin sebebi de düğünü vs çok sevdiğim için değil, sadece LGBT'nin yavaş yavaş Türkiye'de normal bir şey olduğunun kabul edilebilmesi için.
Bence gerek yok ama sadece benim böyle düşünmemle olmuyor malesef. Yoksa millet gelsin 2 saat oynasın diye o paraları vereceğime pasaportumu alır eşimi alır yanıma gidip onunla harcarım daha iyi bir tecrübe olur. Borç ödemek için gelmiyoruz bu dünyaya.
Kız sen benle evlensene işte tam aradığım kız 😂😂😂 tabi ki şaka hemen engelleme 😂 yani ben evlendim boşandım ve tekrar evleneceğim düşünüyorum ama aradığım kız tam senin gibi düşünen bir kız olmalı yani düğün bir kere olaca doğru ama o biriktirin parayı harcarsanız düğüne o da bir kerede bitecek
Bence sadace gösteriş bunlar ya hic gerek yok düğüne bile hatta sade düz beyaz bir elbise ile nikah olması daha mantıklı hepsi şatafat kime neyi ispatliyorsun ki sirf bu masraf için kac sene borcun altında kalıyorsun onun yerine sade bir merasimle evlen kafan rahat yasa borcun derdine düşme
Şöyle ki aslında masraf yapmadan abartmadan bu dediklerini yapmak mümkün ama kabul edecek eş bulmak çok zor. 6 ay önce ablam evlendi masrafsiz sade nikah yapalım dedik nişan vs. Bizde kız istemede olur yüzükler takilır direk uzatılmaz aynen böyle yaptık ancak iş düğüne gelince damatın ailesi tutturdu bizim bir oglumuz var. Bize kazık lazım. Dügün yapalım diye mecbur yaptık. Uygun kafada eş bulunca gerisi halloluyor.
Bence gerek yok... Hayatın her alanda daha da sadeleştirilmesi gerekirken devamlı üstüne şatafat koyup yeni masraf kapılarının açılması, daha çok kadınların özentilerinin sonucudur. Hayatta bir defa evleniyorum, şu da olsun, bu da olsun tarzı yaklaşımlar kadınlardan çıkıyor.
Kesinlikle gerek yok. Çoğu sadece emek ve zaman kaybı bence. Düğün nişan vs bunların hepsinin sade ve basit bir sekilde çok abartilmadan yapılması lazım bana göre. Sonuçta mutluluğumuzu bunlar belirlemiyor.
Katılıyorumm
Ohoo olur mu öyle benim düğünümde falanca köyden, memleketten dayı gelecek 250 liralık tabaktan yemeği yiyecek hiç bir şey takmadan gidecek. Ben evlendikten sonra borcu harcı öderken mutluluk oyunu oynayacağım. Çiftler yemin ediyorum bu işlere ayırdıkları parayla dünya turuna çıkar
Eşimle 10 ay önce evlendik, nikah yaptık romantik bir şarkıda dans ettik. Takı taktılar evlere dağıldık. Kendi evimizin önüne annem babam eşimin annesi babası ablası benim ablam iki tane de yakın arkadaşlarımız eşim ve benim geldiler ellerini öptük dua ettik eşimin ablası ve kendi ablam gelinliğimle merdivenlerden çıkmama yardım ettiler ev eşyası taksitleri 2 ay önce bitti ağustos ta Allah izin verirse bali'ye gitmeyi düşünüyoruz pek fazla borç olmadan evlendik mutluyuz elhamdülillah. 🙏
Küçük bir nişan
Küçük bir kına
Nikah Salonunda davetliler eşliğinde bir evlilik idealdir
paranın yanında yoktan yere verdiğin uğraş ve insanları memnun edememek! Hayır almıyım. Kabul etmeyen birinin çok iyi bir nedeni olması lazım. Zaten evlendiği günü hayatının en önemli günü olarak gören biriyle işim olmaz, ya da sırf başkaları veya ailesi istiyor diye kendi istemediğini yapanlarla
kadinlarin gözünü para, itibar ve gösteris bürümüs. Millet ne der, giydigimi begenir mi, herkes memnun kalir mi düsüncesiyle en sasali, en lüks organizasyonu istiyor. Borc ile baslanilan bir evlilik hayatinda o borclari memnun etmeye calistigin insanlar ödemeyecek. Ne derler, ne düsünürler diye kafana taktigin insanlar seni düsünüp borclarin icin birlesmeyecekler. Bu sekilde insanlara endeksli, kompleksli bir düsünce ne yazikki bir cok gencimiz de mevcut.
Ortalama Türk düğününde yapılan masraf kadar takı-para ile geri dönüş olduğunu düşünüyorum. O yüzden çok da kafaya takmamak lazım, istiyorsan enerji harcarsın, maddi kaybın çok yok gibi, hatta kâr edenler bile olabilyor.
Hiç de merasime vs gerek yok. Aile üyeleri ve çok yakın arkadaşlar arasında küçük bir kutlama yemeği yeterli bence, sonrasında da doğrudan tatil en iyisi.
Gereksiz kalabalığa, nispete, gerginliğe, kıskançlıklara hiç gelemem.
bi kızın böyle düşünmesi çok güzel. evet gereksiz ve bedelini evlendikten sonra ödüyorlar. mantıklı düşünsen aptalca çoğu şey. bi kere evleniyoruz diye heryere para sacıp, evlenince de borc ödeniyor. bu artık düğün soygunculuğuna dönmüş.
Gereksiz buluyorum balayınıda öyle , hani diyorlar ya nişan düğün yapmam balayı yaparım o da saçma çünkü sen ev kuruyorsun borcun harcın içinde nereye balayına gidiyorsun yani önce evinin borcunu öde. Miss gibi nikah yap yani
Selam, Aslında çiftler bir anı bırakmak için bu merasimleri düzenliyorlar. Ben olsam bu dönem de bu merasimleri düzenlemem çünkü korona her geçen gün artıyor. Onun yerine sadece çekimlere giderim bu kadar. Böylece anı kalmış olur.
Mutluluk parayla olmaz ama ailelerin biraz gösteriş merakı gibi görüyorum ben, bide her evrede insanlar birbirlerini daha iyi tanıyor tek iyi yanı bu bence gerisine katılıyorum gereksiz masraf ve uğraş.
Söz, nişanla kalsa iyi bir de bunun bohça hazırlaması var,çeyiz çıkarması var 😁 bence gereksiz ama işte yapılıyor kimi adet diye yapıyor kimi gösteriş için yapıyor...
Düğün, nişan seven biri değilim. Sevdiğimiz minimum sayıda insanla yapılan bir kutlama yeterli bu durumlarda. Hem masraf açısından ilerisi için daha iyi olacaktır bizim için.
kesinlikle gerek yok ama kızlarımızın bir kere evleniyorum görgüsüzlüğü ve toplumun kabul görmüş (!) saçma dayatmaları yüzünden böyle saçma salak işlerle uğraşılıyor.
Bunlar bence gereksiz ama bir de kızlara sor. Hepsinin hayalleriymis 😂. Düğün hariç hepsi boş bence. Niye düğün diyeceksin. Taki, para diycem onlar olmazsa olmaz 🙂
Evleneceğim kişide kabul ederse sadece nikah istiyorum
Saçmalık ve masraf cidden ne düğün ne kına birbirini seven iki insan sade bir şekilde nikah kıysa yeter
çok saçma hakkaten ya gelinlik damatlık falan bile saçma bi yüzük alırsın tamam başka masrafa gerek yok bence
İlk evliligimde düğün oldu. Ben istemedim ama karşı taraf işte. Kına ve aile arasında nişan dışında merasimlere karşıyım
Evi dahil için de ortalama bir düğün 1.000.000 TL gibi bi rakama çıkıyor bizde tabi küsüratlar değişebilir
evlilik cağimizda dolandırıcılığın modernleşmesi, adet kilifina bürünüp önümüze tuzlu kahve ile sunulmasıdır.
malesef bukadar şafşafataya gerek yok abartmışlar. mutluluk parayla olmaz . yanlız para mutluluğun tuzu biberidir . onsuzda olmaz
Gereksiz bence evlilik düşünmeyen birisiyim olaki evleneceğim sade nikah yapmak isterim eşime şartım bu olur 💁♂️
Benim gibi oynamayida bilmeyen hatta muzik zevki cok bagimsiz biri icin o kadar bosa hem zaman hem maddi kayipki anlatamam
Nişan gerekli bence ama abartmamak lazım tabi sade bir nişan töreni yeter. Onun dışında düğüne gerek yok
Ben sade bı nikah taraftarıyım ama kızlara sorsan birkez evleniyorum hepsi olacak diyorlar anlamıyorum yani 😊
Yok ya. Zaten 1 ay durmaz kadın takı para mal çarpıp iftira atıp boşar kadın. Eski müşteri si ile kocaya dava acar
Hayır bu kadar merasime gerek yok Türkiye şartları zaten belli insanlar genelde borçla evleniyor bu kadar borca gerek yok Yeni evli çiftler borçsuz daha mutlu olur bence borç yapacaklarına yatırım yapsınlar daha iyi
Eskiden var diye düsünüyordum artik degil diye düsünüyorum
Yok valla akraba eğlendirme ve masraf başka bişey degil
Dilerim kimseye paraya tamah eden eşler nasip olmaz efendim
Hepsi para tuzagi. Sonra borcla baslayan bir evlilik ekonomik sikintilardan mutsuzluk
Bence hic gerek yok hem masraf hem stres. Bi de vu yizden aileler birbirine giriyor. Mutlu olacakken huzursuz oluyoar yok yere. Kuru bi nikah tamam iste
Bir kere olacak hesabi ve hevesle yapildigi icin goze aliniyor yani detayli bi konu
Eşim dese ki ; Düğün falan yapmayalım direkt balayına, alnından öperim.
LüKS bir mekanda nişan, çırağanda düğün olmazsa evlenmem.
Aşırı gösterişe gerek yok sade hoş güzel olmalı ucuza kaçılmamalı
Bence gerek yok. Nikah yeterli düğün falan çok saçma geliyor bana
düğün yerine sevdiğim insanla dilediğim ülkede balayı yapmayi tercih ederim
Bence gerkesin nikah yap geç aman boşa para harcanıyo bence
Ben evlensem düğün yapmam. Sırf hava olsun diye bence
Sevgilim nasıl isterse öyle olur. İçinde kalmasın, ailesi ile sorun çıkmasın önemli olan bu.
bence gerek var..
bir kere evleniyoruz sonuçta :)
Bence tamamen saçmalık..
Bence çok gereksiz ve pahalı onun yerine yeni yerler gezip görmek daha mantıklı. Düğünden sonra dedikodumuzu yapacak insanlar için o kadar masrafa gerek yok
Nikah, sonrasında da en yakın arkadaşlarla güzel bir kutlama yemeği yeterli ve çok keyifli olur.
Bu kadarı, tanımlamak lazım. Ne kadar çok yani. Aşırısı ban da fazla geliyor.
Bence hayır boşuna para onun yerine gider bir balayı yaparım
Bütçene Uygun fiyatta olmalı masraf ne kadar artarsa bı okadar unutulmaz bir evlilik merasimi olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?