Etmez. Dış görünüş yansıtılan bir resimdir önemli olan resmi yansıtan projektöre bakmak lazım :) Tamam güzel olanlar bu hayatta bir tık daha şanslı olabilir en çok tercih edilen olabilir daha bir çok madde sayabiliriz ancak insanı oluşturan şey fizikten ibaret değil. Özellikle kişisel gelişimini yükseltmeyi başarabilmiş kişiler güzellikle beraber başka şeylere de bakar. Yani ben çok güzelim diye egolu takınan birisi ummadığı anda travma geçireceği bir deneyime sahip olabilir?
Egolu olmak benim için ilk tanışma veya iletişim kurmada olumsuz puandır. Gerek yok çünkü güzel de olsa bir kişi , egolu olmasinin yerine aklını kullanması daha yerinde olur. Aklı ile , konuşmaları ile , sorularının derinligi ve görüşleri ile etkilemesi gerekir. Seksepalite kullanmak benim için uygun bir yaklaşım olmaz.
Ego başarılardan kaynaklı olabilir belki ama kendi başarısı olmayan bir şey dış görünüş. Doğuştan sahip olunan özelliklerle ego sahibi olan insanlara gıcığım. Bazı insanlar var onca başarısına rağmen egoist değil. İşte öyle olabilmek lazım.
Merhaba. Ego kişinin kendi karakterine ile pekişen bir olgudur. Ve bunu tavrı ile harekete geçirir. Karakter sorunudur. Her güzel egolu olmalı demek yalnış olur, ya da egolu değildir.
Özü ruh olan varliklariz. Beden bu dünyanın elbisesi. Elbiseye göre şahsiyeti aşağılamak ya da yüceltmek gerçekten cok ama cok düşük bir bakış açısı. Maddesel dünyada manen şeylerin ardına düşmeli bunu görmeliyiz. Ego zeka ile ters orantılıdır. Egoist insanları hiç sevmem. Maddesel şeyler kaybolduğunda bir hiç kalacak ellerinde...
Dış görünüşü mükemmel olan kişiler ister istemez bir egoya sahip olacaklardır. Yakışıklı ya da güzel olmanın yarattığı pozitif ayrımcılıklar kişinin böyle hissetmesine neden olur? Bu hepimiz için geçerlidir. Amerika’da en geç yakalanan seri katiller hep çok yakışıklı/güzeldir.
İnsan ne oldum değil ne olacağım diyecek. Bugün dünya güzeli/yakışıklısı olanın yarın yüzüne birşey olmayacağını ya da herhangi bir uzvuna zarar gelmeyeceğini kim bilebilir? Rabbim verdiklerime şükredin diyor lakin kibir yapın demiyor. Verdiği gibi almasını da bilir.
Kişiden kişiye bu durumun değiştiğini düşünüyorum. Güzelliği ego ile doğru orantılı da düşünebiliriz ters orantı da, hayatta ikisi de mevcut. Şahsen çok güzel/yakışıklı olup da egosunu kontrol edebilen hatta mütevazilikte rekor kırmış kişiler tanıyorum, aynı şekilde çok güzel/yakışıklı olup egosu tavan yapmış kişileri de biliyorum.
Dış görünüş malesef herzaman para etmiyor göğüslerine bacaklarına güvenen ego kasan bir çok kadın dişiliğini kullanmak yerine aklını kullansa bazı aklı başında erkeklerin daha çok dikkatini çeker aynı şey erkekler içinde geçerli vücut yapıp ego tavan hallerde ortalıkta konu mankeni olmak yerine aklı başında efendi olması daha çok kadınların ilgisini çekecektir malesef ki günümüzde iki memeye tav olan erkek modelleri böyle kişilerin boş ego içerisine girmesine sebeb oluyor
Gorunusun ne olursa olsun egon varsa bi hicsin Ego nedir ya Allahin herkesi birbiriyle esit yarattigi halde ustunluk. Taslamak cok abes ustunluk Allahtan korkudadir...
Birincisi kimse mükemmel değildir, olamaz da. İkincisi bana göre ego; çevresindekileri aşağılamak, kendini yüceltmektir. Bunu kimsenin yapmaya hakkı yok -kendini sevmekse bambaşka bir olay-
ya ben senin profil resmini fake birşey sanıyorum ama kaç yıldır hep aynı kişi 😅 sen egolu olmayacan da kim egolu olcak şimdi dimii
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
onu bilmemde hakikaten şanslı insan oluyorlar bu dünyayı yaşıyorlar tamamen şans ya kimisi çok güzel olurken kimisi güzel olmuyor büyük şans mesela bende hem pek gip yok hemde boy kısa kızlar bakmıyor neden dış görünüşten dolayı
Dış görünüşe özen göstermek, kendini beğenmek ASLA ego belirtisi değildir. Yalnız şunu da belirtmek isterim: Etrafında bulunan insanlara değer vermez, onları üzecek bir tavrın olursa o zaman, dış görünüş egoistlik belirtisi diyebilirim
Hayır ne kadar güzel olursa olsunlar Abi bu kadar böbürlenmek çok komik bir durum heleki karşındaki nu aşağılamaj ezik görmek kimseyi beğenmemek vs yani karşısındaki kişiye hakaret abi yani
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yani elbette ego olur ama aşırı derecede değil nesela karşısındaki insanı ezikliyor kimileri bu kadarı abartı
Ne kadar saçma düşünce, kendi başarısı olmayan bir şey için ego yapmayı makul bulmak. ego tümden itici, leş bir şey ama en saçması dış görünüş yüzünden yapılan ego.
Her insanda biraz da olsa var ama çok fazlası itici duruyor. Kimse hak etmiyor fazlasını güzel veya yakışıklı olmak bir insanı ego tanımında haklı çıkarmaz
Dışına çok bakan uğraşan birinin içi genelde boş oluyor beyni boş oluyo hani plastik ve beyinsiz tabiri bu konuya denilmiş dengeyi kurmak önemli ayrıca zeki ve donanimli insanların egosu olmaz ego aptalların işidir
Egosu yuksek olan kişiler karekter zayıf olan kişilerdir benim gozumde. Mesela kimisi guzellıge kaldırmaz kimisi zengınlıgı, kimisi makamı, kimisi gücü
Bence öyle olan kişiler ilgiyi topluyor ancak eline geçen şey hiç bişey bakımlı bakımsız herkes samimi ve dost canlısı olsa çok güzel olur önemli olan o
Ego bir hakedis değildir. Kişinin kendisi tarafından değil, toplum ve çevre tarafından şişirilir. Sonunda karakter o yöne verildiyse bu kişinin suçu değildir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır Ego uzayın galaksi yıldız sistemlerinin ve her insanın en büyük DÜŞMANIDIR !!!