Siyah renkti boyayı akıtmak istedim yaşım küçük diye kaale almadılar unuttular başkalarıyla ilgilendiler beklemekten saçlarım yandı utangaçım bişeyde diyemedim of napicam ben iğrenç ya aylardır çıldırıyorum. Yıpranan saçlar nasıl düzelir?
Saç rengini açmak, baleyaj, röfle vb. İşlemler çok hassas ve dikkatli yapılması gereken işlemlerdir. Kullanılan kimyasal açıcılar saçın yapısını bozacağı için yapan kişi yeterince profesyonel ve yetkin değil ise çok kötü sonuçlar çıkabilir. Ama çok sık görülen bir durum maalesef.
Bununla alakalı bazı yapmamız gerenleri şöyle sıralayabilirim.
İşlemi yapan kişinin yetkinliği
Kullanılan açının markası
Saçın çok iyi analiz yapılması
Ani kararlardan kaçınmak
İşlem sonrası uygulanan boya markası
İşlem sonrası kullanılması gereken ürünler
Bu saydığım maddelere dikkat ettiniz ama yinede saçınızda kopma, sünme var ne yapacaksınız bu durumda maalesef yine sizin yapabileceğiniz çok bir yok çünkü bu seviyeden sonrası yine profesyonel bir bakım olmadan saçınızın düzelmesi imkansız ilk başta söylediğim gibi işinde profesyonel ve yetkin bir uzmandan yardım almak gerekir.
Not: Bir çok yorumda gözlemlediğim yağ tavsiyeleri için bir şey söylemek istiyorum yıpranmış bir saçın yumuşamaya değil sıkılaşmaya ihtiyacı vardır bu anlamda kullanılan yağlar saçın daha fazla sünmesine ve kopmasına sebep olabilir en garanti olanı uzmanından alacağınız bir ürün tavsiyesi daha etkili olacaktır.
Çok geçmiş olsun. Normalde bakım yağı falan önerirdim de üzüldüm saçlarına baya. Birkaç ürün tavsiyesi vereceğim dikkatli kullanmaya önerm göster olur mu? 😊
Yıpranan saçların için kullanman gereken ürünler!
💜 Elidor Doğanın Enerjisi Hindistan Cevizli
🤎 Gliss Deep Repair Keratin sıvı saç kremi
💙 Bioblas Argan Yağlı şampuan
Bu ürünler saçlarının yumuşacık ve parlak gözükmesini sağlar. Yıpranan saçlı kişiler yanlarından ayırmamalı bunları. Peki nasıl kullanacaksın bunun hakkında da konuşmak isterim.
Yıpranan saçlarda ürün kullanırken nelere dikkat edilir? Ürünler nasıl kullanılırsa etkisini hızlı gösterir?
Saçlarını soğuk suyla yıkamalısın ki yanmasın ve saç derin daima dinç olsun, bu ayrıca kepekten de uzaklaşmasını sağlar.
Saç bakım yağı ve saç bakım kremini duştan hemen sonra saçlarının ıslaklığını aldıktan sonra hafif nemli bir şekildeyken kullanmalısın. Bu daha hızlı etki gösterir ve saçlarının daha hızlı şekil almasını sağlar ve aynı zamanda koku daha kalıcı olur.
Argan yağı saç uçlarında ki yıpranma ve güçsüzlük için tercih edilen bir yağdır. Yine saçların ıslakken uçlarına damlatarak saçlarına masaj yapabilirsin.
Saçlarımı iyileşme sürecinde nasıl şekillendirmeliyim?
Yapacağın saç modeli eğer yanlışsa saçlarını yıpranmış gösterir. Daha kötü de gösterebilir. Bu süreç boyunca çok sıkı bağlamamaya özen göster lütfen. Daha çok örgü ve rahat ense topuzu tercih etebilirsin. Saçlarını ikiye ayırarak biraz kendilerini salmalarına izin vermelisin.
Bunlar dışında her sabah kalktığında elektriklenme ve kabarma da oluyordur. Yastığına saten veya başka yumuşak bir kılıf geçirmelisin. Fular da olabilir. Bu elektriklenmesini ve kabarmasını engeller. Son olarak uçlardaki kırıkları da başka bir kuaförde aldırsan iyi olur. Umarım faydalı olmuştur. İyi okumalar...💜
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok sağolun hepsini yapacağım güzel bilgiler gerçekten
Aynı şey başıma geldi uçlarından biraz kestirip Brezilya fonu yaptırdım hem çok parlak göründü hem sağlıklı göründü duştan çıksam bile dümdüz sağlıklı duruyordu saçlarım bence sende öyle yap Brezilya fonu için satılan ürün trendyolda 25 TL duzlestirici makinen varsa evde kendinde yapabilirsin bio keratin Gold olması lazım markası. Ben çok memnun kaldım ve saçlarım çok çabuk iyileşti
Çok geçmiş olsun üzücü bir durum olmuş gadası. Öncelikle kendini üzme kendine stres yapma. İnsan olan herkesin başına bu tür talihsiz durumlar meydana gelebilir. Şu an belli ki saçların çok yıpranmış durumdadır. Eğer ki doğal maskelerle eski haline gelmesini istiyorsan bu biraz zaman alacak ve senin stres seviyeni daha çok yükseltecektir. Bunun yerine saçlarını biraz kestirip yeniden daha canlı ve hacimli olmasını bekleyebilirsin. Bence böylesi daha mantıklı olur. Şimdi maskeler deneyip kendini yormak yerine kestirip uzamasını beklemek daha iyi olur.
Öncelikle geçmiş olsun, yapman gerekenler; hafta 3 gün "Pantene argan yağı uygulaman, hafta da bir kere saç maskesi uygulamandır." Özellikle Pantene argan yağı durulama gerektirmediği için saçları kökten uca besler ve her seansta daha güçlü saçlara sahip olursun. Şampuan önerim ise, Elseve argan yağlı şampuan olup, harika bir bakım sağlıyor saçlara
su saca bi kimyasal sürüp sonra düzleştiriciyle cayır cayır yakan seyden sakın yapma bende 1ay once aynı durumdaydım saçımı kısa kestim halada hafif bi esneme vardı liquid keratin diye bi marka var ordan saf keratin serum, saç maskesi ve kremini alabilirsin ama sampuanı alma cok kepek yapıyor digerleri saçlarıma cok iyi geldi bide ek olarak gratisten inectonun coconut diye minik beyaz kahverengi tüplü bi saç serumu var saçlar kuruyken suruluyo kabarıklıgı baya alıyor canlandırıyor saçl
Merhaba. Yıpranan saçları kestirmek her zaman mantıklı harekettir. Daha sonra saçlarınıza zeytin yağı sürerek yıpranan kısimları besleyip, onarmanızı tavsiye ederim.
hayır Şu an saç rengin iyi ya deme öyle istersen gel gidek kuaförün azına sıçayım memnun degilsen kaale almadılar felan deme sen para veriyon utanmaa dostum ve güzel duryor
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya renkte sorun yok ama kafamda kahverenginin her tonu var bu çok kötü ve yandı saçlarım ince telli normalde şu an kabarık
valla renk olarak sorunlu görünmüyor ama bir erkek olarak bakıyorum yanma meselesi ince tel meselesi anlayamadım :D sadece biraz bakımsız yıpranmış gibi duruyor evet sakınnnnn üzülme ama ve düzeltilebilirse git düzelttir yoksa, bu senin için bir tecrübe olur mmoral bozma bidahada seninle ilgilenmeyen kuaföre gitme :))
dedimya şu görüntü ile dedigin şeyi anladım ama kötü de görünmüyor, yinede bu onun suçu ise gidip iyileştirme şansın varsa yaptır yoksa tecrübe ders olsun gitme bidaha onun dükkanına bende öyle bir çok insanda öyle sorumsuz esnaflar bazen karşındaki insani görüntüsüne göre kaale almıyor magdur bırakıyor ulan halbuki para para para paramızla rezil oluyoruz bu deli ediyor insanı üzülme :))
Aslında saçlarını kestirip kaynak taktırabilirsin. Eğer yapamam diyorsan da elidorun yıpranan saçlar için kremleri var. Ve benim başıma geldiğinde ben hemen pantenenin yağını kullandım. Kuaförden gelir gelmez banyoya girdim yıkadım saçlarımı elidorun saç bakım kremi var 2 tane onları kullandım sonra banyodan çıkınca saçlarım nemli olduğu sırada pantenenin yağını sürdüm. 4 5 banyodan sonra saçlarım ciddi anlamda güzelleşti. (4 5 gün üst üste banyo yapmıştım.)
Harbiden safmışsın ya. Hem saçlarını yaktırmışsın hem de para vermişsin😂İnternette güzel kuaförler var, paran varsa git onlar cillop gibi yapar, düzelir saçın.
İyi misin? Saçını yakmıilat saçını, aynısı bana olacak yerle bir ederim o mekanı. Hakkını savunabilen herkes bunu yapardı. Sen baya pasif kalmışsın, farkında değilsin.
Merhaba,
Saç rengini açmak, baleyaj, röfle vb. İşlemler çok hassas ve dikkatli yapılması gereken işlemlerdir. Kullanılan kimyasal açıcılar saçın yapısını bozacağı için yapan kişi yeterince profesyonel ve yetkin değil ise çok kötü sonuçlar çıkabilir. Ama çok sık görülen bir durum maalesef.
Bununla alakalı bazı yapmamız gerenleri şöyle sıralayabilirim.
Bu saydığım maddelere dikkat ettiniz ama yinede saçınızda kopma, sünme var ne yapacaksınız bu durumda maalesef yine sizin yapabileceğiniz çok bir yok çünkü bu seviyeden sonrası yine profesyonel bir bakım olmadan saçınızın düzelmesi imkansız ilk başta söylediğim gibi işinde profesyonel ve yetkin bir uzmandan yardım almak gerekir.
Not: Bir çok yorumda gözlemlediğim yağ tavsiyeleri için bir şey söylemek istiyorum yıpranmış bir saçın yumuşamaya değil sıkılaşmaya ihtiyacı vardır bu anlamda kullanılan yağlar saçın daha fazla sünmesine ve kopmasına sebep olabilir en garanti olanı uzmanından alacağınız bir ürün tavsiyesi daha etkili olacaktır.
Teşekkür ederim.
Çok sağılan
Sağolun*