Kişinin çevresiyle olan ve insanlarla olan ilişkisini bağlı bir durumdur yani güzellik ve çekicilik sadece fiziksel bir özellik olsaydı bugün manken gibi olmayan kadınlar daha iyi erkekler dahi insanlar tarafından sevilmezdi dolayısıyla her şeyi fiziki durumu bağlamak doğru değildir tabii ki fiziki özellikler önemlidir mesela bir kadının görünüşü fiziği mükemmel olması insanın dikkatini çeker ama aynı şekilde güzel olup da çevresine karşı EGO ve kibir sahibi olan insanlar hiçbir zaman tercih edilmez ve çevresindeki insanlar O insandan kaçmayı tercih eder.
Hayır tabii ki. Bazılarının içinin pisliği dışına vuruyor, güzeldir çekicidir taa ki içinin karanlığını dışına vurana kadar. Bazılarının da o güzelliği yoktur ama karakteri fiziki özelliklerini bastırır. Bu yüzdendir dışını hiç bilmediğin bi insanın çekiciliğine kapılman, hayran oluşun 🤷♀️ “Yüzü güzele kırk günde doyarsın, huyu güzele kırk yılda doyamazsın.” Cemal Süreya
Merhaba. Güzellik sadece insanın dış görünüşüne fiziksel özelliklerine göre oluşmaz. Temiz, hijtenik ve bakımlı olması, insanın kendisini sevmesi ve kendisine saygı duymasi bile en büyük güzelliktir.
Teorik (!) olarak değildir , zira öğretilen erdemler arasında , kişilik , karakter , insanlık vardır ama öyle bir illüzyon toplumunda yaşıyoruz ki , bütün algılar ve değer yargıları sadece görüntüyü kapsıyor. Esasen tüm acılar da bundan kaynaklanıyor. Öze bakmıyoruz , ..
Güzellik göreceli bir kavramdır. Bende Aura olayına sonsuz inanıyorum. Bir insanın verdiği enerji beni benden alabilir. Önemli olan senin neye baktığın değil.. Neyi gördüğündür..
Güzellik gönüldeydi. Gönlü gören yok şimdilerde. Gerçi gönlü güzel olan da yok denecek kadar az. Gönül gözü ile bakarsan karşındaki kişinin gönlünü görürsün. Gelip geçici güzellikler bana göre değil.
Malesef türkiye kadınları için olay tamamen dış görünüşe bağlı şık giyiniyor isen katil olman onlar için hiç bir sorun teşkil etmiyor veya bağımlı veya alkolik serseri olman yakışıklı ya gerisi boş sonra hergün bir kadın cinayeti ile yüz yüze kalıyoruz çünki hiç bir kadın karaktere odaklanmıyor...
Sadece buna bağlı değil..Özgüven ve kişinin duruşuyla ilgili. Geçenlerde şişman ama çok hoş bir kız gördüm ama öyle güzel ki.. Kendisiyle barışık,özgüveni var, insanlar onun kilosunu görmez bence
Güzellik evet, bedensel ve görsel bir tat üzerine kuruludur. Fakat çekici olmanın bedensel güzellikle pek alakası yok. Keskin bir bakış, güzel bir gülüş, olumlu bir enerji insanı çok çekici hale getirebilir.
Bence güzellik dış görünüşe, çekicilik de zekaya bağlı. Güzelliği bakımla da desteklemek lazım, salıvermemeli insan kendini. Pozitif ve kendisiyle barışık birey olmalı ki, yapılanlar kendini göstersin.
Değil, işin içine üslup, etkinlik, ses, erkek de karizma kadında cilve de giriyor birde hisler. Hoşlantı hissedilen Kişiler herzaman önde olur çekme konusunda
Sadece onlara değil bir insanın kalbide güzel olmalı ve dış görünüş olarakta güzel olsa fena olmaz herkes gözüne hoş geleni sever. Bende çekici ve güzel olanları seviyorum.