Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılElma sirkesi, evde sık tüketilen ve dezenfektan özelliği ile meşhur, evde birçok alanda da kullanılan malzemelerdendir. Günlük hayatımızda, birçok alanda sık kullandığımız ve sık tükettiğimiz, salatalara ve soslara eklediğimiz elma sirkesinin saça ve cilde de birçok faydası bulunmaktadır. Antiseptik özelliği nedeniyle cilt bakımında sık tercih edilen elma sirkesini, cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Elma sirkesini, cilde uygulamanın faydalarından bahsedeceğim.
Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesinin cilde birçok faydası vardır. Kuru ciltlerde de yağlı ciltlerde de elma sirkesi kullanabilirsiniz. "Elma sirkesinin cilde faydaları nelerdir?" Sorusunun cevabını maddeler halinde vereceğim.
Elma sirkesini cildinize, yüzünüze uygulamadan bir uzman dermatoloğa danışmanızı tavsiye ederim.- Cildi yatıştırır.
- İçeriğindeki alfa hidroksit asitler, cildinizin daha canlı görünmesini sağlar.
- Cildi ölü deriden arındırır.
- Cildin kendini yenilemesine yardımcı olur.
- Cildi temizler ve gözenekleri açar.
- Cilt üzerindeki bakterileri öldürür ve mikrobik sorunları azaltır.
- Sivilce tedavisinde destek olarak kullanılır.
- Güneşten kaynaklanan cilt lekelerinin ve yaşlılık lekelerinin rengini açmada kullanılır.
- Ayak yıkama suyunuza katarsanız, ayak kokusunu önlemeye de yardımcı olur.
- Mantar sorunlarında kullanılır...
Elma sirkesini direk cildinize sürmek yerine, elma sirkesiyle bazı karışımlar hazırlayabilirsiniz. Bunlara da birkaç örnek vermek istiyorum.
Elma Sirkesi Cilde Nasıl Uygulanır?

Elma sirkesini isterseniz sadece suyla karıştırarak bile cildinize uygulayabilirsiniz. Yağlı bir cildiniz varsa, yarı yarıya su ve elma sirkesi karıştırıp cildinize sürebilirsiniz. Kuru cildiniz varsa suyu daha fazla, elma sirkesini daha az kullanarak bir karışım hazırlayın. Elma sirkesiyle hazırlayabileceğiniz karışımlardan örnekler vereceğim.
Cilt Lekelerinde Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Güneşten oluşan cilt lekelerinde ve yaşlılıktan oluşan lekelerde, soğan suyu ve elma sirkesi karışımını kullanabilirsiniz. Elma sirkesi ve soğan suyu, cilt lekelerinizi beyazlatmaya yardımcı olur.
- Soğan suyu ve elma sirkesini karıştırın.
- Cildinizde bulunan lekeli alanlara, bu karışımı uygulayın.
- Yarım saat bekletin ve durulayın.
İki haftada bir defa uygulayabilirsiniz.
Mantar Sorunlarında Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Özellikle tırnaklarda oluşan mantar için sirke ve tuzdan yardım alabilirsiniz. Elma sirkesi ve tuzu karıştırarak, tırnaklarınızı bu karışımın içerisinde yaklaşık 20 ile 30 dakika arasında bekletin.
Akne Probleminde Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Elma sirkesi ve maden suyu ile hazırladığınız karışım, sivilcelerinizi ve sivilce lekelerini geçirmede yardımcı olacaktır. Bu tarifi evde bende sıkça uyguluyorum.
- Elma sirkesi ve maden suyunu karıştırın. Yarı yarıya elma sirkesi ve maden suyu kullanabilirsiniz.
- Bir pamuk yardımıyla, yüzünüzü bu karışımla silin.
Elma Sirkesinin Cilde Zararları Var mı?

Elma sirkesinin cilde birçok faydası vardır ancak bilinçsiz ve yanlış kullanımı, cilde zarar verebilir. Örneğin: Elma sirkesini direk yüzünüze sürmeniz, asidik yapısından dolayı cildinize zarar verebilir ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir, cildinizi kızartabilir. Elma sirkesini cilt bakımında kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı maddeler vardır.
- Elma sirkesi asidiktir. Cildinize direk temas ettirmek yerine, su ile karıştırarak uygulayabilirsiniz. Elma sirkesi, ciltle direk temasta alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
- Elma sirkesini veya elma sirkesiyle hazırladığıniz karışımları yarım saatten fazla ciltte tutmayın, durulayın.
- Elma sirkesi uygulanırken, ciltte açık yara olmamasına dikkat edilmelidir.
- Elma sirkesi, retinoik asit gibi diğer cilt bakım ürünleriyle birlikte kullanılmamalıdır.
Elma sirkesinin cildinize faydalarından, cildinize nasıl uygulayacağınızdan ve elma sirkesini cildinize uygularken nelere dikkat edeceğinizden elimden geldiğince bahsettim, umarım size yararı dokunur. Kolay gelsin!
11 Yorumla- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
En İyi Cevaplar
+1 yılElma Sirkesinin Faydaları Nelerdir
Elma sirkesi hakkında hepimizin birçok fikri vardır. Pek faydası bulunan elma sirkesi, sindirimi kolaylaştırır, bağışıklığı güçlendirir ve cildimizde müthiş etki ederek fayda sağlar. Bu hepimiz tarafından biliniyordur. Elma sirkesinin aynı zamanda uzun yıllardan beri halk arasında ilaç olarak kullanıldığını biliyor muydunuz?

Yaşlanmaya Karşı Etkileri
• Elma sirkesi zaman içersinde cildde oluşan yaşlanma etkilerini doğal yollarla ortadan kaldırılmasında etkisi büyüktür. Yapılan araştırmalarla da elma sirkesinin bu etkileri kanıtlanmıştır. Peki elma sirkesinin cilde yararları nelerdir? Şimdi bunları ele alalım.
Zaman içerisinde yaşlanmayla birlikte cilt elastik özelliğini yitirir. Ciltte zaman içerisinde yer çekimine yenik düşerek sarkmalar oluşur. Elma sirkesi kullanımında ciltteki bu sarkmalara karşı savaş açarak, cildin sarkmasına önlemeye yardımcı olur.
Cilt Lekelerine Karşı Etkileri
• Güneş ışınlarının yüze zararları saymakla bitmez. Güneş kremsiz dışarı çıkılan ciltlerde zaman içerisinde çeşitli lekeler oluşur. Cilt lekeleri maalesef kalıcıdır. Bir kere oluşmaya görsün, lazerle bile geçirmek zorlaşır. Hatta takip ettiğim güzellik sayfalarında lazerle bile geçirilmesinin imkansız olduğu, ancak geri plana atarak görünümün hafifletildiği amaçlanır. Lazerle yapılan tedaviler malum maddi açıdan büyük meblağlar ödemek gerekir. Herkesin bütçesi buna el vermediği için doğal yöntemlere başvurmak akla gelir. Elma sirkesi baş kurtarıcı olarak imdadımıza yetişir. Suyla seyreltilerek tonik olarak kullanıldığında cilt lekelerinin hafiflemesini sağlar.

Sivilce ve Akne’ye Karşı Savaşır
• Hepimizin ergenlik zamanlarında pek çoğumuzda sivilce ve siyah noktalar hepimizin başının belasıydı. Yine suyla seyrelterek kullandığımız elma sirkesi sayesinde yüzümüzün temizlenmesini sağlar.
Yanık Lekesi Tedavisinde Kullanımı
• Elma sirkesi vücutta oluşan yanık lekelerini yok etmek için de oldukça faydalıdır. Lekenin üzerine masaj yaparak uygulandığında zaman içerisinde lekeler de hafifleme görülür.
Nasır Oluşumunda Kullanımı
• Hepimizde ayakkabı vurmasından kaynaklı nasır oluşabilir. Bu kısımlara elma sirkesi ile masaj yaptığınızda iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

• Yine cildinize kullandığınız temizleyicinizden sonra tonik olarak da uygulayabilirsiniz. Cildinizin sağlıkla parlamasını sağlar. Tabi kuruduktan sonra cildinize nemlendiricinizi sürmeyi unutmayın.

El ve Tırnak Bakımı
• Suyla incelterek kullandığınız elma sirkesi kurumuş ve çatlayan ellerde fayda sağlayacaktır.
Kırılan ve bakımsız tırnaklarınıza da zeytinyağı ile karıştırdığınız elma sirkesiniyle masaj yapabilirsiniz. Bu karışım tırnaklarınızın güçlenmesini ve daha bakımlı gözükmesini sağlayacaktır.
Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Sevgiler 🙂10 Yorumla
+1 yılElma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?
Sirke yıllar boyu kullanılan doğal ve faydalı bir bakım ürünüdür faydaları saymakla bitmez. Hem maddi hem manevi yönden şifa aryanların bir numaralı tercihidir.
Saç bakımı cilt bakımı ayak bakımı tırnak bakımı yapılabilir, diş etlerine faydalıdır. Deri için sıkılaştırıcı toparlayıcı etkisi meşhurdur.
Saçlar için parlaklık verir bunun için son durulama suyunuz için bir çay bardağı şirkeyi iki litre suyla karıştırıp saçlarınıza dökmeniz yeterlidir. Saçlara parlaklık verdiği gibi dökülmeyi durdurur.
Kızıl saç isteyenlere doğal. Kızıllık verir bunun içinde ceviz yaprağını sirke ile kaynatıp saç diplerinden uçlarına kadar sürmeniz ve doğal yolla kurutmanız yeterlidir boyasız kimyasalsız kızıl saçlarınız olabilir. Bunlar sadece bi kaç faideli bilgi.
Ayrıca manevi dertlerimizden gönül darlığı için içine Ayetel-kursi okunup el yüz yıkanabilir evimize odamıza yere düşmeyecek şekilde serpebiliriz buna benzer bi çok şifa reçetesi hazırlanabilir.
Eskiler ölüyü diriltir derdi 🤪🤪🤪 Ölmüşe dönmüş malzemeye hareket kazandırdığıda rivayetler arasında bir sirke deyip geçmeyelim. Sirke ölülere dirilere şifa 😘😘😘😘11 Yorumla- +1 yıl
Eig icin tesekkurler 🤗 🤗 🤗
Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Neler?
Cilde tonik yapmak, cilt sarkmalarını toparlayıp, kırışıklık ve ince çizgilerin görünümünü iyileştiriyor. Cildi gençleştirip, cildi nemlendiriyor. Geniş gözeneklerin sıkılaşmasını ve cildin elastikiyetinin korunmasını sağlıyor. Güneş yanığına bağlı kızarıklık ve acıyı gidermek için banyo suyuna ekleyebilirsiniz. Tıkalı gözenekleri derinlemesine temizliyor. Siğillerin giderilmesine yardımcı olur. Cildi ölü hücrelerden arındırıp, cilt hücrelerinin yenilenmesine öncülük ediyor.
Selüliti azaltmak için kullanılabilir. Dişleri beyazlatır ve ağızdaki bakterileri öldürür. Şişliği azaltabilir ve morlukları giderebilir. Doğal bir cilt ağartıcı olarak ciltteki lekelenmelerin rengini açıyor. Cilde doğal bir parlaklık katıyor. Cilt yağlanmasını giderip, ciltteki akne ve sivilceleri yok ediyor.20 Yorumla
Merhaba,
Elma sirkesini genel olarak evde genel temizlikte bile bol bol kullanırız. Hatta bu pandemi döneminde meyve ve sebze temizliği yaparken daha revaçta oldu diyebilirim. Bununla ilgili peygamber efendimizin hadisi bile vardır.
Elma sirkesini sofranızda bol bol bulundurun diye. Yani faydası gerçekten saymakla bitmez. Kendi içinde bir dezenfektan özelliği bile taşır. Gelin genel olarak elma sirkesinin faydalarını hep birlikte inceleyelim.
- Cildin pH dengesini korur ve dengeler.
- Siyah noktaları yok eder.
- Gözeneklerin açar.
- Ciltteki ölü hücreleri temizler.
- Cildi temizler ve onarır.
- Ciltteki yaşlılık lekelerini temizler.
- Tırnak mantarına iyi gelir
Sivilceleri kurutur

İçinde olan antibakteriyal özelliği ile yüzde oluşan sivilcelerin kurumasına sebep ve yardımcı olacaktır. Bir tatlı kaşığı su ve elma sirkesi ile bu karışımı cildinize uygulayın ve bol su ile yıkayın. Her gün yapacağınız bu işlem size harika bir görünüm kazandıracaktır.
Yüzünüzü temizleyebilirsiniz

İçindeki Ph dengesi sayesinde yağlı ciltler ile kuru ciltler arasındaki dengeyi çok güzel şekilde sağlar. Özellikle gün içinde yaptığınız makyajı elma sirkeli bir tonik ile temizlerseniz çok daha etkili ve faydalı olacağını düşünüyorum.
Kırışıklılara engel olur

Biliyorsunuz iler ki yaşlarda kırışıklıklar insanın başına bela olabilir. İnsanlar bunun için bir çok krem ve içerik kullanıyor. Bunun yerine bir pamuk ile her gün o bölgelere elmalı sirke ile işlem yaparsanız daha etkin bir sonuç görebilirsiniz
Hem elma sirkesi hem de soğan suyunu karıştırın. Kırışıklıların olduğu bölgeye uygulayın ve bekleyin. 30 dakika bekledikten sonra yine bol su ile durulayın. Bunu işlemi hafta 3 gün yaparsanız etkisini göreceksiniz.Güneş yanıklarına iyi gelir

Yine eşit miktarda elma sirkesi ve soğan suyunu bir kaba doldurun. Bir havlu aracılığı ile yanıkların olduğu bölgelere uygulayın. 30 dakika sonra tekrar bol su ile durulayın. Bu işlemi haftada bir kaç kere yapmanız gayet faydalı olacaktır.
Selülite iyi gelecektir

Bir kaşık bebek yağına, 3 kaşık elma sirkesi ile karıştırın. Selülit olan bölgelere yaklaşık 15 dakika masaj yapın. Bu işlemi her gün tekrarlayın. Bir kaç hafta sonra gerçek faydasını göreceksiniz.
20 Yorumla

Elma Sirkesi çok iyi bir dezenfektandır
Elma sirkesi içerdiği amino asitler, vitaminler ve enzimler başta olmak üzere cilt için inanılmaz faydaları bulunmaktadır.Başlıca faydaları;
- Antiseptik özelliği sayesinde, sivilce oluşumunu engellediği gibi, sivilce oluşumunu da engeller.
- Asidik özelliği sebebiyle cilt lekelerini geçirir
- Doğal tonik olması nedeniyle, ciltteki renk eşitsizliğini giderir
- Güneş yanığını giderir
- Ayaktaki kötü kokuları giderir.
- Cilt mantarını giderir
- Siyah nokta ve cilt lekesi gibi sorunları önler..

Elma sirkesi hem cildi yatıştırma özelliğine sahip olup, ciltteki mikropları da öldürür.
Elma sirkesi sadece ciltte, değil saç bakımında ve hatta ev temizliğinde bile kullanılması önerilir.Önemli Bilgiler
- Elma sirkesi asla açık yara bulunan cilde uygulanmamalıdır.
- Hassas ciltlerde asla direk uygulanmamalı, su ile seyreltilerek kullanılmadır.
- Ciltte 15 dakikadan uzun bekletilmemelidir.
- Mümkünse ıslatılmış cilde uygulanmalıdır. Direk kuru cilde uygulanması da tahriş edebilir.
- Kozmetik ve cilt bakımı olarak uygulanacak elma sirkesinde "Doğal Elma Sirkesi" tercih edilmelidir. İşlem görmüş sirke faydadan çok zarar vereceği asla unutulmamalıdır.
Piyasa da doğal yöntemlerle üretilip, fermente edilen çok sayıda ürün mevcut.
Alırken bunu gözden kaçırmayın !
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
104
Cevap
78Cevap
Güzellik & Bakım konusunda 1,9b cevap paylaştı. Elma sirkesinin cilt için en büyük faydası ölü deriyi atması. Ölü deriden arındırır, cildi temizler ve gözenekleri açar, cilt üzerinde bakterileri öldürerek sivilce izlerinin tedavisi içinde kullanılır. Cilte yumuşaklık, canlılık katar. Her gece cildine uygulayan arkadaşlarım vardı çok faydalı olduklarını söylerlerdi. İnanılmaz derece cilde canlılık ve ferahlık veriyor.
00 Yorumla
+1 yılSirke doğru kullanıldığında cilde iyi gelebilecek bir üründür. Özellikle elma sirkesi.. Ben anneme evde yaptırıyordum daha sağlıklı ve katkısız olması açısından (yüzüme zararlı gelecek bir katkı maddesi bulundurmaması önemli, ki bence sizinde dikkat etmeniz iyi olur). Elma sirkesi yağlı ciltlerde daha çok kullanılmalı ama tabiki kullanılırken çok dikkat edilmelidir. Yararı olacağı gibi zararı da olabilir. Ben genelde içine bir kaşık bal atıp karıştırıp yüzüme uygulayıp 15 dakika bekletip bol su ile yıkıyordum cildi kuru tutuyor ( sonrasında nemlendirmeyi sakın unutmayın ) sivilce izlerine aknelere iyi geliyor cildi kurutuyor bu yönünden çok iyi ama cildi gerçekten kuruttuğu için nemlendirmek gerçekten önemli... Sağlıklı Günler <3
Bayan Green20 YorumlaSaçım çok yağlı olduğu için agav sirkesi kullanıyorum. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırdığını biliyorum sirkenin. Tam olarak yüzümüze uygulamak ne kadar doğru olur bilmem ama sinek ısırıklarında falan kullanıldığında kaşıntıya iyi geliyor denemedim ama morluklara uygulanırsa da daha çabuk geçmelerini sağladığını okumuştum. Sivilce izleri için kullanacaksan bence su ile karıştırıp seyrelt direk yüzüne uygulama tonik gibi kullanılabilir.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba elma sirkesi zamanda beri açık yaraları tedavi etmek için kullanılıyormuş. Elma sirkesi, sivilce oluşumuna neden olan tıkalı gözenekleri temizlediği, cildin yağ üretimini dengelemeye yardımcı oluyor, bu sayede sivilcenin önlenmesinde kullanılabilen bir besindir zararı yoktur herkes kulanabilir bazılarında etkili oluyor bazılarında ise olmuyor daha önce denedim iyi geldi sivilcelerim azaldı lekeler de arkadaşım denediğinde ise pek etkili olmadı herkes de etkili olmuyor yinede bilmeni istedim 🌷😇
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı.
s +1 yılAsidik şeylerin cilde kullanılmaması gerektiğini söylüyorlar öncelikle bunu belirtelim. Sivilce problemi yaşadığım dönemde cildimi temizledikten sonra maden suyunun içine biraz elma sirkesi koyup yüzümü siliyordum. Sivilceleri kurutmuştu ancak hassas ciltler çok dikkatli kullanmalı. Bir de saça sürerseniz saçı patlatıyor. Duştan çıkmadan önce saçınıza dökerseniz suyla karıştırıp, ışıl ışıl yapıyor ve saç kuruyunca asla koku kalmıyor
10 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 1,9b cevap paylaştı. Daha önce denediğim bir şey
1 - Cilt gözeneklerinde biriken kirleri çıkarıyor
2 - Cildi aydınlatıyor
3 - Kuru ciltlere vitamin takviyesi yapıyor.
Kuru ciltli olduğum için yaptığım vede faydasını gördüğüm elma sirkesini kullanırım zaten.
#nirhammm 🔴 🔴 🔴 🔴10 Yorumla
+1 yılElma sirkesinin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlar sayılabilir. Ve içinde çok fazla vitamin ve minarel mevcut değildir.
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılElma sirkesinin cilde faydaları arasında ölü deriden arındırma özelliği ilk sırada yer alır. Cildi temizleyen ve gözenekleri açan sirke, su ile karıştırılarak pamuk yardımıyla cilde sürülür. Cilt üzerindeki bakterileri öldürerek mikrobiyal sorunları azaltır.
00 Yorumla
+1 yılŞu hayatta en sevdiğim en yararlı bulduğum ürün. Yüzümde sivilcelere çok iyi geliyor düzenli kullandığımda izleri falan yok ediyor hatta size önerim her gece yatmadan önce 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1 yemek kasigi su ile seyreltin düzenli olarak kullanın aradaki farkı görün 💪
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılElma sirkesini yüzüme uygulayınca alerjik reaksiyon olmuştu. Şu içeriğe bakmanızı öneririm: Elma sirkesi yüzümü kızarttı nolur yardım edin?
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 507 cevap paylaştı.
+1 yılMerhabalar cilt rengini eşitler ve sivilce oluşumunu engeller ama dikkat etmeniz gereken bir konu var direk olarak yüzünüze asla sürmeyin, onun yerine seyreltin, bir pamuğa biraz sirke döktüyseniz biraz da su damlatmayı unutmayın 😊👍
10 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılcilt lekeleri icin faydasi varmidir bilmem ama :))) agac pirelerine cok iyi geldigini duynustum ve bahcedeki agaclar icin kullanmistim ve elma sirkesine verdigim parayi soylemek istemiyorum :)))) ama 3 buyuk marketteki tum elma sirkelerini almistim
00 Yorumla Sirke her şeye faydalı saça dişe ağızda ki yaralara ateş düşürmesine. Suyla karıştırıldığında Cildeki bakterileri öldürerek mikrobiyal sorunları çözer. Cildi temizler akne sorunlarına iyi gelir gözeneklerde de faydalıdır parlaklık verir.
00 Yorumla
+1 yılLekeler üzerine etkisini bilmiyorum ama doğal elma sirkesini birebir su ile seyrelterek yüze uygulamak sıkılaştırıcı tonik etkisi veriyor hatta buz haline getirip uygulayınca soğukla birlikte iki kat etkisi oluyor
00 Yorumla
+1 yılElma sirkesinin cilde faydaları arasında ölü deriden arındırma özelliği ilk sırada yer alır. Cildi temizleyen ve gözenekleri açan sirke, su ile karıştırılarak pamuk yardımıyla cilde sürülür. Cilt üzerindeki bakterileri öldürerek mikrobiyal sorunları azaltır.
10 Yorumla
+1 yılEvet bence faydası var ama özellikle eğer ter kokusu yaşıyorsanız karbonat ve elma sirkesini koku yaşadığınız bölgelere sürün hem kokuyu alsın hemde oradaki ksrarmaları gidersin ben çok beğendim. ama elma sirkesi den başka bir yöntem pirinci sulu haşlayıp suyuyla birlikte rondodan geçirip krem yapın ve yüzünüze sürün hem yüzünüzün rengini açar hem renk eşitliği sağlar hemde cildinizi sıkılaştırır bence sabah birini akşam birini yapnalısınız
10 Yorumla
+1 yılBende güneş lekelerine iyi geldiğini ve benler de renk azalmasına yardımcı olduğunu okumuştum ama doktorum bunun işe yaramadığını aksin, cildime zarar verebileceğini söyledi.
10 YorumlaYani açıkçası cilde limon sirke işte karbonat vs sürmeyi doğru bulmuyorum cildimiz çok daha hassas bunlar zarar verebilir
20 Yorumla
+1 yılBir dermatolog yüze sirkenin sürülmemesi gerektiğini söylemişti. Halk arasında faydalı olarak biliniyor ama maalesef her duyduğumuz şey doğru olmayabiliyor. Yüzümüze sirke sürerek gözle görülmeyen zararlar veriyor olabiliriz. Sirke, limon gibi şeyler yerine laboratuvarda güvenirliği onaylanmış ürünlerin kullanılmasını tavsiye ederim.
00 YorumlaSirkeyi çok zorlamayın, ölçüyü kaçırınca yakıyormuş işte. Elma kabuğundan faydalanın, cildiniz güzelleşsin, yara izini geçirdiğini biliyorum. Teşekkür ederim başka sorum yok.👋🏻
00 YorumlaSizi bilmem ama ben her. sabah ac karnina yarım caybardagi iciyorum kalp aort damarini acmada etkili oldugunu öğrendim. Ev yapımı sirke aynen turşu suyu gibi.
00 YorumlaElma sirkesi kullananlar var evet ama bence elma sirkesini evde kendin yaparsan daha çok faydasını görürsün. Sirkenin keskin olup olmamasını da kendin ayarlayabilirsin. Umarım yararlı olur... 🌼
00 Yorumla
+1 yılGeçen gün internette okudum bende ölü deriyi atıyormuş cilt rengini açıyomuş. Lekelere de faydalıymış ama hiç kullanmadım. Kullanmayı da düşünmüyorum. Cildim hassas
00 YorumlaElma sirkesinin pH değeri cilt için uygun değil asidik özelliği mevcut, dermatolojik olarak önerilmiyor.
10 Yorumla
+1 yılolmaz ph olarak uygun degil fazla asidik yüze göze zarar verir
illa kullanip denemek isteyen olursa da suyla seyreltip denesin10 Yorumla
+1 yılSirkeyi salatalarda ve bazı çorbalarda kullanıyorum ben. Direkt olarak yüze uygulanması bence asidik bir şey olduğu için tahriş edebilir.
00 Yorumla
+1 yılElma sirkesi yüze pamukla sürülmesi haricinde sabahları limonlu suyla birlikte içilince içten de sivilceler etki ediyor :)
00 YorumlaSirkeyi alkol ile karıştırıp kulağa damlatırsanız kirleri temizler enfeksiyonu önler. Suyunuza biraz eklerseniz yağ yakmada yardımcı olur.
00 Yorumla
+1 yılbenim cildim cok yagli ve yagli yemek yedigim zaman hemen sivilce cikar ve elma sirkesini denemistim tavsiye üzerine ama fayda etmedi.
00 Yorumla
+1 yılHeeyerine sür ama yıkanma 1 hafta çok iyi gelecek, ne kadar koronalı varsa kokuyu alınca kaçacağı için🤣🤣🤣🤣🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılBen sadece sabahları aç karnına bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı kadar koyup içiyorum karaciğere iyi geliyor
00 YorumlaLeke açmaya ve sivilcelere iyi gelir ama asidik yapısından dolayı kullananların güneşten çok iyi korunması gerekir
00 Yorumla
+1 yılSivilcelere iyi geldiğini duymuştum tonik olarak sulandırılıp kullanılabilir belki direk kullanmak zararlı olabilir ama
00 Yorumla
+1 yılSivilceleri kurutmada yardımcı olur gözenekleri temizler çok iyi bir tonik olduğunu biliyorum ve kullanıyorum
00 Yorumla
+1 yılValla ben suyla seyreltip yüzüme pamukla uyguluyorum, mis gibi temizliyor yüzümü, herkesteki etkisi farklıdır ama ben memnunum
00 Yorumla
+1 yılYüz için durumu bilmiyorum. Ama ciltte bulunan siğil benzeri benler için beyaz sirke kullanıldığını duymuştum.
00 Yorumla
+1 yıldenemiştim cildim çok kızarmıştı alerji haptı bende
00 Yorumla
+1 yılElmanın cilde iyi geldiğini biliyordum da elma sirkesini ilk defa duyuyorum.
00 YorumlaSoru sorulduğuna göre faydası vardır. Ama kokuyor be
00 Yorumla
+1 yılCildi yumuşatır ve temiz kalmasını sağlar yüzdeki gözeneklri küçültür suratı pürüssüzlestirir.
00 Yorumla
+1 yılHassas ciltli biri olarak cildime kullanmıyorum. Yakıyor. Ama suya karıştırıp saçıma kullanıyorum
00 YorumlaSuyla karıştırılmalı ciltteki sivilceleri azaltr saçı gürleştirir ve parlaklığını çoğaltır..
00 YorumlaBence yararı yok ve gereksiz
Onun yerine cilt bakım malzemeleri daha iyi00 Yorumla
+1 yılSuyla seyreltildiği zaman sivilce ve lekelere iyi geliyor
00 Yorumla
+1 yılSirke ciltte ki gözenekleri açar pamuk yardımıyla tampon hareketlerle kullanılabilir
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDeriden ölü hücreleri atıyor ve cildi yeniledigini biliyorum
00 Yorumla
+1 yılBen suyla karıştırıp kullanıyorum cilt lekelerimi geçiriyor 1 hafta düzenli yapınca
00 Yorumla
+1 yılÇok kulanılması zararlı olabilir bölgesel olarak kullanılabilir
00 Yorumla
+1 yılKuru cilt tipine sahip olanların asla kullanmaması gerekir.
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılph dengesını saglar cıldın yaglanmasın da kuru kalmasnıda engeller
00 Yorumla Cilt pH dengesini bozduğu için zararlı diye biliyorum.
00 YorumlaElma sirkesi çok iyidir bencede kullanılmalı hem masrafsız bakım 😁 iyi bayramlar
00 Yorumla
+1 yılHerkese iyi gelmeyebilir çünkü içerisinde asit var.
00 Yorumlaasitliği çok yüksek olabilir herkese önermiyorum doktor kontrolünde kullanılması lazım
00 Yorumla
+1 yılsirke cilde iyi geldiğini duydum sadece doğru yalan bilemem
00 Yorumla
+1 yılBence gayet iyi bakım sağlıyor fakat hassas ciltli insanlar dikkatli kullanmalı
00 Yorumla
+1 yılSaclara ve sac derisine de iyi geliyor yaglanmayi onluyor ve parlaklik kazandiriyor
00 Yorumla
+1 yılBence sirkenin cilde bir faydası yok asit tahriş etmez mi ya
00 Yorumla
+1 yılfaydasi yok zarari var artik sunlari surmeyin yuzunuze
00 YorumlaElma ya da üzüm fark etmez doğal olduktan sonra çok çok faydalı bir üründür cilde sürülürse faydası olurmu bilmem ama güneş çarpmalarında yüzünüze ensenize sürerseniz rahatlatır iyi gelir
00 Yorumla- Devamını Gör (122)
Devamını Gör(167)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem