Merhabalar. Birine çirkin demek onu aşağılamaktır. Ne kadarda kötü bir durum ve bende bunu defalarca yaşadım. Hatta çok çirkinsin bıktık senden siteden git diyenlerde oldu. Daha neler neler. İnsanın kalbi ne kadar kara olabilir ki diye düşünürdüm ama olabiliyormuş fazlasıyla. Birinin görünüşünü eleştirmek kimin haddine. Ben hayatım boyunca çirkin veya güzel ayrımı yapmadım. Herkese hatta soranlara bile güzelsin dedim ve iltifat ettim. Birisine çirkin demek o kişinin kalbini umursamaz biride olsa azda olsa incitecektir. Her insan ayrı bir güzeldir. Kimseyi dış görünüşüyle yargılamayın veya incitmeyin. Çünkü bunu yaparsanız illa ki bir gün sizede yapılır veya görünüşünüz daha kötü hale gelebilir. Kimseyide görünüşüne göre seçmeyin. Unutmayın ki görünüş bigün silinir gider ve akılda sadece o kişinin karakteri kalır.
Makyaj yakışmış mı diye sordular bana bende hyr hiç de yakışmamış dedim bunlar sayilmassa bende herhangi Bi ayrım yapmadım heralde güzel açıklamışsin bacım eline sağlık
Sen beni nasıl görüyorsan öyleyim der, Peygamber efendimizin hadisesini anlatırım.
Bir gün peygamber efendimizin huzuruna Ebu Cehil gelir bir süre yüzüne bakar ve şöyle der ; '' sen ne kadarda çirkin bir şeysin hayatımda senin kadar çirkinini görmedim ''
Bunun üzerine Resul Zişan Efendimiz ; " haklısın ya Ebu Cehil der… "
Bir süre sonra Ebu Bekir (r. a) gelir ve bir süre yüzüne baktıktan sonra ; '' anam babam sana feda olsun ya Allahın Resûlu sen ne kadarda güzelsin der. ''
Bunun üzerine Resul Zişan Efendimiz " haklısın ya Ebu Bekir der. "
Bu olaya şahit olan ashaptan kişiler ;
“-Ya Allahın Resûlu Ebul Cehil çirkin dedi haklısın dedin Ebubekir güzelsin dedi onada haklısın dedin bunun hikmeti nedir ” diye sorduklarında.
Allah Resûlu ; -“Müslüman müslümanın aynasıdır oraya kim bakarsa orda kendini görür Ebu Cehil bende kendi çirkinliğini gördü Ebubekirde kendi güzelliğini”
Çevremde kimse bana çirkin demedi. Yüz yüze kimse çirkin diyemez diyememeli, karşıdaki kişi için yeterli sosyal statüde olursan kimse demez diyemez. çirkin diyene verilecek bi cevap yok çirkin diyen kişi aşağılamak için söyler sen de tepkisiz kalırsan sinirlenmediğini görüp kuduracaktır.
Görünenle yetinirsen eğer sadece tırtılı bilirsin. Çirkindir ya tırtıl, gönlünü çelmez. Görünenin ötesine geçmek istersen eğer, aradan örtüyü kaldırıp da gönül gözü ile bakarsan, kelebeği bulursun karşında. Güzeldir ya kelebek, gönlün ona akar. Lakin gönül gözünle görürsen eğer, kelebeğe değil tırtıla sevdalanırsın
senin öyle görüyor olman beni çirkin yapmaz , ben halimden memnunum derim. Allah böyle yaratmış, bunu eleştirmek de sana düşmez, bak işine diye de eklerim.
Ben bana güzel diyenlere güzel bakan güzel görür diyorum gerçekten de buna inanıyorum, onun haricinde çirkin deseydi de kendi defteridir karalar diyorum istediğini diyebilir kendi kendine nefret yağdırmış oluyor bana tık olmuyor 😂😊
Lütfen böyle insanlara inanmayın sizin üzerinizde kötü etki bırakmaya çalışır böyleleri ayrıca bunu söyleyecek kadar karakteri geri kalmış insanların yüzünün bile güzelliği boştur. Önce insan olmak gerek zaten her türlü şeyle güzel olmak mümkün inanın bakımlı olmak dış görünüşu çok değiştiriyor çirkin diye bir şey yoktur.
Yüzünde makyaj varsa yüzündeki yeni bir yüzlemi bunu bana söylüyorsun eğer yüzünde makyaj yoksa bence bunu bana diyeceğine sen git bir burun estetiği yaptır burnun yamulmuş derim ki bana şuana kadar bunu diyen biri olmadı diyen olursa söylerim bunları.
olabilir diyebilir bir cevap vermezdim kırılır mıyım evet ama bunun bir cevabı olamaz onun gözüne çirkin görünüyorsam sadece onun gözüne göre çirkinimdir
Sen kendine bak lan asıl demicem tabi ne derdim şey derdim heralde bisey demezdim gülerek bastirirdim onu
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ona göre öyle olabildim. Bunu dert edinip cevap vermem. Bana göre de Adriana Lima güzel bir kadın değil hatta bence çirkin bir kadın, güzellik algısı kişiden kişiye değişir. Herkes beni beğenecek diye bir şey yok.
Önemsemem. Önemli olan benim kendimle barışık olmamdır. Bir başkasının benim dış görünüşüm hakkındaki olumsuz fikri beni mutsuz etmez. Ben kendimi seviyorsam kendimden memnunsam bu yeterlidir.