Sarı kantaron kullananların yorumları neler? Ayrıca sarı kantaron nasıl kullanılıyor ve ne işe yarıyor?

Öncelikle merhaba, sarı kantaron ismi gibi kendiside sarı çiçekleri olan bir bitkidir. Sarı kantaron hemen hemen her iklime ayak uydurabiliyor bu nedenle dünyanın hemen hemen her yerinde yetiştirilmeye müsaittir. Bu çiçeğin şifa yani faydalı kısmı olarak da çiçekleri ve kökü diyebilmek mümkündür.
Peki sarı kantaron nedir, ne işe yarar ve faydaları nelerdir diye bakacak olursak şöyle sıralamak çokta yanlış olmayacaktır.
Faydaları bir yana KESİNLİKLE hamile kadınların kullanmaları tavsiye edilmiyor.

Yorum 1: Cilt yenileme konusunda oldukça başarılı ve kalıntılara da çok iyi geliyor
Yorum 2: uçuk ve sivilce lekeleri düzenli kullanımda süper bir şekilde işe yarıyor tavsiye ediyorum
Yorum 3: kokusu biraz yoğun ama çok işe yarıyor
Yorum 4: oğlumun pişikleri için kullanıyorum ve gayet memnunum
Yorum 5: gönül rahatlığı ile alabilirsiniz düzenli kullanımda sivilce izlerim yok oldu tavsiye ederim
Bitkisel ürünler, ilaçlardan ve kimyasallardan önce kullanılmalı diye düşünüyorum lakin güvenmediğiniz yerlerden de temin etmeyin gerçekten bu faydaları bir insan görmek istiyor ise gerçekten içine başka bir şey katılmamış yahut içinde eksik bir madde bulunmayan saf bir şekilde sarı kantaron alarak kullanabilir. Pek çok şeye faydası bulunmakta ama bitkisel ürünlerde bilinmesi gereken en temel şeylerden birisi de düzenli bir kullanım olmazsa istenilen sonucun alınamayacak olmasıdır. Yani bir defa kullanıp işe yaramıyor bu demek biraz saçma olacaktır. Bu nedenle pes etmeden kullanmak isteyenler için denenebilir bir üründür.
Şifa olsun... Umarım faydalı olabilmişimdir.
Teşekkür ederim :)

Çeşitli tedavilerde kullanılan şifalı bir bitkidir Sarı Kantaron bitkisi halk arasında da binbirdelik otu olarak geçer. Çay, kuru ve yağ formlusu bulunur. Kişi hissettiği rahatsızlığa göre bu formları seçer.
Genellikle tedavi amacıyla kullanılmaktadır. En etkili formu yağ halidir. Pek çok cilt hastalığına iyi geldiği biliniyor. Kurusu da çay olarak içilebilir tabi ki. Fakat siz eşinizin vücudundaki iltihaplar için kullanmak istiyorsunuz bu yüzden yağ formunu kullanmanız gerekiyor.

Bildiğimiz üzere bitkisel tedavilerde ve aroma terapilerinde sıklıkla başvurulan yöntemlerin başında yağ ile bakım geliyor. Yağ bakımlarının kullanıldığı alanlar da genellikle hep cilt problemleri ve cilt güzelleştirmeye yöneliktir zaten.
Sarı Kantaron yağı da bu yağlardan birisidir işte. Sorunuzda Sarı Kantaron geçiyor. Bu bitkinin çoğunlukla yağ formlusu bulunur. Cilt problemleri için kullanılan bitkisel bir yağdır yani.
Sarı kantaron yağının ciltteki çatlaklardan kuruluklara, deri yaralarından lekelenmelere, izlere kadar pek çok şey için kullanıldığı biliniyor. Oldukça şifalı olan bu bitki düzenli kullanımda epey fark göstermektedir. Bu yağ için kullanım alanları ve yorumlarını araştırdım biraz. Bunun yanında nasıl kullanabileceğinize dair de birkaç tüyo vereceğim. O halde Sarı Kantaron yağı hakkında bilinmeyenlere geçelim...

Sarı Kantaron yağı genel olarak cilt tedavilerinde kullanıldığı için cildin en hassas bölgelerinde, yaraya ve tahrişe en meyilli bölgelerinde kullanılır. Bu illâ bir yanık olmak zorunda değil tabi ki normal ağrı olan bir bölgede de kullanılabilir.
Genel olarak kullanım alanı çatlamaya elverişli ayak topuğu ve eller, ağrı oluşan bel-sırt, deri hastalıkları, romatizmal ağrılar, deri iltihabı gibi hastalıklarda sıklıkla kullanılan bir masaj yağıdır. Ayrıca düzenli kullanımda çok fazla faydasını da görebilirsiniz. Bu faydalar nelermiş görelim.

Başta da pek çok yararından bahsetmiştik aslında fakat maddeler halinde biraz daha oturacağını düşünerek daha da açmaya çalıştım başlığı. Bu sayede şikayetinize aradığınız cevabı daha kolay bulabilirsiniz. Sarı Kantaron yağı ve faydaları nelermiş görelim o halde.
Genel olarak bakıldığında cilde müthiş yarar sağlıyor Sarı Kantaron. Özellikle tahriş ve çatlaklık problemlerinde birebirdir görüyoruz bunu. Ayrıca cilt bakımında da ayrılmaz bir parçası oluyor adeta cildimizin. Siyah noktalara kadar etki ediyor üstelik.

Hamilelik, lohusalık, hassasiyet (alerjik durumlar) ve kronik hastalık gibi durumda olanların kullanması önerilmiyor, fakat bu kişiler yine de doktoruyla görüştükten sonra hareket etmelidir. Doktor tavsiyesi dışında hareket edilmemelidir.
Kullanıcı yorumları ise genelde düzenli kullananlar için olumludur. Çoğu kişi cildinin beyazladığını ve ağrılarına iyi geldiğini söylüyor. Pek çok bilinen alışveriş sitesinde de oylama genellikle 4,5/5'dir
Online alışveriş yorumları!
"Kocaman bir kutu da tüm aldıklarım geldi hindistan yağım sapa sağlam geldi 9 parça yağ aldım bu kadar alışverişe küçük de olsa bir hediye beklerdim küçük firmalar bile böyle hoşluk yapıyorlar ordan bir puan kırıyorum :) son kullanma tarihlerine de baya var her şey güzel"
"gaayett güzell paketleme ve cok hızliydii. arifoglunun herseyiji kullaniyorun guvenilir :) saclarikin ense kisminda ve kulak icimde hafif egzama var onun icin baslicsm kullanmaya iyi geldigini duydum sonuclari tekrar yszarim editleyip, tesekkurler :)) edir: masumlar apartmanindaki incinin aklima gelmesine sebep olan yaggg 😀😀😀😀"
"Sivilce izleri için aldım faydasını gördüm gerçekten. Düzenli ve uzun süreli kullanımda daha işe yarayacak gibi görünüyor. Sorunsuz, hasarsız bir şekilde teslim edildi. Kokusu gerçekten"
"saçımdaki egzama için satın aldım çok güzel işe yarıyor. kokusu kötü ama onada yapacak bişey yok :)"
"çok işe yarıyor kesinlikle alın izler için çok iyi"
"Annemin kemik ağrıları için almıştım ise yarıyor gerçekten güzel."
"ürün geldi beklediğimden daha büyük işe yarıyor mu deneyeceğim"
"Yüzdeki lekelere iyi geldiği için aldım bir kaç düzenli kullanımdan sonra işe yarıyor"
"Mükemmel bir yağ düsenli kullanımda işe yarıyor"
"sivilce izleri için gerçekten ise yaradı gözle görülür renk açılması oldu küçük gibi geliyor ama damlalıkla kullandığınız için aylarca bitmiyor Arifoğlunun kalitesi harika"
"Çabuk ve hızlı kargolama. Eşim bir kaza geçirdi ve göz kenarındaki yara izini geçirmek için aldık. Kantaronum faydaları zaten oldukça fazla. Arifoğlu kalitesi de tartışılmaz"
"Ürünlerini gönül rahatlığıyla aldığım bir marka. Organik her yağ biraz ağır kokar. Güzel kokan hiçbir yağı almayın :)"
"Kargo başaralı. Yüzü baya yumuşatıyor ama çok sivilce çıkmaya başladı bende gözenekler için aldım@sulemsi etki ediyor demişti ama öyle bir şey yok yüzüm battı sivilceden sponsorluk için sunmuş olsa gerek normalde yüzümde asla sivilce çıkmaz cildiyeye gidicem yüzüm baya kötü oldu.5 yıldız veriyorum ki yorum üstte olsun ve insanlar almasın orjinal yağ olsa bu kadar sivilce yapmazdı eminim"Yorumlara göre görüyoruz ki çoğu kişide olumlu sonuç vermiş bir yağ. Kokusunun ağır olduğunu söylüyorlar ama aldıkları sonuca da değeceklerini söylüyorlar.

Son olarak bir güzellik yapıp Sarı Kantaron yağına ulaşabileceğiniz linkleri hazırladım. Çeşitli online marketlerde bulabileceğiniz bir yağ. Tabi ki baharat ve aktarcılarda da mümkün mertebe bulunuyor.
En memnun kalınan Sarı Kantaron Yağları!Trendyol - 19.95 TL
Gratis - 25.00 TL
Trendyol - 25.80 TL
Trendyol (Organik) - 57.50 TL
HepsiBurada - 20.54 TL
Eşinizin iltahap sorunları için yağ formunu kullanmalısınız. Bu sebeple yağı daha çok anlattım. Bildiğimiz elimize bir miktar damlatıp ovma, masaj hareketleri ile masaj yapıyoruz.
Geçmiş olsun, iyi okumalar...
Merhabalar ^^
Son dönemin en popüler doğal ürününü sorunuzda görünce katılmak istedim.
Öncelikle bilelim, Sarı Kantaron nedir?
Sarı Kantaron doğada kendiliğinden yetişen, çiçeklerinin de böcekler vasıtasıyla tozlaşmasıyla dağılıp farklı yerlerde bitebilen, kökünden yaprağına ama en değerlisi sarı çiçekleriyle tam bir şifa deposudur.
Her iklime ayak uydurabilen, en verimsiz kumsal topraklarda dahi görebileceğimiz bu bitkileri dünyanın her yerinde görebiliriz ama son dönemde rağbet görmesinden ötürü insanlar sırf kantoron bulmak için doğa gezisine bile çıkıyorlar artık. Halk arasında üzerindeki minik deliklerden dolayı ‘’ binbirdelik otu ‘’ olarak da adlandırılmıştır ve diğer bitkilerden ayırımı ise delikli çiçeklerinin göz alıcı sarı rengi, hemen alt dallarının çok berrak yeşil bir renkte oluşudur.
Bitkiyi de iyi ayırt etmek gerekiyor çünkü bu sarı tonunda olan başka bitkiler de vardır ve benzer yerlerde yetiştiklerinden kolayca zihnimizi karıştırabilirler. Buraya eklediğim görsel benim topladığım bir kantarondur, 2000 metrede bir dağ yamacından toplamıştım buyurun :

Sarı Kantaron nasıl kullanılabilir?
Sarı kantaron farklı şekillerde kullanılabilir.
İlk kullanım alanı : tıpkı çay gibi demlenmesidir. Bir demlik suya sadece 2 dal taze sarı kantaron eklemeniz ve iki taşım kaynatmanız sonrasında mükemmel bir aromayla çayınızın hazır olacağını göreceksiniz.
İkinci kullanımı : kurutmaktır. Kurutup kışın yine çayını yapabilir, farklı bitkilerle harman yapabilir ve tüketebilirsiniz.
Son ve en yaygın kullanımı ise : Sarı Kantaron Yağıdır. Sarı kantaron yağının elde edilmesinin ilk yöntemi kurutulup sonra sarı çiçeklerin buharla damıtılarak elde edilen sarı yağıdır. Bunu evde yapmak çok mümkün değildir ve dışarıdan alınabilir. Öteki yöntem ise, taze çiçeklerin toplanıp zeytinyağıyla şişelenip bekletilmesiyle oluşan ve rengi bordoya çalan bir yağdır. Bu sarı ve kırmızıya yakın kantaron yağının kullanım alanları neredeyse birebir aynıdır.

Sarı Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?

Sarı Kantaron Yağının zararları var mıdır?
Her şey gibi aşırı kullanımda sarı kantaron yağının da zararları olabilir. Başını da günde 2 fincandan fazla çayını tükettiğimizde çarpıntı yapması gelmektedir. Öte yandan dikkat etmemiz gereken diğer bir önemli unsur da, sarı kantaron yağını ciltte kullandığımızda direkt güneşte kalmamamız gerektiğidir. Bu yanıklara yahut alerjik durumlara davetiye çıkarabilir.

Sarı Kantaron Yağına dair kullanıcı yorumları nedir peki?
S. E : Devamlı aldığım bir ürün. Uçucu olduğu için tende yağlı his bırakmıyor. Maske yüzünden çenemde sivilceler oluşmuştu. Çok iyi geldi.
yav. egzemam için aldm boyutu gayet iyi. ağır kokusu yok. şimdilik kullanıyorum insllh faydasini gorururm.
O. D. Bunu kudret nari ile beraber kullanıyorum, gastriti kesti, ürün başarılı, zaten bunları doktor önerdi, ilaçlarda bitkilerden elde ediliyor zaten şaşıracak bir durum yok
S. Y. : Bebeğimin pişiği için kullanıyorum çok hızlı iyilestiriyor. Memnunum.
S. E. : Biz dr tavsiyesiyle sünnet sonrası bebekte kullandık memnun kaldık
G. B. : Yaraları iyileştirme konusunda tavsiye ederim. Elimi kestim salata yaparken, tırnakla birlikte, sarı kantaron iyileşme sürecini ciddi hızlandırdı. Kas ağrılarında da fayda ediyor.
F. N. : Sivilce için değil de yeşil kil maskesiyle karıştırıp kullandım ben bi yan etki görmedim ve öyle yapınca bebek gibi yumuşacık oldu suratım.

Özet olarak, bunlar doğal ürünler olduğu için ya kendiniz yapın evinizde, ya da güvenilir yerlerden alınız. Kullanım talimatlarına uyun ve aşırıya kaçmadan kullanınız. Aslında doğaya yönelsek, her şeyin bir çaresi var gibi görünüyor elhamdülillah. Ben de bilhassa ilgi alanıma giren bu konuda elimden geldiğince zihnimdekileri aktarmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur, sıhhatli günler dilerim ^^
Merhaba.
Sarı kantaronun özellikle çiçekleri ve kökü büyük bir şifa kaynağıdır. Aktarlarda en çok kurusu, yağı ve çayı bulunuyor. Eski zamanlardan beri vücuda sağladığı yararlardan dolayı oldukça talep gören bir yağ. Aslında sarı kantaronu kendiniz tarlalarda ve yokuşlarda kendiliğinden yetişme özelliği olduğundan her yerde bulabilirsiniz. Has zeytinyağının içerisine bu bitkiyi koyup güneş görmeyen cam bir kavanozda kendiniz bile üretebilirsiniz.
Benim duyumuma göre sarı kantaron yağından sabah akşam bir bardak suya 4-5 damlatılarak içilirse depresyon haplarından kurtulunabilecek mucizevi ottur.
Ayrıca sarı kantaron yağı antibakteriyel özelliklere sahiptir. Alerjik cilde uygulandığında, küçük yaralar, yanıklar ve cilt tahrişiyle ilgili sorunları azaltıyor.
Cevap
24Cevap
merhaba
Sarı kantaron yağı, sarı kantaron bitkisinin çiçek ve yapraklarından elde edilmektedir. Çiçekler ve bitkinin yaprakları “hypericum” yağı ile doludur.
Bu doğal yağ faydalı bileşenleri ile cilt sorunlarından sindirim hastalıklarına kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Yanıklarda ve yaralarda ağrıyı ortadan kaldıran iltihap önleyici, iyileştirici bileşenleri nedeniyle cilt bakımı için çok faydalıdır.
Sarı kantaron yağı ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir. Topikal olarak (cilde) uygulandığında, küçük yaralar, yanıklar ve cilt tahrişiyle ilişkili semptomları hafifletebilir.
Mide rahatsızlıklarını önler, gastrit kaynaklı ağrıların azaltılmasında kullanılır.
Sarı kantaron yağı ağrı kesici özelliği ile romatizmal ağrıyı hafifletir ve gut ve şişme sorunlarına yardımcı olur. Güçlü etkileri olabilen ve ilaçlarla etkileşim yapabilen sarı kantaron yağı kullanılmadan önce mutlaka uzman bir hekime danışılmalı ve sarı kantaron yağı mutlaka bir uzman kontrolünde kullanılmalıdır.
Sarı kantaron yağı elde etmek için birkaç yöntem kullanılmaktadır. En yaygın olan yöntem şu şekildedir. 100 gr taze ya da kuru kantaron çiçeği hafifçe ezilerek 250 gr zeytinyağı olan cam bir kavanoza eklenir. Bu karışım 30 gün boyunca ara sıra çalkalanarak güneşte bırakılır.30 gün sonunda süzülür. Taze sarı kantaron çiçeği kullanılırsa yağ kırmızı, kuru çiçekler kullanılırsa yağın rengi sarı olacaktır. Etki olarak ikisi de aynı özelliklere sahiptir.
Merhaba, sarı kantaron bence çok yararlı bir yağ. Bir çok cilt sorununa iyi gelen bir yağ diyebilirim. Ben ve ailem bunu defalarca kez kullandık sonuç istediğimiz gibi oldu yani işe yarıyor cilt sorunlarını iyileştirme gücü var sarı kantaron yağının. Doğalını bulmanız önemli tabii ki sarı kantaron yağını aktarlarda bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Her türlü cilt sorununa çözüm olarak kullanabilirsiniz bu yağı onarıcı özelliği vardır. Eğer iltihapları cildinde oluşuyor ise kullanabilirsiniz cilt sorunları hariç başka bir yerde kullanılıyor mu fikrim yok bu konu hakkında.
O kadar faydası var ki 1 buçuk yaşında oğlum var ve artık yara bere kremi almayı bıraktım bi yere düşünce hemen sarı kantaron yağı sürüyorum şişlik morluk minimum derece de oluyo ayrıca yetişkinler için de birçok faydası var gerçekten mucize bişey bence
Herkes faydalarını falan yazacak ben ayrı bir şeyden bahsedeceğim. Kontrol dışı kullanmak ciddi sorunlara yol açıyor. Yüze çok sürmek iltihaplı sivilceye, bir yaraya çok sürmek yaranın büyümesine sebep oluyor. Babannemin dudağının kenarında et parçası çıktı, sarı kantaron kullan demişler bu da kullanmış mercimek tanesi kadardı crvizden büyük oldu ve ameliyatla aldılar. Dudağının da bir kısmını aldılar... dikkatli kullanın
Ne kadar doğru bir ayrıntı çok teşekkürler 🙏💕
Rica ederim 🌸💜
Öncelikle merhaba mutlu günler diliyorum sarı kantaron yağının Bir çok şeye faydası vardır bu vücuttaki lekeleri giderir
Çatlaklara sürüldüğü zaman zamanla çatlaklara iyi geldiği söylenir daha sonrasında vücuttaki eskiden kalma yaralara da iyi geldiği bilinir mantara kullanana hiç duymadım ama dediğim gibi Sarı kantaronun birçok şeye faydası var ama genel olarak sarı kantaron onarıcı bir yağdır
Hücre yenileyicidir anım pek çok özelliği mevcut tabii dogalını bulman önemli vücudu hem nemlendirmek için hem çatlaklar gibi vesaire cilt yenilenmesinde yardımcı olur. Yanik uçuk mantar bebek pisikleri gibi sorunlara iyi gekir ağrı kesici özelliği de vardır ben sadece nemlendirmek amaçlı kullanıyorum ama otunu içenler bile var.
Gerçek kantaron yağı kırmızı olur. Eğer rengi turuncu/sarımsıysa yapılışında ya zeytinyağı fazla kullanılmıştır ya da kurutulmuş kantaron çiçeklerinden yapılmıştır.
Maalesef şifası bol olduğundan sahtesini üretip satanlar çok. Lütfen dikkatli olun.
Leke tedavisi için kullanıldığını biliyorum ancak bunu kullandıktan sonra güneşe çıkılmaması gerekiyor. İlhtihaplı bölgelerde kullanma fikri bana pek iç açıcı gelmedi. Bunun için antibiyotik kremler var. Açık yara halinde değilse kullanılabilir. Akşam vakitlerinde kullanılıp sabah yıkanması gerekir yoksa ciltte lekeler yapabilir.
@deli2116 icmeyi mi planliyosunuz
Evet kullandım. Bir yıl önce yüzümü saç maşasıyla yaktım ve orası baya koyu bir renk aldı birkaç gün içerisinde ben de silverdin sürdüm ilk adımda sonra o kısma kantaron yağı kullandım zaten lekeyi izi geçirmek için kullanılırmış kötü bir kokusu vardı ama çok yararlı bunu sık sık yaptım gün içinde de sürekli elma ya da elma kabuğu sürdüm o yanan yere sonra bir gün 1 hafta sonra falan elma kabuğu yüzümdeki o kahverengi yeri soydu orada hafif bir kırmızılık kaldı o da zamanla geçti Birkaç ay içinde şu anda hiç yok biraz bile tamamen geçti Hangisi işe yaradı bilmiyorum ama hepsi birlikte çok iyi geldi
Sarı kantoron otunun zeytinyağının içine konarak bütün özünü yağa salmasi ile yapılıyor. Ortaya kokusu zeytin yagından farklı rengi kahverengi kızıl arası bir şifalı yağ olan Kantoron otu yağı çıkıyor. Bu yağ biraz mucizevi. Yara larda iltihap olan bölgelerde yara izlerinde çok üst düzey bi iyileştirme ve tedavi gösteriyor. Yapılan araştırmalarda sulu yemeklere de 1 tatlı kaşığı koyularak vücut sisteminde ve metabolizmada da faydalı etkiler gösterdiği kesin.
Saç ve sakal bakımında da kullanılabiliyor. Cilt bakımında da cilt lekelerini yok ettiği kesin. Yani anliycan esin kullanabilir. Eski de köylerde kadınlar yapardı. Ama sifasi yayildiktan sonra üretimi fabrikasyonlasmaya da başladı. Eğer alacaksanız bunu internetten değil de çevrenizde araştırma yapıp bu köylerde bunu yapan insanlardan almanız tavsiye ederim. Seri uretim olanlar ne kadar doğal tartışılır. Anneannem çocukları ve torunları için yılda 10-15 su şişesi toplayıp yapıyor. Doğal ve saf. Faydasını da defalarca gördüm.
Merhaba, sarı kantaron bence çok yararlı bir yağ. Bir çok cilt sorununa iyi gelen bir yağ diyebilirim. Ben ve ailem bunu defalarca kez kullandık sonuç istediğimiz gibi oldu yani işe yarıyor cilt sorunlarını iyileştirme gücü var sarı kantaron yağının. Doğalını bulmanız önemli tabii ki sarı kantaron yağını aktarlarda bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Her türlü cilt sorununa çözüm olarak kullanabilirsiniz bu yağı onarıcı özelliği vardır. Eğer iltihapları cildinde oluşuyor ise kullanabilirsiniz cilt sorunları hariç başka bir yerde kullanılıyor mu fikrim yok bu konu hakkında.
Kusura bakmayın ben bir kaza yapamadım ve o zamanlar bilincim kapalı olduğu, komada olduğum için hatırlamıyorum ama ben 3-4 ay komada yapmışım ve vücudumda bazı bölgelerde yatak yarası olmuş ve bu sarı kantaron yağı ile geçirmişler ancak nasıl yapıldığını, nasıl kullanıldığını vs. hiç bilmiyorum
yağı yanıklara ağrılara çok iyi gelir. sakinleştirir. akdeniz ve ege bölgesinde yetişir. yağı çiçeğinden yapılır çiçeği de Mayıs sonu Haziran başı gibi açar. ben yağını yaptım bir yerlerim ağrıdığında sürüyorum çok sürmeden etkisini hissediyorum. özellikle de sırt-bel ağrılarına iyi geliyor.
İntihaplar olusuyor derken bir cildiyeye gozukmeden hersey kullanilmaz evet sarinkantron yagi cok genis alanlarda kullanilir ama tamamen esinizin ne gibi bir sorunu oldugunu bilmeniz gerekli faydasi olur olmaz bu degisir zarar vermez kullanim alani genis oldugu icin bir cok sekilde kullanilir
Tıbbi adı (Hypericum Perforatum) olan bir bitkidir. tr'de bolca bulunur. Gerek kantaron yağı, gerek kantaron çayı olarak kullanımları mevcuttur. Spazm giderici, sindirim rahatlatıcı, antienflamatuar etkili ve romatizmal ağrılara iyi gelen birtakım etken maddeler içerir. Bir ilaç olmaktan ziyade bir takviye olarak kullanmak daha mantıklıdır
Ben aldımmsarı kantaron aktardanBir işe yaramadı çatlaklarım için. Sonra bir yerde okudum. Gerçek, hakiki olması lazımmış. Bilmiyorum belki benimki hakiki değildir..
kantaron mu? bi ölüme çare değil bu bitki. sivilcen bir var, sür kurutsun. bi yerin mi yandı? hemen sür izi kalmasın. kaşıntıya, yaralara birebir. ciddi söylüyorum herkesin bu kantaron yağı ile tanışması ve evinde bulundurması gerekiyor. mucizevi diyebilirim.
Sarı kantaron, Kılıç otu, Mayasıl otu ve Koyunkıran olarak da bilinir, sarı kantarongiller familyasına dahil bir bitki türü. Esas olarak dünyanın birçok yerinde bulunan bir bitkidir.
tam olarak tanımı budur canlarım. başkan son noktayı koyar ve gider
Merhaba
Sarı kantaron yağı çok faydalı bir yağ
Cilt sorunu olanlar kullanabilir
İltihaplara iyi gelir
Yaraların hızlı iyileşmesine etkisi var
Adet sancılarını hafifletir
İshale karşı çok etkili
Menepoz olanlar kullanabilir
Gribe iyi gelir
Dağda yetişiyor. Sarı olan çiçek kısmını ters çevirip orijinal zeytin yağının içinde 45 gün bekletiliyor. Zaten yağ turuncu hali alıyor. Genel olarak derinin yenilenmesinde çok etkili. Yanıklarda yaralarda vs.
Hatta bilen bilir Cüneyt Arkının Köroğlu filminde beyaz bir atı vardı. Çok kötü durumdaydı. Bu yağı kullandı. At mükemmel oldu. Bolu Beyinin dikkatini çekmişti:))
Bak şimdi önce sarı kantronlari güzelce yıka sonra bıçak kullanmadan ufak parçalara ayır sonra saf olsa iyi olur zeytin yağının içine koy 150 ml zeytin yağına 10 15 sap kantaron koy sonra kavanozun üzerini tulbentle ört ki hava alsın sonra en çok güneş alan odanın camına koy bir hafta dursun ama günlük tahta kaşıkla karıştır 7 günün sonunda kirmizimsi bir yağ olacak kullan
Antiseptik özellikler gösterdiğinden vücudu mikroplara karşı koruyor. İltihap önleyici etkiler göstererek vücutta oluşan iltihaplanmaların hızla iyileşmesine destek oluyor. Hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağladığından yaraların da hızla iyileşmesine yardımcı oluyor.
Sarı kantaron bildiğin yaralar için ve sağlık için inanılmaz bir ilaç görevi görmektedir.
Annemin bağırsak hastalığı tedavisinde kullandığı yağlardan birisi çok faydalı
Şahane faydalı bitkimiz. Arkadaşların görüşlerine hayran kaldım...
Evet yarıyor sivilcelerim hemen iz oluyor o yüzden hemen sürüyordum. Geçenlerde sürmeyi ihmal ettim hiç oynamadım sivilce ize döndü
Sıcak sudan yanan birisinin yanık yerlerine sürdük yaralar çok hızlı iyileşti ve leke bile kalmadı. Aynı şekilde cilt ve değişe kaşıntı olan bölgelere iyi geldiğine şahidim. Doğal ilaç
Öncelikle Hacamat ile vücudu temizlerseniz ve sonrasında sülük uygulanırsa çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Kantaron vs dıştan sürülerek veya içilerek mutlaka faydası olur elbette...
Yağı var sabunuvar sabunla yıkayıp yağını sürün (öyle iltihaplar çıkıyorsa acil bi doktora gösterin önemli bir şey bence bu)
biryerimiz ağrıdığında yandığnda filan valide hanım saolsun hemen sürer saolsun
İltihap temizleyici çok daha etkili bişey biliyorum. Daha kolay ve daha kesin.
Yaralara merhem gibi çok iyi geliyro bende kollarıma kullanmistim
Sarı kantaron yağı mide ağrılarında yaralarda çok etkili bir bitki
Benim dağlardan toplayıp, eve getirip kurutup, çayını içtiğim bir bitkidir.
Ben yüzüm için kullanmıştım lekelere iyi geliyomuş çil ve sivilce lekelerine
Yağı yaraları iyileştirmek için kullanılır
Cilt sorunlarına iyi geldiğini biliyorum
Ağrı kesici özelliği var diye biliyorum
Doğal antidepresan
Cilt sorunlarına iyi gelen şahane bir ürün
Doğal anti depresan
antibiyotik olmasın
Antiseptik özelliği de tabii
Yaralarda iz birakmasini engelller
Cilt problemlerine gerçekten iyi geliyor
Doğal antibiyotik