İnsanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyor anlam veremiyorum. Hakaret tabii ki. Hiç mi incelikten anlamıyorsunuz?
Güzellik göreceli bir kavram. Kaldı ki diyelim ki herkese göre çirkin, her doğru her yerde söylenmez. Dobralık, dürüstlük kisvesi altında hakaret etmek, insanları kırmak alçaklıktan başka bir şey değil.61 Yorumla- +1 yıl
Ben dürüst bir alçağım. Ama kötü bir insan değilim. Kız bana sordu niye sevgilim olmuyor diye. Ama dedim bak ben doğruyu söylerim. Biliyorum zaten o yüzden sana soruyorum başkasına sorsam kırmamak için yalan söyleyecek dedi. Ben de doğruyu söyledim. Kötü biri olsaydı yalan söyleyip kızk uyuturdu. Kız gerçekten de çirkin ve erkeklerin ilgisini çekmiyor. Ben ona gidip çok konuşuyorsun deseydim , veya giyiniş tarzın iyi değil deseydim kırmamak için gidip bozuk olmayan şeyi tamir etmeye çalışacaktı yıllardır yaptığı gibi. Tamir ettikten sonra gelip ben tamir ettim ulan o çocuğu niye yine olmadı derse ben ne yapacam? Ama gidip gerçekten çirkinliğini çözerse erkeklerin ilgisini çekmeye başlar. Sevgilisi olur. Yani aslında kötğ olan ben değilim ona bakmayan erkekler veya ona sürekli bozuk olmayan bişeyi bahane eden insanlar. Aynısı bana da yapıldı 13 kere reddedildim. İlk kız çirkinsin deseydi bir daha denemezdim ve bu kadar reddedilip daha fazla üzülmezdim.
En İyi Cevaplar
+1 yılHakaret değil de nasıl desem öküzlük olabilir.
Neticede ona yorum yapmak sana düşmedi ve hiç bir insanın başka bir insanı üzmeye özellikle yaralayıcı bir imada bulunmaya hakkı yok...
Yani insan olana bu sözüm... pekte üstüne alınmasan da olur dostum.33 Yorumla- +1 yıl
Ben durduk yere demedim ki kız sordu niye sevgilim olmuyor diye ben de gerçeği söyledim. Yalan söylemediğim için bana sorduğunu söyledi zaten. Ben kimsenin kalbini kırmaktan korkmam. Yalan söylersem gece rahat uyuyamam vicdanım rahat etmez.
- +1 yıl
Bunun yalan ya da gerçek ile alakası yok...
Madem gerçekleri söyleyeceksin "yalan söyleyince vicdanın yüzünden uyuyamıyorsun" o zaman o cümlenin başına "bence ya da benim düşüncem" diye ekleyeceksin. - +1 yıl
Diğer erkeklerin ne düşündüğünü biliyorum. Kız çirkin diye yaklaşmadıklarını kendileri söylüyor. Ben de ilettim. Emin ol o kıza sen de bakmazsın. Ve sen de çirkin olduğu için bakmazsın.
Evet elbette haklısın mesela sen çok çirkin bir karaktersin
Güzel bir yanin olsa da dunyada en yakışıklı sen olsan da bu yönünden sadecw sen gibilerle olabilirsin
Bu da bir örnek
Fakat kimse bakmaz yanlış olmuş herkesin bir alıcısı vardır mesela ben çirkin severim bunun gibi birsey...
O yüzden haklısın02 Yorumla- +1 yıl
Kız kendisi sordu ben de gerçek olduğunu düşündüğüm şeyi söyledim. O yüzden içim rahat
- +1 yıl
Ki zaten kıza ciddi anlamda erkekler bakmıyor ilgilenmiyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
+1 yılHerkesin kusurları vardır. Sen de kusursuz değilsin. Zengin bir kız da sana bakıp "sana kimse bakmaz çünkü fakirsin " diyebilir. Bu gerçekse kabalık ve ayıp, gerçek değilse hakarettir.
Bir insan sakatsa sana kimse bakmaz sakat denilmez.
İnsanların değerini tipi, yaşı, ırkı, parası belirlemez.
Çok cahil ve ilkel birisin malesef21 Yorumla- +1 yıl
Zengin bir kız bana fakirsin diyorsa muhtemelen o kız jeff bezosun kızıdır 😂. Çirkin olmasaydı çirkin demezdim. Hakaret değil bu. Ben ona çirkinsin o yüzden değersizsin demedim zaten. Kimse sana bakmaz çünkü çirkinsin dedim. Eğer haksızsam zaten birini bulur sevgili olur. Bu kadar dert etmenize gerek yok master hanım.
Tamam madem dürüstsün o zaman bu konu hakkında bir yorum yapma? Çirkinse çirkin. Tip düzeltilebilir en azından. Yorum yapmayarak da insanı kırabilirsin. Çirkin dediğin kız/erkek ayna karşısına geçip saatlerce ağlayabilir. Belki senin yanında başkaları da bunu ona söyledi. Ya da o zaten biliyor ya da kendini motive etmeye çalışıyor ama sayende kendini fazlasıyla kötü hissetti. Bunu bilemeyiz ki.
Evet sen kendini dürüst görebilirsin (ya da öylesindir bilemem ) ama dürüstlük başka patavatsızlık başka. Karşındaki sana "Ben çirkin miyim?" demediği sürece bu dürüstlük değil patavatsızlık olur. Hiçbirimiz durup dururken burada "Ay çok çirkinsin "demez bunu dememek de yalan olmaz. Umarım bir an önce gönlünü alırsın
(Ayna karşısında saatlerce oturup ağlamak, kendine gelen hakaretlere boyun eğmek, kendini çirkin bulmak. Hepsine çok yakınım ve hepsi fazlasıyla kalp kırıcı. Umarım hatanın farkına varırsın )13 Yorumla- +1 yıl
Ben de yaşadım aynı şeyleri zamanla atlatır. Ben de tipsizim ve bana tipsiz diyenler oluyor kırılmıyorum çünkü gerçek bu. Kız niye sevgilim olmuyor diyor. Ne diyim? Sebebi tipsizlik kardeş ne diyim?
- +1 yıl
Bak sen dürüstlük doğruluk yaptığını düşünürsün. Bir anlık söyleyip oturursun aşağı. Ama karşındaki günlerce, aylarca bunun için üzülebilir. Mental sağlığını kaybedip canına kıyanlar çok var hayatta. Neden sevgilim olmuyor deyince doğru insanı bulamamışsın de geç. Evet ya kendince haklı olabilirsin. Ama karşındaki insanı kırmaya, üzmeye değmez güzel kardeşim. Bu yorumlara cevap olarak "Sen kendine/kendi tipine bak " diyenlerde aynı şeyi sana yapıyorlar. Sen yaşamış olabilirsin, atlatmış olabilirsin ama karşı taraf bunları çok duymuş ve artık yorulmuş olabilir. Biraz da bunları düşünmek lazım. Biri bana dese bende kırılırım. Devir değişik bir devir. Herkes birbirinin tipine bakar. Tip değişir. Gider estetik yaptırırsın bir şey yaptırırsın, ama kalbin kötüyse ve fesat bir insansan bunu asla değiştiremezsin. Ne diyim diyorsun mesela seni sevicek insanla daha karşılaşmamışsındır diyebilirsin. Tamam bu yaptığın kendince dürüstlük. Ama bu dürüstlüğü daha kibarlastırabilirsin, insanın gönlünü o şekilde kırmaya bilirsin. Daha çok seçenek var...
- +1 yıl
Onu sevecek kimse yok ki.
+1 yılBen çirkine çirkin demem çirkin benim olmadıkça kdkdk
11 Yorumla- +1 yıl
Yoo, sana tipsiz diyenler kumda oynasın kanka
+1 yılŞimdi; Allah korusun diyeyim, sen yarın bir kaza geçirsen engelli duruma gelsen ve ben sana engelli, özürlü desem hoşuna gider mi bu?
Bir insan ne olursa olsun, O'nun yüzüne vurulmamalı, söylemek O'nu üzer...13 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle ben engelliysem engelli denilmesi beni üzmez. Kırmak dökmek umrumda değil. İnsanlar fazla önemsiyor sıfatları. Çirkine güzel diyen karaktersizler gibi olamam. Çirkine çirkin derim güzele güzel derim. Bir taraf teşekkür diğer taraf küfür eder yapacak bişey yok.
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun işte... Anlaşılan engelli yakının yok, o yüzden ne hissettiklerini bilmiyorsun...
Yürüme engelli arkadaşım ve görme engelli yakınlarım var... Yürüme engelli arkadaşım; sokakta tum gözlerin O'nun üstünde olmasının nasıl bir his olduğunu bizzat kendi anlattı...
Senin dediğin gibi her zaman doğru olan söylenmez.. İnsanların duyguları var, hisleri var...
Ayrıca, Allah'ın yarattığı bir kula çirkin demekte sana düşmez... - +1 yıl
Güzel demek de düşmez o zaman. Ayrıca kötürüm engelli falan kırılacak diye doğruyu söylemekten vazgeçecek değilim. İnsanların hisleri umrumda değil. İnsanlar bozuk olmasaydı doğruyu duyduklarında üzülmezlerdi.
- Güzellik & Bakım konusunda 2,3b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır hakarettir. Ayrıca bunu sen mi söyledin? Her yorumunda kendine “çirkinim, bana kim baksın” diyen sen. Sen kırılmıyor musun sana biri bu tarz bir şey söylerse? O kızın yerinde olsam, seni yerin dibine sokardım. Sana göre çirkin olabilir, bir başkasına göre güzeldir. Önemli olan ne biliyor musun? Bir insanın içi güzel olacak, “insan” olacak, karşısındaki insanı rencide etmeyecek.
417 Yorumla- +1 yıl
Bravooooo alkış 👏👏👏
- +1 yıl
Sen olsaydın sana çirkinsin demezdim çok güzelsin derdim. Ben dürüst biriyim kötü biri değilim. Evet ayrıca ben kendime de çirkin diyorum çirkin olduğum için. Başkasının bana demesi de koymuyor bana o yüzden çünkü bunun farkındayım. Söylediğim şey doğru olmasaydı o kadar çok ağlamazdı. Aynen senin gibi güzel biri olsaydı dediğin gibi yerin dibine sokardı ama değil. Demek ki içten içe o da öyle düşünüyor. Ben olduğum kişiden gayet memnunum. Kimsenin o camdan kalbi kırılmasın diye yalan söyleyemem. Kendisi sordu niye olmuyor diye ben de doğruyu söyledim.
- +1 yıl
Senin gibi kalbi katran karası, asıl kalbi çirkin bir insan bana güzel dese nolur demese nolur? Geç aynanın karşısına bütün gün kendine çirkinim ben ama dışın değil içim çirkinlikten kirden pastan geçilmiyor de. Allah’ın yarattığı hiç bir şeye, sen çirkin diyemezsin. Kendini çirkin buluyorsan bu da senin sorunun, hem de büyük bir sorun. Psikolojik danışman ayarlayabilirsin kendine mesela hem kendine hem çevreme daha az zarar vermiş olursun. İyi günler
- +1 yıl
Benim kimseye bir zararım yok. Kalbim kara falan değil gayet de iyi bir insanım. Evet bana kimse bakmaz ama kalbim kötü diye değil. Bildiğin tipsizim diye. Psikolog arkadaşlarım var ama psikolojimde bir sorun yok. Kız bana kendisi sordu ben de doğruyu söyledim. Yalan söyleseydim o zaman kötü kalpli biri olurdum evet. Ayrıca madem kötü kalpli biriyim böyle olmamın sebebini söyliyim sana 13 kere reddedildim sadece 13. Kız çirkinsin istemiyorum dedi. Diğerleri hep başka yalanlar uydurdular. 4 yıldır da hiç reddedilmedim. Böyle olmamın sebebi 13. Kız değil diğer 12 kız yani sizin gibi sırf karşınızdaki insan kırılmasın diye YALAN söyleyenler.
- +1 yıl
Reddedilme ezikliği anlıyorum. Psikolog arkadaşların doğruyu söylememiş sana. Git yüzlerine karşı “yalancısınız” de doğrucu davut
- +1 yıl
Reddedilen herkes ezik değildir. Ezik olduğumu kabul ediyorum ama reddedilmemle bir alakası yok bence. Reddedilmemin alakası olan tek şey tipsizlik bence. Tip yoksa reddediliyorsun. Tip varsa kabul edilebiliyorsun.
- +1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL Senin gibi sağduyulu müspet düşünce sahibi insanların varlığı tüm insanlığın geleceği adına tarihi bir umuttur Sosi.
Ben insanlara nasılım diye sormadığım halde hiçbir kıza yürümediğim halde en alakasız sofistike tartışmalarda bile dış görünüşüm üzerinden hakaret işittiğim için pp resmimi kaldırmak zorunda kaldım.
Rabbim insanları dış görünüş üzerinden eleştirenlerin görüntüsünü bozsun. Rabbim onların dünyasını cehenneme çevirip ahiretinde de cehenneme soksun.
#FİKRETDOĞAN - +1 yıl
@FikretinMücadelesi teşekkürler Fiko reis 😅
- +1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL Düşünüyorum da bu sefer de sana bir özür borçlu muyum acaba Sosi. Biliyorsun yine 1 sene önceki yorumuna atladım.🥲😊😅
- +1 yıl
@FikretinMücadelesi ahaha özürlük bir durum yok Fiko
- +1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL Ben bu sitede arşiv taraması yapmayı seviyorum. Takip ettiğim fenomenler baya eski. Hepinizin yorumlarını görüyorum eskilerde.😊
- +1 yıl
Ne hoş 😅
- +1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL Pp resmim olmadan beni fark edebiliyor musun Sosi. Orada herhalde hilkat garibesi bir domuz görüyorlardı bazı toksik bireyler ve sürekli hakaret ediyorlardı. Demek ki benim yüzüm ayna gibi. Herkes kendini görüyor orada.😅
En sonunda kaldırdım pp resmini. - +1 yıl
Valla buradakiler önce kendi sıfatlarıyla barışsın da sonra konuşsun. Laf ettiler diye kaldırdın mı sen de? Diyemedin mi, popoma kaş göz çizsem senden güzel olur diye 😅
- +1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL Bu olay bayram arefesinde yaşandı. Birisi şikayet etmiş. Kızın hesabı kapandı.
Sosi sana bir şey söyleyeyim mi? Eğer sen bir günlüğüne erkek olsaydın ve 24 saat içinde onlarca defa bir kadından tipsiz bakir diye hakaret işitseydin canına kıymak isterdin.
Bir kadına yollu demek ne kadar büyük bir hakaretse 35 yaşında bir erkeğe bakir demek de o denli büyük hakaret... - +1 yıl
Yani Fiko, burada birileri bir şeyler yazdı çizdi söyledi diye sen öyle olmuyorsun. Onlar kim köpek ayrıca :D hiç taktığına, kafa patlattığına değmez. Hiç kimse beni o raddeye getiremez, benden değerli biri mi var buralarda? Tırnağım edemeyecek kapasite ve görüntüde olan insanların seviyesine inmediğimden beri havlama seslerini bile duymuyorum. Tavsiye ederim
- +1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL Sosi insanlar gerçekleri nefret anında yüzüne vuruyor. Ben gerçekten bakir kaldım. Hayatım boyunca sadece 3-4 sevgilim oldu onlarla da birkaç gün sürdü hiçbir cinsel temas olmadı. Arzu duymadılar bana.
Cinsel ihtiyaçlarımı sadece hayat kadınlarıyla karşıladım bugüne kadar. Gittiğim adreslerde genel olarak iyi muamele gördüm. Bazıları senin neden sevgilin yok diye falan sordu.
Mesele duyduğum laflar değil Sosi. Mesele benim hayal kırıklıklarıyla dolu geçmişim. Bir anda sofistike bir tartışmanın içinde yüzüme vurulunca o kadar yaralandım ki bir buçuk aydır iştahım yok günde tek öğün yemek yiyorum.
O aziz mübarek gün dedim ki Allah'ım bu kızın eğer varsa bütün güzelliğini al Yarabbi. Görüntüsünü boz diye onlarca beddua ettim.
Bir tartışmada bu kadar bel altı çalışılmaz bir insana ama mesele duyduğum laflar değil mesele benim yalnızlıkla malul geçmişim.
Kusura bakma ama cok igrenc birsey baskasina cirkinsin demek. Cok alcakca. En nefret ettigim sey. Kaldiki sen nasil bakaraan öyle görürüsün. Sana ne cirkinse? Öyleysede kiz kendisi bilmiymu bunu niye kiriyiorsun bide sen? Ahlak olsaydi sende annenlerde terbiye verseydi asla baskasini kiracak birsey demezdin. Inshallah kizin cirkin olmaz 😇
23 Yorumla- +1 yıl
Kız kendisi sordu. Niye hiç sevgilim olmadı diye ben de cevabını verdim. Alçakça falan değil. Ben ne deseydim? Gün yüzü gibi apaçık olan bir gerçeği görmezden geleyim de başka bir bahane mi bulayım? Bence yalan söylemek asıl alçaklık
- +1 yıl
Yavrum ben çirkinim zaten. Bana çirkinsin diyemedikleri için hep başka bahanelerle reddettikleri için ben 13 kere reddedildim. Ama son reddeden kız çirkinsin dedi bir daha da denemedim. Keşke ilk kız reddederken çirkin deseydi bir daha denemeseydim. Onu geç benim yaptığımı eleştirip aynısını bana yapıyorsun bu da benim ne kadar haklı olduğumu gösterir. Kız bana sordu niye sevgilim olmuyor diye. Ben de gerçek sebebini söyledim. Güzel olan kız sürekli teklif alıyor , o hiç teklif almıyor erkeklerin ilgisini çekmiyor. Ben sizin kadar acımasız olamadığım için kızın gerçeği öğrenmesini istedim.
+1 yılSana gore cirkin baskasina gore dunya guzeli olabilir yanlis bence..
Herkes hekesle olacak diye bisey yok tabiki02 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsun da bu kız tipsiz yani bakmıyor kimse
- +1 yıl
Kör satıcının topal alıcısı olur derler
+1 yılAsıl sensin çirkin sen kendi yakışıklı mı zanediyosun bu demeye hakın yok
kızı üzmüşsün ne kötü kalbin var öyle mi denir07 Yorumla- +1 yıl
Siz ne polyannasınız la. Sen olsaydın o kızın yerinde ne dememi isterdin? Yalan mı söyleseydim? Kız kendisi sordu. Bak dedim ben doğruyu söylerim. O da biliyorum zaten o yüzden sana soruyorum başkasına sorsam kırmamak için yalan söyleyecek dedi. Ben de gerçekten olan sebebini söyledim ne var bunda? Gerçekten de erkekler bakmıyor gerçekten de ilgilenmiyorlar. Ve diğer erkeklerin ağzından da duydum çirkin olduğu için ilgilenmiyorlar.
- +1 yıl
canım herif, çirkinlik güzellik görecelidir belki senin o çirkin dediğin kişiyi ben çok beğenicem? Yani sen o an yalan söyle demiyoruz beğenmedim seni deseydin ama çirkinsin diyince çok genel oluyor yani o kişi beni herkes beğenmez kafasına giricek ve hiç ilişkisi olmicak nerden biliyosun
- +1 yıl
@Jkerem kendime bakmadan konuşmuyorum kendim de çirkinim zaten bana da hiçbir kız bakmaz. Benim çirkin dediğimi beğeniyorsan gel ayarlıyım kanka. Kendini feda et de beni haksız çıkar hadi.
- +1 yıl
@Jkerem Komplo üretmeyin la herşeyi olduğu gibi görün. Genelleme yapmadım zaten ben bütünleme yaptım. Hiçbir erkek bakmaz diyorum iddia ediyorum. Ha bakarlarsa yanıldığımı kabul ederim o olgunluk var bende
- Güzellik & Bakım konusunda 468 cevap paylaştı.
+1 yılSenke bile bakmadıysanke o zamanke cirkinkedir belki. Lakinke cirkin kadınke yoktur fakir kadinke vardırke. Allah ruhke güzelliği versinke.
011 Yorumla- +1 yıl
Ben tabi ki bakmam. Çirkin kızla benim ne işim olur?
- +1 yıl
Güzelke kıza bakmakke de haddine değilke. O haldeke belki paranke varsa olurke.
- +1 yıl
Peki sen kaç parasın? Seni alayım ben.
- +1 yıl
Beni ananke bacınkeyle karistirmakee.
- +1 yıl
Götümkeye bile paran yetmezke 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Yavrum kendin öyle değilsen niye öyle tavsiye veriyorsun o zaman? Ezik misin sözünün arkasında dursana. Benim param yetmezse de parası yetecek arkadaşlar tanıyorum. 7 kişi danaya girer gibi gireriz sana sıkıntı yok.
- +1 yıl
Hanike erkekler anasıke gibi kadinkelere bakarmis ya ondanke dedim. Daha önceke anana girdilerke heralde ondanke öyle zannettin. 7 kişike girmeyi bırak yüzünüzeke bakarsam şükredinke 🤣🤣
- +1 yıl
Parayla olur dediğine göre kendini satan sensin. Kişi kendinden bilir işi. Ama annen kadar ucuz olduğunu düşünmüyorum milletin parası yetmediğine göre.
- +1 yıl
Annene birilerinin parası yetmiş ki sen olmuşsun. Ama sen vizyon sahibisin tek seferde köşe olacaksın hadi zorla biraz daha.
- +1 yıl
Tamamke😂
- +1 yıl
Ergen kıçın biraz yere değsin çok kaldırmışlar.
Ağlamamıştır sadece, o da sana çirkin olduğunu söylemiştir.
Zira bu cinsiyetin öfkelendiğinde saldırdığı ilk nokta, görsel ögelerdir..02 Yorumla- +1 yıl
Hayır benim tipimle alakalı neler düşündüğümü zaten biliyor.
+1 yıleğer sana nasılım diye sorduysa realist bir şekilde söylenebilir ama sormadan kalkıp da çirkinsin diyorsan yanlışsın
01 Yorumla- +1 yıl
Sormadı. Sadece sevgilisinin olmama sebebini merak etti sordu ben de tipsizsin o yüzden dedim.
- Güzellik & Bakım konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılYani çirkin diyerek kızın kalbini kırmışsın o yüzden hakaret.
018 Yorumla- +1 yıl
Bana da diyorlar. Ben alınmıyorum çünkü gerçekten çirkinim. O kız da çirkin alınmaması lazım.
- +1 yıl
Neden düz düşünüyorsun ki 🤷♀️
O kız ve sen aynı değilsiniz alınması gayet normal. - +1 yıl
Alınması umrumda değil Allah'tan
- +1 yıl
Ne kadar da kalpsizsin.
- +1 yıl
Evet kalpsizim.
- +1 yıl
En azından kendini biliyorsun bu da bir şey.
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Yıllarca sevilmemenin hediyesi bu da.
- +1 yıl
Sevilmemenden bana ne?
- +1 yıl
Sevilmeyen ben değilim ki.
- +1 yıl
Sevilmeyen sensin.
- +1 yıl
Kim o zaman?
- +1 yıl
Evet, sevilmedim ne olucak? 🤨
- +1 yıl
Yanagindaki koca gamzeylemi. Sevmediler seni yoksa huysuzmusun🤭?
- +1 yıl
@Uçanbalonlukız sen ne karışıyon ki? Tam kur yapıp kızı etkileyecektim ama sen geldin herşey bitti.
- +1 yıl
Amacını da anlamış oldum bu sayede.
- +1 yıl
Tam etkiliyordum ama izin vermedi.
- +1 yıl
Etkilenmezdim zaten gelmem ben o ayaklara.
- +1 yıl
Tüh
+1 yılSen aynaya hiç baktın mı peki?
Bence sanada kimse bakmaz çünkü çirkinsin04 Yorumla- +1 yıl
Evet bakmaz :D
- +1 yıl
27 yaşındayım bunu sen söylemeden önce birkaç kişi daha söylemişti. En azından doğru olduğu için kırılmıyorum. O kızın da kırılmaması lazım.
- +1 yıl
Bi insanın tipsiz olduğuna sen karar veremezsin
- +1 yıl
Karar veririm çünkü benim de gözüm beğenim var. Çirkin diye bişey vardır
+1 yılYakıştıramadım dostum. Kadınların bize karşı daha hassas olduğunu. Bir kalbinin olduğunu unutma.
03 Yorumla- +1 yıl
Evet var kalpleri kırılmak için 😈😈😈
- +1 yıl
Kalplerini kırmanın sana ne faydası olucak.
- +1 yıl
Şaka yapıyorum kalplerini kırmaktan hoşnut olmuyorum. Ama gerçeği söylediğimde kalpleri kırılıyorsa o da onların problemi. Kız kendi sordu niye sevgilim olmuyor diye ben de doğruyu söyledim. Zaten söylediğim şey doğru olmasaydı o kadar ağlamazdı. Ne alakası var mal diyip yoluna bakardı :D
+1 yılNiye öyle diyorsun ya hu her kör topalin kendine göre alıcısı vardır yani
04 Yorumla- +1 yıl
Yoktur. O işte körlere kötürümlere çirkinlere teselli olsun diye söylenmiş bir yalandır. Bunu söylemişler ki bu insanlar isyan etmesinler ayağa dolanmasınlar.
- +1 yıl
Tövbe ya rabbim ya😂
- +1 yıl
Hoşuna gitti de mi? Çünkü yalansız dolansız insanlar acımasız gibi görünüyor etraftan.
- +1 yıl
🙄🙄
+1 yılİğrençsin kendini bir şey sanıyorsun ama bu evrende bir hiçsin devam böyle hadi bb
02 Yorumla- +1 yıl
Doğruyu söylemek ne zamandan beridir iğrençlik?
- +1 yıl
Güzele güzel derim çirkine de çirkin derim.
+1 yılBen de şu an senin için çok fazla şey söylerdim de..
01 Yorumla- +1 yıl
Söyleyebilirsin hiç sıkıntı yok.
Kız çirkin olabilirde kimsenin bakmicani nereden biliyorsun.. kâhinmisin sen
06 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin anatomisi belli. Zaten bakmıyor kimse.
- +1 yıl
İlerde yine kendisine hiçbir kızın bakmadığı bir erkekle onu sevmeden evlenir muhtemelen. Katlanma evliliği diyorum ben buna. Ne mantık ne de aşk evliliğidir çünkü. Birbirlerine katlanırlar sırf çoğalmak yani amaç. Asla kendilerini sevecek birini bulamazlar.
- +1 yıl
Merak etme zaten evlenseler de birbirlerinin suratına bakmazlar. Ayrıca yine kimse bakmış olmuyor ki. Evde kalabilir veya kendini sevmeyen bir adamla evlenebilir. Önünde 2 seçenek var.
+1 yılGüzele güzel dememek hakarettir😂😂😂
112 Yorumla- +1 yıl
Çirkine çirkin dememek de hakarettir.
- +1 yıl
Üslup burada da devreye giriyor güzel kardeşim 😂 Güzele hakaret eder gibi de güzel diyebiliriz, çirkine güzel bir üslupla kalbini kırmadan da çirkin diyebiliriz fakat sen emin ol çirkin de güzel de gönülde anlaşılır gözü bağlamaz
- +1 yıl
Öyle düşünmüyorum. Çünkü gerçekçi olmayan düşüncelerin beynimde yeri yok
- +1 yıl
Bildiğin gibi devam et o zaman, seni tutmuyoruz, her çirkin bulduğuna çirkinsin diye haykır çirkin kardeşim 😂😂😂
- +1 yıl
Ben öyle yapmıyorum tarzım değil. Ama neden reddedildiğini neden hiç kabul edilmediğini merak eden insanları uyandırmayı seviyorum. O kız da kendisi sordu niye sevgilim olmuyor diye. Ben de doğru olduğunu düşündüğüm şeyi söyledim. Çünkü ben nezakete karşıyım. Pilavı yedin tuzu fazla geldi , ben tuzu çok olmuş derim. Nezaketen eline sağlık çok güzel olmuş dersem yine aynı tuz miktarında pilav önüme gelir. Gerçek soruna odaklanırsan çözüme daha çabuk erişirsin. Küçük insanlar buradaki erdemi anlamıyor. Buradaki erdem kötü insan olarak anılmak pahasına ne olursa olsun doğruyu söylemeyi göze alabilmek. Bu karakterim sayesinde bütün arkadaşlarım benim hakkımda gerçekten neler düşündüklerini söyleyebiliyorlar.
- +1 yıl
O zaman çelik yelekle gez çirkin kardeşim patavatsızlığın sonu ya hapiste ya mezarda biter Allah korusun 😂😂😂
- +1 yıl
Yok be kanki ya. Aslında doğruyu söylemek güzel şey. Şöyle dişünsene benim söylediğim şey doğru olmasaydı kız o kadar ağlamazdı. Ben bunu gidip güzel bir kıza söylesem ne alakası var mal diyip yoluna bakar. Ama kız cidden çirkin olunca ağlıyor işte 😂😂
- +1 yıl
Bu tavrın çirkinliğinden her güzel düşünceli kadın ve erkek irrite olur. Ayrıca o kızın ahını alacak kadar cesursan sana yeni aşklarında sanal gözlük tak derim😂😂😂
- +1 yıl
Ah etmedi ki teşekkür etti.
- +1 yıl
Çirkin dediğim kız bile teşekkür ediyor doğruyu söylediğim için.
- +1 yıl
Hem çirkinsin hem usanç veriyorsun. Daha fazla cevap vermek hevesim kaçtı. Bye
- +1 yıl
Ben çirkinim zaten farkındayım bunun.
+1 yılDürüst olmak kanımızda var
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen babam
nerden biliyon kimse ona bakamayacağına herkes senin gibi dış görünüşe önem verecek değildir.
çok kötüsün16 Yorumla- +1 yıl
Herkes dış görünüşe önem verir sadece farklı isimler koyar.
- +1 yıl
Nerden biliyorum kimsenin bakmayacağını? Çirkin olduğu için yüzüne bakınca anlaşılıyor zaten. Emin ol bundan 10 yıl sonra da o kız yine yalnız olacak. 20 yıl sonra da yalnız olacak.
- +1 yıl
Yoo çirkin bir kız. Eğer söylediğim şey doğru olmasaydı o kadar çok ağlamazdı.
- +1 yıl
Tamam akğ kalpsizim ne yapıyım? Hadi bulabiliyorsa bulsun sevgili
Hakaret tabiki yahu güzel olmadığına neye göre karar verdin acaba
28 Yorumla- +1 yıl
Diğer kızlara bakınca belli oluyor. Ayrıca hakaret değildir ve teklif falan almıyor etraftaki erkeklerin hiçbiri kendisi ile ilgilenmiyor. Yani haklıyım.
- +1 yıl
Ben mi suçluyum bu durumda? Kimse bakmıyor kıza ben doğruları söyledim vicdanım da rahat. İstediği kadar ağlasın zırlasın ona hiçkimse bakmayacak.
- +1 yıl
Ben de aslında kızların bana sürekli olarak tipsiz demesi sonucu böyle oldum. Umarım yarattığınız eserinizden memnunsunuzdur.
- +1 yıl
Yargılarım
1 yıl"Günümüzün güzellik algısına uymuyorsun." deseydiniz ne kaybederdiniz? Hem kızı kırmamış hem de yalan söylememiş olurdunuz.
10 Yorumla
+1 yılBunu ona söylemeden önce umarım aynaya bakmışsındır
13 Yorumla- +1 yıl
13 kere reddedildim ve 13. Kız çirkinsin istemiyorum dedi. Keşke ilk kız doğruyu söyleseydi diyorum. Diğer 12 kızdan nefret ediyorum. Bir tek o 13. Kız sevilmeye değer biriydi. 4 yıldır da hiç reddedilmedim. O kız bana çirkinsin diyerek bir daha reddedilmemeyi hediye etti. Ben de aynısını o kıza söyledim işte. Hem kendisi sordu niye sevgilim olmuyor diye. Bak ben doğruyu söylerim ne olursa olsun ona göre dedim. Kız da biliyorum zaten o yüzden sana soruyorum başkasına sorsam kırmamak için yalan söyleyecek dedi. Ben de gerçeği söyledim. Kız çirkin olduğu için erkeklerin ilgisini çekmiyor. Bunun sorumlusu da suçlusu da ben değilim. Ben gerçek olduğunu düşündüğüm şeyi söyledim.
- +1 yıl
Çirkinlik güzellik görecelidir geçin aşın bunları artık konuşacak başka konu mu yok ne bu böyle
- +1 yıl
Başka konu da konuşuruz sırası gelince
+1 yılKiz güzel mi, çirkin mi bilmem ama senin Nezaketsiz kaba bi hödük olduğun kesin.
120 Yorumla- +1 yıl
Nezaketsizim evet. Nezaket = kibar yalan. Benim hayatımda yalana yer yok. Gerçekten çirkinsen çirkinsin derim. Umrumda da olmaz. Güzele de güzel diyorum işte iki tarafa da doğruyu söylüyorum biri teşekkür diğeri küfür ediyor. Bu da benim lanetim.
- +1 yıl
Sen farkında değilsin galiba güzel diye çirkin diye bisey olmadığının. Güzelin güzeli vardır. Senin çirkin gözüyle baktığın kişinin bi gülüşüne biri ölüyordur. Senin gibi patavatsız larda acik sözlüyüm deyip herseye burnunu sokuyor işte. Kime ne güzelliğinden kızın herkes kendine baksın
- +1 yıl
Bana sordu niye sevgilim olmuyor diye. Ben de doğruyu söyledim. Yalan söyledeydim geceleri uyuyamazdım. 3 gün sonra mesaj atıp yine doğruyu söylerdim. Ayrıca emin ol bundan 10 yıl sonra da o kız yalnız olacak. 20 yıl sonra da o kız yalnız kalacak.
- +1 yıl
Ya sen nasıl bi insansın niye oyle diyosun. Hiç mi etrafına bakmıyorsun güzelliğin önemsiz olduğu asıl önemli olanın kafa yapısı olduğunu hala anlayamamış olman zaten normal kızla konuşmana bakılırsa. Sen nesin ki kiza çirkin diyosun
- +1 yıl
Yavrum çirkin işte çirkinnnnn. Neyini anlamıyon? Madem kafa yapısı önemli bu kız niye yalnız? Onun karakterinden çok daha çirkin karakterdeki güzel kızlar hergün teklif alıyorken bu genç kızın gururunu okşayacak teklifler iltifatlar nerede? Bu kızın özgüvenini tazeleyecek sevgilisi nerede? Olmayacak işte olmayacak bu gerçeği benim görmem beni mi kötü yapar yoksa sizi mi kör yapar? Hadi onu geç benim şuanda böyle olmamın tek sebebi bana yıllarca yalan söylenmiş olması. 13 kere reddedildim ve 13. Kız sadece çirkinsin istemiyorum dedi. 4 yıldır da bir daha denemedim. Kız bana yalan söyleseydi arkadaşım olarak görüyorum deseydi ben 20 25 50 kere reddedilirdim. Keşke ilk kız bana doğruyu söyleseydi diyorum hep. 12 kere fazladan reddedilmeye ne gerek var? Bir daha denemezdim. Olur biterdi. Yok spor yap yok kitap oku yok şunu yap yok özgüvenli ol hep zaten bozuk olmayan şeyleri tamir etmeye yolladılar. Söylemeleri gereken tek şey çirkinsin demekti. Demedikleri için onlardan nefret ediyorum. O kız da benden nefret etmesin diye gerçeği söyledim. Erkeklerin ona ilgi duymama sebebini adım gibi biliyorum. Askerden daha yeni geldim güzel kız diye ölüyorlar hepsi. Karaktere bakıyoruz diyen yalan söylüyor. Beni sen kötü insan olarak bil ama ben ne olursa olsun yalan söylemem. Ucunda ölüm olsa da yalan söylemem.
- +1 yıl
Ben seni anlamadim ya sana yapılan kırıcı davranışı bir baskasina sergilemekte nedir kızın neyi çirkin de sen çirkin diyosun onu bi açıkla.
Sana öyle diyen dangalak ta kendi içindeki pisliğe baksın. - +1 yıl
Birde sen gerçekten bi psikoloğa görün bu şekilde sakın biriyle evleneyim deme. Kızın hayatını karartma.
- +1 yıl
Psikoloğa görünmeme gerek yok zaten var psikolog arkadaşlarım psikolojimde hiçbir sorun yok. Ayrıca zaten evlenmeyi düşünmüyorum. Kırıcı davranış değil işte , ben o kız bana çirkinsin dedi diye minnettarım. Eğer demeseydi çok daha fazla reddedilirdim boş yere. O kız bence ona çirkin dediğim için çok şanslı.
- +1 yıl
Ben kızlardan ümidimi kestiğim için spor yapmaya kitap okumaya ve dil öğrenmeye başladım. Şuanda 2 yabancı dili akıcı konuşuyorum. O kız bana çirkinsin demeseydi kendimi bu kadar geliştiremezdim ve şuanda netflixte tercüman değildim. Doğruyu söyleyeni niye kırıcı olarak görüyorsunuz?
- +1 yıl
Niye sevgilin olmayacağını düşünüyorsun kendine düşüncelerine çeki düzen ver herkesin mutlaka bi seveni olur herkes çok mu güzel sanki. O kızdan da özür dilemen gerekiyor kizi yerle bir etmişsin
- +1 yıl
Tamam akü kalpsizim ne yapıyım?
- +1 yıl
Kalpsiz değil patavatsız bi hödüksun
- +1 yıl
Tamam patavatsız bir hödüğüm akü ne yapıyım? Yalan söyleyemiyom ben. Güzel olana da güzel diyorum bu kadar eleştirilmiyor. Çirkinlerle uğraştığımız yetmiyor bir de çirkinlerin gururunun savunucularıyla uğraşıyoruz.
- +1 yıl
Akü ne demek?
Ya saçma sapan konuşma çirkinler le uğraşıyoruz ne demek kendine gel Nezaketsiz, kendini bilmez - +1 yıl
Birde mesaj kutun açık olsaydı ordan da sana saydiracak çok kişi vardır eminim
- +1 yıl
Açıyım balım sövün dövün içiniz rahatlıcaksa. Ama bence bu kadar kızmanızın altında içten içe benim haklı olduğumu bilmeniz yatıyor olabilir.
- +1 yıl
Sen hala kendini haklı mi görüyorsun. Ben pes ediyorum.
Ormanda eşekle tilki anlaşmazlığa düşmüşler. Eşek, renk körüymüş ve yediği otun kahverengi olduğunu söylüyormuş. Tilki de ısrarla 'O ot yeşil.' diyormuş. En sonunda kavga etmeye başlamış ve mahkemelik olmuşlar.
Eh, ormanda hakim kim?
Aslan. Ormanlar kıralı onları dinlemiş ve demiş ki:
- Tilki haklı. O ot yeşildir.
Tilki sevinip eşeğe dönmüş.
- Bak, gördün mü?
Aslan tilkiye demiş ki:
- Hemen sevinme. Cezayı sana verdim.
- Nasıl olur efendim? Hani ben haklıydım?
- Haklısın ama cezayı eşekle tartıştığın için verdim. Bir daha eşekle tartışma. - +1 yıl
Tamam bir daha tartışmam eşekle.
- +1 yıl
Ne güzel ya hem eşek olduğunu hem de benim haklı olduğumu kabul edebilmen ne büyük erdem. Teşekkür ederim
- +1 yıl
Bunu mu anladın cidden kendini de bilmiyorsun. Aman uff banane ya.
Gizli Üye(18-24)+1 yılevet hakarettir çünkü ne kadar çirkin olursa olsun seni gram ilgilendirmez. şu tipinle nasıl başkasının dış görünüşünü eleştirme hakkı buluyorsun hayret.
11 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle tipini eleştirebilmek için çok über yakışıklı olmama gerek yok kızın sorması yeterli. O da öyle yaptı sordu. Ben de bütün gerçekçiliğimle cevapladım. Erkekler gerçekten de o kıza tipsiz olduğu için yaklaşmıyor , ve yaklaşmayacak da. Gerçekleri söyledim ben. Bunu herkes yapamaz bence takdir et.
+1 yılAslında biraz empati yapsan, söz konusu durumdaki etik olmayan davranışı kavrayabilirdin
01 Yorumla- +1 yıl
Ben bana çirkin denildiğinde hiç sorun etmiyorum çünkü doğru söylüyorlar
+1 yılÇirkinler ölsün.
13 Yorumla- +1 yıl
@Roseçiçek sen karışma o bana dedi
+1 yılHayır sevaptır 😂
10 Yorumla
+1 yılÖrnek olarak kendini verseydin
06 Yorumla- +1 yıl
Eskiler ne demiş iyilik yap arkaya at ama sen tam tersi kalp kırıp dağıtmak istiyosun bazen bilse bile insan susmalı İnan bu seni aşağı çekmez aksine güçlendirir değerli kılar
- +1 yıl
Denize at demişler 😂 şaka yapıyorum kimseye çirkinsin demedim. Aslında benim hakkımdaki gerçek düşünceleri ortaya çıksın diye böyle yaptım. Ne demişler seni övmeleri için onları öv gerçekleri söylemeleri için onları sinirlendir.
- +1 yıl
Mesela sen bana bakınca çirkin birini görüyormuşsun bunu öğrenmiş oldum.
- +1 yıl
Şimdi baktım pp ne bakmadan yazmıştım. Gözlük kurtarıyormuş😂😂😂
- +1 yıl
İşte asıl şimdi gerçek düşünceni öğrenmiş oldum. Yakışıklı olduğumu düşünüyorsun. Ama o kız tipsiz işte. Bakmıyor erkekler.
- +1 yıl
😂
Kiricidir kendini bilen biri bunu yapmaz
07 Yorumla- +1 yıl
Ne kırıcısı be?
- +1 yıl
Hayır sadece dürüst biriyim. Doğruyu söylerim karşımdaki üzülür mü üzülmez mi düşünmem.
- +1 yıl
Bana da çok çirkin diyen oldu doğru olduğunu bildiğim için koymadı bana. Demek ki bu kıza bunca yıl kimse doğruyu söylemedi diye bu kadar ağladı.
- +1 yıl
Gerek yok yapıştır gitsin.
- +1 yıl
Takip attım sana. Çünkü güzelsin. Bilmem anlatabildim mi? Buradan bile anlayabiliriz.
Sana mı kaldı söylemek peki ne alaka yani
04 Yorumla- +1 yıl
Canım benim bana soruyor. Neden hiç sevgilim olmadı diye. Ben de sebebini söyledim. Çirkinsin o yüzden olmadı ve olmayacak da dedim.
- +1 yıl
Hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Kız güzel olsaydı birkaç tane teklif alırdı zaten çevreden görüyoruz güzel kızlar hep teklif alıyor. Ama bu hiç almadı ve almayacak da çünkü çirkin.
- +1 yıl
Bu da benim karakterimin özelliği. Karşımdali mutlu da olsa mutsuz da olsa gerçeği söylerim.
Sana bir simulasyon yapayım.
Murat boz klip çekecek ve güzel kızlar arıyorsun sen de menajersin. Çirkin bir kız geldi ve ben de oynamak istiyorum dedi. Onu reddedeceksin , reddetme sebebin : çirkin olması. Ama sırf o kırılır diye gidip işte biz 50 kiloluk kızlar arıyoruz diyebilirsin ben ise sen çirkinsin o yüzden olmaz derim. Yarın birgün o kız 50 kiloya düşüp tekrar gelir ve sen bu sefer farklı yalan uydurmak zorunda kalırsın ama benim yanıma gelmez doğruyu söylediğim için. Kız aylarca belki de aslında bozuk olmayan bişeyi senin söylediğin yalandan dolayı düzeltmeye çalışabilir ama asıl sorunun ne olduğunu söylersen en azından o sorunu düzeltmeye çalışır. Bir pilav tuzsuz ise sen gidip biberi çok olmuş dersen önüne yine tuzsuz bu sefer daha az biberli pilav gelir. Öpüyorum kuzum. Asla doğruları söylemekten korkmayın.
+1 yılKime göre neye göre çirkin
03 Yorumla- +1 yıl
Diğer kızlara göre çirkin. Zaten hiç teklif almamasından , kimsenin ilgisini çekmemesinden belli.
- +1 yıl
Söyleyiş biçiminde önemli tabi.
- +1 yıl
Yoo hiç önemli değil ben olanı söyledim katlanamıyorsa kendi problemi.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç bir zaman unutmaz... ben unutmadım da
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYav dobraysann bana da söyler misin gerçeği. beni de güzelsin diye ayakta uyutanlar var
Cevap sahibi+1 yılGörünce mutlaka yaz
- +1 yıl
Tamam takip et
- +1 yıl
Ama ben sadece gerçeği söylerim ona göre
Cevap sahibi+1 yılTamamdır bana da bu lazım. insta var mı oraya atsam
Cevap sahibi+1 yılBurda foto atamıyorum yüklenmiyor net zayıf
- +1 yıl
Var evet
- +1 yıl
Ama buradan paylaşmam instayı. Takip et özel mesajla atıyım.
Cevap sahibi+1 yılSen yaz ben mesaj atayım ya da ben mi yazayım?
Cevap sahibi+1 yılTamam
Cevap sahibi+1 yılAttım takip
Gizli Üye(25-29)+1 yılCidden 27yaşında mısın?
01 Yorumla- +1 yıl
Evet
Gizli Üye(18-24)+1 yılHer malın bir alıcısı vardır.
03 Yorumla- +1 yıl
O kız her mal değil demek ki. Çünkü alıcısı falan yok
Cevap sahibi+1 yılNeden seni bu kadar ilgilendiriyor? Bırak çirkinse çirkin niye yüzüne vuruyorsun? Bu kadar dürüst olmak da can sıkıcı. Kimse mükemmel değil. Kusurunu gördüğümüz herkesin gidip yüzüne soylememeliyiz.
- +1 yıl
Kendisi sordu.
+1 yılHayir
10 Yorumla
+1 yılBu kadar kalpsiz olmak zorunda değilsin
05 Yorumla- +1 yıl
Öyle olmam gerekiyor.
- +1 yıl
Yoo gerekmiyor
- +1 yıl
Gerçekleri söyleyince niye kalpsiz diyorsunuz? Kız çirkin yani. Ne yapayım? Kıza yüklü miktarda para vereyim de ameliyat mı olsun? Erkeklerin gözlerini mi oyayım buna da bakın diye. Veya yalan mı söyliyim sana da bakarlar diye.
- +1 yıl
Bu yaptığın şeyin dobralık ve dürüstlük olduğunu düşünüyorsun ama alakası yok. Doğruyu söylemek zorunda değilsin, bazen insanların duyguları doğrulardan daha önemlidir.
- +1 yıl
Kız sordu niye sevgilim olmuyor diye. Ben de bak ben ne olursa olsun doğruyu söylerim dedim o da zaten bu yüzden sana soruyorum dedi. Başkasına sorsam kırmamak için yalan söyleyecek dedi. Ben söyledikten sonra teşekkür etti sonra ağlamaya başladı.
+1 yılAsla bir insanı rencide etme. Yaptığın ayıp
01 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsun yalan söyleseydim. Kızın kalbi kırılmasaydı defalarca reddedilseydi kız iyice bunalıma girip intihar etseydi daha iyiydi. Keşke yalan söyleseydim de dünyadan bir çirkin eksilseydi.
+1 yılAyıp kanks
05 Yorumla- +1 yıl
Çirkine çirkin demek ayıpsa yakışıklıya yakışıklı demek de ayıptır
- +1 yıl
Çirkine çirkin demek, aşağılayıcıdır. Yakışıklıya yakışıklı demek, yakışıklı kendinin zaten yakışıklı olduğunu biliyorsa bir şey değiştirmez, bilmiyorsa gururunu okşar. Arada ince bir çizgi var şimdi yapma kanks.
- +1 yıl
Çirkine çirkin demek de gururunu okşar o zaman.
- +1 yıl
Abi niye okşasın, kız ağladı diyon fjşfhlfhlhdkkdgdgxgkxgk hangi yakışıklıya yakışıklı, ya da hangi güzele güzel dediğin için ağlar 😂
- +1 yıl
Ben diyorum ki sen neysen onu söylemek hakaret değildir. Çirkinsen çirkin olduğunun farkındaysan birinin sana çirkin demesi canını yakmaması lazım.
evet hakarettir...
07 Yorumla- +1 yıl
Yakışıklı birine yakışıklı demek de hakaret midir peki?
- +1 yıl
Çirkine çirkin demek de hakaret değildir o zaman.
- +1 yıl
Değil tabi ki.
- +1 yıl
Eğer gerçekten babam belli değil ise hakaret etmiş olmaz. Doğrudur.
+1 yılYok Sevap
10 Yorumla
+1 yılSende çirkinsin
11 Yorumla- +1 yıl
Evet. Hemfikir olmamıza sevindim.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası